Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hangi Kur’an / Ali ŞERİATİ

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hangi Kur’an / Ali ŞERİATİ

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”
    tam da biz Alevilerin yaklaşımını açıklamış,Şeriatinin diline sağlık

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

ya varsa?

Yorum

[quote author=Seccâd_ link=topic=13962.msg99116#msg99116 date=1281384603]
        Suphanallah...! Birileri hakikaten yazılanları ve söylemleri taassup, önyargı ve kendi anlamak istediği gibi algılamayı çok seviyor bu form sitesinde...!

Şeriatinin ulema ile bir derdi yoktu. Aslında onun hiç kimse ile bir derdi yoktu. O eğer İmam Humeyni ve diger ulemayı batıl yolda görüyor olsa idi cansiperane onların yanında yer almaz ve destek için tüm gücü ile çaba sarf etmezdi. Onun tepkisi ulema dışındaki mollalardı... İran İslam Cumhuriyeti (Allah muhafaza) bir gün yıkılırsa işte Ali Şeriati'nin tepki verdiği mollaların bunda çok vebali olacak.

Madem çok seviliyor neden Şeriati denildiğinde mollalar cin çarpmış gibi oluyor ve bir çok kitabı halıhazırda neden yasaklı?
        [/quote]

-----------------------------------------------------------------

Şeriatinin ulema ile bir derdi yoktu. Aslında onun hiç kimse ile bir derdi yoktu. O eğer İmam Humeyni ve diger ulemayı batıl yolda görüyor olsa idi cansiperane onların yanında yer almaz ve destek için tüm gücü ile çaba sarf etmezdi. Onun tepkisi ulema dışındaki mollalardı...

sen kendini kandırıyorsun bu saydıklarınla derdi yoktu dediğin yerde, eğer öyle olsaydı ne diye kitapları yasaklanmış olsun ki?

yukardaki kilit sözler kişiliğini ortaya koyuyor,bu da gelenekçileri,molları,hatta derdi yok dediklerini bile rahatsız etmiş ki kitapları yasaklanmış,

yoksa kim kitapalrını yasaklama cüretine dursun,en üst kademenin desteği üzerinde olsaydı

Bunlardan ilki insanların geleneksel İslam`ı değil; gerçek İslam`ı anlamalarını sağlamak, ikincisi ise insanlara düşünme, sorgulama alışkanlığı kazandırmak.
        yasanılanın gerçek islam olmadığını şirk işi olduğunu anlatmış

Ali Şeriati`nin eserlerine niçin yasak getirildi? Çünkü Ali Şeiati insanlara gerçek İslam`ı anlatıyordu. Bu durum Mollaları rahatsız etti. Mollalar insanların aydınlanmalarını, gerçek İslam`ı yaşamalarını istemiyor.
        burdan da gerçek islam ile sahte islamın varlığını anlayabiliyoruz

tepeden destek olmadan eserleri yasaklanmaz,hatta şehit diyorsunuz ya, ne gibi şehit edildi,meseleyi irdelemiş değilim,hatta kendisini tanımam tesadüfen sayfaya girdim,

doğal ölüm değilse kitabını yasaklanayanların,yasaklanmasına göz yumöanların katletmiş olması uzak ihtimal bile değil

Ali Şeriati

Yorum

Bizim ülkemizde Ali Şeriati'yi bayraklaştırıp İnkılaba karşı kullanan vahabi-mealci anlayışa mensup bir kesim var ki,sürekli bu konu açıldığında alimlerle Dr. Ali Şeriati'nin problemli olduğun anlayışı enjekte edilip insanları şiaya karşı soğumaları hedeflenmektedir ,hatta utanmasalar Ali Şeriati'nin Şia olmadığını iddia edecekler ,Ehl-ibeyt Şiası ,Ali Şiası ,Caferi Şiası olan Şehidimize selam olsun ,yolu yolumuzdur ,samimi inancı, cesaretiyle ,ilmiyle toplumunun aydını-aydınlatanı olmayı hak etmiştir
          Gerek İmam gerek, Ayetullah Hamaney ,gerekse diğer aydın alimlerimiz ondan rahmet ve iftiharla bahsetmişlerdir ,Ehlibeyt sitelerini takip eden arkadaşlar bunun farkına varırlar ,fuzuli yere yazılar yazıp ucuz kahramanlıklar peşinde koşmanın alemi yok ...

