Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ben Gördüm: (Güncel Sünni Kitaplarda Şianın Delilleri)

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ben Gördüm: (Güncel Sünni Kitaplarda Şianın Delilleri)

KARDEŞ ORDA amr bi as ın muaviye hakkında düşüncelerini yazdık yani konu o değil idi.
    De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
    (Tevbe Suresi 105)

Yorum

süneni nesei'de şu hadise rastladım: yer/ toprak bana secde yeri ve temiz kılındı. kitabul mesacid bab42 cilt1. halı seccadeye secde edilmez

Yorum

güncel...

bu başlık sabitlense iyi olur

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=12247.msg149822#msg149822 date=1336168501]
          güncel...

bu başlık sabitlense iyi olur
          [/quote]

Tamamdır abi..

Yorum

Allah razı olsun, çevremde sünni kaynaklardan şianın delillerini isteyen çok oluyor böylece bu başlığı bulmak kolay olacak...

Yorum

Selamün Aleyküm Qom u aşk,
              muhaliflerden delil arama işinden vazgeçin onlara ispat için.
              görmüyorlarmı zannediyorsun,okumuyorlarmı sanıyorsun ?
              olmaz böyle olmaz,olamaz.mümkün değil.
              sen delil olarak getirince mi birşeyler olacak diye düşünüyorsun.
              mantığa ters.

Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

bu bölümün tartışma yeri olmasını istemiyorum. çünkü yüzlerce delil var ve arandığında bulunması kolay olsun diye tartışmalarla boğulmaması lazım. ancak bir başlık açın orda cevaplayayım kardeşim..

Yorum

[quote author=huge link=topic=12247.msg149897#msg149897 date=1336248283]
                  Selamün Aleyküm Qom u aşk,
                  muhaliflerden delil arama işinden vazgeçin onlara ispat için.
                  görmüyorlarmı zannediyorsun,okumuyorlarmı sanıyorsun ?
                  olmaz böyle olmaz,olamaz.mümkün değil.
                  sen delil olarak getirince mi birşeyler olacak diye düşünüyorsun.
                  mantığa ters.[/quote]

Hey Maşaallah! İmam'dan İmamcılık bu olsa gerek...Koskoca, Seyyid Şirazi, Allame Murtaza, Şeyh Şerefuddin, Allame Tabatabai ve daha nice alimler bu gerçeği anlamadı ama sizler anladınız. Anladınız ve onun için herkese Şeyh Ticaninin Belge dolu kitaplarını dağıtıyorsunuz...Ne gerek var ya... Ya Allah Aşkına azıcık tutarlı olun.

Bölüm sahibi Qom-i Aşk'dan, konu dışı yazdığım için özür dilerim...Ama insan yazamadan edemiyor. Sıkıyorsun kendini ki bir şeyler anlatmayasın ve ha bile Ya sabır diyorsun...Allah yardımcımız olsun....

Yorum

Halife Ebubekir, halifeliği döneminde dinden çıktıkları için değil zekatı vermedikleri için insanlarla savaştı:
                    Ömer: nasıl oluyor da lailahe illallah deyinceye kadar insanlarla savaşman gerekirken, şimdi zekat vermeyenlerle savaşıyorsun deyince Ebubekri: Vallahi namazla zekatın arasını ayıranlarla mutlaka harb edeceğim. çünkü zekat malın hakkıdır. Vallahi Resulullah'a vere geldikleri yularları bana vermezlerse, vermediklerinden dolayı behemehal harp ederim.
                    Sahihi Müslim Kitabul İman 32. hadis. sayfa 183 cilt 1

Yorum

Belki geçmiş olabilir bu başlık altında ama bu kez daha düzenli ve daha geniş olarak yazacağım.

1- 12 İmam Hadisleri
                      Peygamber'den işittim, o: "12 Emir olacaktır" buyuruyordu.
                      ... hepsi Kureyş'ten olacaktır.
                      S. Buhari, Kitabul Ahkam, babul istihlaf (vefat ardından halife tayin etmek babı hadis no: 79. Ötüken Yayınları Cilt 15. Sh: 7075

insanlardan iki kişi kaldığı müddetçe bu iş Kureyş'te devam edecektir. (Mehdi a.f ve bir kişi son saate yakın... Yorum: selmancan)
                      S. Muslim, Kitabul İmare Emirlik bahsi Hadis no: 1820. Sönmez Neşriyat yay. Cilt 8. Sh: 4119

Gerçekten bu iş onların arasında 12 halife geçinceye kadar bitmeyecektir. ... Hepsi Kureyşten.
                      S. Muslim, Kitabul İmare Emirlik bahsi Hadis no: 1821. Sönmez Neşriyat yay. Cilt 8. Sh: 5120
                      ... 12 zat hükmettiğim müddetçe...1821/6. hadis
                      ... İslam 12 halifeye kadar aziz olmakta devam edecek. 1821/7. hadis.
                      ... bu iş 12 halifeye kadar aziz olarak devam edecek 1821/8. hadis.
                      ... Bu din 12 halifeye kadar azizi muhkem devam edecek 9. hadis.
                      ... 12 halife gelinceye kadar. 1822/10. hadis. a.g.e

Yorum

Gadiri Hum Hadisi:

... Resulullah Mekke ile Medine arasında Hum denilen suyun başında aramızda hutbe okumak üzere ayağa kalktı ve Allah'a hamd u sena etti. ve şöyle buyurdu:
                        ... Ben size iki ağır yük bırakıyorum. Bunların birincisi içinde doğru yol ve nur bulunan Kitabullah'tır.... bir de Ehlibeytimi bırakıyorum. Ehlibeytim hakkında size Allah'ı hatırlatırım, Ehlibeytim hakkında size Allah'ı hatırlatırım, Ehlibeytim hakkında size Allah'ı hatırlatırım. kadınları
                        Ehlibeyttendi lakin...
                        S. Musilim, Fedailus Sahabe Ali b. Ebu Talib'in fazileti babı 2408. hadis. Sönmez Neşriyat Cilt 10. sh: 6199

Kadınları onun Ehlibeytinden değildi. Çünkü kadın zamanın bir kısmında erkekle beraber olur sonra onu boşar kadın babasına ve kavmine döner.
                        S. Musilim, Fedailus Sahabe Ali b. Ebu Talib'in fazileti babı 2408/37. hadis. Sönmez Neşriyat Cilt 10. sh: 6200

İki emanet Kur'an ve Ehlibeyt. Ehlibeyt ikisi de birbirinden büyük. Gökten yere uzanan bir ip. kıyamet günü havuz başında bana varıncaya kadar bu ikisi birbirinden zinhar ayrılmayacaktır. Bunlar hakkında bana nasıl halef olacağınıza dikkat ediniz.
                        Süneni Tirmizi Menkabe babları, Ehlibeytin menakıbı, Hadis no: 4038. 4036 Yunus Emre yayınevi Osman Zeki Mollamehmetoğlu tercümesi

Ehlibeyt: Ahzap 33 inince örtünün altına alınan Ali Fatıma Hasan Hüseyin'dir, Ümmü seleme değildir.
                        Süneni Tirmizi Menkabe babları, Ehlibeytin menakıbı, Hadis no: 4037.

Yorum

ben gördüm sen de gör:
                          kim demiş Ehli sünnetin hadis kitaplarında 12 İmam ve Gadiri Hum hadisleri yok diye:

Yorum

Ali benden sonra her mü'minin velisidir. Süneni tirmizi menkıbe bölümleri Ali B. Ebi Talib'in menkıbesi hadis no 3958.

(Not: gadiri hum yok diyorlar, gadiri humda da Peygamberimiz Ali'nin kendisinden sonra her mü'minin velisi olduğunu söylemiyor mu? Burdaki veli dost anlamında değildir. aksi halde Peygamber zamanında ALi mü'minlerin dostu değil mdir diye sorulur. Benden sonra dediği, ben şimdi sizin yöneticinizim benden sonra yöneticiniz Ali demektir.. Bu bölümden açıklama ve yorum yok demişler ama bunu yapmak zorundayız.)

