Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Sahih Hadis Ansiklopedisi v2.0 - ''Sahihse Sahih''

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Sahih Hadis Ansiklopedisi v2.0 - ''Sahihse Sahih''

Satın alınan link 7 ile çalışacaktır diye düşünüyorum...şayet çalışmazsa bize yazarsınız size özel 7 ye uygun hale getirmeye çalışırız (daha önce denediğimiz bir şey değil, uymama ihtimali de olabilir)...Allah'ın izni ile.. ama eğer köt sonuçlar vermeyecekse Reader 10 un kurulması çok daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum...Ayrıca bu ansiklopediyi bir flash belleğe yükleyip istediğiniz bilgisayarda da faydalanabilirsiniz...
    "Eğer küfredecek olursanız, çocukların saç­larını ağartan bir günde, siz kendinizi nasıl koruyacaksınız?" Müzzemmil / 17

Yorum

Bu tür durumlarda başka bir çözüm daha var... o da kurulduğunda problem çıkaran programın portable - kurulumsuz - katılımsız versiyounu kullanmaktır... örneğin bir programın sadece bir versiyonunu bilgisayarınıza kurabiliyorsunuz..yenisini kurmak için eskisini kaldırmak gerekiyor genellikle..ama bu portable versiyon sayesinde 2 si de kullanılabiliyor... bu yüzden size acrobat reader 9 un portable versiyonu da faydalı olup sorunu çözecektir Allah'ın izni ile...
      "Eğer küfredecek olursanız, çocukların saç­larını ağartan bir günde, siz kendinizi nasıl koruyacaksınız?" Müzzemmil / 17

Yorum

[quote author=englishteacher link=topic=20372.msg128854#msg128854 date=1311153074]
        Elmeddin Kardeş, "Biz Kur'an'dan başka hiç bir eseri sahih görmeyiz" ifadesi çok yanlış bir ifadedir...bu şia kaynakları hakkında şüphelere sebep olur...

Olması gereken ifade şudur bizce:"Şia, Kuran dışında hiçbir kaynağı % 100 sahih kabul etmez..." Eğer illede böyle bir ifade kullanmak istiyorsanız...bu daha uygun olacaktır.

Biz de bu ansiklopediyi hazırlarken, siz de biliyorsunuz, şia hadis kaynakları ehli sünnet kaynaklarıyla kıyaslanamayacak kadar daha güvenlidir, bu noktayı göz önünde bulundurarak bu ismi kullandık ama daha sonra bu ismi şu şekilde değiştirdik, "Alfabetik Ehlibeyt Hadis Ansiklopedisi 3.0".

Bu eserin temeli Mizan-ul Hikmet'e dayanır, 14 cilt, 23.013 hadis ve Muhammed Muhammedi REYŞEHRİ tarafından 20 yılda hazırlanmıştır...Şianın bütün hadis kaynakları taranarak titiz bir çalışma yapılmıştır...Bu ansiklopedi bu eser üzerine inşa edildi...programlandı...alfabetik hale getirildi...ve kullanan kardeşlerden bilgi de alınabilir hatta denemek için şu linkten indirilebilir:

Bu çalışma Ehlibeyt as dünyasında, Türkçe dilinde bugüne kadar yapılmış en büyük çalışmadır, hadis alanında...inşallah zamanla siz kardeşlerimizin de desteğiyle bu çalışmalar büyüyerek devam edecek...

vesselam,

Muhammed Hüseyin,
        www.islamkutuphanesi.com[/quote]

yanlış anlaşılmayı önlemek için ve ne demek itediğimin net şekilde anlaşılması için yukarıda örnek vermiştim ben. yoksa Şii kaynaklara güvenmiyor falan değilim. böyle bir düşünceden Allaha sığınırım. Şii kaynakları sünni kaynaklarla kıyaslamaya bil gerek yoktur.

