Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

ilim şehri hadisi

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

"ilim şehrinin kapısı" hadisi sahihtir

yorumun yorumdan öteye geçememiş. bir ilerleme yok.

ilmin şehirini kaldıramayanlar ilmin evini nasıl kaldıracaklar.
    birini tutup öbürünü neden çıkarsınlar. her ikisini de çıkarırlar olur biter. sizin kadar düşünememişler mi?

eksik araştırıyorsun can. internet verileri her zaman doğru olmayabilir. kitabı eline almalısın. soruları da net sormalısın.
    Birde ehl-i sünnet sınırı içerisine kimi alıyorlar kim almıyorlar bakmalısın. sizce şia olmayan herkes ehl-i sünnet . hal böyle olunca sizin kaynaklarda böyle yazıyor diyorsun. ben de gayr-i ihtiyarı soruyorum hangi bizim kaynaklar.

benim kabulüm olsun diye demiyorum. yanlış anlama. bir sınır belirleme durumunda değilim. hangi alim sünni hangisi değil bilemem. ama haklarında bir çok yazı var. nette de kısaca sünni mi değil mi diye yazsan bir çok cevap bulabilirsin.
    Bu şehr-i Stambul ki bi misl ü bahadır.
    Bir sengine yek pare Acem mülkü fedadır. Nedim.

Yorum

[quote author=ypa link=topic=19089.msg115882#msg115882 date=1295805218]
      yorumun yorumdan öteye geçememiş. bir ilerleme yok.

ilmin şehirini kaldıramayanlar ilmin evini nasıl kaldıracaklar.[/quote]
      mesele ilmin şehri ve ya ilmin evi değil, mesele hikmet evi (şehri) ve ilim evi (şehri)dir.

birini tutup öbürünü neden çıkarsınlar. her ikisini de çıkarırlar olur biter. sizin kadar düşünememişler mi?
      havadan sallamakta bire-birsin. ama sana defalarca söyledim havadan sallama. bak yukarıdaki ehli sünnet alimleri -elimde daha fazlası var- Süneni Tirmizide 2 hadisin olduğunu söylüyorlar. daha başka alimlerde var. sadece kısa olsun diye 2-ni ekedim yoksa istersen eklerim. neden birini bırakıp diğerini çıkarmalarına gelince. bunlar senden daha kurnaz, sen bir kulp koymaya çalışıyorsun ama onlar direk insaları şüpheye düşürmeye. münker hadisi bırakacalar, altında Tirmizinin "hadis münkerdir" notu. insanlar da okuyup "aaa, bu hadis sahih değilmişşş" diyecek, yani Ali a.s hakkında inandıkları bir şeyi daha inkar edecekler.

eksik araştırıyorsun can. internet verileri her zaman doğru olmayabilir. kitabı eline almalısın. soruları da net sormalısın.
      Birde ehl-i sünnet sınırı içerisine kimi alıyorlar kim almıyorlar bakmalısın. sizce şia olmayan herkes ehl-i sünnet . hal böyle olunca sizin kaynaklarda böyle yazıyor diyorsun. ben de gayr-i ihtiyarı soruyorum hangi bizim kaynaklar.
      yav sözünü doğrulamak, söz altında kalmamak için yapamaycağın yok. bilmiyorum göre biliyormusun göremiyormusun ama kitapların sayfalarını taratıp astım foruma. tüm ehli sünnet basım evleri, aynı anda, tüm kitapları Şiilerin işine gelcek şekilde bastılar. tüm ehli sünnet kitap evleri RAFİZİ odlular. neden? çünkü Alinin a.s hakkında bir gerçeğin ortaya çıkmasına sebep oldular.

benim kabulüm olsun diye demiyorum. yanlış anlama. bir sınır belirleme durumunda değilim. hangi alim sünni hangisi değil bilemem. ama haklarında bir çok yazı var. nette de kısaca sünni mi değil mi diye yazsan bir çok cevap bulabilirsin.
      düştüğümüz hallere bak yahu. sen alimini tanımıyorsan bu benim suçummu? git tanıyanlara sor, ibni Esir (bu adamdan fazla alıntı yapıyoruz yakında RAFİZİ olacak), Suyuti kimdir araştır sonra gel. bir şey bilmiyorsan, daha alimlerini tanımıyorsan ne diye gelip burada ahkam kesiyorsun ki?

Yorum

ahkam kesenleri uyarıyorum ahkam kesmiyorum.

bildiklerimi söylüyorum. bilmeidklerim de susuyorum. benmi dedim sana ibn-i kesir suyuti ehl-i sünnet değil diye.

kendince yorum yapıp haklı çıkma çalışmaları yapıyorsun anlıyorum. ama yanlış yapıyorsun. kimlerle yazıştıysan iyice unutmuşsun okuma yazmayı.

