Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ebedi Mucize Kur'an

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ebedi Mucize Kur'an

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=7256.msg54444#msg54444 date=1253835116]
    Esedullah aynen tespit ettiğin gibi eğer sözkonusu şia mezhebine saldırı ise, onların kaynaklarına ya da alimlerine en ufak bi söz atmak ise tüm şiiler oraya üşüşür ve sayfalarca yazar çizer münakaşa ederler

ama söz konusu namaz ise, nebi ise, kuran ise, kıble ise, kabe ise umurlarında olmaz. bakın canlı bir örnek vereyim size. küstahın birisi çıkar müminlerin günde 5 kez yöneldikleri kabe için aşağıdaki lafları eder kimse çıkıpta sen ne diyosun demez.

http://www.welayet.com/index.php?top...een#quickreply

[quote author=AliekberBabacan link=topic=8307.msg53796#msg53796 date=1253384532]
    benim Kabem hiç bir manası kalmamış taş duvar değil de, insandır dediğim yerde, Sünni’nin, Şii'nin bakış açısı beni alakadar etmiyor,Allah'ın bakışı beni alakadar ediyor ve Allah bu davranışıma ne diyecek?
    [/quote]

[quote author=AliekberBabacan link=topic=8307.msg53796#msg53796 date=1253384532]hükmü kalmamış bir duvara dönüp secde etsen ne etmesen ne[/quote]

[/quote]

Mektebi mülkiye neden genel ifade kullanıyorsunuz ısrarla,neden sürekli zan içindesiniz inanın sizi anlamakta zorlanıyorum.

Yani biz Şiilerin namaz,kabe,peygamber falan hiç Umurumuzda değil mi?
    Bu ne kadar büyük bir iddia dır.

İşlerimin yoğunluğundan dolayı 10-15 gündür konuları çok fazla takip edemiyorum son gelen mesajlara bakıp birkaç konuyu inceleyip çıkıyorum,Ve Aliekberbabacanın açtığı konuyuda ilk defa 15 dakika önce okudum oda tamamını değil,varlığından 15 dakika önce haberim olan konu hakkında ne yazmabilirim yada yazabiliriz.madem konuyu ve yanlış ifadeleri fark ettin neden cevap yazmadın o konuya neden itiraz etmedin.

Peygamber,namaz ve kabe düşmanı bir şiinin gelip tepki koymasınımı bekledin.

Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
    İmam Ali (a.s)

Yorum

zan değil abi apaçık bir gerçek bu ortada olan bişi

genel ifade kullanmama gelince ben çoğunluğun tavrından bahsediyorum elbette böyle düşünmeyenlerde vardır içerisinde

mesela Allah emevilere lanet etsin diyince emevi soyundan olupta mümin olan hiçmi yoktu? nereden bilebiliriz bunu? bilemeyiz ama genel ifade kullanıyoruz lanet gideceği yere varır zaten muhatap olmayan kişileri bu itham ilgilendirmez benimde tavrımı bu şekilde algılayın .

bakın ehlibeytin izinde nickli kişi benim alıntı yapmama rağmen hala bi sorun olmadığını ifade etmiş demekki ortada bi sorun var algı problemi ya da yoğunlaşılan noktalarda bi sıkıntı var bunu ifade etmeye çalışıyorum sadece.

benim niye cevap verip vermememe gelince ben söz konusu şahsı muhatap almıyorum çünkü islam dairesi içerisinde kabul etmiyorum. islami kavramları ise sadece müslümanlarla konuşurum. sizin neden tepki koymadığınızı sorgulamamın sebebi sizin bu şahısları müslüman görüp kardeş ilan etmenizden dolayıdır. eğer diyosanız ki bu sözleri söyleyen kafirdir o zaman siz de muhatap almayın kendi kendine yazsın dursun derim.

siz de mesela şu an aynı tavrı sergilememişsiniz benim şia mektebini eleştirmemden dolayı bana nasıl hemen itiraz edip yazı yazıp kendinizi savunuyosunuz bu çabanızı ve çabukluğunuzu neden diğer meseselerde göremiyoruz? burada bana bişiler yazmak yerine kabeye karşı yapılan hakaretleri reddetmek adına neden 3-5 kelime etmediniz? sizin için hangisi daha önemli benim şia mektebini eleştirmem mi yoksa kabeye yapılan hakaretler mi?

Yorum

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=7256.msg54479#msg54479 date=1253862431]
        [quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=7256.msg54446#msg54446 date=1253836239]
        anlamadım ben verdiğin linki inceledim orada kıblenin saptırılması hafife alınmasını anlamadım.
        [/quote]

kabe hakkında "hiçbir manası kalmamış taş, duvar" ifadeleri "hükmü kalmamış duvar" ifadeleri sizi rahatsız etmiyosa, benim kabem insandır sonucuna varılması sizin itikadınızda sorun teşkil etmiyosa söyleyecek bişi yok

bazen alevilerle danışıklı döğüş içerisinde olduğunuzu ve bazı konularda paslaştığınızı bile düşünmüyo değilim

eğer bu sözler kabe hakkında değilde herhangi bir imamın türbesi hakkında söylenseydi ne olurdu acaba?

