Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

KURAN'DA YEDİ KAT TABAKA

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: KURAN'DA YEDİ KAT TABAKA

[quote author=mavipanter link=topic=19903.msg145259#msg145259 date=1332437815]
    biz en yakın göğü yıldızlarla donattık ( mülk suresi) yıldızlar acaba en yakın yerdemiler ?
    [/quote]

Yakınlık izafi bir kavram. İnsanlar arasında bile. Birde yakınlık uzaklık belirlenen en az iki nokta arasındaki izafi mesafeyi anlatır. Mesela bize 100 km uzakta olan bir şehre göre, 80 km uzakta olan şehir yakındır. Uzaklık yakınlık hesap edilen iki nokta arasındaki mesafe ile ilgilidir.

İnsanoğlu hızını bayağı uzattı. Artık ışık hızı ile bir milyon ışık yılı uzaklık ile beşyüzbin ışık yılı hızını hesaplıyor, dolayısı ile bir milyona göre beşyüzbin ışık yılı bir milyon ışık yılına göre YAKIN olmaktadır.

Kulların bu uzak yakın ölçümleri bu derece devasa ise Hallaki Hakim Allahın YAKIN göğünü Allahın yarattığı daha milyarlar ışık yılları uzaklıktaki evrenlere göre keşfedilen evrene YAKIN GÖK demek ve yıldızlarla donatıldığını bildimek herhalde akıl ve insaf sahipleri için anlaşılır olacaktır.
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

onları şeytanlara taşlam ayaptık diyor. şeytanlar çok buyuk olmalı o zaman
      isterse günahım başından aşsın
      isterse sıratta yollarım şaşsın
      ister cehennemde vücüdum pişsin
      insanlığa giden yolu isterim.

Yorum

Arkadaşım maksadın anlamak ise ne ala. Yok eğer maksadın salamon rüşdilik yapmaksa yanlış yerdesin.

Şöyle düşün, senin o çok ileri kelli felli bilimsel görüşlerin senin için nasıl bir gelecek öngörmektedir. Bunu bir düşünsene.

Bilim bir tesbittir, yargı değildir Bilimsel tesbitlerle ilgili yargılarda size bırakılmış değildir. Dünyanın bilim adamlarının yüzde doksanından fazlası tanrıya inanmaktadır hem de o elde ettikleri bilimin en üst seviyesinden.

Fizik, Kimya, Biyoloji ve bütün pozitif bilimler alanında milyonlarca bilim adamı Tanrıya inanmakta ve tanrıyı kabul etmektedirler. Bu yüzden sizin bilim adına islamı, tanrıyı yok sayma mücadeleniz baştan yenilgiye mahkumdur.

Ne kendinizle ne de bizimle alay etmeye çalışmayın lütfen. Ölümü ve sonunuzu düşünün ve bu sonu nasıl mutlu bir sona bağlarım diye kafa yorun.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

tanrı yok diye birşey demedim. ama bilimadamlarının çoğu ateist bır kısmıda deisttir.

sonum ölümdür bu gerçek. gerçeği kabullenmek zorundayız.

Yorum

Hz.Ali'nin bi lafını gördüm geçenlerde çok hoşuma gitti. buraya da yazayım. Hz.ali'nin yanına ateist birisi gelip demişki:''ya allah yoksa?'' hz.Ali'de demişki:'' eğer allah yoksa benim kaybedeceğim bişey yok ama eğer varsa senin kaybedeceğin çok şey var.''
            O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

kendisinin aklı bulandığı gibi başkalarının da aklını bulandırmak istiyor.
              "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

[quote author=Kumeyl link=topic=19903.msg145277#msg145277 date=1332440424]
                kendisinin aklı bulandığı gibi başkalarının da aklını bulandırmak istiyor.
                [/quote]

benım aklım çok açık...

ya vars amantığı çok saçma. tüccar mantığı...birde ya hristiyanlık dogruysa o zaman yine yandın bin tane din var ne bılıyorsun islam dogru. bir yaratıcı olabilir ama sırf kendısıne inanmadı diye insanları yakan bir tanrıya asla inanmam.

Yorum

[quote author=mavipanter link=topic=19903.msg145278#msg145278 date=1332440524]

benım aklım çok açık...

ya vars amantığı çok saçma. tüccar mantığı...birde ya hristiyanlık dogruysa o zaman yine yandın bin tane din var ne bılıyorsun islam dogru. bir yaratıcı olabilir ama sırf kendısıne inanmadı diye insanları yakan bir tanrıya asla inanmam.
                  [/quote]

Sana kendisini tanıtıp inanmazsan yakacağını söylüyo işte burda bi adaletsizlik mi var?
                  O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=19903.msg145294#msg145294 date=1332442966]
                    Sana kendisini tanıtıp inanmazsan yakacağını söylüyo işte burda bi adaletsizlik mi var?
                    [/quote]

inanmamak ceza gerektirmez. yeterli delil yoktu ikna olmadım ve inanmadım.

bu niye ceza gerektirsin

Yorum

hayır sahibini inkar ediyorsun. Seni O hiç bir şey değilken yarattı. Her şeyini ona borçlusun ama nankörlük yapıyorsun.

Seni her yanından dalgalar sarsa içinde bulunduğun gemi batmak üzereyken Allah'tan başkasına mı yalvarırsın?

eğer gerçekten gerçeğin peşindeysen seni tartışmaya davet ediyorum.
                      Ancak üç şartım var:

1- inanç ve kutsal değerlerimize sövgü hakaret küçümseme alay yok

2- sonunda cevapsız kalırsan iman edeceksin..