Yorum

havadan sallamakta bire-birsin. ama sana defalarca söyledim havadan sallama. bak yukarıdaki ehli sünnet alimleri -elimde daha fazlası var- Süneni Tirmizide 2 hadisin olduğunu söylüyorlar. daha başka alimlerde var. sadece kısa olsun diye 2-ni ekedim yoksa istersen eklerim. neden birini bırakıp diğerini çıkarmalarına gelince. bunlar senden daha kurnaz, sen bir kulp koymaya çalışıyorsun ama onlar direk insaları şüpheye düşürmeye. münker hadisi bırakacalar, altında Tirmizinin "hadis münkerdir" notu. insanlar da okuyup "aaa, bu hadis sahih değilmişşş" diyecek, yani Ali a.s hakkında inandıkları bir şeyi daha inkar edecekler.

şimdi benim yorumuma cevap mı bu. açıkça söylüyorum. senin dediğin niyette olanlar neden ikisini de silmesin. birini bırakıp öbürünü atsın.

birini hazmedemeyen öbürünü nasıl hazmetsin.

sorular açık cevaplarda açık . ama görmek ve bilmek istemediğin de açık. benim kilere havadan sallama diyorsun ama sennikilerde doğmamış çocuğa don biçmek.

insanlar okuyup sahih değilmiş diyeceklermiş yok ya ))))

yorumlarda yerlerde.. çallıştır parmakları elmeddin. ama sadece parmaklar çalışmasın kafa da çalışsın. yazılarını bana yazdığını unutma. cevapların tutarsızlaşmaya başladı.

Yorum

[quote author=ypa link=topic=19089.msg115925#msg115925 date=1295808164]
            ahkam kesenleri uyarıyorum ahkam kesmiyorum.

bildiklerimi söylüyorum. bilmeidklerim de susuyorum. benmi dedim sana ibn-i kesir suyuti ehl-i sünnet değil diye.

kendince yorum yapıp haklı çıkma çalışmaları yapıyorsun anlıyorum. ama yanlış yapıyorsun. kimlerle yazıştıysan iyice unutmuşsun okuma yazmayı. [/quote]
            alimlerini öğren sonra devam ederiz. şunu da unutma ben senin ibni Kesiri yada Suyutiyi inkar ettiğini demedim. fakat konuda onlardan delil getirdiğim için hiç olmazsa onları araştır ki, ehli sünnet olduklarını bilesin dedim.

not: dikkatli ol, ben ibni Kesir değil ibni Esir dedim

Yorum

[quote author=ypa link=topic=19089.msg115928#msg115928 date=1295808381]
              şimdi benim yorumuma cevap mı bu. açıkça söylüyorum. senin dediğin niyette olanlar neden ikisini de silmesin. birini bırakıp öbürünü atsın.

birini hazmedemeyen öbürünü nasıl hazmetsin.

sorular açık cevaplarda açık . ama görmek ve bilmek istemediğin de açık. benim kilere havadan sallama diyorsun ama sennikilerde doğmamış çocuğa don biçmek.

insanlar okuyup sahih değilmiş diyeceklermiş yok ya ))))

yorumlarda yerlerde.. çallıştır parmakları elmeddin. ama sadece parmaklar çalışmasın kafa da çalışsın. yazılarını bana yazdığını unutma. cevapların tutarsızlaşmaya başladı. [/quote]
              düzeliyorsun bak şöyle. bakıyorum sadece yorum-yorum üzerine geliyor ama son noktayı koyalım istersen. Tirmizide "ilim şehri" ve "hikmet şehri" lafızları ile 2 hadis olduğunu söyleyen ehli sünnet alimlerinin diğerlerini de buraya yazayım ve sende toptan hepsini yalancı ve rafizi ilan et bu iş bitsin. madem Sününi Tirmizi de bu hadis önceden olmamış demek ki, bu kadar ehli sünnet alimi hepsi yalancı. çünkü Tirmiziye yalan nispet ederek onun 2 hadis katardığını, birinin "ilim şehri" diğerinin ise "hikmet şehri" şekilnde olduğunu söyleyen onlar

Yorum

Ynt: "ilim şehrinin kapısı" hadisi sahihtir

bunlar bu mübarek hadisin geçtiği kaynaklardan bir kaçı tanesiydi. fakat bazıları buna rağmen hadisin zayıf olduğunu idda ediyorlar, daha doğrusu hadis onları deli ettiği için Rasulullahın s.a.a sözü olduğu kesin olduğu halde bile onu bir şekilde inkar etmeğe çalışıyorlar. biz onlara cevaben diyoruz ki, Tirmizi, Taberi, Beğavi, Hakim ve daha bir çok alim bu hadisin sahih olduğunu söylemişlerdir. ibni Hacer hatta zayıf olduğunu söyleyenlere cevaben redd bile yazmıştır ki, şimdi onu ekliyoruz:

