Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

fusulet suresi 11:atmosferin sırları

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: fusulet suresi 11:atmosferin sırları

allahu tealanın yağmuru yağdırmak için birşey yapmasına çaba göstermesine gerek yok sadece ol der o ve yağmurda kusursuz bir düzen takip ederek oluşur ve yeryüzüne iner
    allahu teala yağmuru kusursuz bir kanun işleyişi ile yağdırmış ki akıl bahşettiği kullar ona bakıp onun sonsuz ilmini görüp iman getirsinler.

asıl maddecilerin tesaddüf masalı inanılması imkansız:küçük bir çocuğa bırakın yağmuru oyuncağının tesadüfen olduğunu tesadüfen tekerleğin olması gereken yerde olduğunu tesadüfen arabanın kapoısının olduğunu tesadüfen burda onun olduğunu söyleseniz şöyle bi yüzünüze anlamamışcasına nediyor bu dercesine bakar
    heleki onunda tesadüfen bu dünyada olduğunu söyleseniz...
    boşuna çabalamayın lütfen yukarıdaki ayet bize açıkça fizikten ilimden bahsediyor hocada da bunu görebilecek anlayabilecek kalp varmış ki görmüş
    üstelik yazdıklarınızın yazının içeriğini ilimsel olarak eleştirici bir tarafı yok sadece kabullenemediğinizden kişisel redlere başvuruyorsunuz
    kabullenmenize gerekte yok böyle bir çabamızda yok ama en azından susun
    "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

üstelik yazdıklarınızın yazının içeriğini ilimsel olarak eleştirici bir tarafı yok sadece kabullenemediğinizden kişisel redlere başvuruyorsunuz

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

bizler yagmurun nasil yagdigini bilmedigimiz icinmi yaraticiya inaniyoruz sizce!?
        biz yagmurun olusumu icin kurulmus olan düzeni kör tesadüflere baglamadigimiz icin yaraticiya inaniyoruz
        siz ise bütün bunlarin tesadüflere "!" bagladiginiz icin yaraticiya inanmiyorsunuz
        GÖRDÜGÜNÜZ GIBI SAYIN HACI ARAMIZDA FARK YOK!!!
        Siz Kuranda yağmuru yağdıranın Allah olduğu yazdığı için ,Yağmuru yağdıran Allahtır diyorsunuz.Başka bir nedeni yok.
        Yağmurun oluşumunda hiç bir aşamada Allaha gerek yoktur.Ben biraz önce evde denedim.Yağmur yağdırabiliyorum.Bu beni Allah yapmaz.Yağmur yağdırmak tesadüflere bağlı değildir.Bu konudaki eleştiriniz doğru değil.Daha öncede söyledim.Yağmurun neden,nasıl yağdığını öğrenin diye.
        Yağmurun yağışını tesadüflere bağlamadığıma göre ;
        ARAMIZDA BÜYÜK BİR FARK VAR.
        Çünkü,
        Ben yağmurun hangi aşamalardan geçerek yağdığını açıklayabiliyorum.
        Ama siz Bu aşamaların hangisinne,nasıl Allahın müdahalesi olduğunu açıklayamıyorsunuz.
        Farkımız bu.

Siz Kutsal kabul ettiğiniz kitapta yazılan şeyi,gerçeklere aykırıda olsa körü körüne doğru kabul ediyorsunuz.Benim için tek kutsal şey ''GERÇEK'' tir.

Yorum

sizde "evrim inanciniz" yagmurun yagmasi icin Allaha gerek yoktur dedigi icin, Allahin olmadigina inaniyorsunuz, NE OLDU SIMDI???

kurulu bir kaide üzerinde birseyler yapabilmeniz sizi Allah yapmaz elbette, zira kaideleri kuran ve tasarruf hakkini veren Allahtir! size göre de Tesadüflerdir! simdi ne oldu???

yagmurun yagisini tesadüflere baglamiyorsunuz, onun bir kanunu kaidesi oldugunu biliyorsunuz fakat bu kaidenin olusumunu tesadüflere bagliyorsunuz! biz ise bu kaideyi Allahin var ettigine inaniyoruz...PEKI SIMDI NE OLDU???

