Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

hadis kuyusu

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: hadis kuyusu

Peygamberin silahına sarılın.Birisi Peygamberin silahı nedir? diye sorunca, "Duadır." buyurdu.
    İmam Rıza (a.s)

Yorum

"Bilin ki,benim ümmetimin en kötüleri,zararlarından korkulduğu için saygı gösterilen kimselerdir.Şerlerinden korkulup saygı gösterilen kimse benden değildir."
      HZ. MUHAMMED(saa)

Yorum

Resulullah (s.a.a.) buyurdu:
        "Kim Enam Suresini okursa ilahi azabdan kurtulmuşlardan olur. Ve biran bile ateşte kalmaz. Rızkı çoğalır. Kuruntu ve vesvese hastalığına yakalanmaz. Ve Allah (c.c.)ın izniyle bütün dert ve beladan kurtulur."

Yorum

"Ben ölümü saadet,zalimlerle yaşamayı ise alçaklık biliyorum...!"İmam Huseyn (a.s)

Yorum

İmam Cafer Sadık (a.s.) buyurdu:
            "Taha Suresini okumayı terk etmeyiniz. Allah onu seviyor ve onu okuyanı da sever.
            Kim onu okumaya devam ederse kıyamet günü onun amel defteri sağ eline verilir. Bütün hataları bağışlanır. Razı olana kadar ona mükâfat verilir.

Yorum

MAZLUMUN ZALİMDEN ÖÇ ALAÇAĞI GÜN, ZALİMİN MAZLUMA ZULMETTİĞİ GÜNDEN DAHA ÇETİNDİR.

İmam Ali(a.s)

Yorum

Yorum

Resulullah (s.a.a) şöyle buyurdu:"Ya Ali, mü"minin alâmeti üçtür: Oruç tutmak, namaz kılmak ve zekat vermek. Zahirde kendisini ehil gösteren kimsenin üç nişanesi vardır. İnsanın yüzünde dalkavukluk yapar, arkasında gıybet eder ve müsibete uğradığında da sevinir. Zalimin de alâmeti üçtür: Eli altında bulunanlara zorbalık yapar, kendisinden üstekilere isyan eder ve zalimlerle işbirliği yapar. Riyakârın da alâmeti üçtür: Halkın yanında gayretli ve hareketli olur, yalnızlıkta üşenir ve bütün işlerde övülmesini sever. Münafıkın da alâmeti üçtür: Konuştuğu zaman yalan söyler; kendine güvenildiğinde hiyanet eder; verdiği sözün üzerinde durmaz. Tembelin de alâmeti üçtür: Tefrite düşünceye kadar gevşeklik yapar; zâyi edinceye dek tefrit eder; günaha düşünceye kadar zâyi eder. (tembel gevşekliği neticesinde gerekeni yapmaz ve gerekeni yapmayınca da iş zayi olur...) Akıllı kimseye ancak üç şey için yoluculuğa çıkmak yakışır: Geçimini temin etmek, veya ahiretine yönelik atacağı bir adım ya da helal bir zevk için."

Tuhef-ul Ukul, s.6 - 14

Yorum

İmam Hasan Askeri (a.s) şiilerine buyurdular ki:“Sizlere Allah’tan korkmayı, dininiz hususunda vera’lı (şüpheli şeylerden kaçınan) olmayı, Allah için çaba göstermeyi, doğru konuşmayı, size güvenip yanınızda emanet bırakan kimseye ister iyi olsun, ister kötü emanetini iade etmeyi, secdeleri uzatmayı ve iyi komşuluk yapmayı tavsiye ediyorum; işte Muhammed salla’llâhu aleyhi ve alih bunlarla gönderilmiştir. Onların (Ehl-i sünnet’in) namazlarına katılın, cenaze merasimlerine katılın, hastalarını ziyaret edin, haklarını ödeyin.

Sizden biri, dininde vera’lı, doğru konuşan, emaneti sahibine veren ve halka karşı güzel ahlaklı olduğunda “Bu Şiidir” denilir. Bu ise bizi hoşnut eder. Allah’tan korkun, bizlere süs olun, utanç vesilesi olmayın. Muhabbetleri bize doğru çekin; her çeşit kötülüğü bizden uzaklaştırın. Çünkü biz, hakkımızda söylenen her iyiliğin ehliyiz ve hakkımızda söylenen her kötülükten uzağız. Allah’ın kitabında, bizim hakkımız, Hz. Resulullah’a yakınlığımız ve Allah tarafından da tertemiz (masum) kılındığımız açıklanmıştır. Bizden başka, hak olarak hiç kimse bu makamı iddia edemez.

Allah’ı ve ölümü çok anın. Kur’an’ı çok tilavet edin. Peygamber salla'llâhu aleyhi ve alih’e çok salavat getirin. Çünkü Peygamber’e salavat getirmenin on hasenesi (sevabı) vardır.