Yorum

Rahat kullanım ve görülen lüzum üzerine bu çok önemli başlığı tamamen özetleştirdim. Bir gün emek harcadım. toplu tüm deliler önemli yerleriyle vurgulandı. işte özet:
                              "Velayet.Com
                              HADİS => HADİS => Konuyu başlatan: Qom u aşk - 02
                              Bu başlık altında bir tartışma yapılmaycaktır. Yine bu başlık altında başkasından nakil yapılmayacaktır. Sadece kendi gördüklerimi kitabı açıp içinden okuduklarımı ve gözlerimle yerini gördüklerimi yazacağım..
                              sizden de bunu istiyorum. Başlığa uygun şekilde, sünnilerin sahih bulup değer verdiği hadis kitaplarından okuduğumuz gördüğümüz hadisleri bizzat buraya yazalım. burası herkesin gözü yumuk delil gösterebileceği bir arşiv niteliğinde olsun..
                              Şia tüm delillerinde elbette ki sahih ve doğrudur. Bir alim bir kitabında sünnilerin şu kitabının şu sayfasında şöyle hadis vardır demişse biz bunun doğruluğunu elbette bilir ve buna güveniriz. Ancak bu sadece bizim ilmel yakin düzeyinde bir bilgimizdir. Yani başkasından duyduğumuz türden bilgi. güvenilir midir elbette güvenilirdir. Ancak bir de aynel yakin ve hakkal yakin düzeyinde bilgi vardır. Bu bilgi türleri öncekilere göre daha kesin ve güvenilir bilgilerdir.
                              Örneğin Musa a.s. Allah'a der ki: Rabbim bana kendini göster sana bakayım. Allah; inanmıyor musun buyurduğunda Musa bilakis ancak kalbim iyice mutmain olsun istiyorum. bunun üzerine Allah şu dağa bak...
                              İmam Ali a.s. ise gözümüzden gayp perdesi kalksa imanımda artma olmaz buyurarak bilgisinin hakkal yakin derecesinde olduğunu ifade buyurmuştur.
                              biz şia alimlerinin kitaplarında örneğin peşaver gecelerinde, gadir i hum ile ilgili bir hadisin diyelim ki süneni nesei de geçtiğini söylüyor cilt sayfa hadis nosu falan veriyor ancak açıp bakıyoruz kimi zaman o citl bile bulunmuyor diyelim ki 9. cilt demiş (bunlar tamamen ütopik olup örnek verme amaçlı anlattıklarımdır) bakıyoruz ki sünenün nesei 9 cilt değil 8.ciltte bitmiş. o zaman bu konuda araştırma yöntemlerini bilmeyen cahiller nezdinde yalancı konum oluşuyor. Oysa aynı kitabın değişik zamanlarda ve değişik yayınevlerince basımı farklı olabilmekte cilt, sayfa standardı bulunmamakta bir yerdeki bilgiler diğer kitapta farklı cilt ve sayfada bulunabilmektedir..
                              işte bu ve benzeri bir sürü araştırmanın teknik nedenlerinden dolayı böyle bir bölümü gerekli gördüm. Bu kaynaklarımızı güncelleyelim. Bizzat yerini tespit edelim. hadisleri türkçe kitaplardan verelim. günümüzde basılmış bulunan ciltlerinden ve sayfa nolarından verelim...
                              umarım hepimiz için gerekli ve faydalı olur..
                              1- ilk hadisimiz 12 imam hadisidir:
                              Bu din, hepsi kureyşten gelecek olan on iki halifeye kadar aziz ve güçlü olacaktır.
                              Resulullaha sonra ne olacak diye soruldu:
                              Sonra herc (fitne ve kargaşa) gelecek diye cevap verdi. (Bu hadis Buhari, Ahkam, 51; Müslim, İmaret 5-9 (1821); Tirmizi, Fiten, 46, (2224). Bu üç kitap, hadisin "Kureyş'ten kelimesine kadar kısmını: "Ebu Davud da (Mehdi 1, (4279), (4280) tamamını tahriç etmiştir.
                              (Not: kureyşten kısmı arapça metindeki kureyştir ki o zaman hepsi kureyşten olan 12 imam bölümü bu kitaplarda geçmektedir. Ehlibeytin_izinde)
                              Hadisin ve açıklamaların geçtiği yer :
                              (Kütübü Sitte) Hadis Ansiklopedisi İbrahim Canan Zaman gazatesi Akçağ yayınları Cilt 5, Hilafet ve İmametle ilgili bölüm İmamlar Kureyştendir babı.
                              hadiste imamlar kelimesi geçmiyor nerden çıktı bu 12 imam diyen itirazcılar için, açıklama kısmında bu hadisin çeşitli versiyonları alınmış:
                              "Bu iş ümmtim arasında 12 imam geçmedikçe sona ermez"
                              "İnsanların işi, kendilerine 12 kişi hükmettiği müddetçe yürümekte devam edecektir."
                              "benden sonra 12 emir gelcek.. hepsi de Kureyş'ten olacak"
                              "12 imam üzerinize halife oldukça din ayakta kalacaktır."
                              "Hepsinin etrafında ümmetin toplanacağı 12 halife üzerinizde oluncaya kadar bu din ayakta kalacaktır." vs.
                              görüldüğü üzere hadisler kendi aralarında farklıdır ve yeterli açıklıktan uzaktır. bu yüzden şarihler, tatminkar ve birbiriyle uyuşan açıklama sunamamışlardır.
                              ...
                              Kadı İyaz dışında başka alimler meseleye eğilmiştir, farklı yorumlar dermeyan etmişlerdir. Biz hepsini burada kaydetmeyeceğiz. Şu kadarını söylememiz gerekir: Şii an'anesinde zikredilen 12 imamla ilgili isimlerin Sünnî ve ittifakî bir değeri yoktur. (s: 382)
                              Gönderen: منتظر(Muntazar) - 02 Mart 2010, 19:40:50
                              (hadislerin netten takibi için adres istendi
                              Buyur kardeşim
                              http://www.darulkitap.com/kitaplar/hadis/kutubisitte-1.rar (http://www.darulkitap.com/kitaplar/h...ubisitte-1.rar)
                              2- "Gerçekten bu iş onların aralarında 12 halife geçinceye kadar bitmeyecektir.... hepsi kureyştendir.
                              6. hadis: 12 zat
                              7. hadis: 12 halife
                              ...
                              10. Hadis: bu din kıyamet kopuncaya kadar ya da 12 halife gelinceye kadar durmaya devam edecek... Havzın başına ilk varacak benim."
                              bazıları da "Ahir zamanda çıkacak Mehdiden sonra 12 halife gelecek..."
                              Sahihi Müslim. Davudoğlu, Kitabül İmare (Emriler kitabı) c. 8 bab 1 sayfa 674 hadis no 1821.
                              "On iki Emir olacaktır. Hepsi Kureyştendir. "
                              Sahihi Buhari, Ötüken yayınları, Kitabul Ahkam, 52. Bab. 79. hadis. sayfa 7075 cilt: 15.
                              3- a)"...Ümmü Seleme: ...ben onlardan mıyım? Sen yerindesin ve sen hayır içindesin. bu ayet indikten sonra Resul s.a.a. altı ay fatıma evine gitti ve onları Ey Ehlibeyt Allah sizi tertemiz kılmak istiyor haydi namaza kalkın diye söyledi..."
                              Süneni Tirmizi, Cilt 5 Sayfa 322 Ahzab Suresinin Tefsiri, tefsir bölümü
                              b) Ahzap 33. ayeti Ümmü Seleme'nin evinde inmişti, bunun üzerine Peygamber (s.a.v.) ... Fatıme, Hasan, Hüseyni çağırdı, ve onları birörtü ile örttü. Ali de Rasül-i Ekrem'in arkasında bulunuyordu. Sonra şöyle dua etti. "Allah'ım bunlar benim ehlibeytimdir. Onlardan pislik (kötülük)leri gider ve onları tertemiz eyle." Ümmü Seleme: .. ben onlarla beraber miyim... Rasül.. "Sen yerindesin ve sen baha daha hayırlısın" buyurdu.
                              Bu hadislere göre Ümmü selemenin de içlerinde bulunduğu Peygamber eşleri Ehlibeytten değildir. (Ehlibeytin_izinde)
                              Süneni Tirmizi Cilt 6, sayfa 314, Hadis no: 4037, Menakabe (menkıbeler/biyografi) Babları, Peygamber (s.a.v)'in Ehl-i Beytinin Menakıbi.
                              4- Şura Suresi 23. ayetin tefsiri, "el Kurba" (akrabalar) Muhammed s.a.a.'in akrabalarına sevgidir.
                              Süneni Tirmizi, Cilt 5 sayfa: 361. tefsir bölümü
                              Süneni İbn Mace Cilt 1. Sayfa 235.
                              5- "Seslerinizi Peygamberin yanında yükseltmeyin" Hucurat 2. ayet Ebubekir ve Ömerin Peygamberin huzurunda tartışmaları üzerine indi. Süneni Tirmizi, Cilt: 5 sayfa: 376. (Hucurat 2'nin tefsiri) tefsir bölümü
                              6- Halife Ömer: "Recim ayeti Kur'an'da vardı".. Sahihi Müslim, Hudud Kitabı Hadis no: 1291, Cilt 8 sayfa 352
                              7- a) Ben sizin aranızda sarıldığınız müddetçe sapıtmayacağınız iki şey bırakıyorum... Kur'an ve Ehlibeytim...
                              Sahihi Müslim, Cilt 4 sayfa 1803 Hadis no: 2408
                              Süneni Tirmizi, Cilt 6 sayfa 313 Hadis no: 4036 Menakabe (menkıbeler/biyografi) Babları, Peygamber (s.a.v)'in Ehl-i Beytinin Menakıbi.
                              b) "Ben sizde bir şey bırakacağım ki, buna sarıldığınız takdirde benden sonra asla dalalete düşmeyeceksiniz. İkisi de birbirinden büyüktür: Gökten yere uzanan bir ip olan Allah'ın kitabı ve yakınlarım, Ehl-i beytim. Bu iki şey (kyamet günü) havuz başına kadar birbirinden zinhar ayrılmayacaklardır. Bunlar hakkında bana nasıl halef olacağınıza dikkat ediniz.
                              Süneni Tirmizi Cilt 6, sayfa 315, Hadis no: 4038, Menakabe (menkıbeler/biyografi) Babları, Peygamber (s.a.v)'in Ehl-i Beytinin Menakıbi.
                              c) "Sizi ni'metleriyle beslediği için Allah'ı seviniz, Allah sevgisiyle beni seviniz, ve benim sevgimle ehl-i beytimi seviniz."
                              Süneni Tirmizi Cilt 6, sayfa 317, Hadis no: 4040, Menakabe (menkıbeler/biyografi) Babları, Peygamber (s.a.v)'in Ehl-i Beytinin Menakıbi.
                              8- Sizler, barış halinde bulunduğunuz kimse ile ben de barış halinde olurum ve harp halinde olduğunuz kimse ile ben de harp halinde bulunurum..
                              Allah'ım bu çocuğu sev seveni de sev...
                              İbn Mace, Cilt 1 sayfa 239. Hadis no: 145
                              9- Ehlibeytimi sevmedikçe kişinin kalbine iman girmez. Süneni İbn Mace, Cilt 1 Sayfa 234
                              10- Allah dört kişiyi fazla sevmemi emretti. Ve onları sevdiğini haber verdi. Ali onlardan. bunu üç kez tekrarlardı. Ebuzer Selman Mikdat. İbn Mace Cilt 1 Sayfa 246
                              11- "Ümmetimin sonunda bir halife gelecek, malı adaletle saymayacak avuçla avuçlayacaktır."
                              Sahihi Müslim Cilt 11. Kitabu fiten, Eşratis saat, Sönmez Neşriyat sayfa 6999/351. Hadis 2913-1914
                              7001. sayfada denir ki:
