Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

2013 Aşura Programları

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

2013 Aşura Programları

Türkiye ve yurt dışında yapılacak Aşura programları

12-11-2013
    [img width=267]http://www.rasthaber.com/resimler/haberler/260/91940.jpg[/img]

Peygamber efendimizin iki torunu, iki göz nuru ve cennet gençlerinin iki efendisinden biri olan, hakkında "ben Hüseyin'denim, Hüseyin de bendendir, Allah Hüseyin'i seveni sever" buyurduğu imam Hüseyin'in şehadet günü olan Aşura nedeniyle Türkiyeli Hüseyin dostları tarafından yurt içi ve yurt dışında çeşitli Aşura merasimleri düzenlenmektedir.
    Peygamberin ehlibeytine olan aşkın ve gönül bağının göstergesi olan bu matem merasimlerine tüm on4 izleyicileri davetlidir.

Ehlader Haber

Organizasyon
    Tarih/saat
    1

Evrensel Aşura matem merasimleri tertip komitesi
    13 Kasım Çarşamba Saat: 10.00
    Halkalı-İstanbul
    Arena Gösteri Merk.
    2
    Iğdır Ehlibeyt âlimleri 13 Kasım Çarşamba Saat: 10.00
    Iğdır
    Asri mezarlığı
    3
    Van ehlibeyt derneği 13 Kasım Çarşamba saat: 10.00
    Van / merkez
    4
    İmam Hüseyin Camii Derneği 13 Kasım Çarşamba Saat: 09.00
    Ataşehir / İstanbul
    Kayışdağı Mah. İmam Hüseyin Camii
    5
    Kars Ehlibeyt Alimler Derneği 13 Kasım Çarşamba Saat: 10.00
    Gebze / Kocaeli
    Darıca Osmangazi Ensar Camii
    6
    Bab-ı ali Ehlibeyt İlim Vakfı 13 Kasım Çarşamba saat: 13.00 Yenimahalle-Ankara Nazım Hikmet Kongre ve sanat Merk. Mehmet Akif Ersoy Mah. Bağdat Cad. no:50
    7
    İmam Caferi sadık Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği 13 Kasım Çarşamba Saat: 09.00
    Zeytinburnu
    Sümer Mah. 29. sokak no:8 imam Cafer-i Sadık Camii
    8
    Kudüsder Aşura Işığında Ümmet ve Direniş 13 Kasım çarşamba Saat: 19.00
    Fatih-İstanbul
    Zübeyde Hanım kültür merkezi
    9
    Şah Hatayi kültür derneği
    13 Kasım Çarşamba Saat: 19.00
    Sultangazi İstanbul
    Uğur mumcu mahallesi K caddesi no:124 Nota 2 düğün salonu
    10
    Diyarbakır Aşura Tertip Komitesi 14.11.2013 Saat: 18.00
    Diyarbakır
    Galeria Düğün Salonu Dağkapı
    11
    Hz. Hüseyin'i anlamak için anmak 05 - 14.11.2013 Her akşam Saat: 19.00 Üsküdar / İstanbul Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi
    12
    Çorum Ehlibeyt vakfı 17 Kasım Pazar Saat: 13.00
    Çorum
    Çorum Ehlibeyt Vakfı Camii
    13
    Avrupa Türk Ehlibeyt âlimler Birliği ve Avrupa Ehlibeyt Gençliği 17.11.2013 Saat: 11.00
    Eindhowen Hollanda
    Indor sportcentrum theo komenlaan-1.5644
    14
    Ege Ehlibeyt âlimleri 17 Kasım Pazar Saat: 12.30
    İzmir
    Mehdiye camii derneği / Eski İzmir
    15
    Bab-ı ali ehlibeyt derneği 17 Kasım pazar Saat: 13.00
    Kırıkkale
    Gök Düğün Salonu
    16
    Adıyaman İmam Hüseyin kültür Derneği 17 Kasım Pazar Saat: 19.00
    Adıyaman
    Adıyaman Halk Eğitim Merkezi
    17
    6.Almanca Aşura Konferansı 23.11.2013 Saat: 16.30
    Almanya
    elbeschehalle wengern elbscheweg 12,58300 / welter
    18
    2.Aşura Konferansı-Hz. Hüseyin ve kerbela Şehitlerini Anma Programı 8.12.2013 Pazar Saat: 14.00
    Wien (Viyana)
    Mozaık festsaal-schrerstr-4,1210
    19
    Erenler Medya 13–14–15 Kasım Saat: 10 ile 19.00 arası
    Adıyaman
    Karapınar Taziye evi
    20
    Kayseri Ehlibeyt Derneği 16 Kasım C.tesi Saat: 18.00
    Kayseri
    İl Özel İdaresi Konferans Salonu Gültepe Mah.

