Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

ADEMİN SURETİ ÜZERİNE YARATILMA HADİSİ

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: ADEMİN SURETİ ÜZERİNE YARATILMA HADİSİ

[quote author=Musavi link=topic=20074.msg121618#msg121618 date=1301607345]
    [quote author=Hudeyfe link=topic=20074.msg121614#msg121614 date=1301606417]
    [quote author=Musavi link=topic=20074.msg121577#msg121577 date=1301576049]
    "Eğer bir rivayet sunni kaynaklarda geçse ve o rivayet Kur-ana sünnete Peygamber ahlakına Ehl-i Beyt mektebine ters değilse kabul ederim benim dediğim budur"

buna benimde sözüm olmaz.benim karşı olduğum bu değil.açıkça şia itikadına aykırı sunni hadislerini savunmak için çırpınıyorsun.ikinci bir ibn kuteybe olacaksın bu gidişle.
    [/quote]

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Şia akidesine aykırı hangi hadisi savundum? Daha önce de uyardım seni hala aynı siyaseti güdüyorsun sabrımı zorlama...

İbn-i Kuteybe'ye gelince benim böyle bir iddiam yok olamazda Allah rızası için İbn-i Kuteybe hakkında ne biliyorsun kimdir inancı nedir ehl-i rey mi ehl-i rical taraftarımı? Şiaya bakış açısı nedir? El İmame ve's Siyase adlı eserini okudunmu? Orda İmamlar hakkında ne diyor? Bunları biliyormusun? Kesin sen şimdi İbn-i Kuteybe'yi savunduğumu iddia edersin asla savunmam pekte sevmiyorum zaten.

[/quote]

Ben hiçbirşey bilmiyorum...senin ilmin yanında benim ilmim okyanustaki bir damla gibidir.senin o azametli ilmin varken benim ne haddime söz söylemek...ibn kuteybe de kim hiç duymadım iki kitabını bitirdim ama senin yüksek zeka seviyende olmadığım için idrak edemedim.senin o idrakin varken biz kimiz ki...

tamam hadis falanda yazmıyorum madem kimse yazdığım onca hadisleri takdir etmiyor ve sadece eleştiriyor bir daha konu falanda açmayacağım...aman sunnilere hoş görünelim tek amacımız bu olmalı...
    [/quote]

Musav. kardeş senin yazdıklarından ben çok istifade ediyorum, çok şey öğreniyorum.

Yorum

[quote author=Hudeyfe link=topic=20074.msg121616#msg121616 date=1301606805]
      [quote author=kurtulus link=topic=20074.msg121598#msg121598 date=1301599573]

Ebubekir,ömer osman bırakmadılar ki sözümüz ile yaşamımız bir olsun...
      [/quote]

HUVE'L AZİZ

Ebubekir Ömer ve Osman'mı senin yaşamına müdahale edip mektebi yaşamana engel oluyorlar. Taassubun bu kadarı da olmaz. Değer verdiğim bir alimin güzel bir lafı vardı. Bunlar sokakta ölü bir köpek leşi görseler suçlusunu Ömer ilan ederler.
      [/quote] o değer verdiğin alim bu sözü söylemişse o bir numaralı ehl-i beyt düşmanıdır. ehl-i beyt alimleri bilir ki ''hak ehlinden alınsaydı iki kişi dahi ihtilafa düşmezdi'' hz fatıma (s.a)'nın sözüne değer vermeyen birisi asla şianın alimi olamaz.

Yorum

[quote author=Sebzivar link=topic=20074.msg121625#msg121625 date=1301637239]
        [quote author=Musavi link=topic=20074.msg121618#msg121618 date=1301607345]
        [quote author=Hudeyfe link=topic=20074.msg121614#msg121614 date=1301606417]
        [quote author=Musavi link=topic=20074.msg121577#msg121577 date=1301576049]
        "Eğer bir rivayet sunni kaynaklarda geçse ve o rivayet Kur-ana sünnete Peygamber ahlakına Ehl-i Beyt mektebine ters değilse kabul ederim benim dediğim budur"

buna benimde sözüm olmaz.benim karşı olduğum bu değil.açıkça şia itikadına aykırı sunni hadislerini savunmak için çırpınıyorsun.ikinci bir ibn kuteybe olacaksın bu gidişle.
        [/quote]

HUVE'L AZİZ

Şia akidesine aykırı hangi hadisi savundum? Daha önce de uyardım seni hala aynı siyaseti güdüyorsun sabrımı zorlama...

