Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İNSANLARI ŞİAYA YÖNELTMEK NE KADAR ÖNEMLİ ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İNSANLARI ŞİAYA YÖNELTMEK NE KADAR ÖNEMLİ ?

İmamımız Hasan el Askeri aleyhisselam şöyle buyurdu: “Hz.Hüseyin aleyhisselam adamın birine şöyle buyurdu:Hangisi sence daha makbuldür?Bir miskini öldürülmekten kurtaran mı?Yoksa bizi sevenlerden mustaz’af birini sapıttırmak isteyen düşmanımızın elinden kurtararak Allah’ın delilleriyle o düşmanın delillerini batıl eden ve o düşmanı zelil eden mi?

Adam dedi ki:Bu miskin mümini bu Ehli Beyt düşmanının elinden kurtaran!Allah azze ve celle buyurdu ki: “Her kim onu ihya ederse sanki halkın hepsini diriltmiş gibidir.”(1)Yani her kim onu küfürden çıkarıp imana hidayet ve irşad ederse sanki halkın hepsini diriltmiş ve ihya etmiş gibidir.Bu mana kılıçla öldürülmekten daha önce gelir.”

Avâlim ul Ulûm c3 sf 288,77.hadisi şerif.

: İNSANLARI ŞİAYA YÖNELTMEK NE KADAR ÖNEMLİ ?

İMAMIMIZ MUHAMMED BÂKIR ALEYHİSSELAM BİR HADİSTE ŞÖYLE BUYURUYOR:

O hazrete şöyle sordular: “Ehli Beyt düşmanının eline esir düşen bir mümin Ehli Beyt dostunu onun dilinden ve saptırmalarından kurtarmak mı daha üstündür yoksa Rum’ların eline esir düşen birini kurtarmak mı?(3) İmam Muhammed Bâkır aleyhisselam o adama şöyle buyurdu: “Hayırlı bir mümin ile bir serçe aynı anda boğulsalar ve senin ikisini birlikte kurtarman mümkün olmazsa hangisini kurtarırsın?Adam dedi ki:Tabi ki o boğulan hayırlı mümini.O hazret buyurdu ki:Senin sorduğun meselede de ikisinin arasındaki fark bu ikisinden daha açıktır.Bu adam onu dininden döndürüp rabbinin cennetinden alıkoyuyor ve ateşe gitmesine sebep oluyor.Rum’un eline esir düşen ise cennete gidecektir.”

Avâlim ul Ulûm c3 sf 291 ve 292,82.hadisi şerif.

Yorum

"Bu adam onu dininden döndürüp rabbinin cennetinden alıkoyuyor ve ateşe gitmesine sebep oluyor.Rum�un eline esir düşen ise cennete gidecektir."

işte hikmet budur.. Rabbim idrak edenlerden olsun. Allah senden de razı olsun Musavi kardeşim. Çalışmalarını hayırla neticelendirsin..

Yorum

AMİN ABİ...ALLAH RAZI OLSUN.

Yani birisi şia olmasaydı daha iyi olurdu demek yanlıştır

Yorum

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Benim anlamadığım sen bunu bilerek mi yapıyorsun yoksa gerçekten anlamadığın içinmi bilemiyorum. Benim demediğim veya senin söylediğin gibi söylemediğim şeyleri niye bana addediyorsun?

Ben birisi şia olmasaydı daha iyi olurdu mu dedim? Yoksa eğer biri kendini şii olarak addediyorsa ve yezidi aratmıyacak işler yapıyorsa bunun şii olmaması daha iyidir mi dedim. Aradaki farkı anlıyacak kadar okul okudun.

Belki anlamayabilirsin bu gayet doğaldır daha açıkça örnek vererek yazayım inş anlarsın.

Abdullah bin Ubey münafık idi ama zahiren müslümandı bazı savaşlarda Müslümanlara zarar veriyordu savaşa katılanların geri dönmesine sebep oluyordu. Şimdi Abdullah bin Ubeyin müşrik olarak kalması daha iyi değil miydi en azından ne mal olduğu belli olurdu.

Muaviye bin ebi Süfyan Mekkenin fethinden sonra zahiren müslüman oldu İslama verdiği zararı benim sana anlatmama gerek yok sanırım Muaviye bin ebi Süfyanın müşrik olarak kalması daha iyi değilmiydi en azından o zararı vermezdi.
          EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

Abi ben sana birşey demedim ki....benim dediğim şudur ki (eger munafık değilse) gunahkar bir şii çok fazla ıbadet eden abid bir sunniden çok daha iyidir...ama eger munafıksa o zaman durum değişir.

Yorum

Musevi kardeş maşallah tam bir mucitsin ya. Kimsenin akıl edmediklerini bulup icad ediyorsun bravo.
              Şunu da unutma insan yabiatı gereği inandıkları şeyler aşağılanarak onlara doğruyu kabul ettiremezsin hatta
              gerçeğe doğru meyli olan insanı da hırs ve inat gafletine düşmesine sebep olursun.
              Söylediğin şeyin doğru olması seni haklı kılmıyor maalesef.
              Önemli olan doğruyu haklı bir şekilde aktarmak insanların duygularını okşayarak mantığına hükmetmektir. İnsanı düşünmeye sevketmek gerekir
              Çok heyecanlısın sen inandıklarını herkesin hemen anlayıp kabul etmesini istiyorsun. Ama unutma belki sende araştırma sürecini yaşarken bu taraftan gelen bir ithamla karşılaştığında bu süreç biraz daha uzadı sen biraz daha gerildin belkide gerçeği kabul etmen o ölçüde gecikti.
              bENCE OLUŞAN BU ENERJİNİ DAHA YARARLI VE DAHA VERİMLİ KULLANABİLİRSİN .
              Yeterki biraz sabırlı ol ve karşındaki insanları da anlayarak onları düşünmeye sevket.
              Vesselam

Yorum

peki değerli abim...

Yorum

YUKARI ÇIK
                Çalışıyor...
                X