Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ben Gördüm: (Güncel Sünni Kitaplarda Şianın Delilleri)

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

78- Aişe'nin kıskançlığı

Buhari Ötüken kitabut tevhid. O'nun nezdinde kendisine izin verdiği kimselerden başkasının şefaati fayda etmez... babı 110. hadis. 16. cilt sayfa: 7351

Yorum

79- Allah'ın birinci kat göğe inmesi:

Rabbimiz Tebareke ve Taala her gece, gecenin son üçte biri kaldığında dünya semasına iner de: Bana kim dua eder ki, onun duasına icabet edeyim! Benden kim hacet ister ki dilediğini vereyim.. buyurur.

Buhari Ötüken kitabut tevhid. 36-Onlar Allah'ın kelamını değiştirmelerini isterler kavli babı 120. hadis. 16. cilt sayfa: 7358

Yorum

80- Günahın zarar vermeyeceği:

"... (daha önce tevbe edip tevbesini bozmuş ve yine günah işleyen kul Ya Rab ben bir günah işledim veya bir günaha uğradım, kusurumu afv ve mağfiret eyle! diye Allah'a yalvarırsa, o kulun Rabbi:

Demek ki, kulum günahımı affedecek veya cezalandıracak bri Rabb'i olduğunu bildi, ben de üç defa kendisini af ve mağfiret ettim. Artık bu kulum dilediği işi işlesin! buyurur.

Buhari Ötüken kitabut tevhid. 36-Onlar Allah'ın kelamını değiştirmelerini isterler kavli babı. 133. hadis. 16. cilt sayfa: 7366

Yorum

81- a) tüm peygamberlerin gözlerinin uyuması ama kalbinin görüp uyanık kalması,

b) Muhammedin (s.a.a.) göğsünün yarılması, ve oranın zemzem suyuyla yıkanması, altın leğenin içindeki iman ve hikmetle doldurulması,

c) Peygamberimizin (s.a.a.) miraçta Namaz vakitleri konusunda Musa a.s.'ın tecrübesine dayanarak Allah'tan hafifletmeye gidişi..

Buhari Ötüken kitabut tevhid. 38-Allah Musa a.s. ile konuştu kavli babı 141. hadis. 16. cilt sayfa: 7376-7383

Yorum

82- Maide 67 tefsiri:

Süfyan es-Sevri.. şabi'den,... Aişe'den.. her kim sana Peygamber (s) vahyden herhangi birşey gizledi" diye tahdis edip söylerse, sen onu tasdik etme. Çünkü yüce Allah buyuruyor: Ey Peygamber Rabbinden sana indirileni tebliğ et. Eğer yapmazsan, Allah'ın elçiliğini tebliğ etmiş olmazsın.(maide 67)

Yorum

83- Ömerin, kıraat farklılığından dolayı Hişam b. Hakim'in yakasını tutup Peygamber (s) götürmesi ve Kur'an'ın 7 lugat üzere indirildiği:

Buhari Ötüken kitabut tevhid. 54-Artık Kur'an'dan kolayına geleni okyun kavli babı 175. hadis. 16. cilt sayfa: 7420

Yorum

84- Peygamberin, Eş'arilere, sizin bindirecek develerim yok diye yemin etmesi ancak onları develere bindirip yollayınca, sorulması üzerine yeminimi daha iyi bir şeyle bozarım ve keffaretle çıkarım demesi:

Buhari Ötüken kitabut tevhid. 57-Yüce Allah'ın şu kavilleri ... babı 179. hadis. 16. cilt sayfa: 7429

Yorum

85- Humus:

Buhari Ötüken kitabut tevhid. 54-Artık Kur'an'dan kolayına geleni okyun kavli babı 180. hadis. 16. cilt sayfa: 7430

Yorum

86- Suret çizenlere, kıyamette çizdiklerinize can verin denileceği:

Buhari Ötüken kitabut tevhid. 54-Artık Kur'an'dan kolayına geleni okyun kavli babı 181-182. hadis. 16. cilt sayfa: 7432

Yorum

87- Cinlerin meleklerden bilgi kapıp kahinlere aktarmaları, kahinlerin de bir yüz katıp anlatmaları:

Buhari Ötüken kitabut tevhid. 58-Facir ve münafık kişilerin Kur'an okumaları babı 185. hadis. 16. cilt sayfa: 7433

Yorum

ben bu aralar bu hadisi arıyordum.. FLSTNLİ kardeşten Allah razı olsun net adresini vermiş yarın inş kendim görüp tashih edeceğim şimdilik kaybolmasın diye buraya ekliyorum:

2-.......İbn Şihâb şöyle demiştir: Bana Urve ibnu'z-Zubeyr ha­ber verdi; ona da mü'minlerin anası Âişe (R) şöyle haber vermiştir: Rasülullah'm kızı Fâtıma aieyhi's-selâm Rasûlullah'ın vefatının ardın­dan Ebû Bekr es-Sıddîk'tan Allah'ın, kendisine döndürdüğü mallar­dan Rasûlullah'ın geride bıraktığı, kendisine âid mîrâsım taksim etmesini istedi. Ebû Bekr de ona:

— Rasûlullah (S): "Biz (peygamberler topluluğu) mîrâs olunma­yız. Bizim bıraktığımız şeyler sadakadır" buyurmuştur, dedi.