İbn-i Kuteybe'ye gelince benim böyle bir iddiam yok olamazda Allah rızası için İbn-i Kuteybe hakkında ne biliyorsun kimdir inancı nedir ehl-i rey mi ehl-i rical taraftarımı? Şiaya bakış açısı nedir? El İmame ve's Siyase adlı eserini okudunmu? Orda İmamlar hakkında ne diyor? Bunları biliyormusun? Kesin sen şimdi İbn-i Kuteybe'yi savunduğumu iddia edersin asla savunmam pekte sevmiyorum zaten.

[/quote]

Ben hiçbirşey bilmiyorum...senin ilmin yanında benim ilmim okyanustaki bir damla gibidir.senin o azametli ilmin varken benim ne haddime söz söylemek...ibn kuteybe de kim hiç duymadım iki kitabını bitirdim ama senin yüksek zeka seviyende olmadığım için idrak edemedim.senin o idrakin varken biz kimiz ki...

tamam hadis falanda yazmıyorum madem kimse yazdığım onca hadisleri takdir etmiyor ve sadece eleştiriyor bir daha konu falanda açmayacağım...aman sunnilere hoş görünelim tek amacımız bu olmalı...
        [/quote]

Musav. kardeş senin yazdıklarından ben çok istifade ediyorum, çok şey öğreniyorum.
        [/quote]

ÇOK SAĞOL SEBZİVAR KARDEŞİM.

Yorum

HUVE'L AZİZ

Qumu aşk abi aynen o şahısa şunu iletebilirmisiniz? Benim 14 masum dışında hiç kimsenin bu şiidir müslümandır vs demesine ihtiyacım yok sadece Rahman ve 14 masum bilsin gerisi benim için önemli değildir.

Eğer doğru olanı yazmak sunnilik ise varsın öyle olsun. Eğer bir inancı veya bir rivayeti şia akideside kabul ediyorsa ve bu inanç muhaliflerin inançlarında da varsa sırf muhalefet olsun diye kendi inancımdan vaz geçip onuda inkar edip muhalefet etmek şiilikse evet ben böyle bir şii değilim. O zaman muhalifler Allah bir diyor hadi biz muhalefet edelim 2 diyelim muhalifler Muhammed bin Abdullah son Peygamber diyor hadi bizde hayır Ali bin Ebu Talib peygamber diyelim. Muhalefet değilmi? Alın size muhalefetin en alası.

"Allah Adem'i kendi suretinde yarattı" hadisini belki ben yanlış anlıyorum belki kırk hadis şerhinde ben yanlış anladım diye bir kaç alime sordum bu hadis şiada var mı? Kabul ediliyor mu hepside var ve sahihtir dediler hem kelam hem ahlak hemde irfan alimlerine sordum. Sende biliyorsun ikimiz kevserde iken ordaki alim demedimi ben böyle önemli mevzularda alim/lere danışmadan asla yazmadığımı. Herhangi bir hadis okuduğumda eleştirmeden önce telefon açar alim/lere sorarım şu kaynakta böyle bir hadis var görüşünüz nedir diye?
          Musavi senin hadis yazmana hiç kimse karşı değil karşı durduğum noktayı yazdım tekrara luzum yok sanırım. İmam Humeyn'inin bir anısını İmamın hayatı boyunca en çok etkileyen mevzu oldu benim için oda şudur. İmam sürgünden İrana gelirken havaalanında millet salavatlar falan getirmeye başlar İmam yanındaki Ayetulaha derki "Andolsun bu halk beni tekfir etse bile benim için bir şey fark etmez" (aklımda kaldığı kadarı ile)

Ehl-i Tevhid; ne sunniyim nede sunnileri savunuyorum iman ettiğim akide de aynı inanç var onu yazdım.

