Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

KURAN'DA YEDİ KAT TABAKA

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: KURAN'DA YEDİ KAT TABAKA

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=19903.msg145302#msg145302 date=1332444088]
    Sayın mavipanter. Biz bilmediğimize bilemedik demekten utanacak değiliz. Eğer bilmediğimiz cevap veremediğimiz bir şey olursa bu islamdan değil kendi bilgi eksikliğimizden olabilir. Kendi bilgi eksikliğimizi islamın bu konulardaki literatürüne başvurarak giderme varken neden kendi bilgisizliğimizi islama yükleyip te islamdan çıkalım ki?
    [/quote]

aynı şekilde benimde bilmediğim şeyler olabilir. bu bilmediklerim agnostizmin yanlış olduguna delil olmaz.
    isterse günahım başından aşsın
    isterse sıratta yollarım şaşsın
    ister cehennemde vücüdum pişsin
    insanlığa giden yolu isterim.

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=19903.msg145297#msg145297 date=1332443545]
      hayır sahibini inkar ediyorsun. Seni O hiç bir şey değilken yarattı. Her şeyini ona borçlusun ama nankörlük yapıyorsun.

Seni her yanından dalgalar sarsa içinde bulunduğun gemi batmak üzereyken Allah'tan başkasına mı yalvarırsın?

eğer gerçekten gerçeğin peşindeysen seni tartışmaya davet ediyorum.
      Ancak üç şartım var:

1- inanç ve kutsal değerlerimize sövgü hakaret küçümseme alay yok

2- sonunda cevapsız kalırsan iman edeceksin..

3- gündüzleri zamanım olmaz akşamları tartışacağız..

bir de kardeşlerden ricam olur, aramıza girmeyecekler.. ok se tartışalım...
      [/quote]

hadi o yaratan allah değilde brahma ise ?
      hem delilin nedir. illa bir yaratıcı olmak zorunda da değil. evrim olgusu varoluşumuzu açıklıyor.
      tabi bu yol tanrının tercihide olabilir. ama en azındna 6 gunde yaratılmadık.

Yorum

[color=rgb(255, 0, 0)]İSLAM ÖNCESİ ARAP ŞİİRLERİNDE KUR’AN [/color]
        Muhammed’in farklı ve yeni hiçbir şey getirmediğini söyleyebiliriz.
        Ayrıca bu başlıkta örneklerini vereceğimiz İslam öncesi Arap Şiirlerindeki çoğu ifadenin Kur’an’da da geçtiğini, dolayısıyla Muhammed hazretlerinin yazdıklarının bir kısmını bu şiirlerden istifade ederek yazdığını, Arap şairlerinin yazdıklarından esinlendiğini ve bazı şiir sözlerini aynen alıp kullandığını göreceğiz.

Allah’la ilgili Motifler:
        Kin ve nefretin aleyhinize birleştirmiş olduğu kuvvet
        Allah onlara galibiyet mi yoksa mağlubiyet mi nasip edecek
        Bunu düşünemezler
        İşinizi harb bilen,
        Engin tecrübeli kimselere veriniz
        (Ya’mer- 372)

[color=rgb(0, 0, 255)]Senin arzunu sadece Allah yerine getirebilir[/color]
        [color=rgb(0, 0, 255)] İyilik [/color]yolcunun en iyi [color=rgb(0, 0, 255)]azığıdır[/color]
        (Ümmül Kays -549)
        Tek arzuları giyecek ve yiyecek olan
        Miskinleri Allah kahretsin
        (Hatim et Tai -605)

