Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ben Gördüm: (Güncel Sünni Kitaplarda Şianın Delilleri)

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ben Gördüm: (Güncel Sünni Kitaplarda Şianın Delilleri)

Allah razı olsun kardeş.Bende bu hadislerin hepsini o kitaplardan okudum.Ozellikle kutubi sittede bu hadisleri net olarak gordum.Zaten sunnilerde bu hadisleri red edemiyorlar ama tevil ediyorlar.

Yorum

45- Zuhri diyor ki:"Şam'da Enes ibn'i Malik'in yanına gittim;
      Onu ağlar halde gördüm. Niçin ağladığını sorduğumda: "Ben namazdan başka bir şeyin hakiki şekliyle kaldığını bilmiyorum; bunu da zayi ettiler. dedi."

1- Sahih'i Buhari c. 1. s. 74.

Yorum

46- Sizler benden sonra yoksulluk göreceksiniz; Allah ve Resululuyla havuzun yanında buluştincaya dek sabredin. "Enes dedi ki" ama bizler sabretmedik"

Sahih'i Buhari c.2. s.135.

Yorum

47- Resulullah'ın ashabının içerisinde, Ali (a.s.) den daha fazla fazileti hakkında hadis naklolunan birisi yoktur

Müstedrek'i Hakim (Sehiheyn'e) c. 3. s. 107.

Yorum

48- "Ben sizlerden önce havuza varacağım. Bana gelen herkes o havuzun suyundan içer ve artık susamaz. Bazı gruplar da bana gelirler ki ben onları tanırım, onlar da beni tanırlar. O arada benimle onların arasına ayrılık düşer; "Bunlar benim ashabımdır, diye seslenirim. "Sen bilmiyorsun, bunlar senden sonra ne yaptılar?" denilir Bunun üzerine bende: "Benden sonra dinimi değiştirenler uzak olsun, uzak olsun derim"

Sahih'i Buhari c.3, s.94-99. ve s. 156 ve .c .3 ,s .32 .ve Sahih-i Müslim c.7. s.66- Hadis-i Havz

Yorum

49- Ali'ye düşman olan bana düşman olmuştur; Bana düşman olan, Allah'ın düşmanı olmuştur. Allah'a düşman olan birini, Allah yüzü üste cehennerne atar.

Müstedrek'i Hakim c. 3. s. 121. Hasais'un Nesai s. 24. Musned'i İmam Ahmed c, 6. s. 33

Yorum

50- "Ben ve Abdullah ibn-i ümer, Ayşe'nin hücresine yaslanıp durmuş idik. Biz onun dişini misvaklamasının sesini bile duyuyorduk. O zaman ben ibn-i Ömer "Ey Abdurrahman'ın babası, acaba Peygamber Recep ayında Umre yaptı mı?" diye sordum. "Evet" dedi. O zaman ben Ayşe'ye seslenerek "Ey anne, Abdurrahman'ın babasının ne söylediğini duyuyor musun?" dedim. Ayşe "Ne söylüyor?" dedi. "Peygamber'in Recep ayında Umre yaptığını söylüyor" dedim. O zaman Ayşe dedi ki: "Allah Ebu Abdurrahmanı bağışlasın. Andolsun ki, Resulullah Recep ayında Umre yapmamıştır. Resulullah'ın yaptığı bütün Umre'lerde Ebu Abdurrahman da onunla birlikte idi."

Ravi şöyle diyor: "Bunu ibn-i Ömer de duyuyordu; ama hiçbir şey demeden öylece susmuştu.

Sahih-i Müslim, c.3 .s.61- Sahih-i Buhari, c.5, s.86.

Yorum

http://www.facebook.com/home.php?#!/...=1259271536313

Hz.Resul-i Ekrem (s.a.a)'in: Dilinden İmam Ali (a.s)

Yorum

51- Fatıma Cennet Ehli kadınların Seyyidesidir.

Sahihi Buhari, Ötüken yayınları. cilt 7 sayfa: 3476. Kitabul Fadaili Ashabun Nebi.

52. Ebubekirin Fatımayı Fedek mirasından mahrum edişi.

Sahihi Buhari, Ötüken yayınları. cilt 7 sayfa: 3476. Kitabul Fadaili Ashabun Nebi. aynı yer.

