Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ben Gördüm: (Güncel Sünni Kitaplarda Şianın Delilleri)

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ben Gördüm: (Güncel Sünni Kitaplarda Şianın Delilleri)

[quote author=منتظر(Muntazar) link=topic=12247.msg120036#msg120036 date=1299881579]
    Aişe ve Hafsa işbirliği yapıyor....
    [/quote]

ahzab suresi 6.ayet meali: Peygamber, mü’minlere kendi canlarından daha önce gelir. Onun eşleri de mü’minlerin analarıdır. Aralarında akrabalık bağı olanlar, Allah’ın Kitab’ına göre, (miras konusunda) birbirleri için (diğer) mü’minlerden ve muhacirlerden daha önceliklidirler. Ancak dostlarınıza bir iyilik yapmanız başka. Bu (hüküm) Kitap’ta yazılıdır.

ALLAH (c.c.) Kuranı Kerim de peygamberin hanımlarının müminlerin annesi olduğunu bildirdiği halde siz nasıl Hz Aişe annemiz hakkında ileri geri konuşabiliyorsunuz ?

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=12247.msg74108#msg74108 date=1267525317]
      Bu başlık altında bir tartışma yapılmaycaktır. Yine bu başlık altında başkasından nakil yapılmayacaktır. Sadece kendi gördüklerimi kitabı açıp içinden okuduklarımı ve gözlerimle yerini gördüklerimi yazacağım..

sizden de bunu istiyorum. Başlığa uygun şekilde, sünnilerin sahih bulup değer verdiği hadis kitaplarından okuduğumuz gördüğümüz hadisleri bizzat buraya yazalım. burası herkesin gözü yumuk delil gösterebileceği bir arşiv niteliğinde olsun..

Şia tüm delillerinde elbette ki sahih ve doğrudur. Bir alim bir kitabında sünnilerin şu kitabının şu sayfasında şöyle hadis vardır demişse biz bunun doğuruluğunu elbette bilir ve buna güveniriz. Ancak bu sadece bizim ilmel yakin düzeyinde bir bilgimizdir. Yani başkasından duyduğumuz türden bilgi. güvenilir midir elbette güvenilirdir. Ancak bir de aynel yakin ve hakkal yakin düzeyinde bilgi vardır. Bu bilgi türleri öncekilere göre daha kesin ve güvenilir bilgilerdir.

Örneğin Musa a.s. Allah'a der ki: Rabbim bana kendini göster sana bakayım. Allah; inanmıyor musun buyurduğunda Musa bilakis ancak kalbim iyice mutmain olsun istiyorum. bunun üzerine Allah şu dağa bak...

İmam Ali a.s. ise gözümüzden gayp perdesi kalksa imanımda artma olmaz buyurarak bilgisinin hakkal yakin derecesinde olduğunu ifade buyurmuştur.

biz şia alimlerinin kitaplarında örneğin peşaver gecelerinde, gadir i hum ile ilgili bir hadisin diyelim ki süneni nesei de geçtiğini söylüyor cilt sayfa hadis nosu falan veriyor ancak açıp bakıyoruz kimi zaman o citl bile bulunmuyor diyelim ki 9. cilt demiş (bunlar tamamen ütopik olup örnek verme amaçlı anlattıklarımdır) bakıyoruz ki sünenün nesei 9 cilt değil 8. ,ciltte bitmiş. o zaman bu konuda araştırma yöntemlerini bilmeyen cahiller nezdinde yalancı konum oluşuyor. Oysa aynı kitabın değişik zamanlarda ve değişik yayınevlerince basımı farklı olabilmekte cilt, sayfa standardı bulunmamakta bir yerdeki bilgiler diğer kitapta farklı cilt ve sayfada bulunabilmektedir..

işte bu ve benzeri bir sürü araştırmanın teknik nedenlerinden dolayı böyle bir bölümü gerekli gördüm. Bu kaynaklarımızı güncelleyelim. Bizzat yerini tespit edelim. hadisleri türkçe kitaplardan verelim. günümüzde basılmış bulunan ciltlerinden ve sayfa nolarından verelim...

umarım hepimiz için gerekli ve faydalı olur..
      [/quote]