mesela birisi dese ki imam rızanın türbesi hükmü kalmamış taş duvardan ibarettir. vay o sözü söyleyenin haline , ipe götürürdünüz adamı

ama söz konusu kabe olunca bırakın tepki duymayı ne denildiğinin ne söylendiğinin farkında bile değilsiniz, umrunuzda değil

vallahi yazık bu kadar taassub cidden sizin hakkınızda ürkütüyo beni

[/quote]

m mülkiye
        senin gibi Kur'an, Tevhid diyen birinin, Kabe, taş duvar şeklindeki değerlendirmesine şaşırdım... Tam tersine bu eleştiriler (kabeyi taş duvar diye küçümseyici tavıra eleştiriler) gerçekte şiadan gelir. Şiada kutsallar vardır, kerbela toprağı kabe, mezar vs. oysa senin sahibi olduğun zihniyette bunlar tevhid adına reddedilir. Örneğin Ömerin şu sözü nakledilir buna delil olarak: Ey hacerül esved biliyorum ki sen diğer taşlardan farklı değilsin taşlardan bir taşsın ama sırf Peygamber (s.a.a.) öptü diye seni öpüyorum...

oysa şiada öyle değildir: Kabeyi ırkçılıktan dolayı araplara aitmiş gibi kendilerinin de insan kalbine talip hümanistmiş gibi gösteren gerçekte ise ataist olan alevi kılıflı kişilerle şianın hiçbir ortak yönü yoktur...

birileri bizim bazı nesnelere delilleriyle kutsallık vermemizi suçlaması diğer taraftan senin bizi tam zıt yönde suçlaman bizim gerçekte tam ortada ve hak olduğumuza en büyük kanıt değil de nedir?

kabe benim için türbelerden daha önde gelir... bu tartışmasızdır. ama taş duvar diye küçümsenmesini de kabul etmem...

kabe ile ilgili yazıya baktım tekrar

"...Şimdi bu ayet uyarınca benim Kabem hiç bir manası kalmamış taş duvar değil de, insandır dediğim yerde, Sünni’nin, Şii'nin bakış açısı beni alakadar etmiyor,Allah'ın bakışı beni alakadar ediyor ve Allah bu davranışıma ne diyecek?"

kıblenin merkezi hiç bir zaman insan olmaz olamaz.. kabeye yönelmekten kasıt insan değildir. insan için değildir Allah emri olduğu içindir kabe insandan çok daha fazla değerlidir. bunun için şiada kati inançla sayısız delil vardır...

beni bu konuda bir yanlış anlam yok dediğim için eleştiren kardeşime hak veriyorum ve özür diliyorum. konuya adapte olamamışım dün akşam hem misafir hem de başka konularla ilgileniyordum... bu başlığı hiç takip etmemiştim... ama görüşe kesinlikle katılmıyorum.. gerçekten de Kabe'yi küçümseyici hafife alıcı ifadedir. gerçekte içi boş hümanizmden etkilenme vardır ki bu görüş üzerine bir dünya hurafe cafcaflı düşünce ve amel bina edilmektedir. ki bunların hepsinden ben uzağım...

bu konuya cevap vermemiz gerekirdi takip etmemiz gerekirdi eleştiriyi tamamen haklı görüyorum.. çok üzgünüm yeniden ifade edeyim...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=7256.msg54453#msg54453 date=1253846683]
          (valla o kadar gerginsin ki hadis yazmaya çekiniyorum)

[/quote]

ben gayet rahatım kardeşim istediğin şeyi yazabilirsin..benim savunup kollamakla mükelef olduğumu düşündüğüm bir mezhebim yokki senin gibi can havli ile savunayım..ha ben ehlisünnettenim bunu belirteyim fakat savunmakla mükellef olduğum mezhep yok diyorum.bu mezhebi benmi kurdumki ben savunayım.''bu ne biçim mezhep mensubu olmaktır ki mezhebini savunmuyorsun'' diyeceksen,bende derimki yukardaki mesajlarımdan birinde dediğim gibi:''Alimi mürşid koyun olmalı kuş olmamalı koyun yavrusuna süt kuş yavrusuna qay verir'' ben süt verenlerin sütünden alırım, qay verenlerin qayy'ını bırakırım.ayrıca imani ve ahlaki olarak şiya göre ehlisünnet mezhebini islamın temel öğretilerine daha uygun bulduğum için ehlisünnettenim.

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=7256.msg54453#msg54453 date=1253846683]

sence sünnilere hangi kitaptan delil göstermeliyiz? görüşlerimizin doğruluğunu ispatlamak için kendi kitaplarımızdan göstermemiz bir anlam ifade eder mi? sence de Ehlibeyt a.s. dururken sünni rivayetler çöpe layık değil midir. Onlara ulaşan kimden mahrum kalır onları kaybedene hangi sünni rivayetler Kur'anı anlamak için bile olsa şifa olur?
          sence Ehlibeyt tanınmaya değer değil mi onların masum kılınması nedendir kendileriyle ilgili bir durum mudur?