Lat, Uzzâ ve üçüncüleri Menât’a yemin ederiz; onlar yüce turnalardır, onların şefaa­tine elbette ümit bağlanabilir (Tavil)
        Kavimler ve Zülkarneyn:
        [color=rgb(0, 0, 255)]Gördüm ki Allah haktır, [/color]
        [color=rgb(0, 0, 255)] Arttı bu düşüncemden sonra Allah korkum[/color]
        [color=rgb(0, 0, 255)] Bilmez misin Allah Tübba’helak etti[/color]
        [color=rgb(0, 0, 255)] Lokman’ı, Ad’ı ve Adiya’ da helak etti[/color]
        [color=rgb(0, 0, 255)] Bunlardan daha önce de Zü ‘l-Karneyn‘i[/color]
        [color=rgb(0, 0, 255)] Firavun‘un ordusunu ve Necaşi’yi de helak etti [/color]
        (Zuheyr b. Ebu Sulma – 609)

Diğerlerini ise görürsün ki zırhlarını hazırlamışlar
        İrem ‘den beri gelen Davud yapımı zırhlarını (Züheyr)
        Ben sana hiçbir zaman hiyanet etmem
        Çünkü Allah amellerin karşılığını verecektir

(Zubyani -604)
        Yaratılış:

Bir gün bir sorgulayıcı seni sorguladığında takılmadan cevap verebilmen için sözümü can kulağıyla dinle.
        Yaratıkların Rabbi! Bize olan nimetlerini nasıl tanıttıysa, ilk mucizelerini de öyle sergiledi?
        Öyle ki evren (başlangıçta) herhangi bir boşluk ve çatlak olmaksızın karanlık, su ve rüzgar görünümünde bir okyanus halindeydi.
        Böylece (Yüce yaratıcı) zifiri karanlığa emir verdi, o da hemen çözüldü; suyu da bulunduğu yerden çözüverdi.
        Yeryüzünü yaydıkça yaydı, sonra gökyüzünün altına tasarladığı gibi onu gerek­tiği şekilde dizayn etti.
        Güneşi şaşmayacak şekilde yörüngesine oturttuğu gibi gece ve gündüzü de bir­birinden ayırdı.
        Mahlukatı altı günde yarattı; bu yaratılış sonunda insana (bilinen) şeklini verdi.
        (Adiy bin Zeyd –ölümü: 590)
        Ölüm ve yeniden diriliş:
        O, çürümüş bembeyaz olmuş kemikleri diriltecektir. Gaybı O’ndan başka kim bilir ki? (Tavîl
        [color=rgb(0, 0, 255)]Ölüm habercisi! Ölüler mezarlarında[/color]
        [color=rgb(0, 0, 255)]Üzerlerinde parça parça ipek kalıntıları[/color]
        [color=rgb(0, 0, 255)]Bırak onları nasılsa birgün çağrılacaklar[/color]
        [color=rgb(0, 0, 255)]Uykularından uyandıklarında dağılacaklar[/color]
        [color=rgb(0, 0, 255)]Sonunda yeni bir şekle girecekler[/color]
        [color=rgb(0, 0, 255)]Yeni bir yaratılış, aynen ilk yaratılış gibi
        [/color]
        [color=rgb(0, 0, 255)] Bir kısmı çıplak, bir kısmı giyinik,[/color]
        [color=rgb(0, 0, 255)]Bir kısmının elbisesi yeni, bir kısmının da eskimiş olarak[/color]
        (Kus b. Saide – 600)
        Ahiret, cennet-cehennem:
        [color=rgb(0, 0, 255)]İnsan ve şeytan cinlerini kendimden uzaklaştırdım,[/color]
        [color=rgb(0, 0, 255)] Mert ve cesur kişi böyle yapar,[/color]
        [color=rgb(0, 0, 255)] Ne Uzza’ ya taparım ne de iki kızına,[/color]
        [color=rgb(0, 0, 255)] Ne de Tasm Oğullarının iki putuna,[/color]
        [color=rgb(0, 0, 255)] Aklımın ermediği çocukluğumda,[/color]
        [color=rgb(0, 0, 255)] Rabb bildiğim Hubel’e de tapmam,[/color]
        [color=rgb(0, 0, 255)] Büyüyüp kendimi kurtardığımda tek bir Rabb ‘e mi,[/color]
        [color=rgb(0, 0, 255)] Yoksa bin Rabb ‘e mi tapacağım[/color]
        [color=rgb(0, 0, 255)] Bilmez misin Allah yok etti,[/color]
        Yolunu şaşırmış birçok kimseyi,
        İyi olanları ise bıraktı,

