Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

kuran-ı kerimin sırları:güneşin gidişi istikameti

Daraltma
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

    kuran-ı kerimin sırları:güneşin gidişi istikameti

    GÜNEŞ'İN GİDİŞ İSTİKAMETİ
    Kur'an'da Güneş ve Ay'dan bahsedilirken her birinin belli bir yörüngesi olduğu vurgulanır:
    Geceyi, gündüzü, Güneş'i ve Ay'ı yaratan O'dur; her biri bir yörüngede yüzüp gidiyor. (Enbiya Suresi, 33)
    Yukarıdaki ayette geçen "yüzme" kelimesi Arapça'da "sabaha" olarak ifade edilir ve Güneş'in uzaydaki hareketini anlatmak üzere

    kullanılmaktadır. Bu kelime Güneş'in uzayda hareket ederken kontrolsüz olmadığı, ekseni üzerinde döndüğü ve dönerken bir rota izlediği manasındadır. Güneş'in sabit olmadığı belli bir yörüngede yol almakta olduğu, bir başka ayette de şöyle bildirilmektedir:
    Güneş de, kendisi için (tespit edilmiş) olan bir karar yerine doğru akıp gitmektedir. Bu üstün ve güçlü olan, bilenin takdiridir. (Yasin Suresi, 38)
    Kur'an'da bildirilen bu gerçekler, ancak çağımızdaki astronomik gözlemlerle anlaşılmıştır. Astronomi uzmanlarının hesaplarına göre Güneş, Solar Apex adı verilen bir yörünge boyunca Vega Yıldızı doğrultusunda saatte 720.000 km'lik muazzam bir hızla hareket etmektedir. Bu, kabaca bir hesapla, Güneş'in günde 17 milyon 280 bin km yol katettiğini gösterir. Güneş'le birlikte onun çekim sistemi içindeki tüm gezegenler ve uyduları da aynı mesafeyi katederler.
    "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

    #2
    Ynt: kuran-ı kerimin sırları:güneşin gidişi istikameti

    Kuranda güneşin balçığa battığı yazar.Bu ayetleri tevil ederken birazda bunu düşünmenizi isterim.

    (Kehf.86: Nihayet güneşin battığı yere varınca, onu kara bir balçıkta batar buldu. Onun yanında (orada) bir kavme rastladı. Bunun üzerine biz: ey Zülkarneyn! Onlara ya azap edecek veya haklarında iyilik etme yolunu seçeceksın, dedik.)


    (Kehf.90: Nihayet güneşin doğduğu yere ulaşınca, onu öyle bir kavim üzerine doğar buldu ki, onlar için güneşe karşı bir örtü yapmamıştık.)Bu iki surede görüldüğü gibi Allah, Zulkarneyn’in başından geçen tecrübeleri ve ona söylediği sözleri aktarmaktadır. Zülkarneyn’in, güneşin battığı yere vardığını ve onun kara bir balçığa battığını gördüğünü anlatmaktadır. Bir kaç ayet sonra da Zülkarneyn güneşin doğduğu yere gitmiştir ve onu doğarken görmüştür.


    Bugün bilimin kanıtlamış olduğu ve bildiğimiz, kabul ettiğimiz gerçeklerle ve bilgimizle bu iki ayete bakarsak, bunların dünyanın düz olduğunu zanneden ve güneşin dünyanın bir yanından (ucundan) doğup, diğer yanına doğru hareket ettikten sonra o yanından (ucundan) battığını, güneşin doğduğu ve battığı iki yer olduğunu düşünen biri tarafından yazılmış olduğunu anlamakta güçlük çekmeyiz. Dünyayı, güneşi ve evreni yaratan tanrı herhalde böyle bir hata yapmaz, evrensel ve zamanlar üstü olması gereken kitabını böyle bir yanlış bilgiyle sakatlamazdı.


    Çünkü biliyoruz ki, dünya yuvarlak olduğu ve kendi etrafında döndüğü için gündüz ve gece oluşmaktadır, dünya üzerinde güneşin battığı veya doğduğu bir yer yoktur.

    Yorum

    YUKARI ÇIK
    Çalışıyor...
    X