Bu cevâb üzerine Rasûlullah'ın kızı Fâtıma öfkelendi ve Ebû Bekr'den ayrıldı. Onun Ebû Bekr'den ayrılıp uzaklaşması tâ ölünce­ye kadar devam etti. Ve Fâtıma, Rasûlullah'tan sonra altı ay yaşadı.

Âişe dedi ki: Fâtıma, Ebû Bekr'den, Rasûlullah'ın Hayber'den, Fedek'ten ve Medine civarındaki sadakasından, yânî geriye bıraktığı mallarından olan kendi hissesini istiyordu. Ebû Bekr, Fâtıma'mn bu isteğini kabul etmedi ve şu gerekçeyi söyledi:

__"Ben Rasûlullah'ın hayâtında yapmakta olduğu hiçbirşeyi ter-

ketmem, muhakkak O'nun yaptığı işi yaparım. Çünkü ben O'nun işin­den herhangi bir şeyi terkedersem, haktan sapacağımdan korkarım".

(Âişe şöyle devam etti Rasûlullah'ın Medine'deki sadakasına gelince Umer bunu (mülkiyetle değil de, haklan kadar yararlanma­ları için) Alî ile Abbâs'a verdi. Hayber ile Fedek'teki arazîlere gelin­ce, Umer bunları elinde tuttu, başkasına vermedi ve şöyle dedi:

— "Bu iki arazî Rasûlullah'm sadakasıdır ki, bunlar kendisine inmekte olan haklar ve kendisine nevbet nevbet isabet edecek hâdi­seler içindir. Bu iki arazînin işi devlet başkanlığı işini üzerine alan kimseye bırakılır".

ez-Zuhrî (bu hadîsi tahdîs ettiği zaman) şöyle dedi: Bu Hayber ve Fedek'ten Peygamber'e hâs olan arazîler bugüne kadar Umer'in yapıp koyduğu uygulama üzerindedirler [4].

evet bu rivayeti de az önce kitaptan buldum ve gördüm.. Ancak Buharinin Ötüken'den çıkan kitabının fihrist bölümünde kitabul humusu bulmada zorlandım kitabul humus diye dememişler ganimetin beşte biri kitabı diye türkçeleştirmişler.. Hadis:

Sahihi Buhari, Ötüken yayınların 6. Cilt, Sayfa 2881de kitabul humus bölümünde 2 nolu hadis.