[/quote]

(bu yazacaklarım sitedeki bütün şiilere)
          kardeşim kendin kabul etmediğin bir şeyi başkasını ikna etmekde nasıl kullanırsın? bu ne biçim bir mantıktır böyle?? 'ben karşıdakini ikna etmek için karşıdakinin kaynaklarını kullanıyorum' diyorsan,karşındaki ehlisünnetten olan bir kişi zaten senin belirttiğin kaynaklardaki rivayetleri kendi mezhebinin sistematiği içinde eritmiş ve bir kalıba sokmuştur.o senin belirttiğin kaynaklardan önce kendi ameli ve itikadi esaslarını daha sağlam rivayetlerle oturtmuştur. senin yaptığın başkasının rivayetlerini nasıl anlaması gerektiğini belirtmekten başka bir şey değildir. o kişi senin belirttiğin rivayetleri zaten nasıl anlaması gerktiğini tabi olduğu alimleri belirtmiştir sana niye ihtiyaç duysun Allah Allaaah..

islamda üç türlü bilgi kaynağı vardır: vahiy,nakil ve akıl.
          vahyi kendi tarafına çekeceğin için karşındakiyle konuşurken ayet gösterme,çünkü senin bir tarafa çektiğin ayeti o başka bir tarafa çekebilir.senin tefsirinin hak olduğunu isbatlaman için gökten ayrıca ayet inmesi gerekir.bu mümkün olmadığına göre mezhebi konularda ayetlerle konuşma..

ikincisi nakil:sen karşındakinin, karşındaki senin naklini kabul etmediği için ve kendi naklini nasıl anlaması gerektiğini ona sen öğretmeyeceğin için -çünkü sen onun mezheb alimi değilsin-naklide, yani rivayetleride kullanma.

üçüncüsü akıl:işte bunu sonuna kadar kullanabilirsin.buda senin yeteneğine kalmış bir şey.öyle bir akıl ve mantık silsilesi kur ki konularla ilgili, beni ikna et ve bende sana teslim olayım.bunu yapamıyorsan öyle duygusal yaklaşımlarla ''ben şiayım, şia şöyle, şia böyle'' gibi şeyler malayani konuşmalardır.

Ali şeriatiyi merak etme ben de okudum ve ben de onunla büyüyüp coştum bu noktada onun da payı vardır. hiç merak da etme ondan daha çok şianın kavramlarının anlamlanması için mücadele ediyorum. asla dönüş için
          ama sen Şeriatinin ne şii ne sünni olduğunu savunursan bu konuda ayrı bir başlık açalım çünkü bu çok moda bir slogan... asla ayakları yere basmayan bir ütopik arzu

[/quote]

ben çocukluğumdan,ortaokuldan beri Ali Şeriati okurum ve Ali Şeriati bana göre en koyu şiilerdendir.''Ali'' ve ''Ali şiası safevi şiası''nı yazan bir insan için ''ne şiidir ne sünnidir'' demek akılsızlıktır.fakat dediğim şeyi anlamadın,Ali Şeriati'yi afaroz eden mezhebçi, taassubçu şii alimlerden bir farkınız yok diyorum..ve Ali Şeriati'yi zerre kadar anladığınızı sanmıyorum.

Yorum

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=7256.msg54498#msg54498 date=1253876701]

genel ifade kullanmama gelince ben çoğunluğun tavrından bahsediyorum elbette böyle düşünmeyenlerde vardır içerisinde

mesela Allah emevilere lanet etsin diyince emevi soyundan olupta mümin olan hiçmi yoktu? nereden bilebiliriz bunu? bilemeyiz ama genel ifade kullanıyoruz lanet gideceği yere varır zaten muhatap olmayan kişileri bu itham ilgilendirmez benimde tavrımı bu şekilde algılayın .

bakın ehlibeytin izinde nickli kişi benim alıntı yapmama rağmen hala bi sorun olmadığını ifade etmiş demekki ortada bi sorun var algı problemi ya da yoğunlaşılan noktalarda bi sıkıntı var bunu ifade etmeye çalışıyorum sadece.

benim niye cevap verip vermememe gelince ben söz konusu şahsı muhatap almıyorum çünkü islam dairesi içerisinde kabul etmiyorum. islami kavramları ise sadece müslümanlarla konuşurum. sizin neden tepki koymadığınızı sorgulamamın sebebi sizin bu şahısları müslüman görüp kardeş ilan etmenizden dolayıdır. eğer diyosanız ki bu sözleri söyleyen kafirdir o zaman siz de muhatap almayın kendi kendine yazsın dursun derim.

siz de mesela şu an aynı tavrı sergilememişsiniz benim şia mektebini eleştirmemden dolayı bana nasıl hemen itiraz edip yazı yazıp kendinizi savunuyosunuz bu çabanızı ve çabukluğunuzu neden diğer meseselerde göremiyoruz? burada bana bişiler yazmak yerine kabeye karşı yapılan hakaretleri reddetmek adına neden 3-5 kelime etmediniz? sizin için hangisi daha önemli benim şia mektebini eleştirmem mi yoksa kabeye yapılan hakaretler mi?

[/quote]

************************************************** ******************

benim niye cevap verip vermememe gelince ben söz konusu şahsı muhatap almıyorum çünkü islam dairesi içerisinde kabul etmiyorum. islami kavramları ise sadece müslümanlarla konuşurum

Hem yazmam diyorsun hem yazmışsın nasıl olcak?

