Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz. Hamza aleyhisselam'in şehadeti -15 Şevval-

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Hz. Hamza aleyhisselam'in şehadeti -15 Şevval-

* Ayetullah Hamenei'nin Hükmüne göre.

Bilindiği gibi Sistani ve Horasani Şevval ayının 1. Gününü 1 gün sonra ilan etmişti.
    ŞiaSMS - Ücretsiz Dİni Cep Mesaj Servisi
    "Viladet ve Şehadet Günlerinden Habersiz Kalmayın."

Ynt: Hz. Hamza aleyhisselam'in şehadeti -15 Şevval-

Türkiye Şia Toplumu olarak, Hz. Hamza bin Abdülmüttalib aleyhis-selam'ı organizasyonlarımız esnasında bir hayli ihmal etmekteyiz...
    Umarım, bu mühim gediğimiz bir an önce alimlerimiz tarafından teşhis edilir ve müstacel düzeltme süreci başlatılır...

ŞiaSMS kardeşime de, göstermiş olduğu mektebi duygunluk hasebiyle tebriklerimi arz ediyorum...
    Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

Ynt: Hz. Hamza aleyhisselam'in şehadeti -15 Şevval-

Seyyidüşşüheda Hz. Hamza’nın şehadet yıldönümü Dünya Alulbeyt Vakıf ve Müesseseleri Türkiye Bürosu tarafından düzenlenen bir törenle anıldı:

http://www.alulbeyt.com.tr/haber_det...?haber_id=1883

Tören, Kuran-Der Başkanı ve Alulbeyt Yönetim Kurulu Üyesi Mikail Gürel hocanın Kuran tilavetiyle başladı. Kuran’ın ardından Hz. Hamza’nın şehadet yıldönümünü tüm Müslümanlara tesliyet arz eden Mikail Hoca, bu anlamlı günde Hz. Hamza’nın şehadet meclisine gelen Müminlere teşekkür etti.

Programa ayrıca; Alulbeyt Yayıncılık Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Turgut Atam, ASR Yayıncılık yöneticilerinden Seyit Muhtar Karakuş, Salahattin Zengin hocalar katıldı.

Daha sonra günün önemi hakkında konuşma yapan Alulbeyt Müessesi Genel Müdürü Rahmi Onurşan Rahmani, Hz. Hamza’nın şahsiyeti ve fedakârlıkları hakkında bilgi verdi. Peygamberimizden 2 yaş büyük olan Hz. Hamza’nın Resulullah’ın çocukluk arkadaşı olduğunu, elli yıldan fazla Peygamberimizle beraber yaşamasına rağmen hakkında çok az şeyin bilindiğini söyleyerek, bunun İslam tarihi için üzücü olduğunu belirtti.

Beni Haşim’in bu ilk kahraman şehidinin hem şahadet şeklinin, hem şahadeti sonrası yaşananların, İslam tarihindeki hak ve batılı, cahil dostların nasıl da ortama kapılabileceğini gösterdiğini söyledi.

Onurşan sözlerine şöyle devam etti:

“Uhut Savaşı, Resulallah’ın sıkı uyarılarına rağmen okçu birliklerinin yerlerini terk etmesinden dolayı kaybedilmiştir. Ganimet hevesi, İlahi emre galip gelmiştir. Bunun bedelini de, başta Resulallah olmak üzere Müslümanlar ödemiştir. Sonrası ise Emevi Hanedanı'nın Resulallah’a ve onun ailesine olan kinin derecesini anlamak açısından çok önemlidir. Muaviye’nin annesi Hind, Hz. Hamza’nın ciğerini yemeğe yeltenmekle kalmamış, şehitlerin kulak ve burunlarını keserek kendilerine kolye yapmışladır. İşte Kerbela Olayı'na doğru giden sürecin başlangıcını orada aramak gerekir”

Hz. Hamza’nın katili Vahşi’nin İslam kaynaklarına hakim Emevi rivayetlerinden neredeyse evliya yapıldığına dikkat çeken Onurşan, Resulallah’ın ağzından “Ben Vahşi ile Hamza’yı el ele cennette görüyorum” yalanının da uydurularak; Emevilerin temizlenmek istendiğini söyledi.

Hz. Hamza’nın şahsiyetinin tanınması için konferanslar yapılması gerektiğini söyleyen Onurşan, İslam’ın filizlenme dönemindeki fedakârlıkları eşsiz olduğunu, bu büyük şahsiyetleri tanımanın, herkesin İslami görevi olduğunu belirtti.

Daha sonra Ali Turan hocanın okuduğu ağıtlardan sonra Hz. Hamza’nın adına ihsan yemeği verilerek toplantı bitirildi.
      Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

YUKARI ÇIK
      Çalışıyor...
      X