Yorum

[quote author=ahmed link=topic=13962.msg99122#msg99122 date=1281387775]
            Bizim ülkemizde Ali Şeriati'yi bayraklaştırıp İnkılaba karşı kullanan vahabi-mealci anlayışa mensup bir kesim var ki,sürekli bu konu açıldığında alimlerle Dr. Ali Şeriati'nin problemli olduğun anlayışı enjekte edilip insanları şiaya karşı soğumaları hedeflenmektedir ,hatta utanmasalar Ali Şeriati'nin Şia olmadığını iddia edecekler ,Ehl-ibeyt Şiası ,Ali Şiası ,Caferi Şiası olan Şehidimize selam olsun ,yolu yolumuzdur ,samimi inancı, cesaretiyle ,ilmiyle toplumunun aydını-aydınlatanı olmayı hak etmiştir
            Gerek İmam gerek, Ayetullah Hamaney ,gerekse diğer aydın alimlerimiz ondan rahmet ve iftiharla bahsetmişlerdir ,Ehlibeyt sitelerini takip eden arkadaşlar bunun farkına varırlar ,fuzuli yere yazılar yazıp ucuz kahramanlıklar peşinde koşmanın alemi yok ...
            [/quote]

ben tanımam bilmem ama bak ne deniyor,kitapları iranda yasaklıymış,

bu ne lahana bu ne turşu kardeş

sözlerini irdele bi de, gerçek islam ile geleneksel islam denklemini ortaya koyuyor

gerçek dediği yerde,geneneksel dediği şirksel islam elbet, idraka ermek çok mu zor

biri gerçek ise diğeri geleneksel,

gerçeğin karşıtı nedir düşünsene,

Ali Şeriati

Yorum

Ali Ekber niye hemen inanıyorsun ,öyle birşey yok ,çeşitli platformlarda Merhumdan övgülerle bahsedilir ,yüksek merciler tarafından hem de ,bu arada sana tavsiye ederim birkaç eserini ben merhumu çok severim .Üslubu ,mücadelesi akidesi ...vs
              İnsanın 4 zindanı
              Ali
              Dine Karşı Din
              Anne- baba biz suçluyuz
              Hacc
              İslambilim
              Ebuzer

Yorum

[quote author=ahmed link=topic=13962.msg99125#msg99125 date=1281390146]
                Ali Ekber niye hemen inanıyorsun ,öyle birşey yok ,çeşitli platformlarda Merhumdan övgülerle bahsedilir ,yüksek merciler tarafından hem de ,bu arada sana tavsiye ederim birkaç eserini ben merhumu çok severim .Üslubu ,mücadelesi akidesi ...vs
                İnsanın 4 zindanı
                Ali
                Dine Karşı Din
                Anne- baba biz suçluyuz
                Hacc
                İslambilim
                Ebuzer

[/quote]

-----------------------------------------------------------------------------

Ali Ekber niye hemen inanıyorsun ,öyle birşey yok
                ben bilmediğim konuda iddia etmicem kardeş ama olası ki yanılan sensin ve kitabı gerçekten de yasaklı diğer kardeşin bildirdiği gibi?

kitapları gerçekten de yasaklıysa,senin düşüncende ne gibi değişiklik meydana gelecek veya gelmeyecek ben esas bu işi merak ediyorum