Özün ile sözün bir değil , gözümden kaçmadığını bildiriyorum, özün başka sözün başka yakaladım bunu bil

eğer diyosanız ki bu sözleri söyleyen kafirdir o zaman siz de muhatap almayın kendi kendine yazsın dursun derim.
            Senin kafir kavramın farklıdır benim farklıdır, dolayısıyla kimin kafir kimin değil işlerini öne sürüp milletin kafasının tasını attırma,
            hangi sebepten ceza aldığını düşün, bizi yine sinirlendirip haakret etttirip ceza almamıza sebep olma

İlmin yeterli gleip de Kuran veya bildiğinle bizi çürütemiyorsan dikkatli ol bilerek bizi haakret ettrimeye itme

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=7256.msg54503#msg54503 date=1253879839]
              [quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=7256.msg54479#msg54479 date=1253862431]
              [quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=7256.msg54446#msg54446 date=1253836239]
              anlamadım ben verdiğin linki inceledim orada kıblenin saptırılması hafife alınmasını anlamadım.
              [/quote]

kabe hakkında "hiçbir manası kalmamış taş, duvar" ifadeleri "hükmü kalmamış duvar" ifadeleri sizi rahatsız etmiyosa, benim kabem insandır sonucuna varılması sizin itikadınızda sorun teşkil etmiyosa söyleyecek bişi yok

bazen alevilerle danışıklı döğüş içerisinde olduğunuzu ve bazı konularda paslaştığınızı bile düşünmüyo değilim

eğer bu sözler kabe hakkında değilde herhangi bir imamın türbesi hakkında söylenseydi ne olurdu acaba?

mesela birisi dese ki imam rızanın türbesi hükmü kalmamış taş duvardan ibarettir. vay o sözü söyleyenin haline , ipe götürürdünüz adamı

ama söz konusu kabe olunca bırakın tepki duymayı ne denildiğinin ne söylendiğinin farkında bile değilsiniz, umrunuzda değil

vallahi yazık bu kadar taassub cidden sizin hakkınızda ürkütüyo beni

[/quote]

m mülkiye
              senin gibi Kur'an, Tevhid diyen birinin, Kabe, taş duvar şeklindeki değerlendirmesine şaşırdım... Tam tersine bu eleştiriler (kabeyi taş duvar diye küçümseyici tavıra eleştiriler) gerçekte şiadan gelir. Şiada kutsallar vardır, kerbela toprağı kabe, mezar vs. oysa senin sahibi olduğun zihniyette bunlar tevhid adına reddedilir. Örneğin Ömerin şu sözü nakledilir buna delil olarak: Ey hacerül esved biliyorum ki sen diğer taşlardan farklı değilsin taşlardan bir taşsın ama sırf Peygamber (s.a.a.) öptü diye seni öpüyorum...

oysa şiada öyle değildir: Kabeyi ırkçılıktan dolayı araplara aitmiş gibi kendilerinin de insan kalbine talip hümanistmiş gibi gösteren gerçekte ise ataist olan alevi kılıflı kişilerle şianın hiçbir ortak yönü yoktur...

birileri bizim bazı nesnelere delilleriyle kutsallık vermemizi suçlaması diğer taraftan senin bizi tam zıt yönde suçlaman bizim gerçekte tam ortada ve hak olduğumuza en büyük kanıt değil de nedir?

kabe benim için türbelerden daha önde gelir... bu tartışmasızdır. ama taş duvar diye küçümsenmesini de kabul etmem...

kabe ile ilgili yazıya baktım tekrar

"...Şimdi bu ayet uyarınca benim Kabem hiç bir manası kalmamış taş duvar değil de, insandır dediğim yerde, Sünni’nin, Şii'nin bakış açısı beni alakadar etmiyor,Allah'ın bakışı beni alakadar ediyor ve Allah bu davranışıma ne diyecek?"

kıblenin merkezi hiç bir zaman insan olmaz olamaz.. kabeye yönelmekten kasıt insan değildir. insan için değildir Allah emri olduğu içindir kabe insandan çok daha fazla değerlidir. bunun için şiada kati inançla sayısız delil vardır...

beni bu konuda bir yanlış anlam yok dediğim için eleştiren kardeşime hak veriyorum ve özür diliyorum. konuya adapte olamamışım dün akşam hem misafir hem de başka konularla ilgileniyordum... bu başlığı hiç takip etmemiştim... ama görüşe kesinlikle katılmıyorum.. gerçekten de Kabe'yi küçümseyici hafife alıcı ifadedir. gerçekte içi boş hümanizmden etkilenme vardır ki bu görüş üzerine bir dünya hurafe cafcaflı düşünce ve amel bina edilmektedir. ki bunların hepsinden ben uzağım...

bu konuya cevap vermemiz gerekirdi takip etmemiz gerekirdi eleştiriyi tamamen haklı görüyorum.. çok üzgünüm yeniden ifade edeyim...