evet!
          siz yagmurun yagis sürecini aciklayabiliyorsunuz, bunu da size bilim ögretiyor,
          unutmayin, bizde bu süreci bilimden ögrendik baska bir yerden degil, bizi ortacagin hristiyanlari ile karistirmaktan vazgecin artik!

ve hayir!
          siz yagmurun yagmasindaki sürecin kaide dizilimine mantikli bir aciklama getiremiyorsunuz! iste mesele burada...bu haliniz mantiki bir miyopluktur! bu baglamda kücümseyecekseniz kendi aklinizi kücümseyin, daha ötesine bakmaya calisan akillari degil.

ve yine biz bu kural ve kaidelere bakarak bir takim seyleri ölcebildigimiz icin, bütün bunlarin tesadüflerle aciklanamayacagini, milyonlarca insanin kabul ettigi gibi kabul ettigimiz icin Allaha inaniyor ve onun gönderdigi kitaba iman ediyoruz

ya siz
          bu kadar olaganüstü, mucizevi bilesimi kör ötesi bir aciklama ile izaha kalkisan darwinin yasalarini hangi gercege uygun bularak iman ediyorsunuz!?

BIRAKIN HACI EFENDI BU BOS ISLERI

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

sizde "evrim inanciniz" yagmurun yagmasi icin Allaha gerek yoktur dedigi icin, Allahin olmadigina inaniyorsunuz, NE OLDU SIMDI???
            Böyle bir şey yok.Kendiniz gölgelerden hayaletler yaratıp,yarattığınız bu hayaletler benim iddiammış gibi sunuyor,sonradan bu hayaletleri eleştiriyorsunuz.Beni iyi dinleyin bu bir.Dinlemek yetmez ,anlamaya gayret edin, bu iki.

Yağmurun yağmasının evrimle ne ilgisi var?Evrim olsa da,olmasa da yağmur vardır.Bunların birbiriyle ilgisi olmadığı gibi benimevrim-yağmur için herhangi bir değinmem de yoktur.Kendi kafanızdan uydurduğunuz şeyleri bana atfetmeyin.

kurulu bir kaide üzerinde birseyler yapabilmeniz sizi Allah yapmaz elbette, zira kaideleri kuran ve tasarruf hakkini veren Allahtir!
            Bu iddianızı ispatlamanız gerekmez mi?

Ben yağmur yağdırdığım iddiasını ispatlayabilirim?Ama siz yağmuru yağdıranın Allah olduğunu ispatlayamazsınız?Şimdi ortada iki görüş var.Biri iddiasını ispatlıyor.Diğer taraf ispatlayamıyor,sadece öyle olduğuna körü körüne inanıyor.Bu ikisini nasıl bir tutuyorsunuz anlamıyorum.

simdi ne oldu???
            ASIL ŞİMDİ NE OLDU.

Boş iddialarda bulunup,bunu ispatlamadan , bu birbirine zıt iki şeyi aynı şeylermiş gibi göstermeniz pek anlaşılır bir şey değil.

evet!
            siz yagmurun yagis sürecini aciklayabiliyorsunuz, bunu da size bilim ögretiyor,
            unutmayin, bizde bu süreci bilimden ögrendik baska bir yerden degil, bizi ortacagin hristiyanlari ile karistirmaktan vazgecin artik!
            Ortaçağa zorla girmek isteyen bizzat siz ve kendinizsiniz.Ya yağmurun oluşum aşamalarında Allahın ne tür müdahaleleri olduğunu ispatlayacaksın.Yada bunun kendiliğinden oluşan bir süreç olduğunu kabul edeceksin.