[color=rgb(0, 0, 255)] Onların küçükleri büyüsün diye,[/color]
        [color=rgb(0, 0, 255)] Kişi elbet bir gün gerçeği yakalayacak,[/color]
        [color=rgb(0, 0, 255)] Aynen susuz bir dalın yeşillenmesi gibi,[/color]
        [color=rgb(0, 0, 255)] Ben ancak Rahnıan ‘a Rabb ‘imize kul olurum,[/color]
        [color=rgb(0, 0, 255)] Şefkatli Rabb ‘im günahlarımı bağışlasın diye,[/color]
        [color=rgb(0, 0, 255)] Allah ‘tan Rabb ‘inizden daima korkun,[/color]
        [color=rgb(0, 0, 255)] Böyle olursanız felakete uğramazsınız,[/color]
        [color=rgb(0, 0, 255)] İyilerin yurdu cennettir[/color]
        Kafirlerin ise yakıcı cehennem,
        Dünyada rezildirler, ölünce de,
        Gönülleri sıkıp daraltan azapla karşılaşırlar

(Zeyd b. Amr – 605)

[color=rgb(0, 51, 0)]İşte sana bal, süt, şarap, kökünden koparılmış buğday kümesi, elma, nar, muz, soğuk tatlı ve tertemiz su.[/color]
        [color=rgb(0, 51, 0)]Orada, içinde okların bulunduğu taş bebekler şeklinde güneş yüzü görmemiş, hu­riler vardır.[/color]
        [color=rgb(0, 51, 0)]O huriler altın, gümüş ve kıymetli incilerden bilezikler takarlar.[/color]
        [color=rgb(0, 51, 0)]Yine orada, ne boş söz, ne günah işleme, ne yergi, ne de herhangi bir şeyden ga­fil olma vardır.[/color] (Vâfir)
        Kur’an ayetlerine ne çok benziyorlar değil mi?
        Kaynak:
        http://dergi.samsunilahiyat.com/Maka...0519090107.pdf
        http://www.doguedebiyati.com/nusha/0...-omer_unal.doc

Yorum

Seni burda ciddiye alıp seninle ciddi ciddi tartışan olmaz, dert etme, ancak teklifime değinmemişsin eğer tartışmak istiyorsan tek tek sorularını sor cevabını bekle.

Yorum

konuşma tarzındna senle tartışmaktan birşey çıkmayacağı belli kumi aşk. ancak düzeyli birisi ile tartışabilirim.

Yorum

mavi panter
              senden önce bu foruma ugramis bir kac bedbaht ile sohbetimiz olmustu

derdin ne?
              imanimi ariyorsun?
              yaraticiyimi ariyorsun?
              önce neyin pesinde oldugunu söyle
              ben sana düzeyi de düzeysizligide seviyene göre iade etmesini bilirim hic kuskun olmasin

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

senin mucize diye yazdıklarının mucize olmadığını göstermek amacım.

Yorum

hakikati arayan adam, ön yargılı olmaz, hele hele kendisini tartışmaya davet eden birinden, kendisine emin olan hiç bir zaman kaçmaz...

kaçıyorsan kendin bilirsin, kardeşlerimden isteğinle tartışabilir ya da genel konuşmada bulunabilirsin.. tercih senin

Yorum

kim demiş kaçıyorum bu gece tartışabılırım.
                    ama konu yaratıcının varlığı değil dediğim gibi islam olacak.