Yorum

İmam Ebu-l Hasan Ali Rıza (a.s) şöyle buyurdu:"Müslümanda on haslet olmadıkça aklı kemale ermez: "İyiliği umulmalı, kötülüğünden emin olunmalı, başkalarının az iyiliğini çok görmeli, kendisinin çok hayrını az saymalı, ihtiyacı olanların müracaatından bıkmamalı, ömür boyu ilim talep etmekten yorulmamalı, Allah yolunda fakir olmayı zengin olmaya tercih etmeli, Allah yolunda aşağı olmayı düşmanların içerisinde aziz olmaktan üstün bilmeli, tanınmamayı meşhur olmaya üstün tutmalı, onuncusu ve en önemlisi olan ise ilk karşılaştığı herkesi kendisinden daha iyi ve daha takvalı bilmesidir.

İnsanlar iki kısımdır: Kendisinden daha iyi ve takvalı olan; ve kendisinden daha kötü ve daha aşağı olan. (Nazarında) Kendisinden daha kötü ve daha aşağı olan biriyle karşılaştığında şöyle demelidir: "Belki onun iyiliği gizlidedir ve bu onun yararınadır. Benim iyiliğim ise açıktadır; bu da benim zararımadır." Ama kendi-sinden daha hayırlı ve daha takvalı birini gördüğünde de, ona ulaşmak için karşısında tevazu etmelidir. Bunu yaparsa makamı yücelir, iyilikleri temiz olur, ismi iyi anılır ve zamanının efendisi olur." TUHEF UL UKÛL

Yorum

Peygamber yadigarı İmam Hüseyin (a.s):

"Ey insanlar! Allah"ın Resulü (s.a.a) şöyle buyurmuştur: Kim Allah"ın haram ettiğini helal kılan; onun ahdini bozan; Resulullah"ın sünnetine muhalefet eden, Allah"ın kulları arasında günah ve zulüm ile amel eden zalim bir sultanı görür ve ameli veya sözü ile ona karşı çıkmazsa, onu da o zalimin girdiği yere (cehenneme) sokmak Allah"ın üzerine bir haktır."

Hiç şüphesiz şu "Benî Ümeyye" zümresi şeytanın itaatine girip Allah"ın itaatini terk etmişlerdir. Beytülmale tecavüz edip Allah"ın haramını helal ve helalini haram saymışlardır. Ben (Müslümanların rehberliğine ve bu bozulmuş durumunu düzeltmek için kıyam etmeğe) başkalarından daha layığım..." (Tarih-i Taberi, c.7, s.300)

Yorum

Kör, gözleri görmeyen kimse değildir. Şüphesiz kör, basireti kör olandır. / Hz. Resulullah (saa)

Yorum

İmam Hüseyin (a.s): En aciz insan, dua etmekten aciz olan insandır. En cimri insan da, selam vermekte cimrilik eden insandır.

Yorum

Resulullah (s.a.a): Şüphesiz, Hüseyin hidayet feneri ve kurtuluş gemisidir.

Yorum

Resulullah sallallah'u aleyhi ve âlihi ve sellem Ansar halkına şöyle buyurdu:

"Ey Ansar halkı, ona tutunduğunuz müddetçe benden sonra asla sapmayacağınız bir şeyi sizlere tavsiye edeyim mi? " Dediler ki: "Evet ey Resulullah" Bunun üzerine Resulullah (saa) onlara hitaben şöyle buyurdu:

"Bu, Ali'dir, beni sevdiğiniz gibi onu seviniz ve bana ikramda bulunduğunuz gibi ona ikramda bulununuz. Size söylediklerimi Cebrail vasıtasıyla Allah bana emretti."[36]

[38] - (Hatip el-Bağdadi "Tarih-i Bağdat" c.3, s.161; Muhibeddin et-Tabari "Riyad'ul Nadara" c.2, s.173, 177, 244; el-Hamvini eş-Şafii "Feraid es-Simtayn" c.1, s.292 Hadis No: 230; er-Rahmani el-Hemedani “el-İmam Ali bin Ebi Talib” s.364, Hadis No: 4; Hatip el-Hüvarezmi el-Hanefi "Maktel-i Hüseyn" c.2, s.32; el-Kunduzi el-Hanefi "Yenabi'ül Mevedde" s.86, 113; Menakıb-ı Hüvarezmi el-Hanefi s.31; Emrutesri “Ercah’ül Metalib” s.550; Muhammed Salih et-Tirmizi “Menakib’ül Murtadaviyye” s.105; el-Bahrani “Gayet’ül Meram” s.207 Hadis No: 12; et-Tüsteri "İhkak'ul Hak" c.7, s.114-121 ve c.17, s.158-162; Muhammed Miri el-Antaki "Limaze ahtertü Mezhebe Ehl’il Beyt" s.294-295; Ebu Bekir bin Şihabiddin eş-Şafii “Reşfet’üs Sadi”)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X