Seninde dediğin gibi,
            Ya ortaçağ karanlığına döneceksin,yada sözünü ettiğin bilimin Allahın müdahalesine gerek duymadan yaptığı açıklamayı kabul edeceksin.

ve hayir!
            siz yagmurun yagmasindaki sürecin kaide dizilimine mantikli bir aciklama getiremiyorsunuz! iste mesele burada...bu haliniz mantiki bir miyopluktur! bu baglamda kücümseyecekseniz kendi aklinizi kücümseyin, daha ötesine bakmaya calisan akillari degil.
            Nesine açıklama getiremiyorum.Afaki konuşmayın.Yağmurun açıklanmayan bir yönü mü var?Yoksa kendini kurtarmak için yaptığın bir kaçamak mı?Afaki konuşmayın kardeşim.Yağmurun açıklanmayan,sır olan bir yönü mü var.Evde yağmur yağdırdım diyorum ,daha ne diyeyim.

ve yine biz bu kural ve kaidelere bakarak bir takim seyleri ölcebildigimiz icin,
            Neyi ölçüyorsun.Yine gölgeden hayalet,yine açıklanamayan ön kabuller...Bunu cuma hutbesi dinlemeye alışmış kalabalıklar yer.Bana sökmez.

bütün bunlarin tesadüflerle aciklanamayacagini,
            HALA AYNI ŞEY.

Yağmurun yağmasında tesadüf yoktur.Daha kaç defa söyleyecem.Daha doğrusu siz ne zaman anlayacaksınız.Güneş ısıtır,su buharlaşır ve göğe yükselir,Soğuyan su yağmur olup yağar.Bunun nesi tesadüf açıklarmısın?
            Hadi Allahın ısınan suyun buharlaşmasına engel olsunda görelim.Soğuyan suyun yağmur olup akmasını engellesin.Bu olay dünyada hergün sayısız kere tekrar edip duran bir döngüdür.Bunun aksine bir gelişme hiç görüp duydun mu?
            Ama sizin kutsal kitabınızda göğün yedi kat olduğu,birinci kat gökta kapıların açılıp yağmur yağdırdığını söylüyor.(Yoksa hadis mi)

Gözümle gördüğümü bırakıp ,Bunamı inanacağım?

Yorum

insanin evrimi var, daha dogrusu canlinin evrimi var, bu olusum icin gerekli bir takim sartlar var (hava su vs.), bu sartlar nasil olusmus? efendim TESADÜFEN
              haci efendi, tesadüf hortlagi/hayaleti benim ürünümmü yoksa sizin inancinizmi?

buyrun ben burada oturuyorum, buraya biraz günes gönderebilirmisiniz?
              siz bir takim islerde tasarruf sahibisiniz diye bu Allahin yoklugunu kanitlamiyor degilmi? dönüp dolasip ayni yere gelmeyin, deneylerle bilinecek ve deneylerle bilinemeyecek ancak derin bir idrak ve kavrama ile anlasilabilecek mevzulari ayni kefeye koymaya calismanizdan dolayi anlayamiyorsunuz mevzuyu.

"ya Allahin olmadigini, herseyin kesinlikle ama kesinlikle tesadüfen oldugunu isbatlayacaksiniz, ya da Allah inancinda olanlarla dalga gecmekten vazgececeksiniz"

islam ortacaga hic bir zaman girmedigi gibi ortacaga aydinligi getirmistir, bunu böylece bilin olurmu!?

aciklayamadiginiz sey, yagmur yagmasi icin gecerli olan kural ve kaidelerin nereden geldigi, nasil oldugudur? buyrun aciklayin, ama "TESADÜF" demeyin artik gina geldi!

eh artik ister yiyin ister yemeyin bu sizin meseleniz
              fakat baskalarinin yediginin siz neden hazimsizligini yasiyorsunuz bunun bir aciklamasi varmi?

günes isitir su buharlasir....böylece sürer gider
              neden hic yanilmaz sasmaz, neden degismez? neden yagmurun yagmasi icin illada gerekli sartlar vardir ve bu sartlar her defasinda var olurlar? ben bunu soruyorum sürecin kendisini degil!

olduuu
              haci efendi iman edecek diye bütün kaideler degissin, kurallar dursun, isinan su buharlasmasin falan, haci efendi DÜNYANIN GERI KALAN KISMINI UNUTMUSSUNUZ MERHAMET EDIN