Yorum

Aişenin Kıskançlığı
                          3875- Âişe (r.anha)’dan rivâyete göre, şöyle demiştir: “Peygamber (s.a.v)’i hanımları Hatice’den kıskandığım kadar hiçbir kimseden kıskanmadım. Ya Hatice’ye yetişmiş olsam hâlim nice olurdu. Bunun tek sebebi Rasûlullah (s.a.v.)’in onu çokça hatırlaması idi. Hatta bir koyun kestiğinde bile Hatice’nin dostlarını bir bir dolaşır ve onlara o etten hediye ederdi.” (Buhârî, Menakîb: 27; Müslim, Fedail: 17)
                           Tirmizî: Bu hadis hasen sahih garibtir.(1)
                          3876- Âişe (r.anha)’dan rivâyete göre, şöyle demiştir: “Hatice’yi kıskandığım kadar kimseyi kıskanmadım, oysa Rasûlullah (s.a.v.), Hatice’nin ölümünden sonra benimle evlenmiştir. Bunun sebebi şudur: Rasûlullah (s.a.v.), Hatice’yi Cennette elde edeceği değerli mücevherattan bir köşkle müjdeledi ki orada ne gürültü var ne de yorgunluk...” (Buhârî, Menakîb: 27; Müslim, Fedail: 17)(1)
                          3893- Enes (r.a)’ten rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v) hanımlarından birinin yanında iken bir diğeri bir kap yemek gönderdi. Âişe Rasûlullah (s.a.v)’in eline vurdu ve kap kırıldı. Rasûlullah (s.a.v) iki parça olan kabı birbiri üzerine koydu ve yemeği de onun üzerine topladı ve şöyle dedi: “Anneniz kıskandı yiyiniz.” Onlarda yediler. Âişe kendi odasından sağlam bir tabak getirinceye kadar Rasûlullah (s.a.v) onu elinde tuttu. Sağlam kabı Rasûlullah (s.a.v)’e verdi, kırılmış kabı da evinde bıraktı. (Tirmizî, Ahkam: 23; Ebû Davud, Büyü’: 91)
                          3894- Ümmü Seleme (r.anha) anlatıyor: Bir kapla Rasûlullah (s.a.v) ve ashabına yemek götürmüştüm. Âişe giyinmiş vaziyette gelip elindeki küçük taşla kaba vurdu, kap kırıldı ve yemek döküldü. Rasûlullah (s.a.v) kırılan kabın iki parçasını birbirine yanaştırıp yemeği kaba topladı ve yanındakilere iki defa: “Buyurunuz yiyiniz anneniz kıskandı” buyurdu. Daha sonra Âişe’nin sağlam kabını aldı, kırılan kabın yerine Ümmü Seleme’ye gönderdi. Kırık kabı da Âişe’ye verdi. (Sadece Nesâi rivâyet etmiştir.)
                          3895- Âişe (r.anha)’dan rivâyete göre, şöyle demiştir: Safiyye kadar güzel yemek yapan görmedim. Rasûlullah (s.a.v)’e içersinde yemek olan bir kap getirmişti. Kendime sahip olamayıp o kabı kırdım. Sonra da Rasûlullah (s.a.v)’e o kabın keffaretini sordum. O da: “Kırılan kap gibi bir kap, yemek gibi bir yemek” buyurdu. (Ebû Davud, Büyü’: 91; Müsned: 23999)
                          3902- Kays b. Mahreme (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Âişe’den işittim şöyle anlatıyordu: Rasûlullah (s.a.v) ile aramızda geçen bir olayı size anlatayım mı?” Biz de: “Evet anlat” dedik. Şöyle anlattı: “Rasûlullah (s.a.v) benim yanımda olduğu bir gece yanıma döndü. Ayakkabılarını ayak ucuna, elbise ve hırkasını da yanı başına hazırlamıştı. Biraz sonra beni uyudu sanarak yavaşça ayakkabısını giydi, elbisesini alıp yavaşça kapıyı açtı, Ben de hemen başörtümü alıp başımı örttüm, elbiseme büründüm arkasından çıkarak peşini takip ettim. Baki mezarlığına geldi, orada ellerini üç defa kaldırarak uzunca durarak dua etti. Daha sonra döndü ben de döndüm, hızlıca yürüdü ben de yürüdüm, koştu ben de koştum, O eve geldi bende geldim. O’ndan önce eve girdim. Gelince beni yatak ta değil de ayakta görünce: “Ne oldu sana Ey Âişe! Neden soluyorsun? Ne olduğunu bana ya sen söylersin ya da her şeyden haberdar olan lütuf sahibi Allah bana bildirir” dedi. Ben de: Ey Allah'ın Rasûlü! Anam babam Senin yoluna feda olsun” dedim ve olup biteni anlattım. Bunun üzerine “Önümdeki karaltı sen miydin?” dedi. Ben de: “Evet” dedim. Bunun üzerine göğsüme canımı acıtacak şekilde vurdu ve: “Allah ve Rasûlü’nün sana ihanet edeceğini mi sandın?” dedi. Ben: “İnsan ne kadar gizlerse de Allah bilir” dedim. Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.v): “Sen o anda beni gördüğünde Cibril gelmişti, elbisenden soyunmuş olduğun için yanımıza girmedi. Sessizce beni çağırdı, ben de seni rahatsız etmeden kalktım. Seni uyumuş zannettiğim için uyandırıp rahatsız etmek istemedim, hem de korkarsın diye uyandırmadım. Cibril Bana Baki’de yatanlar için bağışlamalarına dua etmemi istedi” buyurdu. (Müslim, Cenaiz: 35; İbn Mâce, Cenaiz: 36) (2)

(1)Sünen –i Tirmizi / Menakıd Bölümü/3875-3876 nolu Hadis/Tercüme Abdullah Parlıyan
                          (2) Sünen –i Nesai/Kadınlar Babı/3893-3894-3895-3902 nulo hadis/ Çeviren: Abdullah Parlıyan
                          De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
                          (Tevbe Suresi 105)

Yorum

Aişe ve Hafsa işbirliği yapıyor....
                            3892- Safiye binti Huyey (r.anha)’dan rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v.), yanıma girmişti. Ben de Âişe ile Hafsa’nın benim aleyhime söyledikleri bir sözü kendisine bildirdim. Buyurdular ki: “Sen de şöyle demeliydin: Siz benden nasıl hayırlı olabilirsiniz? Benim kocam Muhammed (s.a.v.) babam, Harun (a.s.), amcam ise Musa (a.s.) dır.”
                            Anlaşıldığına göre Safiyye’ye ulaşan söz onların: “Biz Rasûlullah (s.a.v.)’e senden daha kıymetliyiz, Hem amca kızları durumunda olup aynı kabileden hem de Peygamber (s.a.v),in hanımlarıyız (Sen ise Yahudilerdensin) demişlerdi.” (Tirmizî rivâyet etmiştir.)
                             Tirmizî: Bu konuda Enes’den de hadis rivâyet edilmiştir (1)

