Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

HZ.ÖMERİN HZ.ALİNİN KIZI İLE EVLENMESİ

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

HZ.ÖMERİN HZ.ALİNİN KIZI İLE EVLENMESİ

Bu delil rafiza itikadının tümüyle çürümesidir.İtikadlarını sahabeye düşmanlık olarak kuran bu mezhep bu hadise ile tamamen yerle bir oluyor. Şimdi bu hadiseyi kendi kaynaklarından ispat edelim...

[color=rgb(51, 51, 51)][/color]
    [color=rgb(51, 51, 51)]Şii muhaddisler, müfessirler ve <<masum>> imamlar da bunu itiraf etmişlerdir. Mesela Kuleyni, Mueaviye b. Ammar’dan, Ebu Abdillah’ın şöyle dediğini rivayet etmiştir: <<Ebu Abdillah'a kocası ölen kadının iddet müddetini evindemi, yoksa istediği yerdemi geçirmesi gerekir? diye sordum. İstediği yerde geçirebilir; zira Ali Ömer vefat edince ummü Gülsüm'ü alıp kendi evine götürdü, dedi.>>[1][/color]
    [color=rgb(51, 51, 51)][/size][/color]
    [color=rgb(51, 51, 51)][1] Kuleyni, el Kafi c.2 s.311[/color]
    [color=rgb(51, 51, 51)]2.DELİL(YİNE Şİİ KAYNAĞI)[/color]
    [color=rgb(51, 51, 51)]Bu rivayetin bir benzeri Ebu Cafer et-Tusi, <<Tehzibul Ahkam>> isimli kitabının “kadınların iddeti” ile ilgili bölümünde zikreder, ayrıca <<el-ibsar>>ında da bundan bahseder.[/color]
    [color=rgb(51, 51, 51)]Tusi yine babası kanalıyla Cafer’den şunu nakleder: <<hz. Alinin kızı Ummu Gülsüm ile Ümmü Gülsüm'ün oğlu Zeyd b. Ömer b el-hattab aynı zamanda öldüler. Hangisinindaha önce öldüğü bilinmemektedir. birbirlerine mirasçı olmaışlardır. ikisinin cenaze namazı birlikte kılınmıştır>>.[2][/color]
    [color=rgb(51, 51, 51)][2] Tusi, Tenzibul Ahkam, c.2 s.380[/color]
    [color=rgb(51, 51, 51)]3.DELİL(Şİİ KAYNAĞI)[/color]
    [color=rgb(51, 51, 51)]<<Ummu Kulsum’un Evliliği>> diye bir bölüm ayıran Kuleyni, bu bölümde, Zurare’den şu haberi rivayet eder: << Ebu Abdillah Ummu Gülsüm'ün evliliği hakkında, bu bizi kızdıran bir evlilik demiştir.>>[3][/color]
    [color=rgb(51, 51, 51)][3] Kuleyni, el Kafi, c.2 s. 141[/color]
    HASBUNALLAH

Ynt: HZ.ÖMERİN HZ.ALİNİN KIZI İLE EVLENMESİ

Damardan yaklaşmaya çalışıyorsunuz ancak Siz ne diyorsunuz. Hz. Ali AleyhisSelam tam 25 yıl gözünde diken, boğazında kılçık batmış gibi sabretti... Bütün olanlara rağmen bu sabır örneğini gösterdi... Ve Daha nelere sabır göstermedi ki ? Allah bilir Hz. Ali AleyhisSelam kızını niçin vermiştir ya da vermek zorunda kalmıştır ?
    Ey Eba Abdullah... Gözler yaşlı kalmaya, kalpler zulmu sevmemeye söz verdi...

Yorum

[quote author=Alirezza link=topic=22508.msg140113#msg140113 date=1326549014]
      Damardan yaklaşmaya çalışıyorsunuz ancak Siz ne diyorsunuz. Hz. Ali AleyhisSelam tam 25 yıl gözünde diken, boğazında kılçık batmış gibi sabretti... Bütün olanlara rağmen bu sabır örneğini gösterdi... Ve Daha nelere sabır göstermedi ki ? Allah bilir Hz. Ali AleyhisSelam kızını niçin vermiştir ya da vermek zorunda kalmıştır ?
      [/quote]

Yeryüzünde en korkak adam bile kızını düşmanına vermez, bahsettiğimiz Hz.Ali ise cesaretiyle meşhur biridir. Pekçok Şiiye göre düşmanı olan Hz.Ömer'e nasıl kızını vermek zorunda kalabilir?

Bu tarz yorumlar Hz.Ali ye saygısızlık oluyor farkında mısınız?

Yorum

kınızını bir kafire verecek kadar takıyye ha...haşimoğulları bu kadar güçsüzmüydü
        HASBUNALLAH

Yorum

kelime şehadet getiren herkes müslümandır, ne zaman kafir dedik?

Yorum

cundeb şu anda da takıyye yapıyor.
            HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TAWHID link=topic=22508.msg140128#msg140128 date=1326551451]
              cundeb şu anda da takıyye yapıyor.
              [/quote]
              İşte senin zekan bu kadarına yetiyor. ben kafir değiller derken, Münafık değiller demedim. aksine bunu ima etmek istedim.