Yorum

niye, bir yaratıcıyı inkar edecek kadar cesaretini toplayamadın mı henüz? buna gücün yetmez, yaratıcıyla iç işlerimize ne karışırsın derim bir cevap hakkın kalmaz...

Yorum

Yukarda Kur'an'la ilgili iddialara gelince, bu iddialar saptırılmış ve hakikati olmayan şeylerdir. İddilardaki gibi değildir, Kur'an'ın dili elbette Arapların o dönem gelenek ve kurallarına uymak zorundadır. Çünkü bu Kitabı öncelikle o topluma indiriyor ve muhatapları onlar, dolayısıyla onların gelenek edebiyat ve söz tarzlarına uygun şekilde bir biçim kazanacaktır.

Yoksa o toplum anlamazdı, anlaşılmayan bir kültür ve inancı çevreye nakletmeleri imkansız olurdu. Benzer ifadeler olacak tabi ki, en olmasını bekliyordunuz ki, Kur'an tabiatta olmayan elementlerden mi söz edecekti, ya da olmayan insanların kavrayamayacağı renklerden mi? cahiliye şiirinde ifadesi olan ödül biçimi de temel olarak İbrahim a.s.'a dayanmakta olup yine İlahi'dir. Muhammed s.a.a. ile İbrahim ve hatta yahudi ve hristiyanların Peygamberler yoluyla beslendikleri kaynak hep bir ve aynı kaynaktır. dolayısıyla benzer öğelerin bulunması doğaldır..

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=19903.msg145321#msg145321 date=1332447382]
                          niye, bir yaratıcıyı inkar edecek kadar cesaretini toplayamadın mı henüz? buna gücün yetmez, yaratıcıyla iç işlerimize ne karışırsın derim bir cevap hakkın kalmaz...
                          [/quote]
                          cesaretle ılgısı yok. sizin gibi cehennem korkusundan inanmam birşeye.
                          yaratıcı yok diye bır kanıt yoktur. bazı kanıtlar ise tasarımcıya yorumlanabilir.
                          küçük beyinler senin gibi ateş korkusundan inanır. küçük bir tanrıya inanırlar.

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=19903.msg145323#msg145323 date=1332447923]
                            Yukarda Kur'an'la ilgili iddialara gelince, bu iddialar saptırılmış ve hakikati olmayan şeylerdir. İddilardaki gibi değildir, Kur'an'ın dili elbette Arapların o dönem gelenek ve kurallarına uymak zorundadır. Çünkü bu Kitabı öncelikle o topluma indiriyor ve muhatapları onlar, dolayısıyla onların gelenek edebiyat ve söz tarzlarına uygun şekilde bir biçim kazanacaktır.

Yoksa o toplum anlamazdı, anlaşılmayan bir kültür ve inancı çevreye nakletmeleri imkansız olurdu. Benzer ifadeler olacak tabi ki, en olmasını bekliyordunuz ki, Kur'an tabiatta olmayan elementlerden mi söz edecekti, ya da olmayan insanların kavrayamayacağı renklerden mi? cahiliye şiirinde ifadesi olan ödül biçimi de temel olarak İbrahim a.s.'a dayanmakta olup yine İlahi'dir. Muhammed s.a.a. ile İbrahim ve hatta yahudi ve hristiyanların Peygamberler yoluyla beslendikleri kaynak hep bir ve aynı kaynaktır. dolayısıyla benzer öğelerin bulunması doğaldır..
                            [/quote]

kuran tanrıdan değil bir gelenek işte. evet tevratta sümer kaynaklarından bseleniyor. kuranda onları almış.
                            adem ve havva nuh tufanı falan hep sümer geleneğidir. yani iskilerin masallarıdır

Yorum

sümer masallarına innaıp utanmadan yaratıcıyı sahiplenme kumi aşk. sen kimsin yaratıcıyı tanımak kim

Yorum

yarım saat bekliyorum cevap yok

Yorum