Şurdan okuduğum iki sözü bile baya hoşuma gitti şöyle ki,tekrar oku istersen ne demiş,tam da biz Alevilerin felsefe ve bakışlarına uygun işler zikretmiş,bu tür sözleri söylşemi,ş biriyse,kitaplarının İran'da yasaklanmış olduğuna ben kendi adıma inanmaya hazırım,

biz de benzer görüşlere sahibiz Hac,Mekke konusunda

Bunlardan ilki insanların geleneksel İslam`ı değil; gerçek İslam`ı anlamalarını sağlamak, ikincisi ise insanlara düşünme, sorgulama alışkanlığı kazandırmak.
                bak bu söz de baya açıklayıcı anlamak isteyene,

geleneksel olarak nitelemiş yaşanılanı,

gerçek islam olarak nitelemiş alışmaları gerekeni,ve bunu düşünmeyle,akılla irtibatlandırmış

benim çeşitli yazılarımı ,eleştirilerimi okursan anlarsın ki aynı işleri masaya yatırmaktayım, şirk koşmanıza,Allaha iftira atmanıza,hicr 9 a savaş açmanıza dair

Ali Şeriatı bu öne sürdüklerime geleneksel İslam demiş, ben şirk ,iftira atmak,Allaha savaş açmak diyorum

gerçek İslam demiş Kuranda barınana, buna ben de gerçek İslam diyorum

Ali Şeriati

Yorum

"ben bilmediğim konuda iddia etmicem kardeş ama olası ki yanılan sensin ve kitabı gerçekten de yasaklı diğer kardeşin bildirdiği gibi?

kitapları gerçekten de yasaklıysa,senin düşüncende ne gibi değişiklik meydana gelecek veya gelmeyecek ben esas bu işi merak ediyorum"

Ali şeriatinin kitaplarının iranda yasak olduğuna dair deliliniz nedir? hangi kitabı nerede hangi yayınevi tarafından basılması reddedilmiş. bu konuda ben de zaman zaman burda bir şeyler duydum ama bunun gerçek olduğuna dair hiç bir somut delil görmedim. sizi bunu ispata davet ediyorum yoksa iftiracı olarak huzuru mahşerde borçlu olacaksınız.

Tersine İran sizin bildiğinizden hatta hayalinizden çok daha fazla özgürlükçü. bunu daha yakında yaptığım gezimde müşahade ettim. bir çok konuda kanunlar ve ahlaki yapı oturmuş. toplum ne yapacağını bilen bilinçli bir hale gelmiş. bir çok olay kanunlarla değil halkın benimsemesiyle yürüyor. örneğin 18 gün boyunca bir tane bile tesettürsüzlük nedeniyle ahlak polisinin görev yaptığını tutuklamada bulunduğunu ya da herhangi bir suç unsuru gördüğümü söyleyemem.

Şeriatinin tüm kitaplarının yayınlanmaması için hiç bir yasağın olduğunu sanmıyorum. ama bu konuda yine araştırmalarım sürecek. bu arada iddia sahibi olarak bunu ispatlamak delil gösterip şurda şu kitap yayınlanmamıştır demek size düşer....

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=13962.msg99260#msg99260 date=1281467991]
                    "ben bilmediğim konuda iddia etmicem kardeş ama olası ki yanılan sensin ve kitabı gerçekten de yasaklı diğer kardeşin bildirdiği gibi?

kitapları gerçekten de yasaklıysa,senin düşüncende ne gibi değişiklik meydana gelecek veya gelmeyecek ben esas bu işi merak ediyorum"

Ali şeriatinin kitaplarının iranda yasak olduğuna dair deliliniz nedir? hangi kitabı nerede hangi yayınevi tarafından basılması reddedilmiş. bu konuda ben de zaman zaman burda bir şeyler duydum ama bunun gerçek olduğuna dair hiç bir somut delil görmedim. sizi bunu ispata davet ediyorum yoksa iftiracı olarak huzuru mahşerde borçlu olacaksınız.

Tersine İran sizin bildiğinizden hatta hayalinizden çok daha fazla özgürlükçü. bunu daha yakında yaptığım gezimde müşahade ettim. bir çok konuda kanunlar ve ahlaki yapı oturmuş. toplum ne yapacağını bilen bilinçli bir hale gelmiş. bir çok olay kanunlarla değil halkın benimsemesiyle yürüyor. örneğin 18 gün boyunca bir tane bile tesettürsüzlük nedeniyle ahlak polisinin görev yaptığını tutuklamada bulunduğunu ya da herhangi bir suç unsuru gördüğümü söyleyemem.

