Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ben Gördüm: (Güncel Sünni Kitaplarda Şianın Delilleri)

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ben Gördüm: (Güncel Sünni Kitaplarda Şianın Delilleri)

[quote author=مونتاضار(Muntazar) link=topic=12247.msg74629#msg74629 date=1268168170]
    Abi bir ricada bulunan bilir miyim hadisler hangi konularda(bölümlerde) onuda yazabilir misin mesela 12 İmam a.s ın İmamet ve Hilafet konusun (bölümü) da olduğunu belirtmişsin onun gibi bizde kaynak olarak bakmak ve araştırmalarımıza bir yenilerini eklemek için.... Allah razı olsun.. Rabbim seni Ehlibeyt a.s ile haşreylesin...
    [/quote]

Rabbim cümlemizden Razı olsun. Bu bölüm çok mükemmel bir kaynakça teşkil edecek inşaAllah, başta da dediğimiz gibi herkesin gözü yumuk kaynak gösterebileceği şekilde ayarlanacak.

bunları çok kısıtlı vaktimde aldığım notlardan yazıyorum.. Yönetimden ricam eğer teknik olarak mümkünse, burdaki mesajlarımı değişime kapatmazlarsa, ben kitaplara yeniden uygun zamanımda baktıkça eksiklikleri gideriyorum. inşaAllah dediklerinizi de ekleyeyim. en kısa zamanda tümünün bölümlerini de eklerim inşaAllah..

Rabbim hepimizin samimi ve halisane çalışmalarını Ehlibeyt ve Sahibuz zaman'ın a.f. yanında yer alacağımız şekilde kabul buyursun..

Yorum

30- Ali a.s. bağışlanmıştır: "Affedilmiş olsan bile, söylediğin zaman Allah'ın seni affedeceği... (duayı öğreteyim)

Süneni Tirmizi, Dua babları, Cilt: 6, hadis no: 3733. sayfa 103. Bab 83.

Yorum

31- "34 kere Allahü Ekber", 33'er kere Elhamdülillah ve Sübhanellah demek:

Süneni Tirmizi, Dua babları, Cilt: 6, hadis no: 3631. sayfa 30. Bab 23. Dua babları

32- Namazda elleri omuz hizasına kaldırmak:

Süneni Tirmizi, Dua babları, Cilt: 6, hadis no: 3645. sayfa 47. Bab 31. Dua babları

Yorum

SAYFAYA YÖNELİK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
          1- sayfadaki bilgileri yeniledik, bölüm adları ekledik, bir kaç tane ek hadis ekledik tekrar bakmanız yararınıza olacaktır.

2- SÜNEN-İ TİRMİZİ'den verdiğimiz hadis numaraları, darulkitap.com'daki (netteki) tirmizi ile birbirini tutmuyor. Burdan baktığınızı nette tam rakamında bulamayabilirsiniz. Örneğin Burdaki 3591 nolu hadis darülkitapta 3370 noda kayıtlı. aradaki rakam farkı 221. Yalnız tüm hadislerde bu rakamı eklemek çıkarmak yoluyla da burdaki hadisi orda, ordaki hadisi burda bulamayabilirsiniz. çünkü ben bir hadisi daha karşılaştırdım ordaki rakamsal fark 255. Örneğin burdaki 4189 nolu hadis darülkitap'ta 3934 noda kayıtlı. bu açıdan babları da verdik ki bulunması kolay olsun..

3- sayfadaki hadislerin internetteki ekitaplardaki karşılığını bulmak için çalışacak kardeş varsa boş vakti olanlardan ona duacı oluruz. özel mesajdan iletilir ben ilgili yere onları eklerim. gerekli değişikliği yaparım..

Yorum

33- "Rasülüllah (s.a.v)'e kadınların en sevgilisi Fatıme ve erkeklerin en sevgilisi de Ali idi. "

Tirmizi Menkabe babları, Fatıma (r.a.)nın fazileti hakkında, cilt 6. Hadis no: 4122. sayfa 361. sayfa 364, hadis no: 4127. (bu ikinci hadis Aişe'den rivayet edilmiştir.)

34- "Fatıme benim bir parçamdır. Onu üzen beni de üzer ve onu yoran beni de yorar."

Tirmizi Menkabe babları, Fatıma (r.a.)nın fazileti hakkında, cilt 6. Hadis no: 4123. sayfa 361.

35- Rasulüllah (s.a.v.) Ali, Fatıme, Hasan ve Hüseyin (r. anhüm) 'a şöyle buyurdu: "Ben, sizin savaştığınız kimse için savaş ve barıştığınız kimse için de barışım!."

