Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

KADİR GECESİ

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: KADİR GECESİ

Bismillahirrahmanirrahim

Ve mê edrâke mê leyletülkadri ?

http://www.facebook.com/video/video.php?v=234335696611116&saved#!/

Allahümme Salli Ala Muhammed ve A'li Muhammed ve Accil Ferecehum
    Ey Eba Abdullah... Gözler yaşlı kalmaya, kalpler zulmu sevmemeye söz verdi...

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=21520.msg129930#msg129930 date=1313783031]
      bugun bana dua edin arkadaşlar . saliha bir zevce istiyorum ki Rabbim onu nasib etsin...
      [/quote]

Allah (cc) yardımsınız olsun kardeş. Ne oldu verdilermi ?

Yorum

dün (cumayı cumartesiye bağlayan) gece 1. İhya gecesiydi.

bu gece yok, yarın (pazarı pazartesiye bağlayan) gece 2. ihya gecesi.

ve 3. ihya gecesi ise salıyı çarşambaya bağlayan gece inşaAllah..

Yorum

Farklı ülkelerde değişiklik göstermemiş değil, Pazartesi Ramazan 1 kabul edenler bugün ehyanın 2.sini tutacaklardır.Ama Salı'yı 1 ramazan kabul edenler yarın Ehyanın 2.sini tutacaklar...
          Irak ve İran da da bu farklılık var imiş...
          Allah Teala herkesin ibadetlerini niyetlerine göre kabul buyursun inşaAllah

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=21520.msg130010#msg130010 date=1313872279]
            dün (cumayı cumartesiye bağlayan) gece 1. İhya gecesiydi.

bu gece yok, yarın (pazarı pazartesiye bağlayan) gece 2. ihya gecesi.

ve 3. ihya gecesi ise salıyı çarşambaya bağlayan gece inşaAllah..
            [/quote]
            evet bugün hocaya sordum aynen böyle dedi.ama camilerde farklı uygulamalar varmış
            Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
            Hz.Peygamber (saa)

Yorum

[size=18pt]Bismillahirrahmanirrahim

AŞURA ZİYARETİ

Esselamu aleyke ya eba ebdillah Esselamu aleyke yebne resulillah Esselamu aleyke yebne emiril muminin vebne seyyidil vesiyyin Esselamu aleyke yebne fatimete seyyideti nisail âlemin Esselamu aleyke ya sarallah vebne sarihi vel vitrel mevtur Essleamu aleyke ve elel ervahilleti hellet bi finaike aleykum minni cemien selamullahi ebeden ma begitu ve begiye-l leylu vennehari

Ya eba ebdillah leged ezumeti-r reziyyetu ve cellet ve ezumeti-l musibetu bike eleyna ve ela cemi-i ehlil İslami ve cellet ve ezumet musibetuke fi-s semavati ela cemi-i ehli-s semavati fe leene-l lahu ummeten defeetkum en megamikum ve ezaaletkum en meratibikumu-l leti rattebekumu-l lahu fiha ve leene-l lahu ummeten gateletkum ve leene-l lahu-l mumehhidine lehum bi-t temkini min gitalikum beri’tu ile-l lah ve ileykum minhum ve eşyaihim ve etbaihim ve evliyaihim

Ya eba ebdillah inni silmun limen saalemekum ve herbun limen haarebekum ilee yevmi-l giyameti ve leene-l lahu ale ziyadin ve ale mervane ve leene-l lahu beni umeyyete gatibeten ve leene-l lahu-bne mercanete ve leene-l lahu omere-bne se’din ve leene-l lahu şimren ve leene-l lahu ummeten esrecet ve elcemet ve teneggebet ligitalike bi ebi ente ve ummi leged ezume musabi bike fe es’elu-l lahe-l lezi ekreme megameke ve ekremeni en yerzugeni talebe sarike me’e imamin mensurin min ehli beyti muhammedin salla-l lahu aleyhi ve alihi