[quote author=muvahhid müslüman link=topic=12247.msg121552#msg121552 date=1301559307]
      [quote author=منتظر(Muntazar) link=topic=12247.msg120036#msg120036 date=1299881579]
      Aişe ve Hafsa işbirliği yapıyor....
      [/quote]

ahzab suresi 6.ayet meali: Peygamber, mü’minlere kendi canlarından daha önce gelir. Onun eşleri de mü’minlerin analarıdır. Aralarında akrabalık bağı olanlar, Allah’ın Kitab’ına göre, (miras konusunda) birbirleri için (diğer) mü’minlerden ve muhacirlerden daha önceliklidirler. Ancak dostlarınıza bir iyilik yapmanız başka. Bu (hüküm) Kitap’ta yazılıdır.

ALLAH (c.c.) Kuranı Kerim de peygamberin hanımlarının müminlerin annesi olduğunu bildirdiği halde siz nasıl Hz Aişe annemiz hakkında ileri geri konuşabiliyorsunuz ?

[/quote]

Sn muvahhid müslüman,

velayet.com'un her başlığının kendine has amaçları ve bu amaçlara uygun yöntemleri vardır. bunları site kurallarına uygun olarak o başığı açanlar belirleme hakkına sahiptir..

bu başlığı da biz açış nedenimizi açıkladık.. ve burda tartışma yapılmayacağını, başlığın arşiv niteliğinde olacağını söyledik.. bundan sonra tartışmaya açanlara müsade etmedik. yerine başka ilgili yerlere yönlendirdik..

bu başlıktaki paylaşımlar ile ilgili olarak münazara bölümünde tahkik, tartışma eleştiri tashih amaçlı olarak konu açabilirsiniz. biz de orada memnuniyetle paylaşımlarımızı yaparız. Ancak bu başlık altında tartışmaya izin veremeyeceğiz..

bu sebeple bu mesajınızı başka bir başlık olarak münazara bölümünde açın oraya taşıyalım.. yoksa mesajınızı silmek zorunda kalacağız..

örneğin münazara bölümündeki başlık: "ben gördüm (güncel sünni kaynaklarda şia delilleri) başlığının tahkiki şeklinde olabilir..

bu bölümde tartışmak istediğiniz hadisler için not yazıp o açacağınız başlığa gidiş için link bırakabilirsiniz..

Yorum

ACABA 3 HALİFE (!) OSMAN RESULALLAHIN (S.A.A) SÜNNETİNİ YASAKLAYIP TERK ETTİ ...?

Sahih-i Buharî, Kitab-ı Hac, Temettü ve İkran bâbı.
        De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
        (Tevbe Suresi 105)

Yorum

Bir bidatin ortaya çıkışı... ! 8)
          [img width=1000 height=110]http://i.imgur.com/rNp5s.jpg[/img]
          İmam Malik (!) Muvatta, Namaz --- Namaz Kitabı--- Namaza Davet--> 8. Hadis(!)
          De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
          (Tevbe Suresi 105)

Yorum

(Bakılacak)

Amr b. As:

...Muaviyenin dünyasını düzelttim. Ama kendi ahiretimi batırdım. Aklımı şaşırdım nihayet ecelim geldi. İşte ecel ile pençeleşmekteyim. Malımı aldı...

«Yavrucuğum sanki bir karanlık içindeyim sanki iğne deliğinden nefes alıyorum, sanki bir diken dalı ayağımdan başıma doğru çekiliyor» demiş.

İslamın Kendinden Önce Amellerin Hükmünü Yıktığı; Hicret İle Haccin da Böyle Olduğu Babı
            HADİS NO (121) SAHİH-İ MÜSLİM İMAN BAHSİ

Yorum

hemen bakıyım
              (Tevbe Suresi 105)

Yorum

54 - İslamın Kendinden Önce Amellerin Hükmünü Yıktığı; Hicret İle Haccin da Böyle Olduğu Babı