[/quote]

************************************************** *******************

Sayın can, Hamd alllemleirn rabbine ki Kuranın manasına sayısız kez hatimiz, mürşidimiz ,rehberimiz, yol göstericimiz ilimin kapısı İmam Alidir dolayısıyla onun sıfatlarına ermeye çalışıyoruz

Bu sözleri zikretmemdeki amaç,zikirlerini okumakla aklımda Kuran ayetleri zuhur ediyor, senin ihlal ettiklerin

Allah buyurmuştur ki bilmediğin konularda bilgiçlik taslama,

isra 36 Bilmediğin şeyin üstünde durup ısrar etme; çünkü kulak da, göz de, gönül de, hepsi de sorumludur bundan.
              Sen ehli sünnetçinin gazına gelerek bilip bilmeden birşeyler karalamışsın, bu tür işler senin inancına göre önemsiz olsa bile bak ayet vermişim Allaha göre önem arzeden iştir dolayısıyla hakkımızda birşeyler ifade edeceğin zaman bu işin gerçekler olduğuna dikkat et, kulaktan dolma veya atadan alma veya çevrenden edindiğin zanlarla bilip bilmedne işler eriştirip sunçlara erişme, nedenini bildiriyorum yazımı idrak ederek oku,aynı hataya düşme

isra 36 Bilmediğin şeyin üstünde durup ısrar etme; çünkü kulak da, göz de, gönül de, hepsi de sorumludur bundan.
              : Kabeyi ırkçılıktan dolayı araplara aitmiş gibi kendilerinin de insan kalbine talip hümanistmiş gibi gösteren gerçekte ise ataist olan alevi kılıflı kişilerle şianın hiçbir ortak yönü yoktur...

Bizi ateist ilan etmene gerekçen nedir?

inancımız 4 kapı krık makam üzerine kuruludur dolayısıyla Allaha peygamberine ve indirdiklerine iman etmek kendi inancımızın baş şartlarından olmasına rağmen,hakkımızda bilip bilmeden dilediğin zannalar ulaşaamzsın bu suçtur

Kıble tam olarak nedir ne değildir isimli kınu açmışım, ilmin bilmim yeetrliyse yaklaşımını beklerim,

Birşeyler yazman için bekelrim demiyorum,yazılarımı iyi oku, ilmin bilmin yeterliyse diyorum

Öne sürdüğün temel kafadan yanlış çünkü şeriat kapımızdan geçmek için zaten iman başşarttır dolayısıyla ortada gezinen aslı belirsiz kişileri bizmiş gibi bildirme hakkına sahip değilsin,

İnancımızın temel şartları nedir bilmedne bu tür yargılara varamazsın umuyorum ki bildirmek istediğimi anlamışsın

İşte zahiri bakanalra göre biz işe batın bakarız, bu sarfettiğim terminoloji manadan yoksun sözler değil,alacaksın sözlüğü eline neler zikretitğimin mansına ereceksin ki ne demişim idrak edebilesin,
              ezberden birşeyler öne süreemzsin, böyle yaaprsan hem sitenin ahlak davranış kurallarına yakrıılık arzedersin,
              hem bilip bilmedne birşeyler konuşmak münasebetiyle Allahın ayetini hiçe sayarsın

Hak cümlemizi dosdoğru yola sevketsin,fatiha süresi uyarınca o sapıtmışların değil, hazreti İbrahim gibilerinni yoluna o dosdoğu müslümanlık olarak adlandırılan işe

Birielrien göre sapkınlığa varan,uçak çevirip de namaz kılmak için silah zoruyla yönünü kabeye çevirmeyi ifade edebilir,bize de taş duvar olarka yansıyabilir, kimse kimsenin algısına baskı kuramaz,

Bize göre manasını yitirmiştir,size göre yitirmemmiştir bu işe kim hakimlik yapacak samimi cevap verebilcen mi?

Tüm işlerin sahibi kimdir?

gerçekte içi boş hümanizmden etkilenme vardır ki bu görüş üzerine bir dünya hurafe cafcaflı düşünce ve amel bina edilmektedir.
              Sayın can birşeyler ifade ederken karşındakini incitmemeye bakacaksın,bana göre ifadesini kullanacaksın,içi boş deme lüksün yok, bunu ispat edebiliyorsan buyur meydan,ama atalarındna alıştığınla yargıya varamazsın,Allah iel ortaklığın mı var deriz

Var mı Allah ile ortaklığın

Ve inancımzıın temelini bilmeden ateizm yakıştırması yapman,bu tür işlerle ilim dereceni zaten apaçık etmiş, dolayısıyla senin için Allahın emrini arayıp buldum,
              sitenin kurallarına uymamaya niyetlensne bile,Allahın emrini hiçe sayma,
              birşeyler öğrettik diye kimseden köle olmasını da beklemiyoruz yanlış anlama , bizim ecrimiz Allahın katındadır

Anlayana sivri sinek saz, anlamayana bu sözler bile az

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=7256.msg54498#msg54498 date=1253876701]

[/quote]

Mektebi mülkiye senin için bunlar gerçek olabilir ama benim için apaçık bir zandır.
                Sana kendimi yada mektebimi ispatlamak zorunda değilim zaten ısmarlama görüşte yazmam bu benim prensiplerime aykırıdır.Şia inançlarını ve şia Müslümanları az buçuk tanıyorsa onlar için Kabenin ne denli önemli olduğunu bilirsin,Ehlibeytin izindede zaten ifade etmiş.
                Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=AliekberBabacan link=topic=7256.msg54563#msg54563 date=1253898042]

