Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Gazze’ye yardımlar farklı yollarla gönderilecek

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Gazze’ye yardımlar farklı yollarla gönderilecek

Filistin intifadasına destek hareketi genel sekreteri Şeyhülislam “İran, Filistin halkına yardım etmeyi siyasi bir mesele olarak değil, insani boyuttan ele alıyor” dedi.

İran milletinin mazlum Filistin milletine yardım ve destek konusunda bir açıklama yapan Filistin intifadasına destek hareketi genel sekreteri Hüseyin Şeyhülislam, İran adına Gazze şeridine hiç bir gemi kalkmayacağını kaydetti.

Şeyhülislam, korsan İsrail’in meseleye siyasi açıdan yaklaştığını ve bu yüzden İran İslam cumhuriyeti Gazze şeridine gemi yollamayı maslahat olarak görmediğini belirtti.

İranlı yetkili Şeyhülislam, İran milletinin mazlum Filistin milletine yardım ve destek konusuna sadece insani boyuttan baktığını, fakat korsan İsrail’in meseleyi çarpıtarak İran’dan Filistin halkına yardım götürecek gemileri siyasi bir hareket gibi lanse ettiğini, bu yüzden İran halkının Gazze halkına yardımlarının başka yollardan ulaştırılacağını ve bunun en mükemmel şekilde gerçekleştirileceğini vurguladı.

Katil İsrail, İran yardım gemilerinin savaş gemisi olduğunu iddia ederek uluslararası camiada mazlum rolüne bürünmüş ve önce İran gemilerinin geçişine izin veren Mısır makamları, ABD ve siyonist İsrail’in baskıları ve bu iki korsanın savaş gemilerinin Süveyş Kanalı’nı kapatarak Mısır’ı da savaşla tehdit etmesi üzerine, İran’dan gemilerini göndermemesini rica etmişti. Bölgede yeni bir savaşa kapı aralamak, en azından savaşı başlatan taraf olmak istemeyen İran İslam Cumhuriyeti, Mısır’ın aşırı çekingenliğini dikkate almak zorunda kalmış ve 3 ayrı güzergahla Mısır limanında demirlemesi planlanan ve Mısır tarafından da daha önceden onaylanan yardım projesinde değişikliğe gidilmişti. İran, yine kendi bildiği güvenilir kanallarla Gazze’ye gereken yardımları ulaştırmaya çalışacak.

http://www.islamidavet.com/gazzeye-y...derilecek.html

Ynt: Gazze’ye yardımlar farklı yollarla gönderilecek

Elhamdülillah..

Sahibuz Zaman a.f. gözetimindeki İran İslam inkılabı , hiç bir güçten korkmaksızın ve hiç bir zorbalığa boyun eğmeksizin mazlumlara yardım etmekte bildiğini yapmakta ve hiç bir zaman ne gaza gelmekte ne de kabadayılık yaparak kendine bağlı milyonlarca insanın kanını düşünmektedir.

Amaç bağcıyı dövmek değil bağ yemektir. Amaç bir savaş taraftarı olmak ve üçüncü dünya savaşı çıkarmak değil Filistine yardım götürmektir. Zaten İran yıllardır bunu yapmaktadır. Böyleyken şov yapmanın ve milyonların kanına neden olacak bir savaşa yangına körükle gider gibi balıklama dalmanın anlamı yoktur..

eve siyonist eli kanlı çete ve hamisi (koruyucusu) büyük şeytan abd kan dökmekten çekinmeyebilirler. bu çetelerin yönetim mekanizmalarındaki müstekbir tağuti güçler, kendi kanları emniyette olduğu sürece zulüm terör estirip tüm dünyayı kana boyayabilirler.

Ama insanlığı öldürmek yok etmek zulümü çoğaltmak için değil bunları önlemek için var olmuş bulunan İran İslam inkılabı Mehdi kıyamını bekleyecek ve topyekün bir dünya savaşına girişmeyecek böyle bir savaşı başlatmaktan hep kaçınacaktır. Savaşa gidişattan başka yol kalmasa bile yine iyice düşünecek ve kendini savunacaktır... ama savaşa asla sebep olan taraf olmayacaktır. Böylece dünyada sağ duyulu insanlar arasında bir kez daha kaplerde yer açılacaktır inkılaba..

Tıpkı Peygamber s.a.a.'in 13yıllık Mekke hayatı boyunca müşriklerle, müslümanların toptan yok edilmesi pahasına bir savaşa girişilmediği, cihadın yasak olduğu gibi.. İran da dünya üzerinde Allah'ı anan insanların daima bulunması için hep sağ duyulu hareket edecektir..

Rabbim bu kararı hakkımızda hayırlı eylesin...

Yorum

Amin...

Ama ayni karari Türkiye verseydi demedigimizi birakmazdik herhalde
      Allah Bize Yeter!
      O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=14876.msg92616#msg92616 date=1277589943]
        Amin...