Şeriatinin tüm kitaplarının yayınlanmaması için hiç bir yasağın olduğunu sanmıyorum. ama bu konuda yine araştırmalarım sürecek. bu arada iddia sahibi olarak bunu ispatlamak delil gösterip şurda şu kitap yayınlanmamıştır demek size düşer....
                    [/quote]
                    -----------------------------------------------------------------------------

kardeş,yazıları iyice takip etmiş olsaydın anlardın ki ben konuyu açan canın paylaştığından 2 alıntı yaptım

yaptığım alıntılar benim de kafamı kurcalayan işlerdi,alıntılarımı tekrar verip konuyu uzatmayı gerekli görmüyorum

peşine seccad isimli üye şu yorumu yapıyor

seccad=
                    Maalesef islam devrime bunca emeği geçen şehit Dr Ali Şeriati'nin eserleri bugün İran'da yasaklılar arasında
                    konuyu iyi izlemiş olsan anlarsın iddia sahibi kimmiş

peşine seccad Ali Şeriati'nin eşinin yazısını yayınlıyor,dikkatimi şu cümle çekiyor

geleneksel islam ile gerçek islam

bu konuda benim de sorgulamam olduğu için,anımsarsın Allaha iftira atışınız,şirk koşmanız,ve hicr 9 a savaş açmanız meselesi,Ali Şeriati ilgimi iyiden iyie çekmeye başladı

en son senin paylaştığın yazıda şu cümlesi dikkatimi çekti,

puthane diyordu hacca mekkeye, bu bakış ise, tam biz Alevilerin yaklaşımını anlatıyordu

Bu okuduklarım Ali Şeriati'ye ait yazılarsa,senin paylaştığın yazı dahil,

benim zaten Allaha iftira,şirk ve hicr 9 a savaş açmışlıklarını sorguladığım İran tipi sözde İslam ülkesinin ,bu tarz yazan birinin,Ali Şeriatinin yani kitaplarını yasaklamış olması ihtimali elbette olası

başta dedim ne Ali Şeriatınızı tanırım,ne başka birini,aklıma,mantığıma yatan işlerin altını çizmişlik dışında ne yaptım ki?

ben mi dedim Ali Şeriatinin kitapları yasaklı veya değil?

yasaklı olsa da hava civa,olmasa da beni bağlayan yönü yok Ali Şeriatinizin,

yazdıklarından fikir birliği olan bir kaç nokta var,hemde baya büyük nokta şöyle ki puthane diyebilmiş hacca mekkeye

şöyle ki geleneksel,bana göre şirk,Allaha iftira felan İslam ile gerçek İslam işini ele alması, ne kadar isabet ettiğime delil olmaya fazlasıyla yetrliydi

bu sebepten Ali Şeriatiye hayır duası okudum

Hanifliğini,Allah için hüküm verdiğini sezip dedim ki:

Hak Muhammed Ali, ihlasla,hanif bir şekilde ona yönelenlerin emeğini katında yazar inşallah
                    iş bu kadar basit

artık kitapları İranda yasaklı mı değil mi, bunun müzakeresine iddia sahibi seccad ve sen oturursunuz,benim sorumluğumda olan bir iş yok

Ali Şeriati

Yorum

Suphanallah...! Sizin birinin sözüne itimat etmemeniz, ehemmiyet vermemeniz ve şüphe duymanız için onun sünni olması kâfidir. Ve sözüne değer verip müspet bakmanız ve itimat etmeniz içinde onun şia olması kâfidir.

Yasaklı diyorsak yasaklıdır. Bilmeden konuşmaktan ve iftiradan Rabbe sıgınırız. Tıpkı biharül envarın dört cildi gibi ali şeriatinin bir çok eseride halıhazırda yasaklı. Ayrıca bir takım şiaların Şeriati'yi savunması beni mesrur etti. Zira ben Ali Şeriati' nin şehadetini bile red eden bir çok şii tanırım.

