Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Seyahat fi Kitabi's-Sahihi'l-Buhari

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Sahihi Buharide mevzu hadis varmı?

35- el-Leys şöyle dedi: Bana Ca'fer ibn Rabîa, Abdurrahmân ibn Hürmüz'den tahdîs etti. O şöyle demiştir: Ben Ebû Hureyre(R)'den işittim; Rasûlullah (S) şöyle buyurmuştur: "Süleyman ibn Dâvûd (Allah'ın selâmı onlara olsun): Yeminle söylüyorum ki, ben bu gece yüz kadına, yâhud doksan dokuz kadına dolaşırım da, onların herbiri Allah yolunda cihâd edecek bir süvari getirir, dedi. Arkadaşı kendisine: İnşâallah de, dedi. Fakat o İn şâallah demedi.(Bütün kadınları dolaştı), neticede bir tek kadın müstesna, kadınlardan hiçbiri hâmile olmadı. Hâmile olan o tek kadın da yarım bir erkek çocuğu (dünyâya) getirdi. Muhammed'in nefsi elinde olan(Allah)a yemin ederim ki, eğer Süleyman İn şâallah deseydi, o çocukların hepsi de Allah yolunda birer süvârî olarak muhakkak cihâd ederlerdi". (Sahihi Buhari, Cihad kitabı, Cihâd İçin Çocuk İsteyen Kimse Babı, hadis 35)

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=10370.msg65222#msg65222 date=1260787356]
      [quote author=12_imam_asigi link=topic=10370.msg65143#msg65143 date=1260728665]
      bu dediğiniz hadislere bizim itibarımız yoktur can bizim buyruklarımız arasına münafıklar ilişemez
      [/quote]

İmam Alinin yanında yer almak isteyen ilk münafık muaviyenin babası ebu süfyandır.
      Hilafetin, kureyşin itibarsız kabilelelerinden bir ferde verilmesine kavmiyetçilik damarı ile karşı çıkarak, İmam Aliyi onlara karşı kışkırtmak istemiş, kızıl deve tüyleri üzerinde ordular hazırlayarak imam Alinin emrine vereceğini söylemiştir.
      [/quote]

ebu süfyanın imam alinin yanında yer aldığını iddia etmeniz kadar komik bir tarih bilgisi olamaz

okuyun can okuyun

Yorum

Ebu süfyan iktidar ile Ali a.s.'ı savaştırıp her iki tarafı yıpratmayı ve iktidar için Emevilerin daha da güçlü konuma gelmesini istiyordu..

siz de okuyun lütfen...

Yorum

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHLİ-BEYTE

Buhari'nin Sahihinde mevzu hadis var mı?

Aslında bu soruyu ehli-sünnetin alimlerine ve Buhari'nin sahihine şerh yazanlara sormak gerek. Ki şerh yazan muhaddisler bu soruya cevap vermişlerdir. En azından benim bildiğim kadarı ile İbni Hacer el Askalani ve el Ayni'nin yazmış oldukları Buhari şerhlerinde buna dair açıklamaları vardır.

Aslında öncelikle şuna dikkat edilmesi gerek mevzu hadis nasıl tesbit edilir?

a) Hadis metnine göre mi
          b) Ravi silsilesine göre mi?

Eğer hadis metnine göre ise bunu ehli rey de kabul eder derler evet Buharide mevzu hadis vardır. Ama eğer ravi silsilesine göre ise bunu ne Ehl-i Rical kabul eder nede Buhariye şerh yazan alimler. Ki buhariye sahih denmesinin sebebide budur. Buharinin hadis aldığı ravilerin hepsinin sıka olduğuna kanaat getirilerek sahih denmiştir. Buharinin kendi hadis mecmuasına almış olduğu hadislerin metinlerine bakılarak sıhahlığına karar verilmedi.

EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=10370.msg65984#msg65984 date=1261303535]
            Ebu süfyan iktidar ile Ali a.s.'ı savaştırıp her iki tarafı yıpratmayı ve iktidar için Emevilerin daha da güçlü konuma gelmesini istiyordu..

siz de okuyun lütfen...
            [/quote]

sayın can biz imam alinin yanına münafıklar ilişemez diyoruz siz imam aliye karşı oynanan oyunlardan bahsediyosunuz

imamımız bu oyunların hepsini biliyodu buda gösterirki imamın yanına münafık ilişemez

hem demişsinki iktidarla imamı çarpıştırıp emevileri güçlendirecek???

iktidar kim? sizler tarihide bilmiyosunuz can hakkaten okuyun

Yorum

iktidar ebubekir ve ömer idi

biz Ali a.s.ın yanına ilişti mi dedik! Nerede? Gösterir misiniz. Ebu süfyan l.a. 'in bir teklifiydi Ali a.s.'a ama dediğiniz gibi Ali a.s. buna kanacak biri değildi. çünkü şahı imam idi..