6096. Onyedinci hadis: "Ben hikmetin binasıyım. Ali ise kapısıdır." Hadis, garîbtir. Sikâttan Şerik’in dışında hiç kimseden bilinmemektedir. Senedi de muzdaribtir. Ben de diyorum ki: bunu Tirmizî, Muhammed b. Ömer er-Rûmî rivayetiyle Şerîk b. Abdullah el-Gâzî’den, o Seleme b. Kuheyl’den, Suveyd b. Gufle’den, o da Sunâbihî’den –ki adı Abdurrahman’dır- o da Ali b. Ebu Tâlib’den rivayet etmiştir. Tirmizî demiştir ki: "Bu hadis garîbtir, Şerik’ten, başkası da rivayet etmiştir. Orada Sunâbihî’yi zikretmemişlerdir. Hadisi sikâttan Şerik’in dışında hiç kimseden bilmiyoruz. Bu konuda İbn Abbas’tan da rivayet vardır." Tirmizî’nin sözü bitti.

Mezkûr İbn Abbas hadisini İbn Abdilberr el-İstîâb adlı sahabe kitabında tahriç etmiştir. Oradaki lafız şöyledir: "Ben ilmin şehriyim, Ali ise kapısıdır. Kim ilim isterse ona kapısından gelsin." Hâkim bu hadisi sahih görmüş, Taberânî de İbn Abbas hadisini bu lafızla tahriç etmiştir. Taberânî’nin ricali Abdusselam el-Herevî hariç sahih ricalidir. el-Herevî ise muhaddislere gore zayıftır. Ebu Ahmed b. Adiy, hadisçilerin onu zayıflıkla itham ettiklerini ve hadisi ondan zayıflardan bir grubun çaldığını zikretmiştir. Ancak Hâkim, hadisi mezkûr Abdusselam rivayetiyle tahriç etmiştir. Abbas ed-Dûrî’den nakledildiğine göre o şöyle demiştir: "İbn Maîn’e Ebu’s-Salt hakkında sordum o da sikadır, dedi." Ben derim ki, ondan Ebu Muâviye "ben ilmin şehriyim" hadisini tahdîs etmiş ve "bunu Muhammed b. Cafer el Feydî tahdis etmiştir ve o sikadır", demiştir. Hâkim, daha sonra hadisi, adı geçen Feydî tarıkıyla getirmiş, bunun için Câbir hadisinden bir şâhid de zikretmiştir.

ibni Hacer, "el-Ecvibe ….", sayfa 108, 17-ci hadis

şüpheye yer bırakmamak için kitabın resmini de ekliyoruz:

[img width=960 height=600]http://velayet.files.wordpress.com/2011/02/ene-medinetul-ilmu-ve-aliyyun-babu.jpg[/img]

kaynak: Velayet

Yorum

Ynt: Rasulullah s.a.a: "ben ilmin şehriyim Ali ise onun kapısıdır"

burdan bir yere çıkacaktın. öyle kaldı herhalde.
                  Bu hadisi biz inkar mı etmiştik açıkçası hatırlamıyorum böyle bi inkarda bulunduğumu. Benim burda itirazım senin "bir kısmını silmişler hazmediklerinden" yorumun idi. hazmedemeyen ikisinide siler niye birisini silsin demiştim. sen de hala hadisin varlığını ispata çalışmışsın. son mesajına da sitenize giremediğim için cevap yazmamışım. şimdi yazdım. kısmet bu zamana imiş. eee. sadede geleceksin herhalde. buyur bakalım.

Yorum

[quote author=ypa link=topic=19089.msg130294#msg130294 date=1314306269]
                    burdan bir yere çıkacaktın. öyle kaldı herhalde.[/quote]

çıkacağım yere çıktım ama galiba sen görmüyorsun.

Bu hadisi biz inkar mı etmiştik açıkçası hatırlamıyorum böyle bi inkarda bulunduğumu.
                    sen inkar etsen ne olacak ki? sen nesin? kimsin? senin sözünün değeri nedir ki? söylediğim bu hadisi hazm edemeyen ve ehli sünnet nezdinde alim olan nasibilerin bu hadisi inkar etmeğe çalışmalarıdır.

