Türkiye ve yurt dışında yapılacak Aşura programları | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
12-11-2013 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
[img width=267]http://www.rasthaber.com/resimler/haberler/260/91940.jpg[/img] Peygamber efendimizin iki torunu, iki göz nuru ve cennet gençlerinin iki efendisinden biri olan, hakkında "ben Hüseyin'denim, Hüseyin de bendendir, Allah Hüseyin'i seveni sever" buyurduğu imam Hüseyin'in şehadet günü olan Aşura nedeniyle Türkiyeli Hüseyin dostları tarafından yurt içi ve yurt dışında çeşitli Aşura merasimleri düzenlenmektedir. Peygamberin ehlibeytine olan aşkın ve gönül bağının göstergesi olan bu matem merasimlerine tüm on4 izleyicileri davetlidir. Ehlader Haber
Ehlader |
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
2013 Aşura Programları
Daraltma
X
-
2013 Aşura Programları
Burada yer almayan bildiğiniz aşura programları varsa lütfen buradan ilan ediniz. Olur da buradan görüp giden olur. Özellikle Denizli de program olacaksa bilenler burada paylaşsın lütfen.Etiketler: Yok
-
Ynt: 2013 Aşura Programları
16 Kasım Cumartesi 2013 ------------> ERZURUM[color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)
[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya
-
keşke ehlibeyt mektebi olarak birde sivasta program yapılsaydı da millet bir matem görseydi.. burda -yani sivasta- belediye ile cem vakfı ortak bir program düzenliyordu dün gece. bende bari buna gidiyim dedim. matem matemdir kimin yaptığı önemli değil diye. yolda annemle konuştum aşure yapıp yediklerini söylediğinde nerdeyse 10 dakika boyunca fırçaladım, öz annem olmasına rağmen. o programa gittim baktım her sandalyenin üzerine bir aşure koymuşlar. gelenlere baktım çoğunun alevi/bektaşi olduğu belliydi zaten. konuşmacı "İmam Hüseyn ve yarenleri 3 gün hiçbir şey yiyip içemediler" diyordu, millet kafasını aşureye gömmüş, nerdeyse tabağını yalıyordu. yaw ayıptır dedim İmam 3 gün aç susuz kalmış siz iki dakka yemeden duramıyorsunuz dedim. cem vakfının zakirleri mersiye okumaya başladı, baktım protokol dahil hiç kimsenin dinlediği yok, herkes bikaç tane daha aşure bulma derdine düşmüş, dinleyen yok!
bu alevi geçinenler bile böyle yapıyorya pes doğrusu! bunları gördükten sonra teberri ettim kalktım gittim. ya onlar alevi değil ya biz! keşke dedim evimde oturaydımda tvden falan bir matem izleyeydim. hiç değilse asabım bozulmazdı
بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ
Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.
Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!
Yorum
-
Vah kardeşim vah, alevilerde bozulmuş demek. Benim bildiğim sivas alevileri, 12 gün boyunca oruç tutarlar su içmezlerdi. Ne oldu da aşure yemeği yiyorlar şimdi..
Benim tanıdığım bir alevi de geçen sene bize aşure getirdi. Çok şaşırmıştım.
Allah hidayet etsin. Bu kötü bir gelenek..
Aşure yemeği yenmemeli, kesinlikle yas tutulmalı Hz.Hüseyin ve şehidler yad edilmeli.
Bu yazıyı okuyan müslüman kardeşler kerbela olayını araştırmalılar kesinlikle..
Geçen bir arkadaş ile telefonla konuştuğumuzda bu konuyu sorduğumda, hakikaten neden araştırmadık biz konuyu bilmiyoruz dedi.
Araştıracaktı ama araştırmaktan korkuyordu. Nedeni ise o kadar alim var onlara uymak gerekir dedi. Benim ilmim yok araştırmam doğru olmaz diye konuştu.
Kesinlikle yanılıyorlar, Allah insana akıl vermiş. Emanetlerin kimler olduğunu söylemiş. Ehlibeyti bize tanıtmış. Biz onları bırakmışız da başka kişilere sarılmışız.
Hz.Nuh'un ( a.s.) gemisi misali, Ehlibeyt'in gemisine binmeyen helak olur.
Yorum
-
Vallahi kardeşim bizzat şahit olduğum bir olay. başka birinden duysam gene neyse ama durum bu ne yazıkki. hadi bikaç itikadını bilmeyen alevi olsa gene neyse ama koskoca "cem vakfı" dağıtıyor aşureyi. ayrıca "alevi vakıflar federasyonu genel başkan yardımcısı"da ordaydı. bu adamlar bile aşure yapıp yiyip dağıtıyorlarsa, biz kendi alewvilerimize anlatamıyorsak sünnilere nasıl anlatacaz? o kadar çok canım sıkıldıki nerdeyse bir paket sigarayı bitirecektim çıkışta
بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ
Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.
Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!
Yorum
-
ERZURUM Programı
16 Kasım Cumartesi 2013
Saat : 12:00 Yemek , 13:00'de Konferans.
Yer : AVM yanındaki Kültür Merkezi ve Konferans Salonu.
Diğer şehirden gelen kardeşlerle mutlaka tanışmak isterim özelden haberleşelim.[color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)
[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya
Yorum
Yorum