                              Benim Ehlibeytimden ismi benim ismime uygun bir adam hükmetmedikçe kıyamet kopmayacaktır. (Tirmizi'den nakil).
                              Yeryüzü nasıl zulümle dolduysa, o da adaletle dolduracaktır.(Ebu Davud'daki ziyade)
                              12- "Ammar, seni azgın (bağy) çete öldürecek"
                              Sahihi Müslim Cilt 11. Sayfa 7002/354. Hadis no: 2915-1916
                              "İsa'ya (a.s.) benim kullarımdan (ye'cüc ve me'cücün) öldüremeyeceği adamlar.."
                              Sahihi Müslim, Cilt 11 Hadis no: 2937. Sayfa 388.
                              Bu zat Rabbül alemin indinde insanların en büyük şehididir. ( kıyamette her imamın ümmetine şahitlik edeceğine dair. (Ehlibeytin_izinde))
                              Sahihi Müslim Cilt 11. Hadis no 7042 Sayfa 113
                              13- Osman b. Affan'ın, Mekke Fethinde, Resul (s.a.a.)'in: "Kabe'nin örtüsüne bile sarılsalar af yok" dediği 6 kişisden birini saklayıp sonra biat için getirir. … bunun üzerine Peygamber: Bir peygambere hain (kaş göz işaretiyle adam öldürtmek) yakışmaz..
                              Kütübü Sitte (Hadis ansiklopedisi, İbrahim Canan) Cilt 12, Sayfa 40, Hadis no: 4281, Gazveler Bölümü.
                              14- Osman bin Affan'ın Uhudda savaştan kaçması: Kütübü Sitte Cilt 12 Hadis no 4400, Sayfa 284, Fezail, Hz. Osman (r.a.) bölümü.
                              Hadisin tamamı şöyle:
                              2. (4400)- Osman İbnu Abdillah İbnu Mevhib anlatıyor: "Mısır ehlinden biri geldi, hacc yapmak istiyordu. Oturan bir grup gördü ve:
                              "Bunlar da kim?" dedi.
                              "Kureyşliler" denildi.
                              "Aralarındaki yaşlı zat da kim?" dedi.
                              "Abdullah İbnu Ömer (radıyallahu anh)" denildi. (Abdullah'a yaklaşarak)
                              "Sana bir şey soracağım, bana ondan haber ver. Hz. Osman Uhud günü (savaş meydanından) kaçmış mıydı, biliyor musun?" diye sordu. O da: "Evet!" dedi.
                              "Onun Bedir'de kaybolduğunu ve savaşta hazır bulunmadığını da biliyor musun?" diye sordu.
                              "Evet!" dedi. Adam bu cevap üzerine:
                              "Allahuekber!" deyip döndü. Abdullah İbnu Ömer (radıyallahu anh):
                              "Gel!" dedi, sana açıklayayım: "Uhud'daki firarına gelince: " şehadet ederim ki, Allah onu affetti, mağfirette bulundu. Nitekim Allah Teâla Hazretleri, haklarında şu ayeti indirdi: "Muhakkak ki iki ordunun karşılaştığı günde içinizden geri dönen kimseleri, Resulullah'ın emrine muhalefet gibi hareketleriyle kazandıkları bazı günahlar yüzünden şeytan kaydırmak istedi. Fakat gerçekten Allah onların günahlarını bağışladı..." (Âl-i İmran 155). Bedir'deki kayboluşuna gelince: Onun nikahı altında Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm)' ın kerimeleri Rukiyye (radıyallahu anhâ) vardı ve hasta idi. Aleyhissalâtu vesselâm kendisine: "Rukiyye ile kal. Sana Bedr'e katılan bir kimsenin sevabı ve (ganimetten alacağı) pay var!" buyurdu. (O da bu istek üzerine kaldı). Bey'atu'r-Rıdvan'daki kayboluşuna gelince: … [Buhârî, Fezâilu'l-Ashab 7, Humus 14, Meğâzî 19; Tirmizî, Menâkıb, (3709).] [129]
                              15- Aişe'nin Safiyye'nin elindeki yemek tabağını kırması: Kütübü Sitte, Cilt 12 Hadis no: 4310, kıskançlık Bölümü.
                              16- Amr Bin As, Resulün (s.a.a.) sevdikleri listesinde yoktu. Kütübü sitte, sayfa 253, Hadis no: 4375. Ashabın faziletleri ve menkıbelerinin yüceliği bölümü.
                              17- "..Ben kimin mevlasıysam Ali onun mevlası.."
                              Kütübü Sitte (Hadis ansiklopedisi, İbrahim Canan) Cilt 12, Hadis no: 4405, Sahabelerden bazılarının faziletleri bölümü
                              18- "(ey Ali) Musa yanında Harun makamında olmak seni memnun etmez mi.."
                              Kütübü Sitte (Hadis ansiklopedisi, İbrahim Canan) Cilt 12, sayfa 289, Hadis no: 4406. Sahabelerden bazılarının faziletleri bölümü Sahihi Müslim, sönmez neşriyat Ahmet Davudoğlu tercümesi, Cilt 10 sayfa 6190/244, Hadis no: 2404. Kitabu Fedailü's-Sahabe.
                              19- ".. Yarın sancağı öyle birine vereceğim ki... Allah ve Resulü onu sever..."
                              Kütübü Sitte (Hadis ansiklopedisi, İbrahim Canan) Cilt 12, Sayfa: 289, Hadis no: 4407. Sahabelerden bazılarının faziletleri bölümü
                              20- Ali'yi Mü'min sever, ondan münafık nefret eder..
                              Kütübü Sitte (Hadis ansiklopedisi, İbrahim Canan) Cilt 12, Sayfa 291, Hadis no: 4408. Sahabelerden bazılarının faziletleri bölümü Sahihi Müslim, Kitabul İman Cilt:1 Hadis no: 131.
                              Süneni Tirmizi Faziletler kitabı Ali b. Ebu Talib'in fazileti babı, cilt: 6 S: 271 Hadis no: 3923
                              21- a) "Gelin oğullarımızı çağıralım ... kadınlarımızı..." ayeti gelince, Resul s.a.a. Ali'yi .. getirdi ve Allah'ım bunlar benim ehlibeytim'dir dedi.
                              b) Musaya nispetle Harun makamında olmak istemez misin?... Sancağı Hayber günü Ali'ye vermesi, lanetleşme günü Ali Fatıma Hasan Hüseyni çağırıp benim ailem bunlar demesi...
                              Sahihi Müslim, sönmez neşriyat Ahmet Davudoğlu tercümesi, Cilt 10 sayfa 6191/245, Hadis no: 2404/32. Kitabu Fedailü's-Sahabe. Kütübü Sitte (Hadis ansiklopedisi, İbrahim Canan) Cilt 12, Sayfa 291, Hadis no: 4408. Sahabelerden bazılarının faziletleri bölümü
                              22- Taif gününde Özel konuşma uzayınca... sahabe ileri geri konuştu, Resul bunu duyunca, "Ali ile özel konuşan ben değildim, Allah onunla özel konuştu. "
                              Kütübü Sitte (Hadis ansiklopedisi, İbrahim Canan) Cilt 12, Sayfa 292, Hadis no: 4409. Sahabelerden bazılarının faziletleri bölümü
                              23- ...Resul s.a.a.: "Ben ya da benden biri ancak bunu tebliğ edebilir" deyip, Hac emirliğini Ebubekirden alıp Ali'ye verdi..
                              Kütübü Sitte (Hadis ansiklopedisi, İbrahim Canan) Cilt 12, Sayfa 293, Hadis no: 4410. Sahabelerden bazılarının faziletleri bölümü
                              24- "Hasan Hüseyini seviyorum Allahım sen de onları sev..."
                              Kütübü Sitte (Hadis ansiklopedisi, İbrahim Canan) Cilt 12, Hadis no: 4426. Sahabelerden bazılarının faziletleri bölümü
                              25- "Hasan Hüseyin benim oğullarım.."
                              Kütübü Sitte (Hadis ansiklopedisi, İbrahim Canan) Cilt 12, Sayfa 312, Hadis no: 4428, Hasan ve Hüseyinin Fazileti bölümü
                              26- "Hasan Hüseyin Cennet ehlinin iki genci.."
                              Kütübü Sitte (Hadis ansiklopedisi, İbrahim Canan) Cilt 12, Sayfa 313 Hadis no: 4430. Sahabelerden bazılarının faziletleri bölümü
                              27- "Peygamberimiz: .. Hüseyinin öldürüldüğüne şahit oldum.." Kütübü Sitte (Hadis ansiklopedisi, İbrahim Canan) Cilt 12, Sayfa 314, Hadis no: 4432. Sahabelerden bazılarının faziletleri bölümü
                              28- "...Vay Ammar'a onu bağy bir gurup öldürecek, bu onları cennete, onlar da bunu ateşe çağırır"
                              Kütübü Sitte (Hadis ansiklopedisi, İbrahim Canan) Cilt 12, Sayfa 326-327, 4438. Sahabelerden bazılarının faziletleri bölümü
                              29- Ali a.s. Yemene gönderilince oradan cariye almasını kıskananların Resule şikayeti ve Resul s.a.a. 'in cevabı...
                              Kütübü Sitte (Hadis ansiklopedisi, İbrahim Canan) Cilt 12, Sayfa 86, 4301.Gazveler Bölümü.
                              30- Ali a.s. bağışlanmıştır: "Affedilmiş olsan bile, söylediğin zaman Allah'ın seni affedeceği... (duayı öğreteyim)
                              Süneni Tirmizi, Dua babları, Cilt: 6, hadis no: 3733. sayfa 103. Bab 83.
                              31- "34 kere Allahü Ekber", 33'er kere Elhamdülillah ve Sübhanellah demek:
                              Süneni Tirmizi, Dua babları, Cilt: 6, hadis no: 3631. sayfa 30. Bab 23. Dua babları
                              32- Namazda elleri omuz hizasına kaldırmak:
                              Süneni Tirmizi, Dua babları, Cilt: 6, hadis no: 3645. sayfa 47. Bab 31. Dua babları
                              SAYFAYA YÖNELİK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
                              1- sayfadaki bilgileri yeniledik, bölüm adları ekledik, bir kaç tane ek hadis ekledik tekrar bakmanız yararınıza olacaktır.
                              2- SÜNEN-İ TİRMİZİ'den verdiğimiz hadis numaraları, darulkitap.com'daki (netteki) tirmizi ile birbirini tutmuyor. Burdan baktığınızı nette tam rakamında bulamayabilirsiniz. Örneğin Burdaki 3591 nolu hadis darülkitapta 3370 noda kayıtlı. aradaki rakam farkı 221. Yalnız tüm hadislerde bu rakamı eklemek çıkarmak yoluyla da burdaki hadisi orda, ordaki hadisi burda bulamayabilirsiniz. çünkü ben bir hadisi daha karşılaştırdım ordaki rakamsal fark 255. Örneğin burdaki 4189 nolu hadis darülkitap'ta 3934 noda kayıtlı. bu açıdan babları da verdik ki bulunması kolay olsun..
                              3- sayfadaki hadislerin internetteki ekitaplardaki karşılığını bulmak için çalışacak kardeş varsa boş vakti olanlardan ona duacı oluruz. özel mesajdan iletilir ben ilgili yere onları eklerim. gerekli değişikliği yaparım..
                              33- "Rasülüllah (s.a.v)'e kadınların en sevgilisi Fatıme ve erkeklerin en sevgilisi de Ali idi. "
                              Tirmizi Menkabe babları, Fatıma (r.a.)nın fazileti hakkında, cilt 6. Hadis no: 4122. sayfa 361. sayfa 364, hadis no: 4127. (bu ikinci hadis Aişe'den rivayet edilmiştir.)
                              34- "Fatıme benim bir parçamdır. Onu üzen beni de üzer ve onu yoran beni de yorar."
                              Tirmizi Menkabe babları, Fatıma (r.a.)nın fazileti hakkında, cilt 6. Hadis no: 4123. sayfa 361.