Allahummec elni indeke vecihen bi-l huseyn aleyhi-s selam fi-d dunya vel ahireti Ya eba ebdil lahi inni etegerrebu ile-l lahi ve ilee resulihi ve ilee emiri-l muminine ve ilee fatimete ve ile-l heseni ve ileyke bi muvaalatike ve bi-l beraaeti mimmen gaateleke ve nesebe leke-l herbe ve bi-l beraaeti mimmen essese esaase-z zulmi ve-l cevri aleykum ve ebreu ile-l lahi ve ilee resulihi mimmen essese esaase zalike ve bena eleyhi bunyaanehu ve ceraa fi zulmihi ve cevrihi aleykum ve ela eşyaikum beri’tu ile-l lahi ve ileyku minhum ve etegerrebu ile-l lahi summe ileykum bi muvaalatikum ve muvaalati veliy yukum ve bi-l beraaeti min e’daikum ve-n nasibine lekumul herbe ve bil beraaeti min eşyaihim ve etbaihim

inni silmun limen salemekum ve herbun limen harebekum ve veliyyun limen vaalaakum ve eduvvun limen aadaakum fe es’elu-l lahe-l lezi ekremeni bi me’rifetikum ve me’rifeti evliyaikum ve rezegeniye-l beraete min e’daikum en yec’eleni meekum fi-d dunya ve-l ahireti ve en yusebbite li indekum gedeme sidgin fi-d dunya ve-l ahireti ve es’eluhu en yubelliğeniye-l megame-l mehmude lekum inde-l lahi ve en yerzugeni talebe sari me’e imamin haadin zahirin naatigin bi-l heggi minkum ve es’elu-l lahe bi heggikum ve bi-ş şe’nillezi lekum indehu en yu’tiyeni bi musabi bikum efzele maa yu’ti musaaben bi musibetihi musibeten maa e’zemeha e’zeme raziyyeteha fil İslami ve fi cemii-s semaavati vel erzi

Allahumme-c elni fi megami haza mimmen tenaaluhu minke selevaatun ve rehmetun ve meğfiretun Allahummec el mehyaye mehya muhammedin ve ali muhammedin ve memati muhammedin memate muhammedin ve ali Muhammed Allahumme inne haza yevmun teberreket bihi benu umeyyete ve-bnu aakileti-l ekbaad el-l leinubnu-l lein ela lisaanike ve lisaani nebiyyike salla-l lahu aleyhi ve alihi
              Allahumme-l en eba sufyane ve muaviyete ve yezidebne muaviyete aleyhim minke-l le’netu ebede-l abidine ve haza yevmun ferihet bihi alu ziyadin ve alu mervan bi gatlihimu-l huseyn salavatu-l lahi aleyhi

Allahumme fe zaif aleyhimul le’ne minke ve-l ezabe Allahumme inni etegerrebu ileyke fi haza-l yevmi ve fi mevgifi haza ve eyyami heyati bi-l beraeti minhum ve-l le’neti aleyhim ve bi-l muvalati linebiyyike ve ali nebiyyike aleyhi ve aleyhimu-s selam.

Sonra yüz defa şöyle denilir;
              Allahummel en evvele zalimin zeleme hegge muhammedin ve âli Muhammed ve ahire tabiin lehu ela zalik Allahumme-l eni-l isabete-l leti cahedeti-l huseyn ve şayeet ve bayeet ve tabet ela gatlihi Allahumme-l enhum cemiien.