çalışma hakkında da düşüncemi belirttim kardeşim. hadislere ulaşılması, bir çok hadisin bir arada bulunması ve s. gibi konularda elbette güzel bir eserdir. ama bu eserin içinde hadislerin sahih olduğunu hangi muhakkik belirtti ki "sahih" adı verildi? benim sorduğum bu idi. şunu da tekrar edeyim, son devir alimlerimizde Şeyh Behbudi r.a rical kitaplarına isnad ederek "el-Kafi"nin içinden sahih hadisleri seçmiş ve "Sahih el-Kafi" adında derlemişti ama kitap redd edildi ve şuanda yaygın değildir.

Yorum

Allah razı olsun Kardeşim,

Hassasiyetimiz ortak...farklı değil...sadece "Biz Kur'an'dan başka hiç bir eseri sahih görmeyiz" şu cümlenin söyleniş tarzı bizi rahatsız etti.. biz zaten seni tanıyoruz, bilgi sahibiyiz..ne amaçla söylediğini de biliyoruz...ancak bu cümlenin başkaları tarafından suistimal edilebileceğini düşünüyoruz...cevap vermemiz bu yüzdendi...

Mizan-ul Hikmet hadis külliyatı İran'da çok defa basılmıştır...en çok satılan hadis külliyatlarındandır...

Dileyen alıp faydalanabilir..nihayetinde bir Ayetullah tarafından hazırlanmıştır...Bizim alimlerimizin bu konuda ne kadar hassas olduğunu biliyoruz...

Şahsen bizim hayatımızda bir dönüm noktası olmuştur bu hadis ansiklopedisi...o kadar ki hayatımıza yön vermiştir...

"Sahih" ismine gelince bu ismi değiştirdiğimizi yazdık hatta bu yorum zincirine bakarsanız...3.0 duyururken Alfabetik Ehlibeyt Hadis Ansiklopedisi...demişiz...

Allah bu tür çalışmaları tüm insanlığın hidayetine vesile kılsın inşallah...

Vesselam...

Yorum

bu konuda daha önce Elmeddin kardeşle yazıştık. Ancak sanırsam şii gelenekte büyüdüğünden bu konuda sünnileri yeterince anlaması mümkün değil. kim sünnilikten şiaya dönse bu konuda bizim gibi düşünür. yani şia Kur'an'dan başka hiç bir kitabı sahih görmez dediğinde son derece yanlış anlar.

çünkü sünni hadis kitapları uydurma hadislerle dolu. bu yüzden temiz fıtratlı sünnilerin bir kısmında sünni hadislerin bu yoğun uydurmalar içermesi nedeniyle tüm hadise karşı bir tepki oluşturmakta. ve hadislere ihtiyatla yaklaşmakta. bu insana siz şia kendi hadislerini sahih görmez dediğinizde bunu bir şiinin anladığı gibi ya da sizin gibi anlaması mümkün değildir. onun bu cümleden anlayacağı şudur:

sünnilerin kırallara yaranmak için hadis uydurması karşılığında şia da boş durmamış imamlarını övmek için aslı astarı olmayan hadisler uydurarak kitaplarını bularla doldurmuş. nasıl sünni rivayetlere güvenilmez ve akıl ile kur'an bunların üzerindeyse (mealci anlayışı kastediyorum) şii rivayetler için de bu geçerlidir. şii rivayetler de mealci anlayış çerçevesinde Kur'an ve akıl süzgecinden geçirilmelidir.. ancak böyle anlar...

bu düşünce ise, bu forumda gördüğümüz Zeydiyye, ya da M. Mülkiye gibi Kur'an ayetlerini sistemsiz olarak kullanan kılıç gibi herkesi kesen bir anlayış sahiplerini yetiştirmekte..