İran'da olmakla, iran'ı gezmek arasında fark vardır. 18 gün İran'da kalmakla ben görmedim etmedim denilmez. Biz daha geçen gün özel vasıtasında tesettürsüz olduğu için hicap polisleri tarafından trafikte durdurulup ikaz edilen bir bayan gördük. Ve çok kısa zaman önce Kum'da hicap yürüyüşü yapıldı. Türkiye'de hicap serbest olsun diye yürüyen müminler bu kez de serbest olan bir ülkede hicaba sahip çıkmak adına sahnedeydiler. Ve bizde bu yürüyüşe iştirak edenler arsındaydık. Siz hazar denizine kuzey tarafına gitmemiş olmalısınız. Orda sahil kenarındaki halkın ahvali Türkiye'deki mersin plajına benziyordu. Biz sahilde tamamen baş açık hicapsız vaziyette eşi ile oturan bayanlar gördük.

Ben bunları anlatırken müteessir bir çehre ile anlatyorum. Bu olmamalı islam ülkesinde diye... Yoksa sevmişizki ülkemizi terki diyar etmişiz de islam kokan topraklara gelmişiz...

Biz geçen akşam Kum'daki bostani alavi parkındaydık. Biz abdest almak için hazırlık yapıyordukki gecenin tam 11 buçugunda belkide 20, 25 tane genç kız islamla alakası olmayan cahilce şarkılar söylüyordı. bir halka oluşturmuşlar. Sıra ile ortaya biri geçip raks ediyorlardı... Bu durum yarım saate yakın sürdü. En hazin olanı neydi biliyormsunuz? Eglenceleri bittikten sonra dalga geçer bir uslupla salavat çekerek ...ve accil ferecehum demeleriydi... vesselam

Yorum

Seccad kardeşim işte yanılgı da burdan kaynaklanıyor, nice insanlarla oturup konuşurken söz konusu şia olunca hemen İran, akabinde oradaki bir kısım cahil ve İslam düşmanı insanların eğlence ve yaşam tarzlarını söylerler çok bilmiş allame takılan ,ona buna kafir müşrik demek için fırsat kollayan ,meydanlarda çıkıp 2 tane slogan atıp ,onu da şov amaçlı olduğuna inandığım ,sonra bunu müslümanlara anlatırlarken dahi kibir ve böbürlerine şahit olduğum,2-3 site açıp,kafalarının estiği şekilde dergi çıkarıp müslümanların kafalarını karştırmaktan başka bir amaçları olmayan ,kimseleri sallamayan ,adeta İslam'ın birer müfessiri olarakta kendilerinden başka hiçbirşeyi kabul etmeyen zevattan ben bunları çok işittim ,iştiyorum da o kadar sloganik ,o kadar yapmacıklar ki acıyorum kendilerine ...
                        Kardeş İslam gönül işi değil mi? 20-25 tane bayan demişsin ,yani bu kıstas mı? Bizi bağlayan mektep olmalı ,idare eden anlayışın adaleti ve Kur'an ve Ehlibeyt eksenli vahdet anlayışına dayalı olması değil mi?Sokakta ada şarkı söylüyormuş ,bayan başını yarım açıyormuş ,gizli içki içiyormuş bunlar aciz insanların lafları seni tenzih ederim ,bunu söyleyenler şiayı sindiremeyen tiplerdir ,sen kendin söylüyorsun Mersin'i Allah aşkına İslami bir anlayış egemen olduğun zaman o rezaletleri bitecek mi ,kardeş Antalya'yı ,İzmir'i batıyı geçin diğer illerde fuhuş sektörü ,uyuşturucu ,kumar rakamlara vurulsa milyonlar bunlar birgünde mi biter ,hele de emperyalist kuşatma had safhada ise ,keyfiyettir esas olan kemiyet değil bizim için ,İmam (r.a.) bu lafları devrim yaptığı zaman söyleyenlere ne diyor :"Herhalde onlar 124 bin masumun yaşadığı bir devlet istiyorlar ".
                        Son olarak Ali Şeriati bizim önemli değerimizdir Seccad kardeşim,ve onu asla kendilerine kale yapmak ve şia düşmanı göstermek isteyen art niyetli vahdet düşmanlarına bırakmayacağız,çünkü o Ali şiasıdır,Ehlibeyt şiasıdır.