Sayın can, Hamd alllemleirn rabbine ki Kuranın manasına sayısız kez hatimiz, mürşidimiz ,rehberimiz, yol göstericimiz ilimin kapısı İmam Alidir dolayısıyla onun sıfatlarına ermeye çalışıyoruz

Bu sözleri zikretmemdeki amaç,zikirlerini okumakla aklımda Kuran ayetleri zuhur ediyor, senin ihlal ettiklerin

Allah buyurmuştur ki bilmediğin konularda bilgiçlik taslama,

Sen ehli sünnetçinin gazına gelerek bilip bilmeden birşeyler karalamışsın, bu tür işler senin inancına göre önemsiz olsa bile bak ayet vermişim Allaha göre önem arzeden iştir dolayısıyla hakkımızda birşeyler ifade edeceğin zaman bu işin gerçekler olduğuna dikkat et, kulaktan dolma veya atadan alma veya çevrenden edindiğin zanlarla bilip bilmedne işler eriştirip sunçlara erişme, nedenini bildiriyorum yazımı idrak ederek oku,aynı hataya düşme

: Kabeyi ırkçılıktan dolayı araplara aitmiş gibi kendilerinin de insan kalbine talip hümanistmiş gibi gösteren gerçekte ise ataist olan alevi kılıflı kişilerle şianın hiçbir ortak yönü yoktur...

Bizi ateist ilan etmene gerekçen nedir?

inancımız 4 kapı krık makam üzerine kuruludur dolayısıyla Allaha peygamberine ve indirdiklerine iman etmek kendi inancımızın baş şartlarından olmasına rağmen,hakkımızda bilip bilmeden dilediğin zannalar ulaşaamzsın bu suçtur

Kıble tam olarak nedir ne değildir isimli kınu açmışım, ilmin bilmim yeetrliyse yaklaşımını beklerim,

Birşeyler yazman için bekelrim demiyorum,yazılarımı iyi oku, ilmin bilmin yeterliyse diyorum

Öne sürdüğün temel kafadan yanlış çünkü şeriat kapımızdan geçmek için zaten iman başşarttır dolayısıyla ortada gezinen aslı belirsiz kişileri bizmiş gibi bildirme hakkına sahip değilsin,

İnancımızın temel şartları nedir bilmedne bu tür yargılara varamazsın umuyorum ki bildirmek istediğimi anlamışsın

İşte zahiri bakanalra göre biz işe batın bakarız, bu sarfettiğim terminoloji manadan yoksun sözler değil,alacaksın sözlüğü eline neler zikretitğimin mansına ereceksin ki ne demişim idrak edebilesin,
                  ezberden birşeyler öne süreemzsin, böyle yaaprsan hem sitenin ahlak davranış kurallarına yakrıılık arzedersin,
                  hem bilip bilmedne birşeyler konuşmak münasebetiyle Allahın ayetini hiçe sayarsın

Hak cümlemizi dosdoğru yola sevketsin,fatiha süresi uyarınca o sapıtmışların değil, hazreti İbrahim gibilerinni yoluna o dosdoğu müslümanlık olarak adlandırılan işe

Birielrien göre sapkınlığa varan,uçak çevirip de namaz kılmak için silah zoruyla yönünü kabeye çevirmeyi ifade edebilir,bize de taş duvar olarka yansıyabilir, kimse kimsenin algısına baskı kuramaz,

Bize göre manasını yitirmiştir,size göre yitirmemmiştir bu işe kim hakimlik yapacak samimi cevap verebilcen mi?

Tüm işlerin sahibi kimdir?

gerçekte içi boş hümanizmden etkilenme vardır ki bu görüş üzerine bir dünya hurafe cafcaflı düşünce ve amel bina edilmektedir.
                  Sayın can birşeyler ifade ederken karşındakini incitmemeye bakacaksın,bana göre ifadesini kullanacaksın,içi boş deme lüksün yok, bunu ispat edebiliyorsan buyur meydan,ama atalarındna alıştığınla yargıya varamazsın,Allah iel ortaklığın mı var deriz

Var mı Allah ile ortaklığın

Ve inancımzıın temelini bilmeden ateizm yakıştırması yapman,bu tür işlerle ilim dereceni zaten apaçık etmiş, dolayısıyla senin için Allahın emrini arayıp buldum,
                  sitenin kurallarına uymamaya niyetlensne bile,Allahın emrini hiçe sayma,
                  birşeyler öğrettik diye kimseden köle olmasını da beklemiyoruz yanlış anlama , bizim ecrimiz Allahın katındadır

Anlayana sivri sinek saz, anlamayana bu sözler bile az

[/quote]

şahsımın şahsınızla yaptığı çoğu eleştirilerine yönelik eleştirine katılıyorum sizi ön yargıyla incittiğimiçin üzgünüm. Türkiye'deki ataist alevilerle karıştırdım sizi. Namaza inanmayınca... aceleci davrandım... hakkınızı helal edin...

ancak diğer eleştirilere katılmam mümkün değil...

eğer yolunuz İmam Ali yolu sözünü eyleminiz de onunkiyle aynıysa o zaman getirin kitabınızı da bakalım biz mi yanılıyoruz siz mi siz hangi Ali a.s.'a iman ediyorsunuz...

biz de ona iman ettiğimiz için namaz kılıyoruz...