- "Allah'ım, Muhammed ve Âl-i Muhammed'in hakkına ilk zulmeden kimseden, ona bu konuda en son tâbi olan kimseye kadar hepsine lanet et.
              Allah'ım, Hüseyin'le savaşan ve onu öldürmek için birbirleriyle işbirliği yapan ve sözleşen topluluğa lanet et. Allah'ım, onların hepsini topyekün kendi lanetine mazhar eyle."
              -

Sonra yüz defa şöyle denilir;
              Esselamu aleyke ya eba ebdillah ve ele-l ervahilleti hellet bi finaike aleyke minni selamullahi ebeden ma begiitu ve begiye-l leylu ve-n neharu ve la ceelehu-l lahi ahire-l ehdi minni li ziyaretikum Esselamu ele-l huseyn ve ele-l aliyyibni-l huseyn ve ele-l evladil huseyn ve ela eshabi-l huseyn

-Selam olsun sana ey Eba Abdillah ve O (pak) ruhlara ki senin eşiğinde (hareminde) yer aldılar. (Sana canlarını kurban etme ve aynı mekanda defnedilme şerefine nail oldular.)
              Allah'ın selamı benden, senin üzerine olsun ebediyyen; yaşadığım ve gece ve gündüz devam ettiği müddetçe.Allah, bunu, benim sizi son ziyaretim kılmasın. Selam olsun Hüseyn'e ve Ali b. Hüseyn'e, Hüseyn'in evlatlarına ve ashabına."
              -

Sonra şöyle denilir;
              Allahumme husse ente evvele zalimin bi-l le’ni minni ve-b de bihi evvelen summe-s saniye ve-s salise ve-r rabie Allahumme-l en yezide hamisen ve-l en ubeydellahi-bne ziyadin ve-bne mercanete ve omere-bne sa’din ve şimren ve ale ebi sufyane ve ale ziyadin ve ale mervane ila yevmi-l gıyameti.

Secdeye gidilerek şöyle denilir;
              Allahumme lekel hemdu hemde-ş şakirine leke ela musabihim el-hemdu lillahi ela ezimi reziyyeti Allahum-mer zugni şefaaete-l huseyn yevme-l vurudi ve sebbit li gedeme sidgin indeke me’e-l huseyn ve eshabi-l huseyn ellezine bezelu muhecehim dune-l huseyn aleyhisselam.

-"Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle. Bunun için de, önce birinci, sonra ikinci, sonra üçüncü ve sonra da dördüncüden başla. Sonra da... Yezid'e lanet eyle. Ziyad'ın ve Mercâne'nin oğlu Ubeydullah'a, Sa'd oğlu Ömer'e, Şimr'e, Ebu Süfyan'ın, Ziyâd'ın ve Mervân'ın soyuna kıyamet gününe kadar lanet et."

"Allah'ım onların musibetine karşı bana, şükredenlerin hamdı gibi hamdetmeği nasip eyle. Bu büyük acı ve musibetimden dolayı Allah'a hamdolsun. Allah'ım, (huzuruna) varacağım gün Hüseyn'in şefâatini bana nasip eyle ve indinde Hüseyin ve canlarını Huseyn'e (Aleyhisselam) feda eden ashabıyla birlikte, benim doğruluk ayağıma sebât ver."

[b]Allahümme Salli Ala Muhammed ve A'li Muhammed ve Accil Ferecehum

Yorum

kadir gecsinin bir aydan daha hayırlıdır demek 1000 ay=81 yıl =bir ömür demektir.buradan alınan mesaj şudur.Ey Allahın kulları ömrünüzün her gecesini kadir gecesi gibi geçirin demektir.Her geceniz Kuranla dolsun demektir.yoksa bu gece 100 rekat namaz kıl diğer geceler yat.sonuç her rekat 1000 ile çarpılsın vs vs anlayışı dini oyuncak yapanların anlayışıdır.Bilhassa ali rezzanın yazdığı kadir gecesi amelleri sünnet ehliyle bakalım en çok hangimiz hurafe uyduracağız yarışı gibi geldi bana.Bütünüyle uydurma.Sünnet ehliyle yapılacak bi SURVRİVER yarışmasının galibi Ali rezza olur sanırım.(ZUMER 18. AYET MÜSTESNA)
                ALLAH AKLIMIZI KULLANMAYI NASİP ETSİN.
                selam ve dua ile....

