Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İLMİN MENBAI EHLİBEYTTİR.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

(Muhammed Bakır aleyhisselâm)�dan şöyle rivayet etmiştir:
    «İnsanlar, şurada gürül gürül akan büyük bir nehir du­rurken, herhangi bir yerdeki ıslaklığı emerek susuzluklarını gidermeye çalışıyorlar.»
    İmam'a: "Gürül gürül akan büyük nehir nedir?" diye soruldu.
    Buyurdu ki: Resûlullah (sallallahu aleyhi ve âlihi) ve Allah'ın ona bağışladığı ilimdir. Allah, Muhammed'in şahsında, Âdem'den, son peygamber Muhammed'e ka­dar gelen tüm peygamberlerin sünnetlerini toplamıştır.»
    Orada hazır bulunanlar dediler ki: Bu sünnetler nelerdir?
    Buyurdu ki: «Peygamberlerin sahip oldukları bütün bilgilerdir. Resûlullah (sal­lallahu aleyhi ve âlihi), bunların tümünü Emir'ül-müminin (aleyhisselâm)'a aktarmıştır.»
    Bu sırada bir adam sordu: Ey Resûlullah'ın oğlu! Emir'ül-Mü'minin mi daha bilgilidir yoksa bazı nebiler mi?
    Ebu Cafer (aleyhisselâm) buyurdu: «Bakın ne söylüyor! Allah, dilediği kimse­lerin kulaklarını açar. Ben ona diyorum ki: Allah, Muhammed (sallallahu aleyhi ve âlihi) 'nin şahsında bütün peygamberlerin ilmini toplamıştır ve o da bu ilmin tümünü Emir'ül-Mü'minin (Ali b. Ebu Tâlib aleyhisselâm)'a aktarmıştır, o da bana soruyor:
    "Ali mi daha bilgilidir yoksa bazı nebiler mi?"»

6-(591) ...Ali b. Numan, merlü olarak Ebu Cafer (Muhammed Bakır aleyhisselâm)�dan şöyle rivayet etmiştir: usulu kafi

Yorum

: İLMİN MENBAI EHLİBEYTTİR.

Emir-ül Müminin (a.s.) bu sözü açıklamak ama­cıyla şöyle buyuruyor:
      "Benim itretimin, hanedanımın salihleri ve temizleri küçüklükte halkın en sabırlısı ve büyüklükte de onların en bil-gilisidirler. Biz Ehl-i beyt ilmimizi Allah'ın ilminden aldık, Al­lah'ın hükmüyle hükmediyoruz ve sözü de doğru, sadık pey-, gamtaerden işittik. Eğer bize ve eserlerimize uyarsanız bizim kılavuzluklarımızla hidayete kavuşursunuz. Hakk bayrağı bi­zimledir; ona uyan herkes hakka ulaşır, ondan yüz çeviren herkes de zalalet ve çıkmazda boğulur."

İkd-ül Ferid. c: 4. s 67. "Imam-us Sadık" kitabından naklen. Ya­zan: Muhammed Cevad Fazlullah. s: 90

Yorum

İmam Sadık (a.s.) da şöyle buyurdu:
        "Bizim yanımızda öyle bir şey var ki onun varlığı bizi halktan gani ve onları da bize muhtaç etmiş. Bizim yanımız­da bir kitap var ki Rasulullah (s.a.v.) söylemiş ve Emir-ül Mü­minin (a.s.) de yazmıştır. Bütün helal ve haram hükümler on­da yazılıdır."

Kafi. c: 1. s: 241. "el-İmam-us Sadık" kitabından naklen. s: 95. Yazarı: Muhammed Cevad Fazlullah

İmam Sadık (a.s.) :

"Başkaları, peygamberden sonra, önceki ümmetlerin yürüdükleri yolu yürüyerek Allah'ın dinini değiştirdiler, tahrif ettirler, ona bir şeyler ekledi ve onun bazı sözlerini de azalttılar. Buna göre şimdi onların elinde bulunan ter şey, Allah tarafından indirten şeyin tahrif edilmiş seklidir."

ihtiyar-u Marifet-ir Rical (Tûsi). s: 140

Yorum

Rivayet eden diyor ki imama şöyle dedim: "Ey Rasulullah (s.a.a.)'ın evladı! Rasulullah kendi zama­nında gerekli dan her şeyi halka iletti mi?". "Evet, kıyamet gününe kadar muhtaç oldukları her şeyi kendilerine iletti" de­di. "Onlardan zayedilen oldu mu hiç?" sordum. "Hayır, onlar Rasulullah (s.a.a.)'ın Ehl-i beytinin yanında mevcuttur" buyur­du.

el-İmam-us Sadık (Ebu Zuhre). s: 95

Yorum

İmam Bakır aleyhisselam:

"İster dünyanın doğusuna gidin, ister batısına. Bizim il­mimizden başka doğru bir ilim bulamazsınız."

Keşşi s: 209-210/el-Kafi. c 1. s: 399/Basair-ud Derecat (Saffar). s: 9.

İmam Bakır (a.s.)'m kendisinden, senet zikretmeden peygamberden naklettiği hadisler hakkında sorulunca söyle buyurdu:

"Naklettiğim ama senedini söylemediğim hadislerin sene­di babam Zeyn-ül Abidin (a.s.)'den o da babası Şehid Hü-seyn (a.s.)'den p da babası Ali b; Ebi Talib (a.s.)'ten o da Rasulullah (s.a.a.)'tan. o da Cebrail'den ve o da Allah'tandır."

el-Emali (Şeyh Müfid), s: 42/A'lam-ul Vera (Tabersi), s: 264.

İmam Bakır aleyhisselam bazı yerlerde sahabe yoluyla nakledi­len ilimlerin batıl olduğunu açıkça duyuruyordu. Hatta bir de­fa ahkamı, islamî ve cahili diye ikiye böldükten sonra şöyle buyurdu:

"Zeyd b. Sabit'in miras hisseleri hakkında cahiliyet ahka­mına uygun olarak hükmettiğine sizi şahit tutuyorum.'"

Furfi'-u Kafi (Kuleyni) c: 7.«: 407/Tahzib. c: 6. s: 217.

Yorum

Ynt: İLMİN MENBAI EHLİBEYTTİR.

O CEDDE SELAM OLSUN.

Yorum

İlahi Amin...

Yorum

Allah tüm şii kardeşlerimize merhamet etsin.

Yorum

YUKARI ÇIK
                  Çalışıyor...
                  X