                              35- Rasulüllah (s.a.v.) Ali, Fatıme, Hasan ve Hüseyin (r. anhüm) 'a şöyle buyurdu: "Ben, sizin savaştığınız kimse için savaş ve barıştığınız kimse için de barışım!."
                              Tirmizi Menkabe babları, Fatıma (r.a.)nın fazileti hakkında, cilt 6. Hadis no: 4124. sayfa 362.
                              36- "Bir gün Resulullah (s.a.v.) Mekke ile Medine arasında Hum denilen bir suyun başında aramızda hutbe okumak üzere ayağa kalktı ve Allah'a hamd u sena etti. Va'z eyledi. Ve hatırlatma yaptı. Sonra şöyle buyurdu:
                              "Bundan sonra, dikkat edin ey Cemaat! Ben ancak bir insanım. Rabbimin Resulü gelip de ona icabet etmem yakındır. ... Sonra:
                              "Bir de ehl-i beytimi (bırakıyorum)... Ehl-i beytim hakkında size Allah'ı hatırlatırım!...Ehl-i beytim hakkında size Allah'ı hatırlatırım!...Ehl-i beytim hakkında size Allah'ı hatırlatırım!..." buyurdu...
                              Sahihi Müslim, sönmez neşriyat Ahmet Davudoğlu tercümesi, Cilt 10 sayfa 6198/252, Hadis no: 2408. Kitabu Fedailü's-Sahabe.
                              37- ...bunun üzerine biz: Onun ehl-i beyti kimlerdir? Kadınları mı? dedik. Zeyd:
                              Hayır! Allah'a yemin olsun! Hakikaten kadın zamanın bir kısmında erkekle beraber olur. Sonra onu boşar da, kadın babasına ve kavmine döner. Onun ehl-i beyti, aslı ve ondan sonra sadakadan mahrum olan asabesidir." dedi.
                              Sahihi Müslim, sönmez neşriyat Ahmet Davudoğlu tercümesi, Cilt 10 sayfa 6200/254, Hadis no: 2408/37. Kitabu Fedailü's-Sahabe.
                              38- Muaviye b. Ebu Süfyan, Sad'a emir verdi ve:
                              "Ebu Turaba (Hz. Ali'ye) sövmekten seni ne menetti? dedi. O da:
                              Üç şey var ki birinin benim olması bence kızıl develerden daha makbuldür....
                              Sahihi Müslim, sönmez neşriyat Ahmet Davudoğlu tercümesi, Cilt 10 sayfa 6191/245, Hadis no: 2404/32. Kitabu Fedailü's-Sahabe.
                              Gönderen: Elmeddin - 13 Nisan 2010, 14:19:56
                              Hum denilen bir suyun başında …bu hadis süneni Tirmizi, Hasaisi Nesai, Süneni ibni Mace ve başka kaynaklarda da vardır. ancak Sahihi Müslimde hadisin gerisi getirirlmemiştir. aynı hadisi Nesai, Tirmizi, ibni Mace, Ahmed b. Hanbel ve başkaları aynı senetle rivayet ediyorlar ve onların rivayet ettikleri bu hadisden farklı. "Ben kimin mevlası ise Ali de onun mevlasıdır" kısmı bu hadisde yok. ya silinmiş, ya Müslim kendisi rivayet etmemiştir.
                              aynı (Müslimdeki) rivayet zinciri ile: Zeyd b. Erkam anlatıyor: "Peygamber (s.a.a) veda haccından dönüp "Ğadîr-Humm" denilen mevkide konakladığında, gölgelik ağaçların altının süpürülüp temizlenmesini emretti. Temizlik yapıldıktan sonra şöyle buyurdu: "Sanki davet edilmiş ve davete icabet edecek ğibiyim! Sizlere birisi diğerinden daha büyük iki paha biçilmez emanet bırakıyorum: Allah'in Kitabı ve benim ıtretim (soyum), Ehl-i Beytim. Benden sonra onlara nasıl davranacağınıza dikkat edîn. Çünkü onlar, havuz başında benimle kavuşana dek birbirlerinden asla ayrılmayacaklar! Arkasından Ali'nin elini tutarak: "Şüphesiz, Allah benim mevlâm, ben de bütün mü'minlerin velîsiyim." buyurdu ve şöyle devam etti: "Ben kîmin velîsi îsem, bu da onun velîsidir! Allah'ım! Onu seveni sen de sev, ona düşman olana sen de düşman ol!"
                              (Ebut-Tufeyl diyor ki Zeyd'e "Bunu Allah'ın Rasûlü'nden (s.a.a) gerçekten duydun mu!?" diye sorunca şu cevabı verdi:
                              "Evet, o gün ağaçların altında olupta bunları gözleriyle görmeyen ve kulaklarıyla duymayan hiç kimse yok!"
                              39- Ömer bin Hattab'ın, Vefatı sırasında Peygamber s.a.a.'in vasiyetini engellemesi:
                              "Aramızda Kur'an var biz yolumuzu şaşırmayız"
                              Sahihi Buhari Ötüken yayınları Kitabü'l-İlim sayfa: 267 İlmin yazılması babı 55. hadis
                              40- Ömer bin Hattab'ın Teravih namazını, başlarına Ubey b. Kaabı imam görevlendirip cemaatla kıldırma konusuna: "bu ne güzel bid'at oldu" demesi:
                              Sahihi Buhari Ötüken yayınları sayfa: 1864. Kitabu's-Salatü't-Teravih, 2. hadis
                              41- 3009- İbn Abbâs (r.a.)’den rivâyete göre, Âl-i Imrân sûresi 161. ayeti, Bedir günü kaybedilen kırmızı bir kadife elbise hakkında nazil olmuştur. Hatta o gün bazı kimseler: Belki de onu Rasûlullah (s.a.v.) aldı demişlerdi. Allah’ta bu ayeti indirdi: “Bir peygamberin ganimet malına hainlik etmesi olacak şey değildir…” (Ebû Dâvûd, Huruf: 17)
                              Süneni Tirmizi Tefsir bölümü , Ali İmran suresi ilgili ayetin meali...
                              Süneni Tirmizi Tefsir bölümü , Ali İmran suresi ilgili ayetin meali...(http://h.imagehost.org/0955/Ekran_Al_nt_s.jpg)
                              Gönderen: منتظر(Muntazar) - 29 Mayıs 2010, 03:04:00
                              43- Ömer bin Hattab'ın, Vefatı sırasında Peygamber s.a.a.'in vasiyetini engellemesi:
                              "Aramızda Kur'an var biz yolumuzu şaşırmayız"
                              Sahihi Buhari Ötüken yayınları Kitabü'l-İlim sayfa: 267 İlmin yazılması babı 55. hadis(http://a.imagehost.org/0766/Ekran_Al_nt_s_333.jpg)
                              44- Ömer bin Hattab'ın Teravih namazını cemaatla kıldırma konusuna: "bu ne güzel bid'at oldu" demesi:
                              Sahihi Buhari Ötüken yayınları sayfa: 1864. Kitabu's-Salatü't-Teravih, 2. hadis(http://h.imagehost.org/0563/Ekran_Al_nt_s_4444.jpg)
                              45- Zuhri diyor ki:"Şam'da Enes ibn'i Malik'in yanına gittim;
                              Onu ağlar halde gördüm. Niçin ağladığını sorduğumda: "Ben namazdan başka bir şeyin hakiki şekliyle kaldığını bilmiyorum; bunu da zayi ettiler. dedi."
                              1- Sahih'i Buhari c. 1. s. 74.
                              Gönderen: Musavi - 29 Mayıs 2010, 12:17:58
                              46- Sizler benden sonra yoksulluk göreceksiniz; Allah ve Resululuyla havuzun yanında buluştincaya dek sabredin. "Enes dedi ki" ama bizler sabretmedik"
                              Sahih'i Buhari c.2. s.135.
                              47- Resulullah'ın ashabının içerisinde, Ali (a.s.) den daha fazla fazileti hakkında hadis naklolunan birisi yoktur
                              Müstedrek'i Hakim (Sehiheyn'e) c. 3. s. 107.
                              48- "Ben sizlerden önce havuza varacağım. Bana gelen herkes o havuzun suyundan içer ve artık susamaz. Bazı gruplar da bana gelirler ki ben onları tanırım, onlar da beni tanırlar. O arada benimle onların arasına ayrılık düşer; "Bunlar benim ashabımdır, diye seslenirim. "Sen bilmiyorsun, bunlar senden sonra ne yaptılar?" denilir Bunun üzerine bende: "Benden sonra dinimi değiştirenler uzak olsun, uzak olsun derim"
                              Sahih'i Buhari c.3, s.94-99. ve s. 156 ve .c .3 ,s .32 .ve Sahih-i Müslim c.7. s.66- Hadis-i Havz
                              49- Ali'ye düşman olan bana düşman olmuştur; Bana düşman olan, Allah'ın düşmanı olmuştur. Allah'a düşman olan birini, Allah yüzü üste cehennerne atar.
                              Müstedrek'i Hakim c. 3. s. 121. Hasais'un Nesai s. 24. Musned'i İmam Ahmed c, 6. s. 33
                              50- " ibn-i Ömer "Ey Abdurrahman'ın babası, acaba PeygamberRecep ayında Umre yaptı mı?" diye sordum. "Evet" dedi. O zaman ben Ayşe'ye seslenerek "Ey anne, Abdurrahman'ın babasının ne söylediğini duyuyor musun?" dedim. Ayşe "Ne söylüyor?" dedi. "Peygamber'in Recep ayında Umre yaptığını söylüyor" dedim. O zaman Ayşe dedi ki: "Allah Ebu Abdurrahmanı bağışlasın. Andolsun ki, Resulullah Recep ayında Umre yapmamıştır. Resulullah'ın yaptığı bütün Umre'lerde Ebu Abdurrahman da onunla birlikte idi."
                              Ravi şöyle diyor: "Bunu ibn-i Ömer de duyuyordu; ama hiçbir şey demeden öylece susmuştu.
                              Sahih-i Müslim, c.3 .s.61- Sahih-i Buhari, c.5, s.86.
                              Gönderen: Gulsum - 29 Mayıs 2010, 12:44:21
                              http://www.facebook.com/home.php?#!/video/video.php?v=1259271536313 (http://www.facebook.com/home.php?#!/video/video.php?v=1259271536313)
                              Hz.Resul-i Ekrem (s.a.a)'in: Dilinden İmam Ali (a.s)
                              51- Fatıma Cennet Ehli kadınların Seyyidesidir.
                              Sahihi Buhari, Ötüken yayınları. cilt 7 sayfa: 3476. Kitabul Fadaili Ashabun Nebi.
                              52. Ebubekirin Fatımayı Fedek mirasından mahrum edişi.
                              Sahihi Buhari, Ötüken yayınları. cilt 7 sayfa: 3476. Kitabul Fadaili Ashabun Nebi. aynı yer.
                              53. Ebubekir: "Muhammed'e hürmeinizi, O'nun Ehlibeyti hususunda da gözetip muhafaza ediniz. aynı yer 34
                              Sahihi Buhari, Ötüken yayınları. cilt 7 sayfa: 3477. Kitabul Fadaili Ashabun Nebi.
                              54- "Fatıma benden bir parça. Kim onu öfkelendirirse beni öfkelendirmiş olur."
                              Sahihi Buhari, Ötüken yayınları. cilt 15 sayfa: 7075. Kitabul Ahkam. 52. Bab. hadis: 79.
                              55- Peygambere (s.a.a.) salat, onun ailesine salatla birlikte edilir:
                              Süneni Tirmizi, Kur'an Tefsiri babaları C. 5. 3435. hadis.
                              56- Musa a.s.'ın (haşa) soyunarak yalnız bir yerde suya girmesi, eşyalarının koyduğu taşın yuvarlanması üzerine giyinememesi, onu bu haliyle insanları gördü diye taşı dövmesi
                              Sahihi Buhari, Ahmed Naim tercümesi C. 1 hadis: 196
                              Süneni Tirmizi, Kur'an Tefsiri babaları C. 5. 3437. hadis. Ahzab 69. ayetin tefsiri.
                              57- Ebu Hureyre: Allahın (bakara 159-160. ayetleri sebebiyle) azabından korktuğum için çok hadis naklettim
                              Ebu Hureyre: iki kap hadis var birini naklettim diğerini gizledim eğer onları da nakletseydim şu boynumu vururdunuz.