3894- Enes (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Safiyye’ye, Hafsa’nın “Yahudi kızı” dediği haberi ulaştı da Safiye ağlamaya başladı. Peygamber (s.a.v) yanına girdiğinde ağlamakta idi. Rasûlullah (s.a.v.), seni ağlatan olay nedir? Safiye: Hafsa bana “Yahudi kızı” diyor dedi. Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: “Sen bir Peygamberin kızı durumundasın amcan da Peygamberdi ve şu anda da bir Peygamberin nikahı altındasın. Hangi konuda sana karşı övünüyor?” Sonra Hafsa’ya: “Ey Hafsa! Allah’tan kork” buyurdu. (Müsned: 11943) (1)
                            3896- Yine Âişe (r.anha)’dan rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v) Cahş’ın kızı Zeyneb’in yanına varır ve orada bal şerbeti içerdi. Ben ve Hafsa bir gün sözleştik. Rasûlullah (s.a.v) hangimizin yanına gelirse; “Meğafir mi yedin Sen de meğafir kokuyor diyelim” dedik. Rasûlullah (s.a.v) birimizin yanına geldi. Ona: “Sende meğafir kokuyor yoksa meğafir mi?” yedin dedik. Rasûlullah (s.a.v)’de: “Hayır Cahş’ın kızı Zeyneb’in yanında bal şerbeti içmiştim. Dolayısıyla bir daha bal şerbeti içmeyeceğim” dedi. Bunun üzerine (Tahrim sûresi 1-4) ayetleri nazil oldu: “Ey Peygamber! Eşlerinden herhangi birini memnun etmek için neden Allah’ın helâl kıldığı bir şeyi kendine haram kılıyorsun…” (Müslim, Talak: 3; Ebû Davud, Talak: 37) (2)
                            3897- Enes (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v)’in cariyesi vardı ve onunla ilgilenip onunla birlikte oluyordu. Âişe ve Hafsa o cariye ile ilgilenmesini istemeyip kıskandıkları için Rasûlullah (s.a.v) o cariyeyi kendisine haram kılıncaya kadar rahat bırakmadılar da Allah, Tahrim sûresi 1-4 ayetlerini indirdi. (Sadece Nesâi rivâyet etmiştir.) (2)
                            (1)Sünen –i Tirmizi / Menakıd Bölümü/3892-3894 nolu Hadis/Tercüme Abdullah Parlıyan
                            (2)Sünen-i Nesai /Kadınlar Babı/3896 nolu Haidis/ Çeviren: Abdullah Parlıyan
                            De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
                            (Tevbe Suresi 105)

Yorum

Ynt: Ben Gördüm: (Güncel Sünni Kitaplarda Şianın Delilleri)

Ömer bin Hattab Ali a.s. ve Abbas r.a.'a hitaben:

Siz ikiniz onu (Ebubekir'i) da yalancı, günahkar vefasız, hain saydınız. Halbu ki Allah onun doğrucu ... biliyor

Siz beni de yalancı, günahkar, vefasız hain gördünüz..

Sahihi Müslim Kitabul Cihad ve's-Siyer ; 15 ganimetin hükmü babı. Cilt 8. Sayfa 4949.

Yorum

Ynt: Ben Gördüm: (Güncel Sünni Kitaplarda Şianın Delilleri)

Aişe'ye, Peygamber (s.a.a)'in ashabından hangisi Peygambere (s.a.a.) daha sevgili idi? diye sordum. Aişe, Ebu Bekr dedi. Sonra kim? dedim; Ömer! dedi. Sonra kim? dedim, Sonra Ebu Ubeyde bin El-Cerrah! dedi. Sonra kim dedim ve Aişe sustu.

Sünenü Tirmizi, Menkıbe Babları, Ebubekirin Menkıbesi bölümü, Cilt 6 sayfa 222, hadis no: 3899

Aişenin yanına girmiştim, İnsanların hangisi Resulullaha (s.a.a.) daha sevgili idi? diye soruldu. Fatıme diye cevap verdi. sonra ya erkeklerden? diye soruldu, ve Aişe şu mukabelede bulundu: Fatıme'nin kocası!...

Sünenü Tirmizi, Menkıbe Babları, Fatıme (s.a.)nın Menkıbesi bölümü, Cilt 6 sayfa 264, hadis no: 4127

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X