Yorum

[quote author=12_imam_asigi link=topic=10370.msg65976#msg65976 date=1261298121]
                [quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=10370.msg65222#msg65222 date=1260787356]
                [quote author=12_imam_asigi link=topic=10370.msg65143#msg65143 date=1260728665]
                bu dediğiniz hadislere bizim itibarımız yoktur can bizim buyruklarımız arasına münafıklar ilişemez
                [/quote]

İmam Alinin yanında yer almak isteyen ilk münafık muaviyenin babası ebu süfyandır.
                Hilafetin, kureyşin itibarsız kabilelelerinden bir ferde verilmesine kavmiyetçilik damarı ile karşı çıkarak, İmam Aliyi onlara karşı kışkırtmak istemiş, kızıl deve tüyleri üzerinde ordular hazırlayarak imam Alinin emrine vereceğini söylemiştir.
                [/quote]

ebu süfyanın imam alinin yanında yer aldığını iddia etmeniz kadar komik bir tarih bilgisi olamaz

okuyun can okuyun
                [/quote]

Yanında yer almak istemekle, yanında yer almak çok farklıdır. Ebu Süfyan hin niyetlerle İmam Alinin yanında yer almak istemedi mi, ancak İmam Ali buna izin vermedi, lütfen karıştırmayın.
                Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Buharinin hadise ihaneti

bu gördüğünüz iki resim Musnedi Humeydi ve Sahihi Buhariden alıntı yapılmıştır. üstte gördüğünüz Musnedi Humeydiden, ondan sonra gördüğünüz ise Sahihi Buharidendir. her iki sahifede aynı hadis geçiyor ve her iki hadisin senedi aynı. ancak Buhari bu hadisi sansürlemiş. şimdi hadisleri çevirelim

Musnedi Humeydi:

Tavus İbni Abbastan şöyle duyduğunu rivayet ediyor: "Ömer bin Hattaba Semurenin1 şarap satması haberi ulaşınca Ömer dedi ki: "Allah Semureyi öldürsün! O, Rasulullahın (s.a.v) "Allah yahudilere la`net etsin! Onlara piy (yemek) haram edilmişti onlarsa onu eritip satıyorlardı" dediğini bilmiyormu?"

1-Buhari bu hadisi Humeydiden rivayet ederek dedi: "Falancanın şarap satma haberi" Buhari, Semurenin adını rivayet etmemiştir. bana göre Buhari bunu kendisi yapmış ve doğruda yapmıştır. ibni Hacer (Askalani Sahihi Buhariye yazdığı şerhte) bunu açıklamamıştır.

şimdi Sahihi Buharide aynı hadisin rivayet şeklini görelim:

Tavus İbni Abbastan şöyle duyduğunu rivayet ediyor: "Ömer bin Hattaba falancanın şarap satması haberi ulaşınca Ömer dedi ki: "Allah falancayı öldürsün! O, Rasulullahın (s.a.v) "Allah yahudilere la`net etsin! Onlara piy (yemek) haram edilmişti onlarsa onu eritip satıyorlardı" dediğini bilmiyormu?"

görüldüğü gibi, şeyhimiz Buhari aynı hadisi Humeydiden aynı senetle rivayet etmesine rağmen hadisi sansürlemiştir.

Yorum

Buharinin hadise ihaneti

Semure b. Cündep 400 dirhem karşılığında Muaviyenin sözü ile Bakra suresinin 204-205 ci ayetlerinin -"Dünya hayatına dair konuşması senin şaşırtan ve kalbinde olana Allah'ı şahit tutan insanlar vardır. Hâlbuki o düşmanların en azılısıdır. O iş başına geçince (hâkimiyeti ele geçirince), yeryüzünde fesat çıkarmaya, ekin ve nesli yok etmeye çalışır. Allah fesadı sevmez."- Hz. imam Ali (a.s) hakkında, Bakara suresinin 207-ci ayetininin -İnsanlar arasında, Allah'ın rızasını kazanmak için canını verenler vardır. Allah kullarına karşı şefkatlidir.- ise Hz. imamı şehit eden Abdurrahman ibni Mülcem hakkında indiğini söyleyen bir alçaktır. aynı Muaviye gibi. şu halde Buhari Alinin (a.s) düşmanı olan bir alçağı neden bu kadar savunuyor?

Yorum

Buharinin hadise ihaneti

Ömer b. Hattabın Kurandakı teyemmüm ayetinin aksine hüküm vermesi, hemde yanındakilerin hatırlatması üzerine bunu yapması bilinen bir gerçektir. bakalım Buhari bu hadisi nasıl rivayet etmiş:

5-....... Abdurrahmân ibn Ebzâ şöyle demiştir: Umer ibnu'l Hattâb'a bir kimse geldi de: Ben cünüb oldum, su da bulamadım (ne yapayım?), dedi. Bunun üzerine Ammâr ibn Yâsir, Umer ibmı'l-Hattâb'a şöyle dedi: Hatırlamaz mısın? Ben ve sen ikimiz bir seferde idik. Sen namaz kılmadın. Ben ise (toprak üstünde) yuvarlandıktan) sonra namazı kildıydım. Müteakiben bu yaptığım işi Peygamber'e arzettim de, Peygamber (S): "Sana bu kadarı yeter" buyurdu. İki elini yere vurdu, ellerine üfürdü, sonra iki ayucu ile yüzüne ve iki eline mesh etti idi