                              Buhari: Kitabul İlim Ahmet Naim Tercümessi Başbakanlık yayınları basımı C.:1 s.: 108 Hadis no: 98,100
                              60- Peygamberimizin eşi Sevde gece tuvalet için dışarı çıktığında Ömer ona biz seni tanıdık diye bağırdı.
                              Buhari aynı eser, kitabut tahare, 120. hadis
                              61- Peygamber: yazılacak şey getirin size öyle bir kitap (vasiyet) yazdırayım ki ondan sonra hiç dalalette kalmayasınız.
                              Ömer Resulullahın hastalığı ağırlaştı Elimizde Allah'ın kitabı var o bize yeter deyince orada ihtilaf çıktı. Peygamber bunun üzerine: Yanımdan savulun benim yanımda niza olmaz buyurdu.
                              Buhari aynı eser Kitabul İlim C. 1 S.:108 Hadis no: 94
                              62- Ebu Hureyre: Namaz için ikame okundu saflar düzenlendi, Peygamber önde namaza duracakken cünüp olduğunu hatırladı, yerinizde bekleyin dedi gusül aldı saçlarından su damlaya damlaya geldi namaz kıldırdı.
                              Sahihi Buhari a.g.e. Hadis no 195 Sayfa 211
                              63-Ebu Hureyre: Kur'an'da şu iki ayet (Bakara 159 160) olmasaydı çok hadis rivayet etmezdim. Muhrcirle ensar alışverişte iken ben karın tokluğuna hadis öğreniyordum..
                              98. Hadis S. 113. Kitabul İlim Sahihi Buhari
                              Ebu Hureyre: Resulden iki kap ilim belledim. Bunlardan birini açıkladım diğerine gelince onu meydana çıkaracak olsam benim şu boğazım kesilir.
                              100. hadis. S: 113 Kitabul İlim Sahihi Buhari.
                              64- Ebu Hureyre: Peygamber Hacetini gidermek için gittiğinde üç taş getirmemi istedi. Sahihi Buhari Taharet kitabı 123. hadis.İbn-i Mes'ud; "üçüncüsünü verdim o fışkı idi, Peygamber onu atarak o pis dedi.
                              Aynı yer 125. hadis.
                              İbn-i Ömer: Mescide köpekler girerdi de bundan dolayı su serpmezlerdi.
                              aynı yer 136. hadis
                              İbn-i Ömer: Peygamberi hacet için Beytü'l-Makdise karşı iki kerpiç üzerine oturduunu gözümle gördüm.
                              aynı yer 119. Hadis
                              65- "işte bu geceyi görüyorsunuz ya, işte bu geceden itibaren 100 sene başında yeryüzünde olanlardan hiç bir kimse kalmayacaktır"
                              Sahihi Buhari Kitabul İLim Ahmet Naim Tercümesi, c: 1 Sayfa 113, 97. hadis.
                              Peygamber,s.a.a., Hudeybiye barış antlaşmasında Allah'ın "Resulü Muhammed" ibaresini, Ali'ye sil dedi, Ali a.s. silemem deyince Peygamber aldı kendisi : Abdullah'ın Oğlu Muhammed yazdı. Buhari Ahmet Naim Tercümesi 6. Baskı Sulh ve İnsanlar arasında Islah bahsi Hadis no: 1158.
                              Mugire b. Şube: ...Peygamber (s.a.a.) mestlerini çıkarmak için davrandım, O: İlişme ayaklarımı (mestliklerin içine) tahir olarak soktum dedi.
                              Sahihi Buhari, Ahmet Naim tercümesi kitabut taharet 155. hadis.
                              66- Peygamber s.a.a.'in okuma yazması vardı:
                              Hudeybiye barış antlaşmasını yazarken Ali, Allah'ın Rasülü ibaresini silmeyince yazıyı Peygamber isteyerek onu sildi ve yerine yazDI: "Abdullah'ın oğlu Muhammed"...
                              Sahihi Buhari Ahmed Naim Kamil Miras tercümesi 6. baskı. Hadis no 1158.
                              67- Hasan ve Hüseyn Peygamberin s.a.a. oğullarıdır:
                              Hasan benim oğlumdur, şeref sahibidir umarım ki Müslümanlardan iki büyük fıkanın arasını ıslah eder.
                              Sahihi Buhari Ahmed Naim Kamil Miras tercümesi 6. baskı. Hadis no 1290
                              68- Sahabe Peygambere (s.a.a.) Adil ol! dedi:
                              Huneyn'de ganimet alamayınca sahabe:
                              Sahihi Buhari Ahmed Naim Kamil Miras tercümesi 6. baskı. Hadis no 1158.
                              Hevazin ganimetleri taksim edilince: "bizim kılıçlarımızdan kan damlıyor ganimeti başkalarına veriyor. Allah onu yarlıgasın" dediler. Peygamber bunu duyunca Bizden kimse onu dememiştir (onu muhacirler demiştir) dediler.
                              Sahihi Buhari Ahmed Naim Kamil Miras tercümesi 6. baskı. Hadis no 1300.
                              Huneyn günü "Adaletsiz dağıttı" diyen Ma'teb İbn- Kuseyr adlı münafık mıydı?
                              Sahihi Buhari Ahmed Naim Kamil Miras tercümesi 6. baskı. Hadis no 1300
                              69-Peygamberin (s.a.a.) Yaralarını Ali ile Fatıma s.a. sardı:
                              Ali kalkanı ile su getiriyor Fatıma s.a. da Peygamberin s.a.a. yüzündeki kanı yıkıyordu. Sonra Hasır parçası yakıldı ve yarası onunla dolduruldu...
                              Sahihi Buhari Ötüken yayınları Cilt 1 s. 364. Kitabul Vudu 77. bab 105. hadis.
                              Ebul Âliye de: Ayağımın üzerine mesh ediniz, çünkü o hastadır demiştir.
                              Sahihi Buhari Ötüken yayınları Cilt 1 s. 364. Kitabul Vudu 77. bab
                              70- Rasülüllah bir gecede 11 karısını dolaşırdı. Ona 30 erkek kuvveti verilmiş..
                              Sahihi Buhari Ötüken yayınları Cilt 1 s. 380. Kitabul Gusl 12. bab 21. hadis.
                              71- Ali b. Ebi Talib'den, Ben mezisi çok olan bir erkek idim. Kızı Fatıma benim nikahımda bulunmasından dolayı, ben bir kimseye Peygambere sormasını emrettim... O da sordu. Peygamber (S) ona 'Zek**** (biz hayamızdan dolayı bu kelimeyi gizledik) yıka da abdest al' buyurmuştur.
                              Sahihi Buhari Ötüken yayınları Cilt 1 s. 381. Kitabul Gusl 77. bab 13 hadis: 22.
                              (Not: bu mesajdan önce konuyla ilgisi olmayan mesajlar silinmiştir...)
                              72- Ruyetullah:
                              ...Resulullah: Şübhesiz sizler Güneş ile Ay'ı görmekte birbirinizle sıkışıp darlığa düşmediğiniz gibi, o gün Rabb'inizi görmekte de hiç bir birinizle sıkışıp darlığa düşmeyeceksiniz" buyurdu. ...
                              (mü'minler) Her kavim vaktiyle ibadet ettiği ne idiyse ona kavuşsun! diye nida ettiğini işittik. Ondan dolayı bizler Rabb'imizi bekleyip duruyoruz!. diyecekler.
                              Dedi ki: "Meydanda kalan mü'minlere Cebbar olan Allah, onlara ilk defa gördükleri tanıdıkları SURETTEN başka SURETTE gelecek de:
                              "Ben sizin rabbinizim! buyuracak.
                              Onlar da:
                              "Sen bizim Rabb'imizsin! diyecekler.
                              Artık O'nunla peygamberlerden başkası kelam edemez. Allah Taala:
                              -Rabbinizi tanıyabilmek için aranızda bir almet var mıdır? diye sual edecek. Onlar:
                              "Evet, sâk'tır! demeleri üzerine Rabb Taala, sâk'ını keşfedip açacak.
                              Bunun üzerine her mü'min Allah'a secde eder....
                              Buhari, Ötüken yayınları. Kitabut Tevhid, Bir takım yüzler o gün terütazedir; Rablerini göreceklerdir kavli babı Hadis no 65. Cilt: 16 s: 7304
                              Buhari, Ötüken yayınları. Kitabut Tevhid, Bir takım yüzler o gün terütazedir; Rablerini göreceklerdir kavli babı Hadis no 66. Cilt: 16 s: 7306-7307
                              73- Adem a.s günah işlemiştir, İbrahim a.s. yalan söylemiştir, Musa a.s. adam öldürme günahı işlemiştir, Nuh cehaletle bir şey isteme günahı işlemiştir, İsa a.s. da günahkar değildir, Peygamberin gelmiş ve gelecek günahları bağışlanmıştır.
                              Buhari, Ötüken yayınları. Kitabut Tevhid, Bir takım yüzler o gün terütazedir; Rablerini göreceklerdir kavli babı Hadis no 66. Cilt: 16 s: 7313-7314
                              74- Allah ayağını cehenneme basınca cehennem dolar. yetişir yetişir der.
                              Buhari, Ötüken yayınları. Kitabut Tevhid, Bir takım yüzler o gün terütazedir; Rablerini göreceklerdir kavli babı Hadis no 75. Cilt: 16 s: 7322
                              75- El Mugire bin şube ve Muaviye'den: Peygamber s.a.a. buyurur:
                              Ümmetimden bir kavim, Allah'ın emri kendilerine gelinceye (kıyamet kopuncaya) kadar daima insanlar üzerinde galip ve yüksek olmaya devam edecektir.
                              ya da:
                              Ta Allah'ın emri gelinceye (kıyamet kopuncaya) kadar onlar hep bu doğru yol üzerinde sabit bulunacaklardır...
                              Buhari, Ötüken yayınları. Kitabut Tevhid, Allah iyi hareket edenlere yakındır babı Hadis no 85. Cilt: 16 s: 7330
                              76- Ali a.s. Peygamber s.a.a. ile gece namazı sebebiyle cidalleşmiş, hadisi Ali a.s. rivayet etmiş:
                              Buhari, Ötüken yayınları. Kitabut Tevhid, Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz babı Hadis no 91. Cilt: 16 s: 7336
                              77- Süleyman a.s. her birinden Allah yolunda cihad eden bir süvari doğurması için bir gecede 60 hanımını dolaştı ama inşaAllah demediği için kadınlardan hiç biri doğurmadı.
                              Buhari Ötüken kitabut tevhid Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz babı 95. hadis. 16. cilt sayfa: 7340
                              78- Aişe'nin kıskançlığı
                              Buhari Ötüken kitabut tevhid.
                              O'nun nezdinde kendisine izin verdiği kimselerden başkasının şefaati fayda etmez... babı 110. hadis. 16. cilt sayfa: 7351
                              79- Allah'ın birinci kat göğe inmesi:
                              Rabbimiz Tebareke ve Taala her gece, gecenin son üçte biri kaldığında dünya semasına iner de
                              Buhari Ötüken kitabut tevhid 36 Onlar Allah'ın kelamını değiştirmelerini isterler kavli babı 120. hadis. 16. cilt sayfa: 7358
                              80- Günahın zarar vermeyeceği:
                              "... (daha önce tevbe edip tevbesini bozmuş ve yine günah işleyen kul Ya Rab ben bir günah işledim veya bir günaha uğradım, kusurumu afv ve mağfiret eyle! diye Allah'a yalvarırsa, o kulun Rabbi:
                              Demek ki, kulum günahımı affedecek veya cezalandıracak bir Rabb'i olduğunu bildi, ben de üç defa kendisini af ve mağfiret ettim. Artık bu kulum dilediği işi işlesin! buyurur.
                              Buhari Ötüken kitabut tevhid. 36-Onlar Allah'ın kelamını değiştirmelerini isterler kavli babı. 133. hadis. 16. cilt sayfa: 7366
                              81- a) tüm peygamberlerin gözlerinin uyuması ama kalbinin görüp uyanık kalması,
                              b) Muhammedin (s.a.a.) göğsünün yarılması, ve oranın zemzem suyuyla yıkanması, altın leğenin içindeki iman ve hikmetle doldurulması,
                              c) Peygamberimizin (s.a.a.) miraçta Namaz vakitleri konusunda Musa a.s.'ın tecrübesine dayanarak Allah'tan hafifletmeye gidişi..
                              Buhari Ötüken kitabut tevhid. 38-Allah Musa a.s. ile konuştu kavli babı 141. hadis. 16. cilt sayfa: 7376-7383
                              82- Maide 67 tefsiri:
                              Süfyan es-Sevri.. şabi'den,... Aişe'den.. her kim sana Peygamber (s) vahyden herhangi birşey gizledi" diye tahdis edip söylerse, sen onu tasdik etme. Çünkü yüce Allah buyuruyor: Ey Peygamber Rabbinden sana indirileni tebliğ et. Eğer yapmazsan, Allah'ın elçiliğini tebliğ etmiş olmazsın.(maide 67)
                              83- Ömerin, kıraat farklılığından dolayı Hişam b. Hakim'in yakasını tutup Peygamber (s) götürmesi ve Kur'an'ın 7 lugat üzere indirildiği:
                              Buhari Ötüken kitabut tevhid. 54-Artık Kur'an'dan kolayına geleni okyun kavli babı 175. hadis. 16. cilt sayfa: 7420
                              84- Peygamberin, Eş'arilere, sizin bindirecek develerim yok diye yemin etmesi ancak onları develere bindirip yollayınca, sorulması üzerine yeminimi daha iyi bir şeyle bozarım ve keffaretle çıkarım demesi:
                              Buhari Ötüken kitabut tevhid. 57-Yüce Allah'ın şu kavilleri ... babı 179. hadis. 16. cilt sayfa: 7429
                              85- Humus: Buhari Ötüken kitabut tevhid. 54-Artık Kur'an'dan kolayına geleni okyun kavli babı 180. hadis. 16. cilt sayfa: 7430
                              86- Suret çizenlere, kıyamette çizdiklerinize can verin denileceği:
                              Buhari Ötüken kitabut tevhid. 54-Artık Kur'an'dan kolayına geleni okyun kavli babı 181-182. hadis. 16. cilt sayfa: 7432
                              87- Cinlerin meleklerden bilgi kapıp kahinlere aktarmaları, kahinlerin de bir yüz katıp anlatmaları:
                              Buhari Ötüken kitabut tevhid. 58-Facir ve münafık kişilerin Kur'an okumaları babı 185. hadis. 16. cilt sayfa: 7433
                              ben bu aralar bu hadisi arıyordum.. FLSTNLİ kardeşten Allah razı olsun net adresini vermiş yarın inş kendim görüp tashih edeceğim şimdilik kaybolmasın diye buraya ekliyorum:
                              2-.......İbn Şihâb şöyle demiştir: Bana Urve ibnu'z-Zubeyr ha¬ber verdi; ona da mü'minlerin anası Âişe (R) şöyle haber vermiştir: Rasülullah'm kızı Fâtıma aieyhi's-selâm Rasûlullah'ın vefatının ardın-dan Ebû Bekr es-Sıddîk'tan Allah'ın, kendisine döndürdüğü mallar-dan Rasûlullah'ın geride bıraktığı, kendisine âid mîrâsım taksim etmesini istedi. Ebû Bekr de ona:
                              Rasûlullah (S): "Biz (peygamberler topluluğu) mîrâs olunma¬yız. Bizim bıraktığımız şeyler sadakadır" buyurmuştur, dedi.
                              Bu cevâb üzerine Rasûlullah'ın kızı Fâtıma öfkelendi ve Ebû Bekr'den ayrıldı. Onun Ebû Bekr'den ayrılıp uzaklaşması tâ ölünce¬ye kadar devam etti. Ve Fâtıma, Rasûlullah'tan sonra altı ay yaşadı.
                              Âişe dedi ki: Fâtıma, Ebû Bekr'den, Rasûlullah'ın Hayber'den, Fedek'ten ve Medine civarındaki sadakasından, yânî geriye bıraktığı mallarından olan kendi hissesini istiyordu.
                              [4].
                              http://darulkitap.com/oku/hadis/hadis-kitaplari/buhari/humus.htm#_ftnref3
                              evet bu rivayeti de az önce kitaptan buldum ve gördüm.. Ancak Buharinin Ötüken'den çıkan kitabının fihrist bölümünde kitabul humusu bulmada zorlandım kitabul humus diye dememişler ganimetin beşte biri kitabı diye türkçeleştirmişler.. Hadis:
                              Sahihi Buhari, Ötüken yayınların 6. Cilt, Sayfa 2881de kitabul humus bölümünde 2 nolu hadis.
                              Gönderen: منتظر(Muntazar) - 12 Mart 2011, 00:12:27
                              Aişenin Kıskançlığı
                              3875- Âişe (r.anha)’dan rivâyete göre, şöyle demiştir: “Peygamber (s.a.v)’i hanımları Hatice’den kıskandığım kadar hiçbir kimseden kıskanmadım. (Buhârî, Menakîb: 27; Müslim, Fedail: 17)
                               Tirmizî: Bu hadis hasen sahih garibtir.(1)
                              3876… sonra benimle evlenmiştir. Bunun sebebi şudur: Rasûlullah (s.a.v.), Hatice’yi Cennette elde edeceği değerli mücevherattan bir köşkle müjdeledi ki orada ne gürültü var ne de yorgunluk...” (Buhârî, Menakîb: 27; Müslim, Fedail: 17)(1)
                              3893- Enes (r.a)’ten rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v) hanımlarından birinin yanında iken bir diğeri bir kap yemek gönderdi. Âişe Rasûlullah (s.a.v)’in eline vurdu ve kap kırıldı. (Tirmizî, Ahkam: 23; Ebû Davud, Büyü’: 91)
                              3894- elindeki küçük taşla kaba vurdu, kap kırıldı ve yemek döküldü.
                              3895- (Ebû Davud, Büyü’: 91; Müsned: 23999)
                              3902- Kays b. Mahreme (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Âişe’den işittim şöyle anlatıyordu: “Rasûlullah (s.a.v) benim yanımda olduğu bir gece yanıma döndü. Ayakkabılarını ayak ucuna, elbise ve hırkasını da yanı başına hazırlamıştı. … Ben de: “Evet” dedim. Bunun üzerine göğsüme canımı acıtacak şekilde vurdu ve: “Allah ve Rasûlü’nün sana ihanet edeceğini mi sandın?” dedi. Ben: “İnsan ne kadar gizlerse de Allah bilir” dedim. … (Müslim, Cenaiz: 35; İbn Mâce, Cenaiz: 36) (2)
                              (1)Sünen –i Tirmizi / Menakıd Bölümü/3875-3876 nolu Hadis/Tercüme Abdullah Parlıyan
                              (2) Sünen –i Nesai/Kadınlar Babı/3893-3894-3895-3902 nulo hadis/ Çeviren: Abdullah Parlıyan
                              Aişe ve Hafsa işbirliği yapıyor....
                              3892- Safiye binti Huyey (r.anha)’dan rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v.), yanıma girmişti. Ben de Âişe ile Hafsa’nın benim aleyhime söyledikleri bir sözü kendisine bildirdim.
                              (Tirmizî rivâyet etmiştir.)
                               Tirmizî: Bu konuda Enes’den de hadis rivâyet edilmiştir (1)
                              3894- Enes (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Safiyye’ye, Hafsa’nın “Yahudi kızı” dediği haberi ulaştı da Safiye ağlamaya başladı. Hafsa’ya: “Ey Hafsa! Allah’tan kork” buyurdu. (Müsned: 11943) (1)
                              3896- Yine Âişe (r.anha)’dan rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v) Cahş’ın kızı Zeyneb’in yanına varır ve orada bal şerbeti içerdi. …”(Müslim, Talak: 3; Ebû Davud, Talak: 37) (2)
                              3897- Enes (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v)’in cariyesi vardı ve onunla ilgilenip onunla birlikte oluyordu. Âişe ve Hafsa o cariye ile ilgilenmesini istemeyip kıskandıkları için Rasûlullah (s.a.v) o cariyeyi kendisine haram kılıncaya kadar rahat bırakmadılar da Allah, Tahrim sûresi 1-4 ayetlerini indirdi. (Sadece Nesâi rivâyet etmiştir.) (2)
                              (1)Sünen –i Tirmizi / Menakıd Bölümü/3892-3894 nolu Hadis/Tercüme Abdullah Parlıyan
                              (2)Sünen-i Nesai /Kadınlar Babı/3896 nolu Haidis/ Çeviren: Abdullah Parlıyan
                              Ömer bin Hattab Ali a.s. ve Abbas r.a.'a hitaben:
                              Siz ikiniz onu (Ebubekir'i) da yalancı, günahkar vefasız, hain saydınız. Halbu ki Allah onun doğrucu ... biliyor
                              Siz beni de yalancı, günahkar, vefasız hain gördünüz..
                              Sahihi Müslim Kitabul Cihad ve's-Siyer ; 15 ganimetin hükmü babı. Cilt 8. Sayfa 4949.
                              Aişe'ye, Peygamber (s.a.a)'in ashabından hangisi Peygambere (s.a.a.) daha sevgili idi? diye sordum. Aişe, Ebu Bekr dedi. Sonra kim? dedim; Ömer! dedi. Sonra kim? dedim, Sonra Ebu Ubeyde bin El-Cerrah! dedi. Sonra kim dedim ve Aişe sustu.
                              Sünenü Tirmizi, Menkıbe Babları, Ebubekirin Menkıbesi bölümü, Cilt 6 sayfa 222, hadis no: 3899
                              Aişenin yanına girmiştim, İnsanların hangisi Resulullaha (s.a.a.) daha sevgili idi? diye soruldu. Fatıme diye cevap verdi. sonra ya erkeklerden? diye soruldu, ve Aişe şu mukabelede bulundu: Fatıme'nin kocası!...
                              Sünenü Tirmizi, Menkıbe Babları, Fatıme (s.a.)nın Menkıbesi bölümü, Cilt 6 sayfa 264, hadis no: 4127
                              Gönderen: muvahhid müslüman - 31 Mart 2011, 11:15:07
                              Alıntı yapılan: منتظر(Muntazar) - 12 Mart 2011, 00:12:59
                              Aişe ve Hafsa işbirliği yapıyor....
                              ACABA 3 HALİFE (!) OSMAN RESULALLAHIN (S.A.A) SÜNNETİNİ YASAKLAYIP TERK ETTİ ...?
                              (http://img824.imageshack.us/img824/681/ekrntsu.jpg)
                              Sahih-i Buharî, Kitab-ı Hac, Temettü ve İkran bâbı.
                              Gönderen: منتظر(Muntazar) - 23 Mayıs 2011, 21:01:58
                              Bir bidatin ortaya çıkışı... ! 8)
                              (http://i.imgur.com/rNp5s.jpg)
                              İmam Malik (!) Muvatta, Namaz --- Namaz Kitabı--- Namaza Davet--> 8. Hadis(!) (Bakılacak)
                              Amr b. As:
                              ...Muaviyenin dünyasını düzelttim. Ama kendi ahiretimi batırdım. Aklımı şaşırdım nihayet ecelim geldi. İşte ecel ile pençeleşmekteyim. Malımı aldı...