Tirmizi Menkabe babları, Fatıma (r.a.)nın fazileti hakkında, cilt 6. Hadis no: 4124. sayfa 362.

Yorum

36- "Bir gün Resulullah (s.a.v.) Mekke ile Medine arasında Hum denilen bir suyun başında aramızda hutbe okumak üzere ayağa kalktı ve Allah'a hamd u sena etti. Va'z eyledi. Ve hatırlatma yaptı. Sonra şöyle buyurdu:
              "Bundan sonra, dikkat edin ey Cemaat! Ben ancak bir insanım. Rabbimin Resulü gelip de ona icabet etmem yakındır. Ben size iki ağır yük bırakıyorum. Bunlardan birincisi içinde doğru yol ve nur bulunan Kitabullah'dır. İmdi Kitabullah'ı alın ve ona sarılın". Müteakıben Kitabullah'a terğib ve teşbihde bulundu. Sonra:
              "Bir de ehl-i beytimi (bırakıyorum)... Ehl-i beytim hakkında size Allah'ı hatırlatırım!...Ehl-i beytim hakkında size Allah'ı hatırlatırım!...Ehl-i beytim hakkında size Allah'ı hatırlatırım!..." buyurdu...

Sahihi Müslim, sönmez neşriyat Ahmet Davudoğlu tercümesi, Cilt 10 sayfa 6198/252, Hadis no: 2408. Kitabu Fedailü's-Sahabe.

Yorum

37- ...bunun üzerine biz: Onun ehl-i beyti kimlerdir? Kadınları mı? dedik. Zeyd:
                Hayır! Allah'a yemin olsun! Hakikaten kadın zamanın bir kısmında erkekle beraber olur. Sonra onu boşar da, kadın babasına ve kavmine döner. Onun ehl-i beyti, aslı ve ondan sonra sadakadan mahrum olan asabesidir." dedi.

Sahihi Müslim, sönmez neşriyat Ahmet Davudoğlu tercümesi, Cilt 10 sayfa 6200/254, Hadis no: 2408/37. Kitabu Fedailü's-Sahabe.

Yorum

38- Muaviye b. Ebu Süfyan, Sad'a emir verdi ve:
                  "Ebu Turaba (Hz. Ali'ye) sövmekten seni ne menetti? dedi. O da:
                  Üç şey var ki birinin benim olması bence kızıl develerden daha makbuldür....

Sahihi Müslim, sönmez neşriyat Ahmet Davudoğlu tercümesi, Cilt 10 sayfa 6191/245, Hadis no: 2404/32. Kitabu Fedailü's-Sahabe.

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=12247.msg78650#msg78650 date=1271153921]
                    36- "Bir gün Resulullah (s.a.v.) Mekke ile Medine arasında Hum denilen bir suyun başında aramızda hutbe okumak üzere ayağa kalktı ve Allah'a hamd u sena etti. Va'z eyledi. Ve hatırlatma yaptı. Sonra şöyle buyurdu:
                    "Bundan sonra, dikkat edin ey Cemaat! Ben ancak bir insanım. Rabbimin Resulü gelip de ona icabet etmem yakındır. Ben size iki ağır yük bırakıyorum. Bunlardan birincisi içinde doğru yol ve nur bulunan Kitabullah'dır. İmdi Kitabullah'ı alın ve ona sarılın". Müteakıben Kitabullah'a terğib ve teşbihde bulundu. Sonra:
                    "Bir de ehl-i beytimi (bırakıyorum)... Ehl-i beytim hakkında size Allah'ı hatırlatırım!...Ehl-i beytim hakkında size Allah'ı hatırlatırım!...Ehl-i beytim hakkında size Allah'ı hatırlatırım!..." buyurdu...

Sahihi Müslim, sönmez neşriyat Ahmet Davudoğlu tercümesi, Cilt 10 sayfa 6198/252, Hadis no: 2408. Kitabu Fedailü's-Sahabe.
                    [/quote]

bu hadis süneni Tirmizi, Hasaisi Nesai, Süneni ibni Mace ve başka kaynaklarda da vardır. ancak Sahihi Müslimde hadisin gerisi getirirlmemiştir. aynı hadisi Nesai, Tirmizi, ibni Mace, Ahmed b. Hanbel ve başkaları aynı senetle rivayet ediyorlar ve onların rivayet ettikleri bu hadisden farklı. "Ben kimin mevlası ise Ali de onun mevlasıdır" kısmı bu hadisde yok. ya silinmiş, ya Müslim kendisi rivayet etmemiştir.