Benim burda itirazım senin "bir kısmını silmişler hazmediklerinden" yorumun idi. hazmedemeyen ikisinide siler niye birisini silsin demiştim. sen de hala hadisin varlığını ispata çalışmışsın.
                    benim zaten başlığı açmamda maksadım hadisin sıhhatini ortaya koymaktır. "silmişler" meselesine de bu knu içinde dokundum. sildiklerini de bizzat ehli sünnet alimlerinden delil getirerek orataya koydum. yukarıda gördüğün ve daha aktarmadığım diğer ehli sünnet alimleri diyorlar ki: "Tirmizi bu konuda 2 hadis aktarmıştır, biri "ben hikmet eviyim...." şeklinde diğeri ise "ben ilmin şehriyim" şeklinde. bu hadislerden birincisi münkerdir, ikincisi hasendir, Tirmizi bu hadisleri "Sünen" adlı kitabında, menakıb bölümünde aktarmıştır"

bizde açıp Tirmizinin "Sünen" kitabına bakıyoruz ki ne görelim? orada yanlızva bir hadis var, o da "ben hikmet eviyim...." şeklinde olan yani münker olandır. sende tıkanıp kalıyorsun.

son mesajına da sitenize giremediğim için cevap yazmamışım. şimdi yazdım. kısmet bu zamana imiş. eee. sadede geleceksin herhalde. buyur bakalım.
                    Amr b. Asa uyuyorsan neden gidip gelme "sünnetine" sarılmayacaksın ki? gitmitin, şimdi de geldin. geldin ve yine bir şekilde kurtarmaya çalışıyorsun.

Yorum

yenilendi: "ilim şehrinin kapısı" hadisi: sünni kaynakları | حديث مدينة العلم في كتب أهل السنة
                      ve: ilim şehri hadisinin "Süneni Tirmizi"den çıkarılması

Yorum

Elmeddin seni seviyor ve Takdir ediyoruz kardeş. Allah yardımcın olsun.

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=19089.msg137855#msg137855 date=1324754651]
                          Elmeddin seni seviyor ve Takdir ediyoruz kardeş. Allah yardımcın olsun.[/quote]

Allah razı olsun abi, Ali a.s'ın yoluna başımız feda.

Yorum

Elmeddin kardeşim, daha evvel de zikrettiğim gibi Azerbaycan'ın Seyyid Kemal Haydari'si olma yolunda hızla ilerliyorsun...
                            Zannımca; müstacel olarak sen bu İslami tebliğ çalışmalarını, mektebi reddiyeleri ve elindeki tüm ilmi belgeler bütününü mutlaka kitaplaştırmalısın..
                            Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

[quote author=Behesht-e Mahdi link=topic=19089.msg137873#msg137873 date=1324798327]
                              Elmeddin kardeşim, daha evvel de zikrettiğim gibi Azerbaycan'ın Seyyid Kemal Haydari'si olma yolunda hızla ilerliyorsun...
                              Zannımca; müstacel olarak sen bu İslami tebliğ çalışmalarını, mektebi reddiyeleri ve elindeki tüm ilmi belgeler bütününü mutlaka kitaplaştırmalısın..[/quote]

Allah razı olsun değerli hocam.

Yorum

Selamın Aleyküm

Bazı yerlerde bu iki hadisinde zayıf olduğunu söyleniyormuş ama bana göre bu hadis İmam Ali a.sın hayatını okuyanlar sahih olduğunu anlar çünki ilimde eshabı kiramda İmam Ali a.s gibisi yoktur.

Zayıf olduğunu söyleyenler ;

[color=rgb(51, 51, 51)]Yahya Bin Ma’in[/color]Kaynak El Cerh Vet-Ta’dil 6/99)Su’alat ibn Cuneyd #185Tarihi Bagdad 11/205

Ibn A’sakirKaynak: Tarihi Dimask 45\321

Ahmad Bin HanbelKaynak: Tarihi Bagdad 11/49

El ZehebiKaynak: Mizan el-I’tidal 1/415 - 1/110Imam Zehebi dedi ki,Tahrif edilmiştir(Telhis El Mevdua,cilt 1,sayfa 115,hadis no 256)

Zekeriyya Bin Yahya Sacci dedi ki,O Tahrif edilmiş nakiller yapiyor,zayitir(zayif ravidir)(İbni Hacer,Tehzib Et Tehzib,cilt 6,#)

Ravi Hüseyn Bin Fahm zayif ravidir(İbni Hacer El Askalani,Lisan El Mizan,cilt 2,#1266)Tirmizide geçen hadiste ise,İlmin Şehri yerine,ilmin evi tabiri kullanilmiştirBu Hakkta,Buhari dedi ki,Sahih değil,İbni Main dedi ki,yalandir(Keşful Hafa,cilt 1,sayfa 203)
                                Haktır Allahım Muhammed mahım
                                Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X