Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ayetler aranıyor :)))

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ayetler aranıyor :)))

Selam arkadaşlar;

İslamdan hiç haberi olmayan veya İslamı içinde yaşadığı çevre nedeniyle yanlış tanıyan bir hristiyan/musevi/hindu/budist olduğumu düşünün bir an için.

Kuran'dan ilk olarak hangi ayeti görmemi isterdiniz?

Daha doğrusu ilgimi çekeceğini düşündüğünüz ayet hangisi olurdu?

Ynt: Ayetler aranıyor ))

1-“Allah sizi, din konusunda sizinle savaşmamış, sizi yurtlarınızdan da çıkarmamış kimselere iyilik etmekten, onlara âdil davranmaktan men etmez. Şüphesiz Allah âdil davrananları sever.” (Mümtehine, 60/8)

2-Ey iman edenler, hepiniz topluca "barış ve güvenliğe (İslam'a) girin ve şeytanın adımlarını izlemeyin. Çünkü o, size apaçık bir düşmandır. (Bakara / 208)
    “Allah’ın dini kişilerle tanınmaz; hakkın nişaneleriyle tanınır. Öyleyse hakkı tanı, hakka uyanları tanırsın.”
    Hz. Ali (Aleyhisselam)
    [size=14pt]

Yorum

İlginiz için teşekkürler kardeşim. Beklediğim kadar fazla ilgi göremedim ama biraz daha detay vereyim ben konu hakkında.

Bilirsiniz bazı kitapların arkalarına içinden ufak ilgi çekici alıntılar koylarlar. Bu kitabı kitapçıda gören birisi kitabın ismini daha önce duymamış olmasına rağmen arkasındaki bir alıntıdan dolayı kitabın tümüne ilgi duyup merak ederek okumak isteyebilir. Veya nette dolaşan bir email görürsünüz. içinde geçen bir cümlenin bir kitaba ait olduğunu öğrenirsiniz ve o kitabı edinip okumak istersiniz.

Ayet arıyorum derken bunu kastediyorum.

Yorum

Bu konu üzerine biraz düşünmenizi ve katkıda bulunmanızı rica ediyorum. ve düşünürken zor olsa bile kendinizi bir gayrimüslim ve tamamen bilgisiz birisi yerine koyup ayete bir de o gözle bakmanızı rica ediyorum. Örneğin cennet/cehennem ayetleri yazmayın, Çünkü onlar bu konuda bilgisi olmayan bir insan için bir şey ifade etmez.

Bu konunun sonu hayırlı bir yere varacak lütfen elinizden geldiğince katkıda bulunun arkadaşlar.

Yorum

Sizi annelerinizin karınlarında, üç karanlık içinde, bir yaratılıştan sonra (bir başka) yaratılışa (dönüştürüp) yaratmaktadır. İşte Rabbiniz olan Allah budur, mülk O'nundur. O'ndan başka İlah yoktur. Buna rağmen nasıl çevriliyorsunuz? (Zümer Suresi, 6)
          Nedeninide yazayim mi

Yorum

Hristiyan yada musevi olsaydim ehli kitap ile ilgili ayetler ilgimi cekerdi sanirim.Din den haberiz olsa idim bilim ile ilgili ayetler ilgimi cekerdi.
            Allah Bize Yeter!
            O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=11743.msg70916#msg70916 date=1264949747]
              Hristiyan yada musevi olsaydim ehli kitap ile ilgili ayetler ilgimi cekerdi sanirim.Din den haberiz olsa idim bilim ile ilgili ayetler ilgimi cekerdi.
              [/quote]

Hayır sevgili kardeşim.

Başında hristiyan/musevi/budist/hindu/bilgisiz derken
              bunların tümüne birden hitap edebilecek ayetler arıyorum. Özel olarak bir kaçına hitap eden değil

Yorum

saqaleyn sana da teşekkürler Bu arada tek bir ayet aramıyorum bir çok ayet arıyorum
                Başka bir forumdan verilen ayetler:

5:32 ...Kim, cinayet işlememiş veya yeryüzünde bozgunculuk yapmamış bir kişiyi öldürürse tüm insanları öldürmüş gibidir. Kim de o canı yaşatırsa, bütün insanları yaşatmış gibi olur...

2:188 Paralarınızı aranızda haksız yollarla yemeyin. Halkın parasını haksız yere yemek amacıyla bile-bile memurlara/yöneticilere rüşvet vermeyin.

2:84 Birbirinizin kanını dökmeyeceksiniz ve birbirinizi yurtlarından çıkarmayacaksınız diye de sizden söz almıştık...

2:148 Her birinizin seçtiği bir yön ve yöntem var; siz iyilikte yarışın...

4:29 İnananlar! Birbirinizin malını karşılıklı rıza ile yapılan ticaretle de olsa haksızlık ve hile ile yemeyin. Birbirinizi öldürmeyin...

4:32 ALLAH'ın her birinize bağışladığı yeteneklere imrenmeyin...