kurtulus; Bu mevzuyu bu gün değer verdiğim bir alimle konuştuk evet bir yere kadar haklısın ama tüm suçu onlara yüklemek adil değil. O Yezid te şunu deme hakkına sahip olur. "Ben Huseyn bin Aliyi evet öldürttüm veya öldürdüm ama eğer Kabil adam öldürme fiilini işlemeseydi bende yapmazdım." Bu kaderciliğe girer Allah sana akıl verdi basiret verdi neyin yanlış neyin doğru olduğunu tespit edebilecek yetenekler yetiler verdi bunlara rağmen eğer her kötülüğü veya her yanlış şeyin tek ve asıl müsebbibi olarak onları görürsen başkalarıda başkalarınıda müsebbib gösterir.
          EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

Beni hiddetlendiren şey senin fikirlerin değil aşırı kibirli ve aşağılayıcı tarzın.

Yorum

[quote author=kurtulus link=topic=20074.msg121631#msg121631 date=1301644336]
              [quote author=Hudeyfe link=topic=20074.msg121616#msg121616 date=1301606805]
              [quote author=kurtulus link=topic=20074.msg121598#msg121598 date=1301599573]

Ebubekir,ömer osman bırakmadılar ki sözümüz ile yaşamımız bir olsun...
              [/quote]

HUVE'L AZİZ

Ebubekir Ömer ve Osman'mı senin yaşamına müdahale edip mektebi yaşamana engel oluyorlar. Taassubun bu kadarı da olmaz. Değer verdiğim bir alimin güzel bir lafı vardı. Bunlar sokakta ölü bir köpek leşi görseler suçlusunu Ömer ilan ederler.
              [/quote] o değer verdiğin alim bu sözü söylemişse o bir numaralı ehl-i beyt düşmanıdır. ehl-i beyt alimleri bilir ki ''hak ehlinden alınsaydı iki kişi dahi ihtilafa düşmezdi'' hz fatıma (s.a)'nın sözüne değer vermeyen birisi asla şianın alimi olamaz.

[/quote]

kurtuluş kardeş, çıtayı yükseltmişsiniz? kimin alim olacağına karar verecek kadar hem de.. böyle giderse sırada kim ayetullah kim taklit mercii olabilir dye mi ölçüler koyacaksınız?..

alimlerle görüşmeden bir alimi yargılamak bence çok yanlış.. alimler bizim burda yazdıklarımın hepsini okudukları ve tahlil edip günümüzde nasıl bir yöntem geliştirilmeli, bölgesel ve global şartlar nelerdir Takiyye vahdet, şia ilkelerini koruma bağlamında tebliğ, tercüme ve yazarlık nasıl olmalıdır, tüm bu çok yönlü ilişkiler ağında bunlar kafa yormuş mektebimizin uzmanlarıdır..

hiç unutmam aynı durum sünnilerde de var. birisi imamhatibi bitirdi ilahiyata gittiyse ilk yıl tüm hocaları sıfır görür arkadaşlarını rakip, ve kendini fetva basan seri üretimci müftü görür.. sonra okudukça ilmi ağırlaştıkça daha oturaklı olur son sınıfta öğrenci olur çıkar..

her işin bir usulü var.. sizi tanımıyorum, belki de değerli alimlerimizden birisiniz kendiniz tanıtırsanız size saygısızlık etmiş olmayalım..

Yorum

ben kurtuluşu tanıyorum evlerine gider gelirim.

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=20074.msg121646#msg121646 date=1301659128]
                  Beni hiddetlendiren şey senin fikirlerin değil aşırı kibirli ve aşağılayıcı tarzın.
                  [/quote]

HUVE'L AZİZ

Ne diyeyim bilmem ki...

Sunnileri savunmakla itham ettin sineye çektim.
                  Sunni hadis mecmualarında red ettiğimi beyan ettiğim halde savunduğumu iddia ettin gene sineye çektim.
                  İbn-i Kuteybe'ye benzettin gene sineye çektim.
                  Ömerin temize çıkardığımı iddia ettin gene sineye çektim.
                  Ömerin faziletlerini dizdiğimi iddia ettin gene siyene çektim.

