Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kuran'da düşünce merkezi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Kuran'da düşünce merkezi

Kuranda düşünce merkezi[img alt=İleti width=11 height=11]http://www.agnostik.net/styles/we_universal/imageset/icon_post_target.gif[/img]2:7 - Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözlerinin üzerinde bir de perde vardır. Ve büyük azab onlaradır.

2:10 - Kalplerinde hastalık vardır. Allah da onların hastalığını arttırmıştır. Yalan söylemelerine karşılık onlara elem verici bir azab vardır.

2:74 - Sonra bunun arkasından yine kalbleriniz katılaştı, şimdi de taş gibi, ya da taştan da beter hale geldi. Çünkü taşlardan öylesi var ki; içinden nehirler kaynıyor, yine öylesi var ki, çatlıyor da bağrından sular fışkırıyor, öylesi de var ki, Allah korkusundan yerlerde yuvarlanıyor... Ve sizin neler yaptığınızdan Allah gafil değildir.

7:179 - Andolsun ki, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Onların kalbleri vardır, fakat onunla gerçeği anlamazlar. Gözleri vardır, fakat onlarla görmezler. Kulakları vardır, fakat onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibidirler. Hatta daha da aşağıdırlar. Bunlar da gafillerin ta kendileridir.

17:46 - Ve kalblerinin üzerine, Kur'ân'ı anlamalarına engel perdeler geçiririz ve kulaklarına bir ağırlık veririz. Rabbini Kur'ân'da bir tek olarak andığın zaman da ürkerek arkalarına döner kaçarlar.

23:63 - Hayır, onların kalpleri bu hususta cehalet içindedir. Ayrıca onların bundan öte birtakım kötü işleri vardır ki, onlar bu işleri yapar dururlar.

3:8 - Ey Rabbimiz! Bize ihsan ettiğin hidayetten sonra kalblerimizi haktan saptırma, bize kendi katından rahmet ihsan eyle! Şüphesiz ki, Sen bol ihsan sahibisin.

3:118 - Ey iman edenler! Kendi dışınızdakilerden sırdaş edinmeyin. Çünkü onlar size fenalık etmekten asla geri kalmazlar, hep sıkıntıya düşmenizi isterler. Kin ve düşmanlıkları ağızlarından taşmaktadır. Kalplerinde gizledikleri ise daha büyüktür. Düşünürseniz, biz size âyetleri açıkladık.
    .

3:126 - Allah, bunu size sırf bir müjde olsun ve kalpleriniz bununla yatışsın diye yaptı. Yardım, yalnız daima galip ve hikmet sahibi olan Allah katındandır.

Kurana göre düşünce merkezi kalptir çünkü o çağda genel görüş o idi. Eskiden düşünce ve duyguların merkezinin kalp olduğu sanılırdı. Oysa bugün bilincin, içgüdülerin ve deneyimle kazanılan bilgilerin beyinde oluşup biçimlendiğini biliyoruz. Sinir sisteminin en önemli parçası olan beyin, vücudun bütün hareketlerini ve tepkilerini yönettiği gibi duyguların,belleğin ve kişiliğin de merkezidir. Yapay kalb naklide gerçekleşmiştir artık kimse kalp düşünce merkezi diyemez.
    isterse günahım başından aşsın
    isterse sıratta yollarım şaşsın
    ister cehennemde vücüdum pişsin
    insanlığa giden yolu isterim.

Ynt: Kuran'da düşünce merkezi

Siz kalp denince neyi anlıyorsunuz ki?
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

kumi aşk cevap versin buna ? kalpten kasıt nedir ?

Yorum

Bre bedbaht

kuranda bir kac ayette kalp ile alakali bu ayetleri alipta nasil geldin burada baslik olarak kullandigin sonuca???

bumu cikiyor, KALP DÜSÜNCE MERKEZI?

kuranda akil ile alakali diger ayetleri ne yaptin?

http://www.velayet.com/index.php/topic,14494.0.html (Allahi bilmezlik cinneti ve kuran düsmanligi)

http://www.velayet.com/index.php/topic,22752.0.html (Kalpteki kücük beyin)

http://www.velayet.com/index.php/topic,22753.0.html (Kalbin manyetik enerjisi beyinden 5000 kat daha güçlü! )

http://www.velayet.com/index.php/top...html#msg119435 (kalbin hafiza etkisi)

58 sayfa arayarak buldugum bu linkleri de git oku

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

yapay kalp takıldı ve insanlar hala düşünebiliyor

Yorum

eee
            bu durumda tezat nerede?
            ha sahi sen kurandaki bir kac ayetten yola cikarak düsünce merkezi kalptir cikarimi yapmistin degilmi?

iyi de bu senin sorunun
            biz böyle bir cikarimda bulunmamistikki zaten

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Beyinsiz bir hayat?

Tipta beynin anomalileri seyrek rastlanan birsey degildir
              gri hücrelerin tamamiyle yoklugunun da defalarca teshis edilmisligi vardir
              Doktor Lorber'in hastalarindan bir tanesi anilmaya deger:
              Rutin bir kontrol esnasinda, normalin üzerinde büyük olan kafasinin röntgenini cektiler
              kafa tasinin icerisinde beklenildigi gibi bir beyin yerine 1 mm inceliginde bir beyin hücreleri dizisi vardi, kafa tasinin geri kalan kismi beyin sivisi ile doluydu, tibben bu insanin yasamasi mümkün degildir
              sasirtici bir sekilde IQ'su defalarca 126 olarak ölcülmüstür!
              neredeyse tamamen beyinden yoksun bu adamin zeka seviyesi ise ortalamanin üzerinde
              burada da tip aciklama yapamamaktadir

artik bilemiycem düsüncenin "merkezi" bu durumda nerede

Yorum

sadece kalpte değil ciğerde bile hafıza depolayan bölgeler vardır.

ölen bir kızın ciğeri başka bir kıza takılır.

kız kabuslar görmeye başlar. gördüğü organı aldığı kızın ölüm şeklidir.

doktora anlattığında gördüğü kabusların ölen kızın ölüm şekliyle aynı olduğunu gözler.

belki ruh tüm vücud içindedir. kalp ve beyin sadece bazı merkezlerdi.
                Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

kaynak varsa mutlaka iletin insaAllah

bagirsaklarinda nöronlar acisindan beyin gibi oldugunu ve bu yüzden karin'daki beyin olarak nitelendigini biliyormusunuz

hafiza, zeka, bilinc vs. vs. bunlarin toplami suur olsa gerek
                  suurun tezahürü demekki farkli organlarda farkli olarak görülüyor
                  misal akletmek ancak akil ile mümkündür ama anlamak kavramak yalnizca akil ile mümkündür baska etkene gerek yok diyemeyiz

Yorum

ciğeri bulamadım ama kalple ilgili buldum

http://www.unclesirbobby.org.uk/mindshock.php

http://sue-adams.hubpages.com/hub/yo...-in-your-heart
                    Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

tamam, ingilizce ve ben anlamiyorum ama en azindan kökeni oldu
                      tesekkür ederim

Yorum

rica ederim. makalelerde organ nakillerin duyguları ve hafızayıda taşıdığı gösteriliyor.

Yorum

bunu daha önce duymustum, sitemizde kaynagi ile bulunmasi güzel oldu

Yorum

YUKARI ÇIK
                          Çalışıyor...
                          X