30:41 Halkın elleriyle işledikleri yüzünden karada ve denizde felaketler yaygınlaştı...

2:177 Yüzlerinizi doğu veya batı yönüne çevirmeniz iyilik değil. İyiler o kimseler ki ALLAH'a, ahiret gününe, meleklere, kitaba ve peygamberlere inanırlar; akrabalara, yetimlere, muhtaçlara, yolda kalmışlara, dilencilere ve köleleri özgürlüğe kavuşturmaya seve seve para yardımında bulunurlar; namazı gözetir, zekatı verir, sözleştikleri vakit sözlerinde dururlar; zorluğa, sıkıntıya ve zulme karşı direnirler. İşte doğru olanlar onlardır, erdemli olanlar da onlardır.

insan için ancak çalışmasının karşılığı vardır... ve çalışmasının karşılığını mutlaka görecektir...

"De ki: Arınmağa gönlün var mı? (Eğer istekliysen) o zaman seni Rabbin(i tanıma mertebesin)e ulaştıracağım ki (bundan sonra) O'nun korkusunu duyasın.' Naziat 18-19

Yorum

"De ki: Arınmağa gönlün var mı? (Eğer istekliysen) o zaman seni Rabbin(i tanıma mertebesin)e ulaştıracağım ki (bundan sonra) O'nun korkusunu duyasın.' Naziat 18-19
                  Şüphesiz ki bu Kur'an en doğru yola iletir; iyi davranışlarda bulunan müminlere, kendileri için büyük bir mükafat olduğunu müjdeler. (isra-9)

İnsanlar, imtihandan geçirilmeden, sadece "İman ettik" demeleriyle bırakılıvereceklerini mi sandılar? (ankebut-2)

O geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı sizin hizmetinize verdi. Yıldızlar da Allah'ın emri ile hareket ederler. Şüphesiz ki bunlarda aklını kullananlar için pek çok deliller vardır. (nahl-12)

Biz bu Kitab'ı sana sırf hakkında ihtilafa düştükleri şeyi insanlara açıklayasın ve iman eden bir topluma da hidayet ve rahmet olsun diye indirdik. (nahl-64)

Ey İnsanlar! Rabbinize karşı gelmekten sakının. Ne babanın evladı, ne evladın babası namına bir şey ödeyemeyeceği günden çekinin. Bilin ki, Allah'ın verdiği söz gerçektir. Sakın dünya hayatı sizi aldatmasın ve şeytan, Allah'ın affına güvendirerek sizi kandırmasın.(lokman-33)

Allah Bize Yeter!
                  O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

Selam;

Bu konuyu açma sebebimi detaylıca açıklayayım. Lütfen okuyunuz.

Bilirsiniz; Kimi özlü sözlerle ve o sözleri destekleyici görsellerle hazırlanmış slayt gösterileri vardır.

Örneğin aşağıdaki slayt gösterisi felsefeci Bertrand Russel için hazırlanmış. Lütfen izleyiniz (sıkılmayacaksınız):

Bertrand Russell Diyor KiYeni video oynatıcımızı deneyin

Bu şekilde slayt gösterileri sürekli emailime veya facebook hesabıma geliyor.

Düşündüm ki;
                    KURANDAN OLDUĞU İLK BAKIŞTA BELLİ OLMAYACAK, genele özlü söz gibi olan bazı ayetleri bunları destekleyici görsellerle birleştirerek güzel sunumlar hazırlanabilir. Sunumların YALNIZCA EN SONUNDA sunuda geçen sözlerin Kuran'dan alıntı olduğu söylenebilir.

Bu şekilde bir kaç dilde bir kaç değişik sunum hazırlayarak Kurandan haberi olmayan ama Kurana karşı önyargılı olduğu için hiç merak bile etmemiş insanların Kuranı merak etmelerini veya en azından bir kez olsun seçtiğimiz güzel ayetleri okumalarını sağlayabiliriz diye düşündüm.
                    Birbiri ile bağlantılı ayetler yeterince bulursak ek olarak kurgu/öykü şeklinde slaytlar bile hazırlanabilir.

Örneğin "Kuranda kişisel gelişim ayetleri" adı altında emaillerde dolaşan ayetler var:

http://www.facebook.com/topic.php?ui...amp;topic=9640

Bu ayetler size ilgi çekici geliyor olabilir ama Kuran ile ilgilenmeyen birisi Kuran ile ilgili olduğunu anladığı anda yani başlığı gördüğü anda önyargısı nedeni ile içeriğine bile bakmadan okumaktan vazgeçebilir. Benim yapmak istediğim şey ise yargıyı önden alıp sona yerleştirmek. Bu arada da bir iki ayet okumuş olurlar ))

Lütfen bu konuya yardımı olabilecek ayetlerden yazınız. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Yorum

selamunaleykum kardeşim alıntı yapacağım yazı inşaallah isteğinizi karşılar:
                      Genel olarak herbirimizin bir Müslüman tanımı var... Peki hiç düşündünüz mü ALLAH (cc) Müslümanı nasıl tanımlıyor?!

