Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Sünen-i Ebu Davud'ta bir ravi silsilesi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Sünen-i Ebu Davud'ta bir ravi silsilesi

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Sünen-i Ebu Davud'u okurken bana garib gelen bir ravi silsilesine rastladım. Onu sizinle paylaşayım.

(1234) حَدَّثَنَا عُثْمَانُ بْنُ أَبِي شَيْبَةَ وَابْنُ الْمُثَنَّى وَهَذَا لَفْظُ ابْنِ الْمُثَنَّى قَالَا حَدَّثَنَا أَبُو أُسَامَةَ قَالَ ابْنُ الْمُثَنَّى قَالَ أَخْبَرَنِي عَبْدُ اللَّهِ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ عُمَرَ بْنِ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ عَنْ أَبِيهِ عَنْ جَدِّهِ أَنَّ عَلِيًّا رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ كَانَ
    EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

: Sünen-i Ebu Davud'ta bir ravi silsilesi

Hz. Alinin oğlu Hz. Ömerden mi hadis almışlar ?

Yorum

Ali bin Ebu Talibin oğlu Ömerin oğlu Muhammedin oğlu Abdullah

Yorum

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Hadis alıp almadıkları değildi bana garip gelen. Garip gelen İmam Ali'nin Ömer adında oğlunun olup olmadığı bu benim için tam ıspatlanmış bir mevzu değildir hala. Bu konuda Suyuti'nin Tarih'ul Hulefa'sında İmam Ali'nin nesebini soy kütüğünü yazarken cedleri arasında Ömer adında biri var. Bektaşi kaynağında da İmamın Ömer adında oğlunun olduğunu ve Kerbelada şehid olduğunu beyan ediyordu.
        EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

ömer adında oğlu olmasının nesi garip ?

Yorum

Ynt: Sünen-i Ebu Davud'ta bir ravi silsilesi

ez-Zehebi, "Siyeri Alemun Nubela", Ömer b. Ali b. Ebu Talibin biografisi

Yorum

YUKARI ÇIK
            Çalışıyor...
            X