[/quote]

Hilalnur kardeşim

İran İslam İnkılabı karalarını islam ümmetinin maslahatı yönünde almaktadır.Alınan kararlar müslümanların hayrına alınmaktadır.

Türkiyede ise İslamı yok etme halkları uyutma ve müslüman ve mazlum halkların ezilmesi yok edilmesi kısaca ümmetin zararına alınmaktadır.

Yorum

IHH'nin da aslinda hamasin bir kolu oldugu söylentisi var.
          Gercekden garip olaylar oluyor.Gemi giderken neler deniliyodu,simdi neler deniliyor.
          Iran ve Lübnan'in gemiden vazgecmesi ile IHH baskaninin "israil ile kavga istemiyoruz" aciklamasi da da ayni zamanda oluyor.
          Allah Bize Yeter!
          O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=14876.msg92616#msg92616 date=1277589943]
            Amin...

[/quote]

tabi ki

türkiye şu an ne yapsa kabul etmeyiz

sünniyken bir sohbete katıldık konuşmacı dursun çiçekti, kayseride.. Büyük Doğu hareketi olan Necip Fazıl ekolünden idi kendisi. Postmodernizmin Türkiyeye etkisi diye mi yoksa İslamcılar üzerine etkisi diye mi bir kitabı vardı onun tanıtımını yapmıştı o gece.

Şöyle bir söz etti:

"TBMM tağuti bir yasama organıdır. Allah'ın yasalarını esas almadan yasa çıkarır. Yasaların tamamını din temellerine dayanmadığını ön şarta bağlamıştır.

Şimdi burdan dine uygun bir yasa çıksa ve bir müslüman da bunu kabul etse bu müslümanın dinden çıkması için bu yeterlidir. Çünkü bu mecliste yasa koyucu Allah değil insanlardır. dolayısıyla Allah'ın çıkardığı değil insanın çıkardığı yasayı kabul etmiş olduğundan dolayı bu insan artık dinin içinde değildir.."

bu açıklamaya katılırsınız katılmazsınız pek önemli değil işin o yönüyle ilgilenmiyorum. Ama ilgilendiğimiz yön, sitede arkadaşlar daha önce belirttiler Türkiye ile İran arasındaki fark ülkenin yönetildiği yasalarını niteliğidir. Türkiye'de yasaların yapıcısı insandır. iranda ise Allah..

öyleyse Türkiye ne yapsa beğenebiliriz ya da İran ne yapsa beğenmeyebiliriz?..

bu bir yönü. ve en önemli yönü..

diğer yönü... ancak yasaların çıkarılma nedeni ve şekli açısından iki ülke arasında fark olmasa bu durumda türkiye için de aynı şeyi düşünürdük. Hatta bırakın bunu tr şu haliyle bile böyle üçüncü dünya savaşını engelleyici bir adım atsaydı onu da takdir ederdik..

burda yazmadım ama Türkiye'nin siyonist kan içici çeteye karşılık verip katledilen Gazze yolcularına karşılık saldırıda bulunmamasını ben kendi dünyamda büyük takdirle karşıladım..

İslam diriltmek için vardır öldürmek için değil. Savaş için değil barış için vardır. Savaş İslam'ın başka kaçış yolu olmadığında mecburen yürüteceği arızi bir durumdur. Bunu Peygamberin hayatından okumak mümkün.. o hazret mümkün mertebe savaşsız yaşamaya çalışıyordu...

Yorum

Ama Iran Gemi hazirlamaya basladiginda büyük bir kararla "israil engel olursa savas gemileri ile geliriz" demisti.
              Demekki stratejiler degisebiliyormus.

Birde benim ilgimi ceken IHH'nin tutumu.Eger bazilarinin iddia ettigi gibi ise neden Iranla bir oluyor?

Allah Bize Yeter!
              O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

Birincil olarak gemi gündemi ile ilgili İran ekseninde verilen haberlerin çoğunluğu yalan haberlerden oluşmaktadır. Yetkili ağızlardan çıkan haberleri incelersek durum netleşecektir. Geçtiğimiz günlerde daha gemiler İran limanlarındayken gemiler hızla ilerliyor, Ortalık karışıyor gibi haber başlıkları ile haber servis eden onlarca haber sitesini buraya yazma gereği hissetmiyorum.

@ehlibeytin_izinde kardeşim olay gayet güzel bir şekilde açıklamış...

Bir başka açıdan bu olayı şöyle değerlendirebiliriz;
                Hudeybiye'de Mekkelilerle yapılan anlaşma gereği müslümanların zararına gibi görünen bazı durumlara razı olunmuş ancak bunların daha sonradan İslam'ın hayrına olduğu görülmüştür.

Geleceği göremeyen bazı sahabeler bu duruma çok sert tepki göstersede Allah Hudeybiye'ye yakın bir fetih olarak nitelemiştir ve ardından Mekke'nin fethini müjdelemiştir.

Günümüzdede İran islam İnkılabı uluslararası anlaşmaları İslam'ın maslahatı gereği korumak zorunda kalabiliyor. Düşmanın eline koz vermemek için müslümanlara yardım görevini farklı yollarla yerine getiriyor.