                              «Yavrucuğum sanki bir karanlık içindeyim sanki iğne deliğinden nefes alıyorum, sanki bir diken dalı ayağımdan başıma doğru çekiliyor» demiş.
                              İslamın Kendinden Önce Amellerin Hükmünü Yıktığı; Hicret İle Haccin da Böyle Olduğu Babı
                              HADİS NO (121) SAHİH-İ MÜSLİM İMAN BAHSİ
                              http://www.velayet.com/index.php?action=printpage;topic=12092.0
                              54 - İslamın Kendinden Önce Amellerin Hükmünü Yıktığı; Hicret İle Haccin da Böyle Olduğu Babı
                              192 - (121) …
                              Müslim sarihlerinden Muhammed e1-Übbî Hz . Amr hakkında şunları naklediyor: Amr akıl, fikir ve lisan itibariyle Arapların dâhisi idi Hz. Ömer b. El, Hattab birisi ile konuşurken karşısındaki söz anlamazsa: «Seni ve Amr b. E1-Âs'ı yaratan Allah'ı tenzih ederim» dermiş Hz. Amr, Mısır 'da on sene üç ay Hz. Ömer zamanında dört sene Hz. Osman zamanında iki sene üç ayda Hz. Muavi 'ye zamanında valilik etmiş; ve 43 tarihinde 90 yaşında vefat etmiştir. Vefatı için başka tarih söyleyenlerde vardır. Vefatında 325.000 altın ve 2.000.000 dirhem gümüş ile 1.000.000 kıymetinde meşhur bir çiftlik bırakmıştır.
                              Vefat edeceği zaman malına bakarak : «Keşke ya sen bir deve tezeği olaydın ya ben selâsil gazasında öleydim. …başını semaya kaldırarak ;
                              «Allah'ım sen bana emir buyurdun ben isyan ettim; Nehy buyurdun kulak asmadım. …
                              sahih muslim--- iman bölümü --- 2. bölüm.... (54 - İslamın Kendinden Önce Amellerin Hükmünü Yıktığı; Hicret İle Haccin da Böyle Olduğu Babı)--192 - (121)
                              Gönderen: منتظر(Muntazar) - 30 Haziran 2011, 19:41:24
                              süneni ibni mace Mehdi (a.s.)'ın çıkışı diye bir babı var ordaki hadisler:
                              hadisler süneni ibn mace, kitabul fiten, 34, Mehdi'nin çıkması babı, cilt 10 kahraman yayınları sayfa 345-350
                              1-... O da (Peygamberimiz ) biz öyle bir ev halkıyız ki, Allah bizim için ahireti dünyaya tercih etmiştir, benim Ehli Beytim, muhakkak benden sonra bela, kaçırılma ve sürgüne uğrayacaktır. Nihayet beraberinde siyah bayraklar bulunan bir kavim doğu tarafından gelecek ve hayır isteyecekler. Fakat istekleri yerine getirilmeyecek. Bunun üzerine savaşacaklar ve onlara yardım edilecek. Bundan onra istedikleri kendilerine verilecek, fakat kendileri bunu kabul etmeyip emirliği Ehli beytimden bir adam tevdi decedkler. Bu da insanları yeryüzünü daha önce zulümle doldurdukları gibi yeryüzünü adaletle doldurcaktır. Artık sizden kim o güne yetişirse kar üstünde emeklemek suretiyle de olsa onlara varsın (katılsın), buyurdu.
                              2- Peygamber (s.a.v.) buyurmuştur:
                              Ümmetim içinde el-Mehdi olacaktır. (aranızda kalması) kısa tutulursa (kalacağı süre) 7 (yıl)dır. Kısa tutulmazsa dokuz yıldır. Benim ümmetim o devirde öyle bir fefah bulacak ki o güne dek onun mislini kesinlikle bulmamıştır. Yer, yemişini verecek insanlardan hiç bir şey saklamayacaktır. Mal da o gün birikmiş olacak. Adam kalkıp, Ya Mehdi! bana mal ver diyecek Mehdi de: Al, diyecektir.
                              3- Sizin hazineniz yanında üç kişi çatışacak. Üçü de bir halifenin evladıdır. Sonra bunların hiç birisine olmayacaktır. Daha sonra doğu tarafından …)
                              Siz o ordunun başında geleni görünce kar üstünde emeklemek suretiyle de olsa ona beyat ediniz. çünkü o Allah'ın halifesi Mehdidir. Buyurdu.
                              4- Ali r.a.ten rivayet edildi REsulullah buyurdu:
                              el-Mehdi bizden, Ehli Beyttendir. Allah onu bir gecede ıslah eder.
                              Not: Şia kaynaklarına göre Mehdi a.f. bir gecede anne karnında büyüyerek aynı gecede dünyaya gelmiştir. (Qom_u_aşk)
                              5- Ümmü selemenin yanındaydık. bir ara Mehdi hakkında münazara yaptık. Bunun üzerine Ümmü Seleme (r.a.) : ben, Resulullah (s.a.v.)'den işittim, buyurdu ki:
                              Mehdi (kızım) Fatıma'nın veled (nesl)indendir.
                              6- Resulullah buyurdu ki:
                              biz Abdulmuttalibin çocukları cennet halkının büyükleriyiz. Ben, Hamza, Ali, Cafer, Hasan, Hüseyin ve Mehdi.
                              7- ..Doğudan bir takım insanlar çıkacak ve Mehdi için ortam hazırlayacaklar, buyurdu. O, Mehdi'nin hükümdarlığını kasdeder.
                              bir diğer sünni kitap olan yanebiul mevedde kitabından
                              Her devirde ümmetime, Ehli beytten adil bir zat gelecek, bu dini tahrif edenlerin tahrifatını, ehli batılın butlanını ve cahillerin tevilini kaldıracaktır. Çok iyi biliniz ki bizi Allah'a götürecek olan siziin imamlarınızdır. onun için imamlarınızı çok dikkatle seçin.
                              Molla siretinden nakille yenabiul mevedde sayfa 104. şemsettin yeşil yayınları beşinci basım ist.
                              bu kitabın 238. sayfasından itibaren ise İbn Abbastan, Cabir bin Abdullahtan ve İmam Ali a.s.'dan gelen üç farklı hadiste 12 imam ad ad sayılmaktadır...
                              Gönderen: ali enis - 28 Eylül 2011, 16:19:18
                              Muaviyenin Ali a.s.'ı cuma hutbelerinden lanetlettiği ve Sad'a emretmesine rağmen onun sövmediği hadisi neredeydi? kaynağıyla yazabilir misiniz
                              Gönderen: منتظر(Muntazar) - 21 Aralık 2011, 19:48:49
                              Elemmeddin buna dair kaynaklar sunmuştu sanırım ben bir bakıyım
                              Gönderen: cundeb - 21 Aralık 2011, 20:27:24
                              Alıntı
                              «Bilmez misin ki İslâm, kendinden önceki günâhları
                              yok eder, Hicret de ondan önceki günahları yok eder, Hac da ondan önceki günahları yok eder?.» buyurdular.
                              masiyetlerin günahını yokederler mi?
                              Gönderen: منتظر(Muntazar) - 21 Aralık 2011, 20:30:19
                              KARDEŞ ORDA amr bi as ın muaviye hakkında düşüncelerini yazdık yani konu o değil idi.
                              süneni nesei'de şu hadise rastladım: yer/ toprak bana secde yeri ve temiz kılındı. kitabul mesacid bab42 cilt1. halı seccadeye secde edilmez
                              güncel...
                              Halife Ebubekir, halifeliği döneminde dinden çıktıkları için değil zekatı vermedikleri için insanlarla savaştı:
                              Ömer: nasıl oluyor da lailahe illallah deyinceye kadar insanlarla savaşman gerekirken, şimdi zekat vermeyenlerle savaşıyorsun deyince Ebubekri: Vallahi namazla zekatın arasını ayıranlarla mutlaka harb edeceğim
                              Sahihi Müslim Kitabul İman 32. hadis. sayfa 183 cilt 1
                              1- 12 İmam Hadisleri
                              Peygamber'den işittim, o: "12 Emir olacaktır" buyuruyordu.
                              ... hepsi Kureyş'ten olacaktır.
                              S. Buhari, Kitabul Ahkam, babul istihlaf (vefat ardından halife tayin etmek babı hadis no: 79. Ötüken Yayınları Cilt 15. Sh: 7075
                              insanlardan iki kişi kaldığı müddetçe bu iş Kureyş'te devam edecektir. (Mehdi a.f ve bir kişi son saate yakın... Yorum: selmancan)
                              S. Muslim, Kitabul İmare Emirlik bahsi Hadis no: 1820. Sönmez Neşriyat yay. Cilt 8. Sh: 4119
                              Gerçekten bu iş onların arasında 12 halife geçinceye kadar bitmeyecektir. ... Hepsi Kureyşten.
                              S. Muslim, Kitabul İmare Emirlik bahsi Hadis no: 1821. Sönmez Neşriyat yay. Cilt 8. Sh: 5120
                              ... 12 zat hükmettiğim müddetçe...1821/6. hadis
                              ... İslam 12 halifeye kadar aziz olmakta devam edecek. 1821/7. hadis.
                              ... bu iş 12 halifeye kadar aziz olarak devam edecek 1821/8. hadis.
                              ... Bu din 12 halifeye kadar azizi muhkem devam edecek 9. hadis.
                              ... 12 halife gelinceye kadar. 1822/10. hadis. a.g.e
                              Gadiri Hum Hadisi:
                              ... Resulullah Mekke ile Medine arasında Hum denilen suyun başında aramızda hutbe okumak üzere ayağa kalktı ve Allah'a hamd u sena etti. ve şöyle buyurdu:
                              ... … bir de Ehlibeytimi bırakıyorum. Ehlibeytim hakkında size Allah'ı hatırlatırım, Ehlibeytim hakkında size Allah'ı hatırlatırım, Ehlibeytim hakkında size Allah'ı hatırlatırım. kadınları
                              Ehlibeyttendi lakin...
                              S. Musilim, Fedailus Sahabe Ali b. Ebu Talib'in fazileti babı 2408. hadis. Sönmez Neşriyat Cilt 10. sh: 6199
                              Kadınları onun Ehlibeytinden değildi. Çünkü kadın zamanın bir kısmında erkekle beraber olur sonra onu boşar kadın babasına ve kavmine döner.
                              S. Musilim, Fedailus Sahabe Ali b. Ebu Talib'in fazileti babı 2408/37. hadis. Sönmez Neşriyat Cilt 10. sh: 6200
                              Gökten yere uzanan bir ip. kıyamet günü havuz başında bana varıncaya kadar bu ikisi birbirinden zinhar ayrılmayacaktır. Bunlar hakkında bana nasıl halef olacağınıza dikkat ediniz.
                              Süneni Tirmizi Menkabe babları, Ehlibeytin menakıbı, Hadis no: 4038. 4036 Yunus Emre yayınevi Osman Zeki Mollamehmetoğlu tercümesi
                              Ehlibeyt: Ahzap 33 inince örtünün altına alınan Ali Fatıma Hasan Hüseyin'dir, Ümmü seleme değildir.
                              Süneni Tirmizi Menkabe babları, Ehlibeytin menakıbı, Hadis no: 4037.
                              ben gördüm sen de gör:
                              kim demiş Ehli sünnetin hadis kitaplarında 12 İmam ve Gadiri Hum hadisleri yok diye:
                              http://youtu.be/snL6iW-zr3M
                              "