Yorum

günes isitir su buharlasir....böylece sürer gider
                neden hic yanilmaz sasmaz, neden degismez? neden yagmurun yagmasi icin illada gerekli sartlar vardir ve bu sartlar her defasinda var olurlar? ben bunu soruyorum sürecin kendisini degil!
                Bunlara doğal olaylar diyoruz.nedenleri sır değil.Güneş var olduğu sürece su buharlaşacak,soğuduğunda da yağmur olup yağacak,dahada soğuduğunda kar olup yağacak.Güneş yok olup,söndüğünde de Senin Allahın istesede suyu buharlaştırıp yağmur yağdıramayacak,boşuna birinci gökten kapıları açıp yağmur yağdırmasını bekleme.Çünkü yağmuru yağdıran taptığın ilah değil.Bunu anlamanı bekliyorum.

Yorum

yeterli degil
                  bu düzenek nereden geliyor bunun cevabini bekliyorum?

Yorum

yeterli degil
                    bu düzenek nereden geliyor bunun cevabini bekliyorum?
                    Herkesin gözü önünde cereyan eden basit bir doğa olayından bahsediyoruz.Bütün aşamaları biliniyor.Hiç bir aşamasında,hiç bir sır yok.Yağmuru birilerinin yağdırmadığını biliyoruz.Gökta kapılar olmadığını biliyoruz.Kapıların açılmasıyla suların akmadığını biliyoruz.Tek başına bu bilgi bile Kuranı olumsuzlamaya yeter.
                    Daha ne istiyorsun?

Birinci kat gökte kapılar olduğunu ispatlayabilir misin?
                    Yağmurun bu kapıların açılması sonucu yağdığını ispatlayabilir misin?

Yoksa yine cevap olmayan kaçamak cevaplar mı?

Yorum

size daha öncede söyledim
                      siz yalnizca madde bilir madde söylersiniz
                      izlediginiz ve izlemeye kararli oldugunuz yol belli iken kuran hakkinda konusmak istemeniz yalnizca bizlerin inanci ile dalga gecmek degil ayni zamanda kendinize kendi aklinizi kanitlarken birazda eglenmek istemenizden ibaret, dolayisi ile ben buna alet olacak degilim...

bakin benim sorum gayet acik
                      yagmurun olusumu hakkinda bizde sizin inandiginiz gibi bir takim kurallara inaniyoruz
                      fakat bu kurallarin isleyisi ve uyumu olan yasayi neye bagliyorsunuz?
                      bunu bilmek istiyorum

