Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Dirilt bizi ey Kur’an!

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Dirilt bizi ey Kur’an!

Öncelikle benim burada ki yazı ile ilgili bir problemim yok hamdolsun.

Benim kişiye, Mealci dememin sebebi bu yazı değil! Bunu defalarca yazdım. Kişinin yaptığı kendi şahsi açıklamalarıdır. Ki kendisi Sadece Kuran diyenlerdendir. Ve Kuran ayetlerini çocuk oyuncağı gibi birilerini kafir-müşrik-münafık-cahil etmek için kullanmakta "kendi düşüncesini kabul etmeyen herkese bir ayetle sen şucusun sen bucusun demektedir". Ben defalarca açıkladım. Tekrar açıklama gereği duyuyorum.

Bu güne kadar her fırsatta Şia’yı hem inanç bazında hem Ulema bazında tekfir etmekten asla geri durmayan ve kendisine cevap verenleri Ayetlerle cahil-kafir-münafık-müşrik diye niteleyen ve muhataplarının sanki Kuran’ı reddediyormuş gibi sözler beyan eden bir insan ne kadar samimi olabilir? Kendisine bu forumda bir çok şiinin forum üzerinden ve özelden sorduğu hangi sorulara cevap verildi? Bazı yazıları bazı üyeler tarafından mantıklı bulunmayınca veya karşıt bir söz yazınca Furkan – 63 yazıp kenara çekilen bu kişi samimi mi?

Mealci mantığı ile, Şia’ya, Kuleyniye, Alimlere Saldırması ve hatta tekfir etmesi ve hatta çok ağır sözler söz etmesi birilerine hatırı var diye dokunmadı ise belli bir döneme kadar bir çok kişiye dokunmuyordu fakat artık dokunuyor! Ne zamana kadar sabır!

Ahlakçılık oyunu oynayan bazen yeni talebeler vardır. Ahlakçılığı öyle abartırlar ki Adaletten zerre kadar ışık kalmaz kendilerinde.

Kuran ve Ehl-i Beyt! Ne birini birinden öne geçirir ne de birini siler diğerini alırız. Ölçümüz bellidir. Kuranı Ehl-i Beytin dili ile, Ehl-i Beyti de Kuranın dili ile öğrenmeye, tanımaya çalışıyoruz. Ne Kuranı atıyor ne de Kuran’a bir saygısızlık da bulunuyoruz. Kuranla haşır neşir bir mektep olan Şia’nın bu insanın Şia’ya Kuran ile ilgili bu töhmetleri çok ağırdır.

Zavallı, hasta ruhlu bir zavallı açmıştı bir başlık. Ben onun mealci olduğunu tahmin ediyordum. Fakat söyleyemiyordum. Hoş olmazdı. Ne zaman ki Mealcilerin Sitesinden paylaşımlarda bulunup Şia’ya saldırınca artık Mealci olduğuna kanaat getirdim. Zaten aynı durum kendisine ait mealcilik sloganı için açılan özel odasında da mevcut idi.

Çok şey sorardım. Çok şey yazardım. Ama ahrete bırakacak ve bunun hesabını orada inşallah soracağım.

Biz bu güne kadar sabrımızı koruduk.

Yorum

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Kişilere takılanlar bir adım dahi ilerleyemezler hep kaldıkları yerde sayarlar, ilerlediklerini sanırlar ama heyhat ki ne heyhat...

Mealci damgasına muhattap olan sadece yukardaki makaleyi burda paylaşan zat-ı muhterem değil. Geneldir bu bir çok ortamda bu tür sorunlarla hep karşılaşmaktayım.

Adam ( ismi bende kalsın) hadisleri inkar etmediğini dile getirdiği halde sırf Kur-anla tartıyor diye mealci damgasına muhattap oluyor.

Kur-an dan sürekli bahsediyor diye mealci damgasına muhattap oluyor.

Cemaat ana kaideleri Kur-an dır diye mealci damgasına muhattap oluyorlar.

Mezhepçiliği kabul etmediklerinden dolayı mealci damgasına muhattap oluyorlar.

vs
      vs
      vs

Yukardaki benim mesajıma atfen mesaj yazan şahsa cevap olsun diye yazmadım yazımın yanlış anlaşılmaması için açıklamada bulundum. İlgililere duyrulur...
      EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

Evet! Kişilere takılanlar bir adım dahi ilerleyemezler hep kaldıkları yerde sayarlar, ilerlediklerini sanırlar ama heyhat ki ne heyhat...

Neyse...

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Selamun aleykum

Muhterem kardeşlerim, kusuruma bakmayın ama yukarıdaki yazının üzerinden böyle bir tartışmaya girmenizi bir talihsizlik olarak görüyorum. Yukarıdaki yazıda olanların muhtevasına, yazıyı yazan veya ekleyen ne kadar amildir, ne kadar değildir. Orda iddia edilenlere hangi şartlarda ulaşılır bunalr ayrı konulardır, yazının mutevasında olanlar ayrı konulardır. Kur'an'ın kendisinde de Kuranla dirilişe davet yok mu? Hadislerimizde yok mu? Elbette vardır. Ama bunların bir sürü şartları vardır, o ayrı bir meseledir.
          Zeydiyye kardeşin, üslubu bu forumdaki tutumalrını beğenmeyebilirsiniz. (Ben de beğenmiyorum), ya da sizin onun diğer zamanlardaki tutumunun benzerlerini ona karşı misilleme babından yapmayaı düşünüyor olablirsiniz, ama bana kalırsa bunların hiç birisi Kur'an üzerinde onunla böyle bir tartışmaya girmenize ruhsat sayılmaz..
          Rabbim hepimizi yanılgılardan muhafaza buyursun...
          Sorumlu kardeşlerden bu anlamsız tartışmayı ya tümden kaldırmalrını ya da kilitleyip bundan fazla devam ettirmemelerini istirham ediyorum...

Yorum

Konu Kilitlenmiştir.

Yorum

YUKARI ÇIK
            Çalışıyor...
            X