Peygamber s.a.a. in sizin yanınızda değeri ve işlevi nedir?

kitaplarınıza bakmam lazım...

Yorum

[quote author=mikdat bin esved=topic=7256.msg54619#msg54619 date=1253922105]
                    [quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=7256.msg54563#msg54563 date=1253898042]

[/quote]
                    Mektebi mülkiye senin için bunlar gerçek olabilir ama benim için apaçık bir zandır.
                    Sana kendimi yada mektebimi ispatlamak zorunda değilim zaten ısmarlama görüşte yazmam bu benim prensiplerime aykırıdır.Şia inançlarını ve şia Müslümanları az buçuk tanıyorsa onlar için Kabenin ne denli önemli olduğunu bilirsin,Ehlibeytin izindede zaten ifade etmiş.[/quote]

İspat isteyen yok zaten, eleştirilerime itiraz ettiğiniz için ben de sizi örnek gösterdim. yoksa kim neye inanmış şahıs bazında bunun sorgulamasını yapacak değilim.l benim tespitlerime ya da görüşlerime eleştirilerime müdahale edilmediği sürece kişi bazında eleştiri getirmiyorum.

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde
                      [/quote]

şahsımın şahsınızla yaptığı çoğu eleştirilerine yönelik eleştirine katılıyorum sizi ön yargıyla incittiğimiçin üzgünüm. Türkiye'deki ataist alevilerle karıştırdım sizi. Namaza inanmayınca... aceleci davrandım... hakkınızı helal edin...

eğer yolunuz İmam Ali yolu sözünü eyleminiz de onunkiyle aynıysa o zaman getirin kitabınızı da bakalım biz mi yanılıyoruz siz mi siz hangi Ali a.s.'a iman ediyorsunuz...

biz de ona iman ettiğimiz için namaz kılıyoruz...

Peygamber s.a.a. in sizin yanınızda değeri ve işlevi nedir?

[/quote]

Helaldir can

bakara 256 uyarınca inancımzıda zor yok can,insanların şahsi yaklaşımalrı olabilir,yargı mercii biz değiliz

Temel kitabımız Kuran can,geleneksel yaklaşım zahiridir biz batın yaklaşanalrdanız,Batini önderleri üç kişi olarak ifade edilir,kamil i mürşitlikte daha öne çıktıkları için,Hacı Bektaş,Yunus Emre,Mevlana

Alevilik Evemi,Abbasi baskısından kaçıp Horasana sığınmış İmam Musa Kazım'ın Türk kavimleriyle soyunu sürdürmüşlerin sürdüğü yoldur

Ki Alevilikte dede dediğimiz posta oturmak için İmamalr soyundan gelme şartı aranız,Seyit olmayan dede postuna oturamaz,ve secerleri mevcuttur

Alevilik saraylarda gelişmiş bir toplumun adı değil can,asırlar boyunca asılıp kesilerek geliriz,bununla billikte buara sığmaaycak kadar kitap listesi mevcut,Aleviliğin el yazmaları isimli bir konu açsak kopyala yapıştır kirliğinini önleriz,sayısız eser var bu konuda,Neçhul Belaga da itibar ettiğimiz kitapalr aarsında yer alır

Hacı Bektaştan sonraki ulularımız da belli,ki günümüzde 20 ile 30 milyon gibi bir toplumu ifade etmekte,dolayısıyla geçmiş baya zengin ve sayısız eyelmle ifade edilmekte,

Emevi/Abbasi zulumundan kaçıp soyu Horasandan bizlerle birleşerek sürdüren İmam Musa Kazımın varlığı,soyun bizlerle süremsi,ve Arap jeografyasından kaçmış güzeleliklerden yoksun kalmış olmanız ancak açıklar farkı

Bu farkımızı,kimin yanılıp kimin yanılmadığını sanıyorum ki Kuran ve Onu algılamamız,hayatımızda tatbik etmemiz çözecektir, yine de insnaalrın yöntem oalrak benimseyeceği işlere saygılıyım,uyarım

bu konuda başlık açabilirim can, irdelemeye zaman ayırın,kaldırıp indirin,ki bizlerden bihaber yaşamış olman aslında düşündürücü,Hacı Bektaş,Yunus Emre,Pir Sultan tarihte iz bırakmış olanlardır

Mesele Pir Sultan harama yanaşmayan it yetiştirir ki sünniliğin kadılarıyla sınava sokar,itler yanaşmaz,sünniliğin kadıları şapur şupur

http://www.aleviakademisi.de/site/content/view/176/1/

bu linkte aleviliğin arapça el yazmalarını bulabilirsin,Aleivlikte itibar edilen bir kurul tarafından oluşturulmuş

http://www.aleviakademisi.de/site/content/view/198/1/

bu linkte de osmanlı dönemine ait el yazmaları

liste baya uzun olduğu için sayfa kirliliği oluşturmak sitemedim, link vermek kabul edilmeyen bir işse,kopyala yapıştır yapabilriim