Ehlader
    Burada yer almayan bildiğiniz aşura programları varsa lütfen buradan ilan ediniz. Olur da buradan görüp giden olur. Özellikle Denizli de program olacaksa bilenler burada paylaşsın lütfen.

Ynt: 2013 Aşura Programları

16 Kasım Cumartesi 2013 ------------> ERZURUM
    [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

keşke ehlibeyt mektebi olarak birde sivasta program yapılsaydı da millet bir matem görseydi.. burda -yani sivasta- belediye ile cem vakfı ortak bir program düzenliyordu dün gece. bende bari buna gidiyim dedim. matem matemdir kimin yaptığı önemli değil diye. yolda annemle konuştum aşure yapıp yediklerini söylediğinde nerdeyse 10 dakika boyunca fırçaladım, öz annem olmasına rağmen. o programa gittim baktım her sandalyenin üzerine bir aşure koymuşlar. gelenlere baktım çoğunun alevi/bektaşi olduğu belliydi zaten. konuşmacı "İmam Hüseyn ve yarenleri 3 gün hiçbir şey yiyip içemediler" diyordu, millet kafasını aşureye gömmüş, nerdeyse tabağını yalıyordu. yaw ayıptır dedim İmam 3 gün aç susuz kalmış siz iki dakka yemeden duramıyorsunuz dedim. cem vakfının zakirleri mersiye okumaya başladı, baktım protokol dahil hiç kimsenin dinlediği yok, herkes bikaç tane daha aşure bulma derdine düşmüş, dinleyen yok!

bu alevi geçinenler bile böyle yapıyorya pes doğrusu! bunları gördükten sonra teberri ettim kalktım gittim. ya onlar alevi değil ya biz! keşke dedim evimde oturaydımda tvden falan bir matem izleyeydim. hiç değilse asabım bozulmazdı

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Yorum

Vah kardeşim vah, alevilerde bozulmuş demek. Benim bildiğim sivas alevileri, 12 gün boyunca oruç tutarlar su içmezlerdi. Ne oldu da aşure yemeği yiyorlar şimdi..
        Benim tanıdığım bir alevi de geçen sene bize aşure getirdi. Çok şaşırmıştım.
        Allah hidayet etsin. Bu kötü bir gelenek..

Aşure yemeği yenmemeli, kesinlikle yas tutulmalı Hz.Hüseyin ve şehidler yad edilmeli.
        Bu yazıyı okuyan müslüman kardeşler kerbela olayını araştırmalılar kesinlikle..

Geçen bir arkadaş ile telefonla konuştuğumuzda bu konuyu sorduğumda, hakikaten neden araştırmadık biz konuyu bilmiyoruz dedi.
        Araştıracaktı ama araştırmaktan korkuyordu. Nedeni ise o kadar alim var onlara uymak gerekir dedi. Benim ilmim yok araştırmam doğru olmaz diye konuştu.
        Kesinlikle yanılıyorlar, Allah insana akıl vermiş. Emanetlerin kimler olduğunu söylemiş. Ehlibeyti bize tanıtmış. Biz onları bırakmışız da başka kişilere sarılmışız.
        Hz.Nuh'un ( a.s.) gemisi misali, Ehlibeyt'in gemisine binmeyen helak olur.

Yorum

Vallahi kardeşim bizzat şahit olduğum bir olay. başka birinden duysam gene neyse ama durum bu ne yazıkki. hadi bikaç itikadını bilmeyen alevi olsa gene neyse ama koskoca "cem vakfı" dağıtıyor aşureyi. ayrıca "alevi vakıflar federasyonu genel başkan yardımcısı"da ordaydı. bu adamlar bile aşure yapıp yiyip dağıtıyorlarsa, biz kendi alewvilerimize anlatamıyorsak sünnilere nasıl anlatacaz? o kadar çok canım sıkıldıki nerdeyse bir paket sigarayı bitirecektim çıkışta

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Yorum

ERZURUM Programı

16 Kasım Cumartesi 2013

Saat : 12:00 Yemek , 13:00'de Konferans.
            Yer : AVM yanındaki Kültür Merkezi ve Konferans Salonu.

Diğer şehirden gelen kardeşlerle mutlaka tanışmak isterim özelden haberleşelim.
            [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

YUKARI ÇIK
            Çalışıyor...
            X