3- gündüzleri zamanım olmaz akşamları tartışacağız..

bir de kardeşlerden ricam olur, aramıza girmeyecekler.. ok se tartışalım...

Yorum

Takılıp kalmışsın sen, ne ileri gidebiliyorsun ne de geri.
                        Kendini avutmak için bir türkü tutturmuşsun "Sırf kendisine inanmadı diye beni yakacak bir Tanrı'ya inanmam!"
                        Çünkü yaptıkların onun dininde doğru değil.. düşüncelerin vesveselere yenilmiş. kibrin hat safhada. Allah seni niye affetsin?
                        Ona ibadet etmiyor bir de onun yarattıklara karşı çıkıyor, ayetleriyle dalga geçiyorsun!
                        Allah'a karşı yalanla iftira eden veya onun âyetlerini yalanlayan kimselerden daha zalim kim vardır? Muhakkak ki O, zalimleri felâha ulaştırmaz (kurtuluşa eremezler)-Enam 21
                        Resulullah'ına laf ediyor, inananları yoldan saptırmaya çalışıyorsun. Sen artık şeytanın kölesi olmuşsun.
                        “Kim Allah’a ve Rasulüne isyan eder ve onun sınırlarını aşarsa onu da içinde ebedi kalacağı ateşe sokar. Onun için alçaltıcı bir azap vardır.”
                        Nisâ 14
                        Önceki musavi şimdi çıkmış mavipanter olmuş, bir panter edasıyla beyinleri parçalamaya çalışıyor. Bir amacın varsa kendinledir, buradaki insanlarla uğraşınca ne geçiyor eline? Sen kendin bir çukurun içine girmişsin zaten.

Casiye suresi ayet 23:
                        “Şimdi sen, kendi hevasını ilah edinen ve Allah`ın bir ilim üzere kendisini saptırdığı, kulağı ve kalbini mühürlediği ve gözü üstüne bir perde çektiği kimseyi gördün mü? Artık Allah`tan sonra ona kim hidayet verecektir? Yine de öğüt alıp-düşünmüyor musunuz?”

Allah senin durumuna düşmekten tüm mü'min kardeşlerimi korusun.
                        Bir gün öleceğiz, sende bende o toprağa gireceğiz. Bir Tanrı inancın varsa sorguya da inancın vardır elbet ya da olması gerek..
                        Ha Hristiyan olmuşsun ha Musevi, kabir de sorgu olacağını tüm din mensupları söyler..
                        Sorgu da hangi elçisinin ismini söyleyip şefaat diyeceksin Allah'tan, hangi yüzle?
                        O kapkaranlık çukurda bu söylediklerin yüzüne defalarca çarpacak, sonra orada da dilin açılırsa söylersin ben böyle Tanrı'ya inanma diye.
                        İnanmazsan inanma yahu, sen inanmadın diye Allah'a ne faydan ne de zararın olacak.
                        Tüm zarar ziyan kendinedir.

O gün bazı yüzler ağarır, bazı yüzler kararır. Yüzleri kararanlara: "İmanınızdan sonra küfrettiniz ha? Öyle ise inkâr etmenize karşılık azabı tadın" (denecektir).

Bir kaç sure ararken bir site de şu yazılara rastladım, o Allah ki istediğine yardım eder...
                        Hamdolsun...

“Kalb” sözcüğü: Kalp sözcüğü bireyin ortası, özü demektir. Bundan dolayı “yürek”e de kalp denmiştir. Araplar yüreği düşünce ve tefekkürün merkezi olarak bilmekteydiler. Giderek akla da kalp demeye başladılar. Bu kullanım” mahalliyet” mecazı mürseli idi. Bazı kullanımlarda akıl ve kalp kelimeleri eşanlamlı isimler olarak görülmeye başlandı. Ve dünyada hiç kimse bu kullanımın doğru bir temele dayanıp dayanmadığına aldırış etmedi. O nedenledir ki Kur’an’da kalp sözcüğü, kan pompalayan organ olarak değil aklın, düşüncenin, tüm zihinsel fonksiyonların merkezi olan beyin anlamında kullanılmıştır.
                        "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

sadece bugun tartışabilirim. tartışmaya hazırım.
                          ama konu yaratıcının varlığı değil islam olacak. yaratıcı olamaz demiyorum islam ondan gelmiş olamaz diyorum.
                          sizde cevap veremezsiniz doğruya iman edecek ve islamdan çıkacakmısınız

Yorum

ben kimse değilim ip numarama baksınlar.

Yorum

[quote author=mavipanter link=topic=19903.msg145299#msg145299 date=1332443680]
                              sadece bugun tartışabilirim. tartışmaya hazırım.
                              ama konu yaratıcının varlığı değil islam olacak. yaratıcı olamaz demiyorum islam ondan gelmiş olamaz diyorum.
                              sizde cevap veremezsiniz doğruya iman edecek ve islamdan çıkacakmısınız
                              [/quote]

doğru olan neymiş?

Yorum

Sayın mavipanter. Biz bilmediğimize bilemedik demekten utanacak değiliz. Eğer bilmediğimiz cevap veremediğimiz bir şey olursa bu islamdan değil kendi bilgi eksikliğimizden olabilir. Kendi bilgi eksikliğimizi islamın bu konulardaki literatürüne başvurarak giderme varken neden kendi bilgisizliğimizi islama yükleyip te islamdan çıkalım ki?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X