Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

IMAM ALEYHISSELAMIN BAZI RIVAYETLERE KARŞI TUTUMU

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=19112.msg115601#msg115601 date=1295504082]
    Şianın genel görüşü değildir. Üstad Ayetullah Mutahhari doğruyu kim rivayet ederse etsin, doğru doğrudur demektedir. Hatta örnekte ebu hureyreyi de zikredarak söylüyor.[/quote]
    doğru her zaman doğrudur ama o doğrunun önce bize sahih olarak ulaşması gerekiyor ki, yalancı biriside aynı şeyi söylediğinde doru olduğunu bilelim. mesela Ebu Hureyre Gadiri Hum hadisini rivayet ettiğinde elbette alınır. neden? çünkü bu doğruyu bize imamlar a.s ve biatine sonuna kadar bağlı kalan sahabeler r.a aktarmışlardır. bunun doğru olduğunu bildikten sonra Ebu Hureyrenin aktardığının da doğru olduğunu bileceğiz.

Yorum

[quote author=Hudeyfe link=topic=19112.msg115597#msg115597 date=1295479252]
      Ben bunu araştırayım yarın hadis konusunda ilimlerine güvendiğim bir kaç kişi ile görüşeyim.[/quote]
      bu konuda Sübhi es Salihten okuduklarında yeterlidir kardeşim.

Yorum

doğruyu kim rivayet etse kabul ediyoruz eyvallah ama tek başına ondan rivayet ediliyorsa dogru oldugunu nasıl bilelim ki...ehli sünnete göre tüm sahabe adil ve onlardan saglam senetle gelenler de sahih ama biz her sahabeyi sahih görmediğimiz için ehad hadisi sahih göremeyiz.

Yorum

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Ebu Hureyre veya şianın metruk saydığı bir sahabeden nakledilen hadis sahih sayılmaz ne olursa olsun ama metin eğer Kur-ana sünnete şia akidesine ters düşmüyorsa metin kabul edilir. Benim görüşlerini aldığım alimlerin ortak görüşü budur.

EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=19112.msg115621#msg115621 date=1295511499]
            [quote author=Hudeyfe link=topic=19112.msg115597#msg115597 date=1295479252]
            Ben bunu araştırayım yarın hadis konusunda ilimlerine güvendiğim bir kaç kişi ile görüşeyim.[/quote]
            bu konuda Sübhi es Salihten okuduklarında yeterlidir kardeşim.
            [/quote]

HUVE'L AZİZ

Yetmiyor bir kaç şia ve sunni muhaddisin görüşleri lazım. Eğer es-Salih veya şianın herhangi bir muhaddisi ile yetinse idim bunca münazara olmazdı görüşü yazar çekilirdim. Ama bu benim prensibime aykırıdır zıt fikirli/görüşlü bir kaç kişiyi araştırmam gerekli ki mevzuyu etraflıca anlıyabileyim. Hatta gerekirse nasibinin görüşünede bakarın selefinin görüşünede bakarım mutezilinin görüşünede bakarım.
            EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

her neyse sonuç şu ki ehli sünnetin sahihi ( eğer şiada da sahih değilse bu durum tamamen farklı orneğin sekaleyn hadisi gibi) bizim için ölçü değildir.

Yorum

çok araştırmaya gerek yok bence yalancının sözü senet olmaz olamaz ( eğer ki bagımsız olarak başka kaynaktan gelmemişse ).bu mantıksal zorunluluktur.hz.ali onun hakkında yalancı diyor sen gidip onun hadisini kabul ediyorsun ( sadece ondan gelen rivayet sozkonusu) bu mantığn kabul edebileceği birşey değil.

Yorum

HUVE'L AZİZ

x ravinin hadisi ile x ravinin Peygamberden rivayet ettiği hadis arasında fark var. Benim Ebu Hureyre'nin sözünü kabul ettiğimi söylediğimi hatırlamıyorum. Rivayet ettiği hadisler arasında sahih hadislerde vardır eğer tek başına rivayet ettiği hadis ise rivayet sened bakımından sahih kabul edilmez ama metin eğer kur-an sünnet ve şia akidesine uygun ise metni kabul ederim. Zaten metin eğer kur-ana sünnete ve şia akidesine ters deilse o rivayeti destekleyecek muhakkak başka (aynı metin olmasa bile anlam olarak) rivayetler vardır.

Araştırmam konusunda beni anlıyabileceğinizi hiç sanmıyorum zamanla inş hele siz medreseye gidin sonra anlarsınız belki.

Bencede baya uzadı bu mevzu fazla laf abesi iştigaldır.

Yorum

Sizi anlamak için kırk fırın ekmek yemem lazım.

Yorum

kardeşlerim sizin yazılarınızı okurken hem hayranlık duyuyor hemde merak ediyorum
                      hayranlıkduyuyorum çok seviyeli tartışıyosunuz bu pek alışık olmadığımız ama arzuladığımızbir uslup rabbim imanınızı ihlasınızı ilminizi ziyadeleşdirsin.
                      merakımda gayemiz allah (cc)rızası ve ümmetin birliğiyse bukadar taraf olmak niye?
                      selametle kalın

Yorum

[quote author=Hudeyfe link=topic=19112.msg115381#msg115381 date=1295341513]
                        "HASAN HÜSEYİN CENNET GENÇLERİNİN EFENDİLERİDİR." Bu rivayetin sahih olduğuna dair şiasıda sunniside hemfikir. Şimdi mantık yürütelim. Cennette herkes genç aynı yaşta olacağına göre İmam Hasaneyn (a.s) Peygamber (s.a.a)'nin demi efendisi olacaklar? Babalarının da mı efendileri olacaklar. Bunu destekleyecek bir ayet delil getirebilirmisin?

"YA ALİ SENİ YARATMAZDIM MUHAMMED OLMASAYDI İKİNİZİ YARATMAZDIM FATIMA OLMASAYDI" Bu rivayet şiaya göre sahihtir. Şimdi bu rivayeti şerhine bakmadan bana ayetle açıklayabilirmisin. Halbuki bir çok ayete ters. Herkes biliyorki Allah tüm kainatı Peygamberin hürmetine yaratmıştır.

"ALİ ZİKRİ İBADETTİR" Bu rivayeti hangi ayetle açıklayabilirsin halbuki bu rivayet şiada sahih ehl-i sünnetin bazı alimlerine görede sahihtir. Hepimiz biliyoruzki ibadet sadece Allah'ın anmak kulluk etmek vs ile olur. Allahın yarattığı bir mahlukatı anmanın ibadet olduğuna dair bir ayet delil getirebilirmisin?[/quote]

Baktım, gördüm ve okudum. Şimdi bunu samimiyetimle soruyorum ve sadece öğrenmek için soruyorum. Kuran Ayetleri ile bu 3 rivayeti açıklayabilir misiniz? Şayet biliyorsanız? Bilmiyorsanız da sorun değildir.

Yorum

YUKARI ÇIK
                        Çalışıyor...
                        X