Aslında haklısın zamanında sineye çekmemem gerekirdi gereken tepkiyi ilk başta verseydim böyle demezdin. Yeni şia oldu ilk ayların ateşidir bu gayet doğaldır her yeni bir dine ideolojiye geçenin başına gelir dedim zamanla rayına oturtur dedim ama olsun canın sağolsun.
                  EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

Ben şia olalı 2 sene oldu çokda yeni değil.

Sunnileri savunma olayına gelince zahiren böyle gözüktüğü görünen bir gerçek.

Ömeri temize çıkarıyorsun demedim.

Yorum

Ve onların göçmesinden önce yurtlarını hazırlayıp orasını bir îman konağı haline getirenlere ve yurtlarına göçenleri sevenlere ve onlara verilen şeylere karşı gönüllerinde bir ihtiyaç, bir istek duymayanlara ve ihtiyaçları bile olsa onları kendilerinden üstün tutanlara gelince: Ve kim, nefsinin hırsından, kıskançlık ve nekesliğinden geçerse gerçekten de o çeşit kimselerdir kurtulanların, muratlarına erenlerin ta kendileri.

Ve onlardan sonra gelenler de Rabbimiz derler, suçlarımızı ört bizim ve bizden önce inanan kardeşlerimize ve inananlara karşı gönlümüzde bir kin, bir haset bırakma; Rabbimiz, şüphe yok ki sen esirgeyicisin, rahîmsin.
                      Haşr 9-10

Yorum

[quote author=Hudeyfe link=topic=20074.msg121551#msg121551 date=1301558686]
                        Diyelimki bende İmam Cafer-i Sadık (a.s)'mdan rivayet edileni kabul ettim ne olacak şimdi aramızda bir ihtilaf oluştu hemde bunun kaynağı İmamlar oldu değil mi? Sen iki muhalif hadis arasındaki sorunu böylemi çözüyorsun?[/quote]

imam Cafer es-Sadıktan rivayet edilen hadisten kastın "El Kafi"nin Tevhid kitabındaki hadis ise o zayıftır.

Sana bir örnek vereyim İmam Cafer-i Sadık (a.s)'dan rivayet edilen muta nikahı ile ilgili iki hadis var. İkiside birbirine zıd.

1) Her kim muta nikahı yaparsa ilişkiden sonra gusul abdesti alırken üzerinden döküne her bir damla adetince sevap yazılır ona (aklımda kaldığı kadarı ile rivayet böyle)

2) Ancak ahlaksız insan muta nikahı yapar.
                        her iki hadis zayıftır. birincisinin senedi bile yoktur.

Yorum

hudeyfe arkadaşın sözlerinden buram buram sünnilik kokuları geliyor. Ama bunu kimseyi suçlamak için söylemiyorum. Ama nacizane bilgimle şunu söyliyimki Allah (c.c) şekle şemale biçime benzetilemez o herşeyden münezzehtir.Ne bu dünyada ne de ahirette asla görülemez.Ama sünni inançında görüleceği inancı vardır ki o yüzden söyledim burama buram sünnilik kokuyor.

Yorum

imam Rıza (a.s)nın dediği gibi Allah (C.c) onların canlarını alsın.

Yorum

hudeyfe arkadaş, İmam Cafer-i Sadık (a.s)'a atılan iftirayıda nasılda kabullenip burada sanki iki farklı görüş varmış gibi savunuyorsun, inanki içim acıdı.

Yorum

HUVE'L AZİZ

Sayın kerrar 11 gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum Allah rızası için beni yanıltın.

"Allah Adem'i kendi süretinde yarattı" hadisinden anladığınız haşa Allah Hz Ademi kendisine benzer bir şekilde (suret olarak) yarattı olarak mı anlıyorsunuz? Eğer öyle ise kuranda geçen Allah'ın eli ile ilgili ayetleride bu şekilde mi anlıyorsunuz yani Allah'ın eli vardır haşa.

İmam Cafer-i Sadık (a.s)'a iftira atıldığını beyan ediyorsun iftira atan kim İmam Humeyni'mi? Bu hadisi İmam Humeyni kırk hadis şerhine almıştır ve sahih olduğunu beyan ediyor. O zaman İmam Humeyni de İmam Cafer-i Sadık (a.s)'a iftira atıyor değil mi?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X