Bu olayı karşılayacak bir diğer net örnek ise; Müslümanların Hacc yapmak için Mekke'ye gidip Hacc yapamadan döndükleri zaman bazı sahabeler Peygamberimize "Hani Hacc yapacağımızı söylemiştin" türünden sözlerine karşın Peygamber Efendimiz "Ben Hacc yapacağımızı söyledim ama bu yıl yapacağımızı söylemedim" şeklinde cevap vermiştir. İşte bugün aynen Peygamberimizin bu cevabı gibi İslam İnkılabımızda siyonist rejim İsrail yıkılacak demiştir ve bu yıkılma çok yakındır. Lübnan Hizbullahı dünya kamuoyuna karşı cani israile koz vermemek için gemilere direk yardım etmeyeceğini ve direk kendi adamlarının olmadığını açıklamıştı.

Bu mesele yani Filistin meselesi, HAMAS'ın Hizbullah'ın veya İran'ın meselesi değildir. Filistin meselesi tüm İslam aleminin, hatta tüm insanlığın meselesidir ve bu mesele tüm insanlığın ortak kararı ile çözülecektir.

Ben bu olayın ardından büyük zaferlerin çok yakın olduğuna inanıyorum.

Vesselam.
                Düştü Deşt-i Kerbela’ya Ol Can
                Matem tuttu, ins-ü cin ve canan
                Ruhlarda hep o, hicrandır yanan
                Şahadetiyle destan yaratan

Mazlum Hüseyn Canım, Mazlum Hüseyn Canım...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=14876.msg92624#msg92624 date=1277592540]
                  Ama Iran Gemi hazirlamaya basladiginda büyük bir kararla "israil engel olursa savas gemileri ile geliriz" demisti.
                  Demekki stratejiler degisebiliyormus.
                  Birde benim ilgimi ceken IHH'nin tutumu.Eger bazilarinin iddia ettigi gibi ise neden Iranla bir oluyor?
                  [/quote]

stratejilerin değişmesi gücün ve hakkaniyetin değişmesi bozulması azalması anlamına gelmez. nitekim stretejiler şartlara bağlı kurulur ve şartların değişmesiyle değişikliğe uğrar.

İran'ın savaş gemileriyle geliriz demesi

1- Mısır o zaman izin vermişti şimdi izin veremeyeceğini ve ısrarcı olarak savaşa neden olmamasını istedi İran'dan

2- Düşmana karşı baştan teslim olmakla onunla çarpışmayı hiç göze alamamakla strateji gereği geri dönüp güç toplayıp eksiklikleri görüp yeniden savaşmak üzere zaman kazanmak farklıdır. bazıları şeytani güçleri o kadar büyütmüşlerdir ki hayallerinde bile onlara karşı gelemezler.. bunlar İran İslam İnkılabından farklıdır. işte bu yüzden abd onların tepesine binmiş eşek gibi onları istediği yere sürüklemeketedir.. Hadi aynısını yapsın bakalım İran'a..

3- Peygamber s.a.a.'in Mekke'yi fethetmek için kanlı bir savaşı değil de gizli baskınla kansız alışındaki hikmete göre, Gazzeye kanlı yardım mı hayırlıdır yoksa diğeri mi..

İslam kaba kör güç kullanmayı benimsemez. sorumlu olduğu insanların can ve mal güvenliklerini sonuna kadar savunmayı ve korumayı esas alır. ama hiç bir kaçış yoktur ve işte o zaman şehadet sevdalıları düşünmeden inkılabı korumak için canlarını seve seve feda ederler.. zor zamanlar için bunların saklanması hazırlıkların yapılması gerekir..

Yorum

Gazze'ye yardım gemisi göndermekten vazgeçtikleri yönünde çıkan haberleri yalanlayan, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, yardım gemisi gönderilmesinin hala gündemde olduğunu söyledi.
                    2010-06-27 16:06:00

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Muhammed Rıza Şeybani yaptığı açıklamada, ülkesinin Gazze'ye yardım gemisi göndermekten vazgeçtiği yönündeki haberleri yalanlayarak, Gazze'ye yardım gemisi göndermek için çaba gösterdiklerini belirtti.

İran'da sivil toplum kuruluşları tarafından Gazze'ye yardım gemisinin gönderilmesinin hala gündemde olduğunu ifade eden Şeybani, Mısır yetkilileriyle Gazze'ye yardım gönderme konusunda görüş alışverişini sürdürdüklerini söyledi.

Gazze'ye yardım gönderilmesinin insani bir görev olduğunu ifade eden Şeybani, yardım gönderilmesinin, İsrail'e yönelik baskıların artması ve Gazze'ye yönelik kuşatmasının kırılmasına yol açacağını kaydetti.

İLKHA
                    http://hurseda.net/Dunya/26564-Irand...lanlamasi.html

Yorum

YUKARI ÇIK
                    Çalışıyor...
                    X