Yorum

2-.......İbn Şihâb şöyle demiştir: Bana Urve ibnu'z-Zubeyr ha¬ber verdi; ona da mü'minlerin anası Âişe (R) şöyle haber vermiştir: Rasülullah'm kızı Fâtıma aieyhi's-selâm Rasûlullah'ın vefatının ardın-dan Ebû Bekr es-Sıddîk'tan Allah'ın, kendisine döndürdüğü mallar-dan Rasûlullah'ın geride bıraktığı, kendisine âid mîrâsım taksim etmesini istedi. Ebû Bekr de ona: —Rasûlullah (S): "Biz (peygamberler topluluğu) mîrâs olunma¬yız.Bizim bıraktığımız şeyler sadakadır" buyurmuştur, dedi. Bu cevâb üzerine Rasûlullah'ın kızı Fâtımaöfkelendi ve Ebû Bekr'den ayrıldı.Onun Ebû Bekr'den ayrılıp uzaklaşması tâ ölünce¬ye kadar devam etti. Ve Fâtıma, Rasûlullah'tan sonra altı ay yaşadı. Âişe dedi ki: Fâtıma, Ebû Bekr'den, Rasûlullah'ın Hayber'den, Fedek'ten ve Medine civarındaki sadakasından, yânî geriye bıraktığı mallarından olan kendi hissesini istiyordu. Peygamberimiz buyurdu:54- "Fatıma benden bir parça. Kim onu öfkelendirirse beni öfkelendirmiş olur." Sahihi Buhari, Ötüken yayınları. cilt 15 sayfa: 7075. Kitabul Ahkam. 52. Bab. hadis: 79.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X