53. Ebubekir: "Muhammed'e hürmeinizi, O'nun Ehlibeyti hususunda da gözetip muhafaza ediniz. aynı yer 34

Sahihi Buhari, Ötüken yayınları. cilt 7 sayfa: 3477. Kitabul Fadaili Ashabun Nebi.

54- "Fatıma benden bir parça. Kim onu öfkelendirirse beni öfkelendirmiş olur."

Sahihi Buhari, Ötüken yayınları. cilt 15 sayfa: 7075. Kitabul Ahkam. 52. Bab. hadis: 79.

Yorum

Mufaddal kardeşim,

mesajınızı:

http://www.velayet.com/index.php?topic=17968.new#new

bölümüne taşıdım. Çünkü bu ayrıca ele alınması gereken önemli bir nokta. Ancak bu başlığın tartışma başlığı olmasındansa sadece herkesin güvenerek gözü yumuk kaynak gösterebileceği bir arşiv niteliğinde sadece malzemenin bulunduğu yer olmasını istiyoruz..

Bunu başlığı açarken söylemiştik. Kardeşlerimiz bu başlık altında yorum ve tartışmaya girmediler sağolsunlar. Sizin de anlayışla karşılayacağınızı umuyorum.

Değerlendirme ve katkılarınızı ilgili bölümde bekleriz inşaAllah...

Qom_u_Aşk

Yorum

55-

Peygambere (s.a.a.) salat, onun ailesine salatla birlikte edilir:

Süneni Tirmizi, Kur'an Tefsiri babaları C. 5. 3435. hadis.

Yorum

56-

Musa a.s.'ın (haşa) soyunarak yalnız bir yerde suya girmesi, eşyalarının koyduğu taşın yuvarlanması üzerine giyinememesi, onu bu haliyle insanları gördü diye taşı dövmesi

Sahihi Buhari, Ahmed Naim tercümesi C. 1 hadis: 196
                          Süneni Tirmizi, Kur'an Tefsiri babaları C. 5. 3437. hadis. Ahzab 69. ayetin tefsiri.

Yorum

57- Ebu Hureyre: Allahın (bakara 159-160. ayetleri sebebiyle) azabından korktuğum için çok hadis naklettim
                            Ebu Hureyre: iki kap hadis var birini naklettim diğerini gizledim eğer onları da nakletseydim şu boynumu vururdunuz.

Buhari: Kitabul İlim Ahmet Naim Tercümessi Başbakanlık yayınları basımı C.:1 s.: 108 Hadis no: 98,100

Yorum

60- Peygamberimizin eşi Sevde gece tuvalet için dışarı çıktığında Ömer ona biz seni tanıdık diye bağırdı.

Buhari aynı eser, kitabut tahare, 120. hadis

61- Peygamber: yazılacak şey getirin size öyle bir kitap (vasiyet) yazdırayım ki ondan sonra hiç dalalette kalmayasınız.
                              Ömer Resulullahın hastalığı ağırlaştı Elimizde Allah'ın kitabı var o bize yeter deyince orada ihtilaf çıktı. Peygamber bunun üzerine: Yanımdan savulun benim yanımda niza olmaz buyurdu.

Buhari aynı eser Kitabul İlim C. 1 S.:108 Hadis no: 94

Yorum

[quote author=mufaddal link=topic=12247.msg108037#msg108037 date=1287565725]
                                Mufaddal kardeşim,

mesajınızı:

http://www.velayet.com/index.php?topic=17968.new#new

bölümüne taşıdım. Çünkü bu ayrıca ele alınması gereken önemli bir nokta. Ancak bu başlığın tartışma başlığı olmasındansa sadece herkesin güvenerek gözü yumuk kaynak gösterebileceği bir arşiv niteliğinde sadece malzemenin bulunduğu yer olmasını istiyoruz..

Bunu başlığı açarken söylemiştik. Kardeşlerimiz bu başlık altında yorum ve tartışmaya girmediler sağolsunlar. Sizin de anlayışla karşılayacağınızı umuyorum.

Değerlendirme ve katkılarınızı ilgili bölümde bekleriz inşaAllah...

Qom_u_Aşk[/quote]

İnşallah kardeşim.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X