Yorum

sayın hacı atmosferin katları ile ilgili aynı şekilde ayetler ve bilim ışığında bir yazımız daha var hocamızdan kitabın hepsini buraya yazıpta hak yemek istemediğimden yazmıyordum ama anlaşıldı ki yazmam gerekecek
                        allahu teala bir jkanun koymuş bu adım adım ilerleyerek yağmuru oluşturmuş peki siz diyorsunuz ki ben yağmur yağdırdım bu düzeni kendinizmi akıl edipte kurdunuz.hayır yaptığınız sadece taklit.kendi aklınızdan evrende olmayan ama hiç olmayan birşey yapabilirmisiniz elbette hayır.yapabileceğiniz sadece şu mükemmel düzenden kopya çekmek.
                        siz diyorsunuz ki bu yağmuru meydana getiren olaylar tesadüfen gelişiyor tıpkı şu oyuncak araba plastiğin işlenmesiyle yapılıyor nasıl böyle şekil alıyor e işte oda tesadüfen mucize.
                        dediğinizin bundan hiçbir farkı yok
                        üstelik diyorsunuz ki su buharlaşacak yükselecek yağmur olacak düzen böyle.
                        peki böyle olmadığı zamanlar?
                        daha geçtiğimiz 2008 yılında istanbulda deniz de olmasına rağmen kuraklık yaşandı barajlar kurudu oysa güneşte vardı buharlaşmada fakat kanun işlemedi ve yağmur yağmadı barajlar kurudu ki bu tarz olaylar dünyanın heryerinde defalarca meydana gelmektte.
                        oysa bu sene ne oldu:isttanbul hermetrekaresine fazla fazla yağmur aldı barajlar neredeyse tamamen boşalmışken doluluk yüzde yüze ulaştı,birçok yeri sel bastı arabalar denize aktı.
                        işte sayın hacı biz diyoruz ki allah emir verirse sizin taptığınız formüller işler ve yağmur oluşur yok istemezsede güneşte suyun buharllaşmasıda fayda etmez
                        "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Hem bilimden bahsedip,hemde konudan bu denli bi-haber davranmanız neyin alameti anlamıyorum.
                          Güneş olmadan dünyada yağmur yağabilir mi?
                          Yurdumuza yağmur yağmaması yağmurun oluşumuyla ne ilgisi var.Buraya yağmadı ama Hindistanı sel götürdü.
                          Yağmurun yada diğer meteorolojik olayların Allah ile bir ilgisi yok.Bu tür olaylar Allah olmadan açıklanabiliyor.Dahası yağmur bombası ile yağmur yağdırmak bile mümkün.Neyini tartışıyorsunuz ki?
                          kendi aklınızdan evrende olmayan ama hiç olmayan birşey yapabilirmisiniz elbette hayır.yapabileceğiniz sadece şu mükemmel düzenden kopya çekmek.
                          İnsanoğlunun kendi zekası ile bulduğu şeylerde var.Uzay mekiği gibi,Tren gibi vs.Ama bunun konumuzla bir ilgisi yok.Evrendeki mükemmel düzenin bir yaratanı olması gerekmiyor.Bunu bir düşün.Hem ''evrendeki mükemmel düzen'' dediğiniz nedir ki?Evrende düzende var,KAOS'ta var.Bir yaratıcı olsaydı evreni düzenler ve Kaosa izin vermezdi.Yani kurduğu düzenin bozulmasına ,değişmesine izin vermezdi.Anlayacağınız Kaosun olması bir yaratıcının olmadığı sonucunu da doğuruyor.

Yorum

bu kurallarin isleyisi ve uyumu olan yasayi neye bagliyorsunuz?
                            bunu bilmek istiyorum

kaos kavrami icin:
                            http://www.velayet.com/index.php?topic=12296.0

sebep sonuc iliskisi icin:
                            http://www.velayet.com/index.php?topic=12288.0

ve:
                            http://www.velayet.com/index.php?topic=10699.25

bilimin anlayamayacagi kadar büyük bir sey ile
                            yaratici bir araciya duyulan ihtiyac bölümlerini inceleyiniz

Yorum

yağmur bombası nedir sayın hacı:sadece bir taklit okanun olmasa nasıl yağmur yağdırılacak
                              uzay mekiğinden bahsediyorsunuz sanki o uzay mekiğini yapmak için gereken madde hep vardı siz geliyorsunuz maddede tıkanıp kalınca da diyorsunuz madde hep vardı sonrada kalkıp yaradana inananlara allah varsa onu kim yarattı bu olamaz imkansız diyorsunuz
                              kabul edin darvinizm sadece insanları kandırıyor maddeleştiriyor hiç olarak varlığı kabul ediyor
                              böyle oluncada kausun olmaması imkansız mı ha ne dersiniz
                              valla tövbe haşa allahın sabrı çok ben bunca hain zalim insana tahammül edemezdim tövbe haşa

Yorum

yağmur bombası nedir sayın hacı:sadece bir taklit okanun olmasa nasıl yağmur yağdırılacak
                                Aynı şey savunduğunuz tanrı içinde geçerli o zaman.
                                Çünkü inandığınız tanrı suyun,atmosferin ve güneşin olduğu bir sistemde yağmur yağdırabiliyor,ama aynı işi Mars veya Venüs gezegeninde yapamıyor.Yani onunda yağmur yağdırmak için bir takım malzemeye ihtiyacı var.Öyle değil mi?
                                Diğer kısımları okudum alakasız ve mantıksız geldi.Kusura bakmayın.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X