Yorum

bu mu tek savunmanız? ne zaman sıkışırsanız Hz. Ali (a.s) kızını ona verdi dersiniz. ne yani bu onu doğrumu yapıyor? bu onu hak halifesi mi yapıyor? bu onun 40 yıl puta tapmadığı anlamınamı geliyor? bu onun soyunu temizemi çıkarıyor? bu onun gasp ettiği halifelik makamını hakkı mı yapıyor... başka onu savunacak bir şeyiniz yok mu? arayın belkide bulursunuz..

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
                أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                Ebu Nevves

Yorum

Benim yanında hiçbir kavil ve hükmün değişmediği ve kullara zulmetmeyen. Ben Allah’ın yeryüzündeki velisiyim, emirler bana bırakılmıştır ve kullar arasında hâkim olup onlara saltanat eden benim. Yedi gökyüzünü içindekilerle birlikte ben davet ettim ve onlar icabet ettiler ve onlara emrettim ve onlarda benim emrime itaat ettiler. Benim bütün Nebi ve Resulleri mebus eden. Benim Güneş’i ve Ay’ı davet ettiğinde, icabet ettiği kişi. Benim âlemlerin ve mahlûkatın yaratılış mayası ve fıtratı. Benim yerleri yayan ve onların iklimlerini bilen.

rafızilere göre bütün bunları yapabilen hz.ali bir tek ömere güç yetiremiyor. ne komik bir itikad.
                  HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TAWHID link=topic=22508.msg140137#msg140137 date=1326552689]
                    rafızilere göre bütün bunları yapabilen hz.ali bir tek ömere güç yetiremiyor. ne komik bir itikad.
                    [/quote]

Vallahi sana bir cevap veririm, apışıp kalırsın, karşılık da veremezsin. ama site yöneticileri de bundan rahatsızlık duyacaklar, çünkü onlar vahdetten yanalar.

Yorum

Siz o toz konduramadığınız, yere ğöğe sığdıramadığınız Zoraki Zahiri Halifelerinizin Özelliklerinden, Faziletlerinden, İlminden, Takvasından, Cesurluğundan, Şecaatinden, Basiretinden, Ahlak'ından, Belagatından, Ferasetinden, Aklından, İnançından, İmanından, Sabrından,Güvenirliğinden bahsedin...
                      Dedim ya kim bilir ? "Allah bilir Hz. Ali AleyhisSelam kızını niçin vermiştir ya da vermek zorunda kalmıştır ? " ?
                      Ey Eba Abdullah... Gözler yaşlı kalmaya, kalpler zulmu sevmemeye söz verdi...

Yorum

[quote author=Alirezza link=topic=22508.msg140145#msg140145 date=1326553174]
                        Siz o toz konduramadığınız, yere ğöğe sığdıramadığınız Zoraki Zahiri Halifelerinizin Özelliklerinden, Faziletlerinden, İlminden, Takvasından, Cesurluğundan, Şecaatinden, Basiretinden, Ahlak'ından, Belagatından, Ferasetinden, Aklından, İnançından, İmanından, Sabrından,Güvenirliğinden bahsedin...
                        Dedim ya kim bilir ? "Allah bilir Hz. Ali AleyhisSelam kızını niçin vermiştir ya da vermek zorunda kalmıştır ? " ?
                        [/quote]

çok güzel ...

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
                        أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                        Ebu Nevves

Yorum

[quote author=cundeb link=topic=22508.msg140141#msg140141 date=1326552988]

Vallahi sana bir cevap veririm, apışıp kalırsın, karşılık da veremezsin. ama site yöneticileri de bundan rahatsızlık duyacaklar, çünkü onlar vahdetten yanalar.
                          [/quote]

ver bakalım korkma
                          HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TAWHID link=topic=22508.msg140150#msg140150 date=1326553482]

ver bakalım korkma
                            [/quote]
                            Senden korkmuyorum, site yöneticilerine saygı duyuyorum, korkum; onları incitmek.

Yorum

Bu delil rafiza itikadının tümüyle çürümesidir.İtikadlarını sahabeye düşmanlık olarak kuran bu mezhep bu hadise ile tamamen yerle bir oluyor. Şimdi bu hadiseyi kendi kaynaklarından ispat edelim'' vay be bu ehli tevhidsiz ne kadar alimmiş!!! şialar olarak çok sarstın şimdi inancımızı.yahu yıllarca şialar ve alimlerimiz bu olayı hiç görmemişler dimi.sağolasın sayende öğrendik.kendimizi toparlarız artık.YAHU SEN KENDİ SUNİ KAYNAĞINDAKİ ZAMANININ İMAMINI TANIMADAN ÖLEN CAHİLİYE ÖLÜMÜYLE ÖLMÜŞTÜR HADİSİNİ KABUL EDİYOR MUSUN Kİ BİZE BUNU KABUK EDİN ŞİA KAYNAĞINDA VAR DİYORSUN.SANA GELİNCE ÖYLE ŞİALARA GELİNCE KAYNAĞINIZDA VAR HA.HZ.FATIMA SELAMULLAHİ ALEYHANEBUBEKİRLE ÖMERİN

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X