Yorum

Seccad kardeşim,

bize Şeriatinin yasaklı kitaplarından hangileridir, nerede yasakla karşılaşılmıştır, basmak isteyip de bastıramayan ya da basamayan olmuş mudur somut örnekler gösterirseniz bizim soruşturma imkanımız doğar. ama böyle çok genel ifadelerle biz araştırma yapamıyoruz. sorduklarımız da örnek istiyor, bizim sorduklarımızdan kimse böyle bir yasaktan haberdar değil..

ikincisi hazar denizinde mersn plajı gibi cümlenizi biraz açar mısınız? yani plaj var ve insanlar af edersiniz çıplak denize mi giriyor, tamam başı açık ve elbise ile bulunmuş olabilirler denetimin olmadığı bir zamanda ya da denetime cezaya rağmen rejim düşmanı islam düşmanı bir kaç provakatör çıkabilir ve İslam düşmanları da bunu büyüterek yansıtabilirler.

ki yapıyorlar bunu. eğer biz sağlam kaynaklardan İran bilgileri ve haberleri almış olmasak sistemin kaç defa yıkılışını beklerdik. öyle ki ha bu gün ha yarın diye.. çünkü onlara göre yıllardır sistem yıkılacaktı.. halk karşıydı.. ama ordaki sistemin burdaki laiklikten daha az korumaya muhtaç olduğunu memnuniyetle gördük.. burdaki sistem çok daha fazla güçle korunmakta... ama kimse türkiyede laik sistemin (batılılar ve medya) tehlikede olduğunu ha bu gün ha yarın yıkılacağını söylemiyor... tersine çok güçlü, kurumları oturmuş bir sistem olarak gösteriyor...

Yorum

Rabbim işlerinizi kolaylaştırsın. siz sanırım iranda yaşıyorsunuz, kıymetini bilin bizim de hasretimizi yaşayın.. bize dua edin haremlerde...

Yorum

Selam Aleykum

Rahman ve Rahim Allah adıyla

Şeriati’nin fikirlerinden beslenenler değil, o muhteremin ölü bedeninin arkasına saklananlar, onu kendi öğrencileri gibi tahlil ve eleştiriye tabi tutarken, Şeriati’nin kendi toplumunun kültürü haline gelmiş Safevi şia’lığını nasıl yerden yere vurduğunu görememenin miyopluğu ile atalardan kalan edilgen dinine ilahi öz öğretiler gibi sarılanların, Şeriati’yi kendilerine sütre etme haklılığı ne derece insafa sığacak erdemli eylemdir acaba?

Ali şeriati yaşasaydı, binlerce gencin kanı ile filizlenmiş bir İnkilabın muhalifi olur muydu? sorusu, soru değil. Şeriati yaşasaydı, hayatın her anının sorumluluğunu üstlenen devrimci bir aydın olarak, devrimin sürekliliğini gerektiren evrimsel kriterler her ne ise, onu bulur ve hayata geçirmenin metodu hakkında tükenmez ve bitmez coşkusu ile sunardı.

Ali Şeraiti öz İslam adına ki, Onun Ali Şia’sı bunu çağrıştır, Safevi Şia’sından arınması gerekliliğini savunurken, bütünsel reddi mirasta bulunduğunu sananlar, onun ne yapmak istediklerini anlama yetisinden çok uzakta olduklarını da göstermiş olmuyor mu?

İslam devrimini, Safevi Şia’lığı ile kendi arasına set koymadığını dillendirmek Velayet-i Fakih doktrinine aşinasızlığın ya da karşıtlığının üst noktası olmalı.

Yorum

evet Allah razı olsun

işte bu nedenle biz onların samimiyetlerine şüphe ile bakıyoruz..

belki de böyle bakmakla yanılıyoruz...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X