aynı (Müslimdeki) rivayet zinciri ile: Zeyd b. Erkam anlatıyor: "Peygamber (s.a.a) veda haccından dönüp "Ğadîr-Humm" denilen mevkide konakladığında, gölgelik ağaçların altının süpürülüp temizlenmesini emretti. Temizlik yapıldıktan sonra şöyle buyurdu: "Sanki davet edilmiş ve davete icabet edecek ğibiyim! Sizlere birisi diğerinden daha büyük iki paha biçilmez emanet bırakıyorum: Allah'in Kitabı ve benim ıtretim (soyum), Ehl-i Beytim. Benden sonra onlara nasıl davranacağınıza dikkat edîn. Çünkü onlar, havuz başında benimle kavuşana dek birbirlerinden asla ayrılmayacaklar! Arkasından Ali'nin elini tutarak: "Şüphesiz, Allah benim mevlâm, ben de bütün mü'minlerin velîsiyim." buyurdu ve şöyle devam etti: "Ben kîmin velîsi îsem, bu da onun velîsidir! Allah'ım! Onu seveni sen de sev, ona düşman olana sen de düşman ol!"

(Ebut-Tufeyl diyor ki Zeyd'e "Bunu Allah'ın Rasûlü'nden (s.a.a) gerçekten duydun mu!?" diye sorunca şu cevabı verdi:

"Evet, o gün ağaçların altında olupta bunları gözleriyle görmeyen ve kulaklarıyla duymayan hiç kimse yok!"

Yorum

39- Ömer bin Hattab'ın, Vefatı sırasında Peygamber s.a.a.'in vasiyetini engellemesi:

"Aramızda Kur'an var biz yolumuzu şaşırmayız"

Sahihi Buhari Ötüken yayınları Kitabü'l-İlim sayfa: 267 İlmin yazılması babı 55. hadis

40- Ömer bin Hattab'ın Teravih namazını, başlarına Ubey b. Kaabı imam görevlendirip cemaatla kıldırma konusuna: "bu ne güzel bid'at oldu" demesi:

Sahihi Buhari Ötüken yayınları sayfa: 1864. Kitabu's-Salatü't-Teravih, 2. hadis

Yorum

41- 3009- İbn Abbâs (r.a.)’den rivâyete göre, Âl-i Imrân sûresi 161. ayeti, Bedir günü kaybedilen kırmızı bir kadife elbise hakkında nazil olmuştur. Hatta o gün bazı kimseler: Belki de onu Rasûlullah (s.a.v.) aldı demişlerdi. Allah’ta bu ayeti indirdi: “Bir peygamberin ganimet malına hainlik etmesi olacak şey değildir…” (Ebû Dâvûd, Huruf: 17)

Süneni Tirmizi Tefsir bölümü , Ali İmran suresi ilgili ayetin meali...

Yorum

42-
                          3009- İbn Abbâs (r.a.)’den rivâyete göre, Âl-i Imrân sûresi 161. ayeti, Bedir günü kaybedilen kırmızı bir kadife elbise hakkında nazil olmuştur. Hatta o gün bazı kimseler: Belki de onu Rasûlullah (s.a.v.) aldı demişlerdi. Allah’ta bu ayeti indirdi: “Bir peygamberin ganimet malına hainlik etmesi olacak şey değildir…” (Ebû Dâvûd, Huruf: 17)

Süneni Tirmizi Tefsir bölümü , Ali İmran suresi ilgili ayetin meali...
                          De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
                          (Tevbe Suresi 105)

Yorum

43-

Ömer bin Hattab'ın, Vefatı sırasında Peygamber s.a.a.'in vasiyetini engellemesi:

"Aramızda Kur'an var biz yolumuzu şaşırmayız"

Sahihi Buhari Ötüken yayınları Kitabü'l-İlim sayfa: 267 İlmin yazılması babı 55. hadis

De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
                            (Tevbe Suresi 105)

Yorum

44- Ömer bin Hattab'ın Teravih namazını cemaatla kıldırma konusuna: "bu ne güzel bid'at oldu" demesi:

Sahihi Buhari Ötüken yayınları sayfa: 1864. Kitabu's-Salatü't-Teravih, 2. hadis
                              (Tevbe Suresi 105)

Yorum

ZAMANIM OLDUKÇA HADİSLERİ KAYNAĞINDAN ALIP SİTEYE ATARIM İNŞ. ŞİMDİLİK 3 TANE YAPTIM İNŞ....
                                (Tevbe Suresi 105)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X