Hak Muhammed Ali cümlemizi gerçeklerden eylesin

Ali Şeriati

Yorum

kitaplarınızla ilgili bir başlık açmak gerekli o zaman
                        bir de Allah inancından başlamak lazım nasıl bir Allaha inanıyorsunuz?
                        sonra melekler sonra elçiler sonra imamlar konuları halledilmeden bu alanlarda sizin inanç ilkeleriniz anlaşılmadan konuşmak anlamsızdır.

tarihi olarak alevilerin ne kadar zulüm gördükleri kabulümüz ve malumumuzdur. sizin kadar bu acıyı hissetmeyeceğimizi de itiraf ederiz.çünkü ateş düştüğü yeri yakar ama bir ehlibeyt a.s. dostu takipçisi olarak Ehlibeyt a.s.a aşkından dolayı zülüm görmüş ilden ile sürülmüş olan alevilerin acılarını acımız bilebilmek için tüm bilgileri de öğrenmek isteriz..

bu anlamda sitede tuceli belgeseli var ben ilk defa burada izledim ve çok etkilendim...

size de tavsiye ederim ilginizi çekeceğini umuyorum

ayrıca sizi çok iyi anlayabilecek dostlarımız var sitede örneğin: yozgatlı yiğit kardeşimiz. sohbetlere katılırsa memnun olacağım

ilk önce en tepeden Allah inancından başlamak için bir başlık açmayı teklif ediyorum: Aleviler nasıl bir Allaha inanır şeklinde ne dersiniz?

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=7256.msg54660#msg54660 date=1253957355]
                          kitaplarınızla ilgili bir başlık açmak gerekli o zaman
                          bir de Allah inancından başlamak lazım nasıl bir Allaha inanıyorsunuz?
                          sonra melekler sonra elçiler sonra imamlar konuları halledilmeden bu alanlarda sizin inanç ilkeleriniz anlaşılmadan konuşmak anlamsızdır.

tarihi olarak alevilerin ne kadar zulüm gördükleri kabulümüz ve malumumuzdur. sizin kadar bu acıyı hissetmeyeceğimizi de itiraf ederiz.çünkü ateş düştüğü yeri yakar ama bir ehlibeyt a.s. dostu takipçisi olarak Ehlibeyt a.s.a aşkından dolayı zülüm görmüş ilden ile sürülmüş olan alevilerin acılarını acımız bilebilmek için tüm bilgileri de öğrenmek isteriz..

bu anlamda sitede tuceli belgeseli var ben ilk defa burada izledim ve çok etkilendim...

size de tavsiye ederim ilginizi çekeceğini umuyorum

ayrıca sizi çok iyi anlayabilecek dostlarımız var sitede örneğin: yozgatlı yiğit kardeşimiz. sohbetlere katılırsa memnun olacağım

ilk önce en tepeden Allah inancından başlamak için bir başlık açmayı teklif ediyorum: Aleviler nasıl bir Allaha inanır şeklinde ne dersiniz?

[/quote]

Her tür ilim alış verişine varız can,bize link atman yetrli icabet etmemiz için

Aleviler Neçhul Belaga'ya itibar eder,dolayısıyla orda hz Alinin tarifi bizi bağlar,

Alevi kelime manasıyla da apaçıktır,Allah veya peygamberiyle sorunumuz yok can,hz Ali ve Ehli Byet'e tarafız,niçin taraf olduğumuzu da biliyor olmalısın,zulmun karşısında müminlerin emirinin kampını seçtik

Şiilerden farkımız onların Arap emvi/Abbasi jeografyasında yaşamalrını sürdürmeleri,Arap toplumunun antropolojik özelliklerine sahip olaraktan,

Biz Horasana bu zulumden kaçıp da sığınmış İmam Musa i kazımın Türk kavimleriyle soyunu sürdürmesi vesilesiyle bayrağı devralmışız

Elbette ki bizim İslama bakışımızla bu baskıcı jeografyada yetişmişlerle bir değil

Başlıkta olan konunun özüne de dönmek gerek,mucize işine Allahın yaklaşımını onun ayetleriyle bildirdim,

Kimlerin ,hangi sebepten mucize görmeye meraklı olduğunu hem bildiriyor,hem horluyor,"kalpleri ne de birbirine benzedi" diyerek

Ve Allah aynı zamanda bildirmiştir hz Muhammede mucize vermediğini,ve enden vermediğini de bildirmiş

Bu yaklaşım,geniş ve malum toplulukların Kurandan ne derecede bihaber yaşadığını bana bildriyor, bunlar dinin ne olduğunu,veya nasıl yanlış ve sapkınca algılandığına apaçık delilerdir

İşin temelinden bile bu derece bihaber olmakla birlikte,İslamdan dem vurmak nasıl bir iş olabilir ki?

Bildiğimizin mürşidi,bilmediğimizin talibi olacağız

Allah bildirmiştir dilediğini doğru yola sevkeder,bunca sapkın yaklaşıma sahip olanlar,din açısından,onalra malum gelse bile ne tür işlere itibar ettikleri apaçık

Allah cümlemize o dosdoğru hidayeti bahşetsin,hz İbrahimin hidayetine benzesin diyorum,o saf,pak,dosdoğu hidayete

Ali Şeriati

Yorum

YUKARI ÇIK
                          Çalışıyor...
                          X