Yorum

olmaz hocam hiç de ilmi bir yöntem değil

buradaki hadisler uydurmaysa o zaman bunların uydurma olduğunu delilleriyle ispatlamalısın. Yok şunlara benziyor da o yüzden uydurmadır demek ilmi bir yöntem değil.

o zaman birisi pantolon giymede kafirlerle yarışıyon o zaman sen de kafirsin mi diyeceğim?..

Yorum

Ne kaynak var ne bir şey.Bi kaynağı verin görelim.Zaten femi muhsinlere kaynak verilsede verilmesede önemli değil onlar için.Biz leb demeden leblebiyi anlarız.Bir hadisi okuduğumuz zaman o bize şöyle bağırır."Dikkat et ümmetimin femi muhsini Ahmet Zeki Soylu.Sen akıllı adamsın.Bunu ben değil sahtekarlar uydurdu."yanlış anlasılmasın bize ilham falan geldiği için veya 13. imam olduğumuz için değil.
                    Bazıları hurafe bataklığının kirli sularıyla yoğrulurken biz Kur'an ın nurlu tarafıyla haşir neşir olduk.Artık bu konuda zirve noktasındayım.Hadis diye uydurulan o cümlenin başından 3 kelime okuyayım yüzde yüz isabet vardır.Allah bana bu aklı samanlıkta otlamak için değil ,Kuranı anlamak için vermiştir.
                    Selam ve dua ile..

Yorum

[quote author=azso61 link=topic=21520.msg131323#msg131323 date=1315870061]
                      Ne kaynak var ne bir şey.Bi kaynağı verin görelim.Zaten femi muhsinlere kaynak verilsede verilmesede önemli değil onlar için.Biz leb demeden leblebiyi anlarız.Bir hadisi okuduğumuz zaman o bize şöyle bağırır."Dikkat et ümmetimin femi muhsini Ahmet Zeki Soylu.Sen akıllı adamsın.Bunu ben değil sahtekarlar uydurdu."yanlış anlasılmasın bize ilham falan geldiği için veya 13. imam olduğumuz için değil.
                      Bazıları hurafe bataklığının kirli sularıyla yoğrulurken biz Kur'an ın nurlu tarafıyla haşir neşir olduk.Artık bu konuda zirve noktasındayım.Hadis diye uydurulan o cümlenin başından 3 kelime okuyayım yüzde yüz isabet vardır.Allah bana bu aklı samanlıkta otlamak için değil ,Kuranı anlamak için vermiştir.
                      Selam ve dua ile..

[/quote]selamün aleyküm
                      Elif lam mim ne demek?
                      Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

[

Yorum

bi şey görünmüyor hocam..

Yorum

sorduğum sorudan feragat ediyorum......
                            bir şeyler yazılmış ben göremiyorum yada hiç bir şey yazılmamış..............

Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

hocam buradaki yazışmaları olduğu gibi face sayfasında paylaşıyormuş. ama izin almadan bunu yaptığından bunun rahatsızlık yaratabileceğini ifade etti. ben de bilakis bunun faydalı olacağını biz şiilerin delillerimizi herkese ulaştırmak istediğimizi bunun için kendisine müteşekkir olacağımızı ifade ettim

linki buraya yazmış ama sonra silmiş.. ben kendisinden facedeki paylaştığı linki yeniden eklemesini rica ediyorum.. ve buradakileri hem kendi yazdıklarını hem de bizim cevaplarımzıı faceye taşıdığı için kendine zahmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum...

Yorum

[quote author=huge link=topic=21520.msg131327#msg131327 date=1315876334]
                                selamün aleyküm
                                Elif lam mim ne demek?
                                [/quote]

azso61 hocam, huge kardeşimiz bu önemli soruyu sormuş diğer sayfada kaldığı için ben buraya tekrar aldım.. umarız cevaplarsınız..

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X