Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

ŞİAMIZ DIŞINDAKİLER HADİSİ HAKKINDA

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Şialarımız dışındakiler bagi çoçuğudur hadisi hakkında kum abinin yorumuna destek olacak bir hadis buldum .
    usulu kafi
    16-(1429) ...Durays el-Kunasî şöyle rivayet etmiştir:
    Ebu Abdullah (Cafer Sadık aleyhisselâm) buyurdu ki: «İnsanlar hangi yoldan zi­naya düşüyorlar?»
    - "Bilmiyorum" dedim. "Sana feda olayım."
    - Dedi ki: «Ehl-i Beyt'e ait humustan dolayı. Ancak bizim tertemiz Şiâmız başka. Onlara analarından doğdukları günden beri helâldir.»

kardeş bu hadisteki şiamız dışındakiler gasıpların çocuklarıdır tercümesi doğru, diğeri yanlıştır bağy kelimesi geçiyor hadiste ve onun da Kur'an ayetleriyle orada açıkladığımız gibi fahişe anlamı yoktur, gasbeden birinin zorla hakkını alan anlamı vardır o yüzden bu hadisin fa... şe diye yazman yanlıştır.. bence onu düzeltmelisiniz. çünkü sizin yazdığınız şekildeki tercüme vahhabi tercümesidir...

Yorum

ama hadiste zinaya düşüyorlar diyor...belki humusu gaspetmekte zina gibi oldugundandır.

Yorum

humusu gasbetmek zina gibi değildir. zina ayrıdır.

zinanın da diğer kötülüklerin de hatta humusu gasbetmenin de tetikleyicisi olarak günahlar sayılabilir. kişi helal yerse günahlardan sakınır. ama haram yerse günahlardan sakınması çok daha zordur. ve bir çok harama karşı irade gücünün zayıflaması haram yemekten kaynaklanır.

Humusu ödenmediği malsa tamamı haram olur. bu durumda insanların haramlara da özellikle de zinaya karşı dirençli olmamaları kaçınılmaz sonuçtur.. Humusun gasbının zinaya neden olması başka, humusu vermeyenlerin fa.. şe çocukları olmaları başka.. bunlar birbirlerinden çok farklı...

mesela humus düşmeyenlere ne diyeceksiniz o mantıkla giderseniz.. onlar da şii değil şimdi onlar da mı fa.. şe çocukları olacak... böyle genelleme akli de İmamlara ait de olamaz...

Yorum

YUKARI ÇIK
        Çalışıyor...
        X