192 - (121) Bize Muhammed b. el-Müseima el-Anezî ile Ebû Ma'n Er-Rakaaşi [103] ve İshâk b. Mansûr, toptan Ebû Âsım'dan rivayet etti­ler. Lâfız İbnî'I Müsenna'nmdır. (Dedi ki): Bize Dahhâk yani Ebû Âsim ri­vayet etti. Dedi ki: Bize Hayvetü'bnü Şüreyh haber verdi. Dedi ki: Bana Yczıd b. Ebî Hahib, İbni Şumasete'l Mehri'den [104] rivayet etti. İbniî Şumâse şöyle demiş:

Amr Ibnî As'ın yanına vardık kendisi ölüm döşeğinde idi. Uzun za­man ağladı ve yüzünü duvara çevirdi. Oğlu:

Babacığım Resulüllah (Saliallahü Aleyhi ve SeUem) seni filân şeyle müj­delemedi mi? Rcsulüliâh (Sallallahü Aleyhi ve SeUem) seni filân şeyle müj­delemedi mi? Demeye başladı. Bunun üzerine Amr yüzünü (bize) çevi­rerek:

Şüphesiz ki; hazırlamakta olduğumuz şeylerin en faziletlisi Allah'tan başka ilâh olmadığına ve Muhammedin onun Rasulü olduğuna şahadet getirmektir. Şüphesiz ki ben üç hal üzere bulundum. Düşünüyorumda «Bir vakitler» Resulüllah (Sallallahü Aleyhi ve SeUem) 'e benim kadar şiddet­le buğuz eden yoktu. İmkânını bulupta onu Öldürmüş olmak kadar da bence makbul bir iş yoktu. Şayet bu hal üzre Ölmüş olsaydım muhakkak cehennemlik olurdum. Allah îslâmı kalbime, yerleştirdiği zaman Peygamber (Sallallahü Aleyhi ve SeUem j'e gelerek; Uzat sağ elini de sana bey'at edeyim dedim. Hemen sağ elini uzattı. Ben elimi çektim Kesulüllâh (Sallallahü Aleyhi ve SeUem) :

«Ne oldu sana ya Amr?» dedi.

— Şart koşmak istedim dedim. «Neyi şart koşuyorsun?» buyurdular.

— «Af olunmamı» dedim.

«Bilmez misin ki İslâm, kendinden önceki günâhları yok eder, Hicret de ondan önceki günahları yok eder, Hac da ondan önceki günahları yok eder?.» buyurdular.

(Artık) Benim nazarımda Resulüllah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)'âen daha sevgili ve ondan daha büyük bir kimse kalmadı. Ona karşı duydu­ğum saygıdan dolayı kendisine doya doya bakamıyordum. Benden onu tavsif etmemi isteseler buna takat grtirernem. Çünkü ona doya doya ba-kamazdım. Şayet bu hal üzere ölmüş olsam cennetlik olmamı kuvvetle üınid ederdim. Sonra birtakım şeyler üzerimize aldsk ki onlar hakkında halim nice olur bilmiyorum. Öldüğüm zaman beraberimde hiç bir yasçı ve ateş bulunmasın. Beni defnettiğiniz zaman üzerime toprağı iyice döşe-yiniz. Sonra kabrimin etrafında bir deve boğazlanıpta eti taksim edilince­ye kadar durun ki, sizlerle ünsiyet edeyim. Ve Eabbimin elçilerini nasıl karşılayacağımı düşüneyim, dedi.

Bu hadis Ashab-ı kiramdan Amr b. Âs (Radiyallahu anh) 'in ve­fatım anlatmaktadır. Müslim sarihlerinden Muhammed e1-Übbî Hz . Amr hakkında şunları naklediyor: A m r akıl, fikir ve lisan itibariyle Arapların dâhisi idi Hz. Ömer b. El, Ha11ab birisi ile konuşurken karşısındaki söz anlamazsa: «Seni ve Amr b. E1-Âs'ı yaratan Allah'ı tenzih ederim» dermiş Hz . Amr, Mısır 'da on sene üç ay Hz. Ömer zamanında dört sene H z. Osman zamanında iki sene üç ayda Hz. Muavi 'ye zamanında valilik etmiş; ve 43 tarihinde 90 yaşında vefat etmiştir. Vefatı için başka tarih söy­leyenlerde vardır. Vefatında 325.000 altın ve 2.000.000 dirhem gümüş ile 1.000.000 kıymetinde meşhur bir çiftlik bırakmıştır.