Yorum

[quote author=englishteacher link=topic=20372.msg128868#msg128868 date=1311177653]
              Allah razı olsun Kardeşim,[/quote]

cümlemizden inşaAllah

Hassasiyetimiz ortak...farklı değil...sadece "Biz Kur'an'dan başka hiç bir eseri sahih görmeyiz" şu cümlenin söyleniş tarzı bizi rahatsız etti.. biz zaten seni tanıyoruz, bilgi sahibiyiz..ne amaçla söylediğini de biliyoruz...ancak bu cümlenin başkaları tarafından suistimal edilebileceğini düşünüyoruz...cevap vermemiz bu yüzdendi...
              Allah razı olsun.

"Sahih" ismine gelince bu ismi değiştirdiğimizi yazdık hatta bu yorum zincirine bakarsanız...3.0 duyururken Alfabetik Ehlibeyt Hadis Ansiklopedisi...demişiz...
              benim dikkatsizliğim, hakkınızı helal edin.

Allah bu tür çalışmaları tüm insanlığın hidayetine vesile kılsın inşallah...
              amin

Yorum

Allah(CC) Razı olsun,
                Güzel bir çalışma olduğu ilk bakışta anlaşılıyor. Benim açımdan, büyük bir boşluğu dolduracak inşaAllah.
                Fakat çok ağır çalışıyor sebebi ne olabilir???
                Puro,bildiğiniz puro işte.Bir ucunda ateş diğer ucunda bir aptal.. Malcolm X

Yorum

Sanırız bilgisayarlar ortalama benimki gibi çünkü ben sadece benim bilgisayardan kaynaklanan bir yavaşlık var sanıyordum.. program çok güzel ve kapsamlı ancak çok yavaş çalışıyor

kelime aratmak için dakikalarca beklemek zorunda kalıyorum. ve çoğu kez de beş bininci sayfadan itibaret aramıyor program kapanıyor.. bunun yerine bu programın üçe bölünmesi daha faydalı olur gibime geliyor. ansiklopedi A-H, I-O, Ö-Z gibi olabilir. bu durumda bir kelimeyi tüm ansiklopediden aramak için üç kez programa tıklamanız zahmet gibi dursa da diğerinden daha sonuç alıcıdır..

Yorum

Selamun Aleyküm Kardeşlerim,

Alfabetik Hadis Ansiklopedisi 3.0 herşeyden önce alfabetik olması nedeniyle, aramaya çok gerek kalmıyor... özellikle 3.0 versiyonunda sıralamadaki hatalar düzeltildi ve geliştirildi...

Bu yavaş olma meselesi kısmen bilgisayarla alakalı olsa gerek, bilgisayarın işlemcisinin hızı, ram ve virüs durumları bu hızı etkileyebilir...registry mechanic gibi, advanced uninstaller gibi bir iki program ile bilgisayarın temizlenmesinin de hızı arttıracağını düşünüyoruz...ben kendim bu ansiklopediyi bir "netbookta" kullanıyorum şu an ve hızı gayet normal...

Arama özelliğini geliştirmek için çalışmalarımız var... inşallah dahili bir index aracılığıyla bu hızı 80-100 kat arttırmayı hedefliyoruz...bunun üzerinde çalışmalarımız devam ediyor... Bittiğinde kardeşlerimizi haberdar edeceğiz inş.

Bu arada Alfabetik Dua Ansiklopedisi 2.0 da sona yaklaşıyoruz...yaklaşık 750 cilt kitap tarayarak hazırladığımız bu dua ansiklopedisi inşallah duada bir dönüm noktası olacaktır... Sadece duların kendisi değil aynı zamanda bazı duların şerhleri, duanın önem, kabul şartları, icabet görmeme nedenleri...rüya ve dua, cinsellik ve dua, tıp ve dua, sihir ve dua, ibretli öyküler ve dua, gibi yüzlerce konuda bugüne kadar hazırlanmış binlerce sayfalık bu ansiklopedi inşallah çok yakında kardeşlerimizin vazgeçilmezi olacak...

Bu ansiklopedimizin de ümmet için hayırlara vesile olmadı duası ile...

Muhammed Hüseyin,

Yorum

YUKARI ÇIK
                    Çalışıyor...
                    X