Buhari, El camius Sahih, Temizlik kitabı, Teyemmüm babı, hadis 5

görüldüğü gibi, hocamız Buhari Ömerin Kuranda geçen Teyemmüm ayetine karşı fetva verip "namaz kılma" dediği yerde hadisi kesmiş ve Hz. Ammarın (r.a) sözlerini getirmiştir. ancak, Ömerin "su bulamayan namaz kılmasın, teyemmüm almasın" yönündeki fetvasını her kes biliyor. Buharinin talebesi Müslim hocasını ele vermiş. bakalım Müslim ne diyor:

112- (...) Bana Abdullah b. Hâşiftı el-Abdî rivayet etti. (Dedi ki) : Bize Yahya yani İbni Saîd el-Kâttan, Şu'be'den rivayet etti. Demiş ki bana Hakem Zerr'den o da Said b. Abdirrahman b. Ebzâ dan, o da babasından naklen rivayet etti ki, bir adam Ömer'e gelerek: Ben cünüb oldum da su bulamadım, demiş. Ömer: Namaz kılma, cevabını vermiş. Bunun üzerine Ammar: Hatirlarmisın ya Emirel Müminin! Hani senle ben bir seriyye deydik ve ikimizde cünüb olmuş fakat su bulamamıştık, sen namaz kılmamıştın ama ben toprakda yuvarlanarak namazımı kılmıştım da Peygamber (sav): «Sana sadece ellerini yere vurman, sonra üfürerek onlarla yüzüne ve kollarına mesh etmen yeterdi.» buyurmuştu, demiş. Bunun Üzerine Ömer: "Allahtan kork ya Ammâr" demiş Ammâr: İstersen bunu hiç söylemiyeyim mukabelesinde bulunmuş

Müslim, El camius Sahih, Hayız kitabı, Teyemmüm babı, hadis 112

Yorum

Buharinin hadise ihaneti

Hz. Rasulullahın (s.a.a) "gelin size bir name yazdırayım benden sonra sapmayasınız" dediği ve Ömerin "bu adam sayıklıyor, Allahın kitabı bize yeter" dediği biliniyor ve bu hadis çok meşhurdur. Buhari bu hadise kendi sahihinde 5 kitapta yer vermiştir. ancak hadisleri sansürleyerek. hangi hadiste Ömerin adınıa yer vemişse orada "sayıklıyor" sözünün yerine "Rasulullahın hastalığı ağırlaştı" yazmıştır. hangi hadiste Ömerin adını silmişe orada "sayıklıyor" sözünü yazmıştır.

Buhari, El Camius Sahih, Cizye kitabı, hadis 10
                        Buhari, El Camius Sahih, Cihad kitabı, hadis 252
                        Buhari, El Camius Sahih, İtisam kitabı, hadis 93
                        Buhari, El Camius Sahih, Meğazi kitabı, hadis 423 ve 424
                        Buhari, El Camius Sahih, İlim kitabı, hadis 55

Müslimde bu konuda hocasından geri kalmamış aksine tam onun yöntemine baş vurmuştur:

Müslim, El Camius Sahih, Vasiyet kitabı, 20, 21 ve 22 numaralı hadisler

Yorum

Elmeddin kardeş Allah razı olsun emeğine sağlık.

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=10370.msg81332#msg81332 date=1272877091]
                            Elmeddin kardeş Allah razı olsun emeğine sağlık.
                            [/quote]ELMEDDİN KARDEŞİM;

SAYENİZDE UFKUMUZ GENİŞLİYOR ,HASIR ALTI EDİLMEYE ÇALIŞILAN BİRÇOK HAYATİ ÖNEME SAHİP HADİSLERİN NASILDA EYİLİP BÜKÜLEREK,BİRİLERİNİ KURTARMA ADINA GERÇEK MANASINDAN SAPTIRILDIĞINI GÖRÜYORUZ.AMA SİZİN GİBİ HADİS EHLİ KARDEŞLER SAYESİNDE BUNLARIN OYUNLARI BOZULUYOR VE GERÇEKLER GÜNYÜZÜNE ÇIKARILIYOR.RABBİMİZ SİZİ MAĞFİRET EYLESİN İNŞAALLAH ....

Yorum

Allah ikinizden de razı olsun abilerim

Yorum

Ehli sünnet alimlerinin hadisleri sansürlemesi

sevgili kardeşlerim, ehli sünnet tarihcisi ibni Esirin Rasulullahtan s.a.a "Ali benim vasim ve halifemdir" sözlerini aktardığını görmüştük. şimdi buraya asacağım resim ibni Kesirin "El Bidaye ven Nihaye" adlı tarih kitabından alıntıdır. ibni Kesir aynı hadisi, aynı olayı aktarıyor ancak, Rasulullahın s.a.a "Ali benim kardeşim, vasim ve halifemdir" sözünü sansürleyip, "bu Ali benim kardeşimdir, bu şöyledir, bu böyledir" şeklinde aktarıyor

İbni Kesir, "el Bidaye ven Nihaye"

ibni Kesir, "Tefsiul Kuranil Azim"

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X