Vefat edeceği zaman malına bakarak : «Keşke ya sen bir deve tezeği olaydın ya ben selâsil gazasında öleydim. Öyle işlere girdim kî Allah hu­zurunda onlar hakkında hüccetimin ne olacağını bilmiyorum. Muaviyenin dünyasını düzelttim. Ama kendi ahiretimi hatırdım. Aklımı şaşırdım ni­hayet ecelim geldi. İşte ecel, ile pençeleşmekteyim. Malımı aldı. Ailem hakkındaki hilâfetimi berbad etti» demiş sonra oğluna dönerek bana bir bukağı getirde onunla elimi boynuma bağla demiş. Oğlu babasının dedi­ğini yapmış. Sonra Amr (Radiyallahu anh) ( hadi canım ) başını semaya kaldırarak ;

«Allah'ım sen bana emir buyurdun ben isyan ettim; Nehy buyurdun kulak asmadım. Kudretim yok muzaffer olayım. Suçsuz değilim mazeret beyan edeyim. Ben ancak senden başka ilâh olmadığına, Muhamnıcdim se­nin kulun ve Resulün olduğuna şehadet ediyorum.» demiş; sonra pişman ve düşünceli gibi parmağını ağzına sokarak vefat etmiştir. Oğlu Abdul. i ah kendisine :

«Babacığım keşke Ölmekte olan akıllı bir adamın yanma varsamda ne­ler çektiğini bana anlatsa derdim işte ölüm seninde başına geldi neler çek­tiğini bana anlat» demiş. Hz. Amr buna şu cevabı vermiştir ;

«Yavrucuğum sanki bir karanlık içindeyim sanki iğne deliğinden ne­fes alıyorum, sanki bir diken dalı ayağımdan başıma doğru çekiliyor» demiş.

îbnu Abdi Rabbih diyor ki: Bize Medine'lilerden bası zeva­tın haber verdiğine göre Amr b. Âs oğullarına şunları söylemiş

«Ben ne öldüğüm zaman beni cehenneme götürecek şirkin içindeyim, m de öldüğüm saman beni cennete götürecek tslâmın içinde. İslâmiyet hak kında her ne kadar kusur etsemde yine lâilâhe illâllaha sarılmaktayım.. • demiş. Eliyle keîime-i tevhidi tutar gibi yaparak avucunu yummuş; Bı halde ruh teslim etmiş. Yanındakiler elini açarlar sonra bırakırlar el yim kendi kendine yumulurmuş.

-

sahih muslim--- iman bölümü --- 2. bölüm.... (54 - İslamın Kendinden Önce Amellerin Hükmünü Yıktığı; Hicret İle Haccin da Böyle Olduğu Babı)--192 - (121)
                (Tevbe Suresi 105)

Yorum

tescil edildi yani.. Allah razı olsun..

Yorum

EVET edildi ) amin cumlemizden inş.
                    (Tevbe Suresi 105)

Yorum

süneni ibni mace varsa yakınlarında onun Mehdi (a.s.)'ın çıkışı diye bir babı var ordaki hadisleri yazayım:

hadisler süneni ibn mace, kitabul fiten, 34, Mehdi'nin çıkması babı, cilt 10 kahraman yayınları sayfa 345-350

1-... O da (Peygamberimiz ) biz öyle bir ev halkıyız ki, Allah bizim için ahireti dünyaya tercih etmiştir, benim Ehli Beytim, muhakkak benden sonra bela, kaçırılma ve sürgüne uğrayacaktır. Nihayet beraberinde siyah bayraklar bulunan bir kavim doğu tarafından gelecek ve hayır isteyecekler. Fakat istekleri yerine getirilmeyecek. Bunun üzerine savaşacaklar ve onlara yardım edilecek. Bundan onra istedikleri kendilerine verilecek, fakat kendileri bunu kabul etmeyip emirliği Ehli beytimden bir adam tevdi decedkler. Bu da insanları yeryüzünü daha önce zulümle doldurdukları gibi yeryüzünü adaletle doldurcaktır. Artık sizden kim o güne yetişirse kar üstünde emeklemek suretiyle de olsa onlara varsın (katılsın), buyurdu.

