Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

hadis kuyusu

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: hadis kuyusu

İmam Rıza (a.s)

“İman; farzları yerine getirmek, haramlardan sakınmak, kalple Allah’ı tanımak, dille ikrar etmek ve uzuvlarla da amel etmektir.”[4]

Tuhaf’ul-Ukul, s. 877.

Yorum

Resul-i Ekrem (s.a.a): Hasan’a heybetimi ve liderliğimi bırakıyorum. Hüseyin’e de cesaretimi ve cömertliğimi bırakıyorum.

Yorum

Hz. Resulullah (s.a.a):
        Ben, sizin aranızda iki paha biçilmez emanet bırakıyorum: -Biri- Allah'ın kitabı ve -diğeri- itretim, Ehlibeyt'im. Bu ikisine sımsıkı sarıldığınız müddetçe asla sapmazsınız. Bu ikisi Kevser havuzunun başında bana varıncaya kadar birbirlerinden ayrılmazlar.

(Sahih-i Müslim, c. 7, s. 122; Sünen-i Daremi, c. 2, s. 432; Müsned-i Ahmed, c. 4, s. 182; Müstedrek-i Hakim, c. 4, s. 109, 148, 533 vs.)

Yorum

Resulullah (s.a.a): Riya için yapılan amel Allah katında kabul olmaz.

Yorum

İmam Rıza (as)

“Namaz, vaktin evvelinde kılınmalıdır. Cemaatle kılınan her rekat, ferdi kılınan iki bin rekata bedeldir. Fasığın arkasında namaz kılma ve velâyet ehlinden başkasına da iktida etme.”[23]

Tuhaf’ul-Ukul, s. 867.

Yorum

Peygamberin silahına sarılın.Birisi Peygamberin silahı nedir? diye sorunca, "Duadır." buyurdu.
              İmam Rıza (a.s)

Yorum

Resulullah (s.a.a): Şüphesiz, Hüseyin hidayet feneri ve kurtuluş gemisidir.

Yorum

İmam Rıza (a.s), Resulullah (s.a.a)’den şöyle buyurduğunu nakletmiştir:

“İlim hazinedir; anahtarları ise soru sormaktır. Öyleyse -Allah size merhamet etsin- soru sorun. Çünkü bu işte dört kimse mükafatlanır: Soru soran, öğrenen, dinleyen ve cevap veren.”

UYUN-U AHBAR’UR- RIZA

Yorum

İnsan ancak Allah'a itaatle,saadetle erişir ve O'na isyanla bedbaht olur.

Hz.Ali (as)
                    ''Ali Şii'si,sözü amelini doğrulayan,sözüyle ameli uyuşan kimsedir.''[El-Kafi,c.8,s.228]

Yorum

İmam Sadık (a.s): “Ey iman edenler! Kendinizi ve ehlinizi ateşten koruyun” ayeti nazil olduğunda insanlar, “Ya Resulullah! Nefsimizi ve ehlimizi nasıl koruyalım?” diye sorunca Peygamber şöyle buyurmuştur: “Hayırlı işler yapın ve bunu ailenize de hatırlatın. Onları Allah’a itaat üzere terbiye edin.”

Yorum

hadis kuyusu

Peygamber (saa) şöyle buyuruyor:
                        'Allah'a andolsun Amcam'a öyle bir şefaatte bulunacağım ki ins ve cin topluluğu şaşıracaktır."

Yorum

Allah hepinizden Razı olsun...

Peygamber (s.a.a.) Hz.Ali (a.s) kisanın altında şöyle buyurdu:
                          "Ey Ali, beni hak olarak peygamberlikle gönderen ve insanların kurtarıcısı olarak beni risaleti için seçen Allah'a and olsun ki, bizim bu haberimiz (kisanın altında toplanmamız) Şialarımızdan ve sevenlerimizden bir topluluğun bulunduğu herhangi bir mecliste anlatılırsa ve onların içerisinde sıkıntılı birisi olursa, onun sıkıntısını Allah mutlaka giderir; onların içerisinde derdi olan biri olursa, Allah onun derdini bertaraf eder ve onların içerisinde bir ihtiyacı olan olursa Allah onun ihtiyacını giderir.

Bunun üzerine Ali (a.s) dedi ki:
                          O zaman Allah'a and olsun ki, kurtulduk ve saadete kavuştuk ve Ka'be'nin Rabbine and olsun ki bizim Şialarımız da dünyada ve ahirette kurtuldular ve saadete kavuştular." Ehlibeyt gerçekleri adlı kitapta verilen kaynaklar:Evalim-ül Ulum, c.11, s.635-642
                          Müntahab-ül Kebir. El-Gurer-ü ve-d dürer. Nur-ül Afak,s.4, Tahran baskısı.
                          İhkak-ul Hak, c2, s557-558.
                          "Kim Ramazan ayından bir günün orucunu (özürlü olmaksızın) yerse, imanın ruhu (hakikati) ondan ayrılır."
                          Mizan’ul-Hikmet, c. 5, s. 471.
                          --------
                          'Kalem doğru yazmıyorsa, silgi ol. Söz uyuşturuyorsa, sağır ol.
                          Zalim zulmediyorsa, ideolojilerini bırak akıllı ol.
                          Devrim, akıl işidir, çocuk işi değil.'

Yorum

Hz.Resulullah’ın özel dostlarına bazı sırlar tebliğ ettiği, nitekim Huzeyfe ibni Al Yemani’ye münafıkların isimlerini bildirdiği bilinmektedir.
                            Hz. Ali için söylediği “Ali, Rabbim bana bellemen için sana öğretmemi emretti. Onu belleyen kulak bellesin Âyeti indi. İşte, sen benim ilmimi belleyen kulaksın” sözü Ebu Nuaym rivayetinde geçmektedir. ( Hilyet’ül Evliya)

Yorum

bdullah İbni Mesut’tan rivayet olunan şu Hadis’te de aynı mesajı bulabilirsiniz:
                              “Kur’an’ın bir zahiri , bir batını, bir haddi, bir de matla’ı vardır.” (Tecridi Sarih tercemesi)
                              İbn-i Hasan da Hz. Peygamber’den aynı anlamda bir Hadis nakleder,
                              “Her Âyetin bir zahiri, bir batını vardır. Her harfin bir haddi ve her haddin bir matla’ı vardır.” (Şatıbi, Al-Muavakat)

Yorum

İki şey var ki, onları kaybetmeyen değerlerini bilemez. Onların bir gençlik ve diğeri sağlıktır.

Hz. Ali (a.s)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X