Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

ADEMİN SURETİ ÜZERİNE YARATILMA HADİSİ

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: ADEMİN SURETİ ÜZERİNE YARATILMA HADİSİ

[quote author=Musavi link=topic=20074.msg121587#msg121587 date=1301585660]
    sizce niye eleştiriliyorum rehber hamaney.
    [/quote]
    Sorduğunuz için yanıt veriyorum.
    Sizin açtığınız konulara dikkat edersek hep hadis veya itilaflı konular üzerine.Dikkatimi çeken hep sert çıkışlarınız tartışmanın içinde olmayı kimsenin seveceğini düşünmüyorum ama nerede bir tartışma-bir konu hakkında- ya o konuda siz varsınız ya da konuyu açan sizsiniz.Bu benim gözlemim.Artı uslubunuz hoşuma gitmiyor bir Ehlibeyt a.s dostu olarak.Çok sert çıkıyorsunuz biraz daha ılımlı bir şekilde konuşabilirsiniz.
    Bir başka nokta biliyorsunuz ben hiçbir tartışma ortamında bulunmadım site içinde,fakat siteye online girmesemde takiplerimden tespitlerim sizin verdiğiniz cevapların -yani sorulan sorulara verdiğiniz yanıtlar- açıkcası hiç tatmin edici değil.Ya da uslubunuzun sert olması sebebiyle anlatmak istediğiniz uslubunuzun gerisinde kalıyor.
    Sakın beni yanlış anlamayın ben Ehlibeyt a.s dostu olarak sadece gördüklerimi beyan ettim kimsenin kalbini kırmak falan değil niyetim.
    Eğer haddi aşan bir uslubla aksettirdiysem söyleyeceklerimi hakkınızı helal ediniz.
    Ey ateş!
    Seninle ululuk tasladı şeytan.
    Ve ey insan!
    Ateş ile olur insan hep hüsran...

Yorum

rehber hamaney, rehberin hamaney mi yoksa imam mehdi mi? ve söylermisiniz hangi konumuz sünnilerle ihtilafsız ?

Yorum

iMAM MEHDİ (A.F) GELDİĞİNDE, EHLİBEYTİN DÜŞMANLARINI DOST EDİNENLERİN VAY HALİNE....

Yorum

[quote author=kurtulus link=topic=20074.msg121595#msg121595 date=1301592278]
          iMAM MEHDİ (A.F) GELDİĞİNDE, EHLİBEYTİN DÜŞMANLARINI DOST EDİNENLERİN VAY HALİNE....
          [/quote]
          Ayrıca Ehlibeyt a.s dostuyum deyipte Hakk karşısında susanların,susması ile de yetinmeyip sözleri ile yaşamı bir olmayanlarında vay haline!
          Allahumme salli ala muhammed'in ve a'li muhammed ve accil ferecehum...
          Ey ateş!
          Ve ey insan!

Yorum

[quote author=**Rehber Hamaney** link=topic=20074.msg121597#msg121597 date=1301597636]
            [quote author=kurtulus link=topic=20074.msg121595#msg121595 date=1301592278]
            [/quote]
            sözleri ile yaşamı bir olmayanlarında vay haline!

[/quote]

Ebubekir,ömer osman bırakmadılar ki sözümüz ile yaşamımız bir olsun...

Yorum

Basiret gözü açık,batıl bahanelere aldırmadan üzerimize düşeni yaparak- en temiz nefesli güzel dua ile- İmam Mehdi a.s ı çağıranlardan olmak duasıyla...
              Vesselam
              Ey ateş!
              Ve ey insan!

Yorum

[quote author=BESİC link=topic=20074.msg121554#msg121554 date=1301560034]
                Değerli kardeşim Hudeyfe ;
                "Allah rızası için bu taassubu bırakın biraz mezhepçilik kalıbından çıkın." diyorsun.İyi diyorsun Allah senden razı olsun.Bizler mezhepçi değil mezhepli olmalıyız.Allah'ım Hudeyfe kardeşime basiretini daha da arttır,onu cennetine al.AMİN.
                [/quote]

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Bilmukabele kardeşim.
                EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=20074.msg121577#msg121577 date=1301576049]
                  "Eğer bir rivayet sunni kaynaklarda geçse ve o rivayet Kur-ana sünnete Peygamber ahlakına Ehl-i Beyt mektebine ters değilse kabul ederim benim dediğim budur"

buna benimde sözüm olmaz.benim karşı olduğum bu değil.açıkça şia itikadına aykırı sunni hadislerini savunmak için çırpınıyorsun.ikinci bir ibn kuteybe olacaksın bu gidişle.
                  [/quote]

HUVE'L AZİZ

Şia akidesine aykırı hangi hadisi savundum? Daha önce de uyardım seni hala aynı siyaseti güdüyorsun sabrımı zorlama...

İbn-i Kuteybe'ye gelince benim böyle bir iddiam yok olamazda Allah rızası için İbn-i Kuteybe hakkında ne biliyorsun kimdir inancı nedir ehl-i rey mi ehl-i rical taraftarımı? Şiaya bakış açısı nedir? El İmame ve's Siyase adlı eserini okudunmu? Orda İmamlar hakkında ne diyor? Bunları biliyormusun? Kesin sen şimdi İbn-i Kuteybe'yi savunduğumu iddia edersin asla savunmam pekte sevmiyorum zaten.

EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=20074.msg121584#msg121584 date=1301579793]
                    İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu: Onların muhalefet ettikleri her şeyde kemal vardır.

Kaynak: Usulu Kafi c. 1 s. 68

hadis yazdığım için eleştiriliyorum ama ne yapayım ?
                    [/quote]

HUVE'L AZİZ

İmamdan nakledilen bu rivayette sen ne anlıyorsun hele sen bize anladığını yaz bende sana bir kaç soru sorayım.

Ben senin hadis yazmanı eleştirmiyorum aksine yaz ama ne yazdığını sözün nereye varacağını mektebe zinet mi zilletmi olacağını da iyice tart öyle yaz. Unutma burası herkese açık bir forum sen öyle hadisler yazıyorsun ki alimler bunları şerh etmeden muhaliflerin bulunduğu yerde dile getirmezler bir çoğu yanlış anlaşılmaya mahal verecek tarzda hadsilerdir. Sırf bu hadislerden dolayı mektebe İmamlara bir söz gelmesinden korkmuyormusun?

Yorum

[quote author=kurtulus link=topic=20074.msg121598#msg121598 date=1301599573]

[/quote]

HUVE'L AZİZ

Ebubekir Ömer ve Osman'mı senin yaşamına müdahale edip mektebi yaşamana engel oluyorlar. Taassubun bu kadarı da olmaz. Değer verdiğim bir alimin güzel bir lafı vardı. Bunlar sokakta ölü bir köpek leşi görseler suçlusunu Ömer ilan ederler.

Yorum

[quote author=Hudeyfe link=topic=20074.msg121616#msg121616 date=1301606805]
                        [quote author=kurtulus link=topic=20074.msg121598#msg121598 date=1301599573]

[/quote]

HUVE'L AZİZ

Ebubekir Ömer ve Osman'mı senin yaşamına müdahale edip mektebi yaşamana engel oluyorlar. Taassubun bu kadarı da olmaz. Değer verdiğim bir alimin güzel bir lafı vardı. Bunlar sokakta ölü bir köpek leşi görseler suçlusunu Ömer ilan ederler.
                        [/quote]

hudeyfe kardeşim, elçiyim yazdığımla ilgili kendi yorumum olmayacak:

bu mesajı okuyan birisi şaşırdı, bu dedi sünni mi dedi?. baksana sünnileri savunuyor dedi..

ileteyim dedim..

Yorum

[quote author=Hudeyfe link=topic=20074.msg121614#msg121614 date=1301606417]
                          [quote author=Musavi link=topic=20074.msg121577#msg121577 date=1301576049]
                          "Eğer bir rivayet sunni kaynaklarda geçse ve o rivayet Kur-ana sünnete Peygamber ahlakına Ehl-i Beyt mektebine ters değilse kabul ederim benim dediğim budur"

buna benimde sözüm olmaz.benim karşı olduğum bu değil.açıkça şia itikadına aykırı sunni hadislerini savunmak için çırpınıyorsun.ikinci bir ibn kuteybe olacaksın bu gidişle.
                          [/quote]

HUVE'L AZİZ

Şia akidesine aykırı hangi hadisi savundum? Daha önce de uyardım seni hala aynı siyaseti güdüyorsun sabrımı zorlama...

İbn-i Kuteybe'ye gelince benim böyle bir iddiam yok olamazda Allah rızası için İbn-i Kuteybe hakkında ne biliyorsun kimdir inancı nedir ehl-i rey mi ehl-i rical taraftarımı? Şiaya bakış açısı nedir? El İmame ve's Siyase adlı eserini okudunmu? Orda İmamlar hakkında ne diyor? Bunları biliyormusun? Kesin sen şimdi İbn-i Kuteybe'yi savunduğumu iddia edersin asla savunmam pekte sevmiyorum zaten.

[/quote]

Ben hiçbirşey bilmiyorum...senin ilmin yanında benim ilmim okyanustaki bir damla gibidir.senin o azametli ilmin varken benim ne haddime söz söylemek...ibn kuteybe de kim hiç duymadım iki kitabını bitirdim ama senin yüksek zeka seviyende olmadığım için idrak edemedim.senin o idrakin varken biz kimiz ki...

tamam hadis falanda yazmıyorum madem kimse yazdığım onca hadisleri takdir etmiyor ve sadece eleştiriyor bir daha konu falanda açmayacağım...aman sunnilere hoş görünelim tek amacımız bu olmalı...

Yorum

hudeyfe gerçekten sunni gibi.her zaman sunnileri savunuyor.hatta benim kafamı karıştıran bazı hadisler var kafamdaki karışıklıkları gideriyor sağolsun.
                            HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=20074.msg121620#msg121620 date=1301608753]
                              hudeyfe gerçekten sunni gibi.her zaman sunnileri savunuyor.hatta benim kafamı karıştıran bazı hadisler var kafamdaki karışıklıkları gideriyor sağolsun.
                              [/quote]

nasıl gideriyor?..

mesela neler giderdi?

Yorum

mesela bu hadis kafamı karıştırıyordu ama hudeyfe yaptığı açıklamalarla giderdi ve bu hadisin şiadada olması ile arada fark olmadığını gösterdi.
                                HASBUNALLAH

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X