2- Peygamber (s.a.v.) buyurmuştur:

Ümmetim içinde el-Mehdi olacaktır. (aranızda kalması) kısa tutulursa (kalacağı süre) 7 (yıl)dır. Kısa tutulmazsa dokuz yıldır. Benim ümmetim o devirde öyle bir fefah bulacak ki o güne dek onun mislini kesinlikle bulmamıştır. Yer, yemişini verecek insanlardan hiç bir şey saklamıyacaktır. Mal da o gün birikmiş olacak. Adam kalkıp, Ya Mehdi! bana mal ver diyecek Mehdi de: Al, diyecektir.

3- Sizin hazineniz yanında üçkişi çatışacak. Üçü de bir halfienin evladıdır. Sonra bunların hiç birisine olmayacaktır. Dha sonra doğu tarafından siyah bayraklar çıkıverecek ve hiç bir kavmin öldüremediği bir şekilde sizleri öldürecekler.

Ravi demiştir ki benim şeyhim şu anda hafızamda olmayan bir şey andı. Sonra O (hadise devamla dedi ki)

Siz o ordunun başında geleni görünce kar üstünde emeklemek suretiyle de olsa ona beyat ediniz. çünkü o Allah'ın halifesi Mehdidir. Buyurdu.

4- Ali r.a.ten rivayet edildi REsulullah buyurdu:

el-Mehdi bizden, Ehli Beyttendir. Allah onu bir gecede ıslah eder.

Not: Şia kaynaklarına göre Mehdi a.f. bir gecede anne karnında büyüyerek aynı gecede dünyaya gelmiştir. (Qom_u_aşk)

5- Ümmü selemenin yanındaydık. bir ara Mehdi hakkında münazara yaptık. Bunun üzerine Ümmü Seleme (r.a.) : ben, Resulullah (s.a.v.)'den işittim, buyurdu ki:

Mehdi (kızım) Fatıma'nın veled (nesl)indendir.

6- Resulullah buyurdu ki:

biz Abdulmuttalibin çocukları cennet halkının büyükleriyiz. Ben, Hamza, Ali, Cafer, Hasan, Hüseyin ve Mehdi.

7- ..Doğudan bir takım insanlar çıkacak ve Mehdi için ortam hazırlayacaklar, buyurdu. O, Mehdi'nin hükümdarlığını kasdeder.

bir diğer sünni kitap olan yanebiul mevedde kitabından

Her devirde ümmetime, Ehli beytten adil bir zat gelecek, bu dini tahrif edenlerin tahrifatını, ehli batılın butlanını ve cahillerin tevilini kaldıracaktır. Çok iyi biliniz ki bizi Allah'a götürecek olan siziin imamlarınızdır. onun için imamlarınızı çok dikkatle seçin.

Molla siretinden nakille yenabiul mevedde sayfa 104. şemsettin yeşil yayınları beşinci basım ist.

bu kitabın 238. sayfasından itibaren ise İbn Abbastan, Cabir bin Abdullahtan ve İmam Ali a.s.'dan gelen üç farklı hadiste 12 imam ad ad sayılmaktadır...

Yorum

Ehli sünnetin sahih dediği kaynaklardan aktarılan bu hadisler için Allh emeği geçenlerin sevabına yazsın inşaallah
                        [center]
                        ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                        [center]
                        Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                        Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

Allah razı olsun kardeşim. buradaki hadisleri gözü yumuk referans olarak kullanabilirsiniz. bizzat ben kitaplardan görerek yazdım. yerleri de aynen yazdığım gibidir..

Yorum

Muaviyenin Ali a.s.'ı cuma hutbelerinden lanetlettiği ve Sad'a emretmesine rağmen onun sövmediği hadisi neredeydi? kaynağıyla yazabilir misiniz

Yorum

Elemmeddin buna dair kaynaklar sunmuştu sanırım ben bir bakıyım
                              (Tevbe Suresi 105)

Yorum

«Bilmez misin ki İslâm, kendinden önceki günâhları
                                yok eder, Hicret de ondan önceki günahları yok eder, Hac da ondan önceki
                                günahları yok eder?.» buyurdular.

masiyetlerin günahını yokederler mi?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X