Onlar;
                      "ALLAH'ın Adı Anıldığı zaman Kalpleri Ürperir."
                      (Enfal-2)

Onlar;
                      "ALLAH'a asla şirk koşmazlar."
                      (Furkan-68)
                      Onlar;
                      "(Her türlü) Zinaya asla yaklaşmazlar."
                      (Furkan-68)

Onlar;
                      "Namazlarını Huşu içinde Ve Dosdoğru kılarlar."
                      (Mü'minun-2)
                      Onlar;
                      "Boş şeylerden tümüyle yüz çevirirler."
                      (Mü'minun-3)

Onlar;
                      "Mallarıyla Ve Canlarıyla Cihad Ederler."
                      (Tevce-20)
                      Onlar;
                      "Cahillerle asla tartışmazlar."
                      (Furkan-63)
                      Onlar;
                      "Kınayıcının kınamasından Hiçbir zaman korkmazlar."
                      (Maide-54)

Onlar;
                      "Emanetlerine ihanet etmezler."
                      (Mu'minun-8)
                      Onlar;
                      "Söz verdiklerinde sözünde dururlar."
                      (Bakara-177)
                      Onlar;
                      "Yetimin hakkını kesinlikle yemezler."
                      (Nisa-2)
                      Onlar;
                      "Yolda kalmışlara yardım ederler."
                      (Bakara-177)
                      Onlar;
                      "İnsanların kusurlarını affederler."
                      (Ali İmran-134)
                      Onlar;
                      "Yalnızca ALLAH'a dayanıp güvenirler."
                      (Mücadele-10)
                      Onlar;
                      "Yeryüzünde Alçak gönüllü olarak yürürler."
                      (Furkan-63)
                      Onlar;
                      "Yoksulluk yüzünden evlatlarını öldürmezler."
                      (En'am-151)
                      Onlar;
                      "Hakk'ı bile bile gizlemezler."
                      (Bakara-42)
                      Onlar;
                      "İnananlara 'Sen Mü'min değilsin' demezler."
                      (Nisa-94)
                      Onlar;
                      "Namuslarını (ırzlarını) korurlar."
                      (Mü'minun-5)
                      Onlar;
                      "Anne Ve Babalarına Öf Bile Demezler."
                      (İsra-23)
                      Onlar;
                      "Kötü zandan ve gıybetten kaçınırlar."
                      (Hucurat-12)
                      Onlar;
                      "Ahidlerine (Sözlerine) sadıktırlar."
                      (Mü'minun-8)
                      Onlar;
                      "Zekatlarını Hakkıyla Verirler."
                      (Bakara-177)
                      Onlar;
                      "Mü'minlere karşı alçak gönüllüdürler."
                      (Maide-54)
                      Onlar;
                      "Darlıkta ve bollukta da infak ederler."
                      (Ali İmran-134)
                      Onlar;
                      "Gerçekten felaha kavuşanlardır."
                      (Mu'minun-1)
                      Onlar;
                      "ALLAH'ın ayetlerini az bir menfaatle değiştirmezler."
                      (Ali İmran-199)
                      Onlar;
                      "Rasullerden hiçbirini birinden ayırt etmezler."
                      (Bakara-136)
                      ALLAH cc cümlemizi bu ayeti celilelerde tarif edilen müslümanlardan eylesin inşaallah...

"eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Selam sevgili muttaki kardeşim;

Yardımın için teşekkür ederim. Fakat benim aradığım ayetler Müslümanların okuması için değil : Zaten hayalimdekini anlatamadığımı anladığım için ilk sunuyu kolay bir konuda hazırlamaya karar verdim. Hem nasıl ve ne amaçla ayetler aradığımı da göstermiş olurum. Aşağıdaki mesajı okumanı rica ediyorum.

İlk olarak "başka bir forumdan" tarafından gönderildi
                        Selam arkadaşlar;

Önce hakkında ayetleri bulmak daha basit olan bir sunudan başlamak istedim.

İlk olarak Allah üzerine bir sunum hazırlamak istiyorum.

Allah'ın özellikleri hakkında kula Allahı tanıtacak şekilde bilgi verici ayetlerin olduğu bir indekse nasıl ulaşabilirim? :roll:

"Aç Kuranı Allah diye arat" demeyin lütfen. Allah lafzı haricinde başka şekillerde de geçiyor. "O" gibi zamir şeklinde bile çok geçiyor. Allah hakkında bizlere bilgi verici ayetlerin hepsini bir arada görmenin bir yolu var mıdır?

Allah kimdir, özellikleri nelerdir? şeklinde hazırlanmış ve içinde bu konu ile ilgili tüm ayetleri içeren bir indeks bulabilmem mümkün mü acaba? Ayetlerin çok olduğunu biliyorum fakat birileri bir araya toplamış olmalı daha önce. :roll: Bu konuda bir sunum için bu konudaki tüm ayetleri bir arada görebilmem gerekiyor. O yüzden herkes bildiklerini yazsın diyemiyorum, açıkça index arıyorum ilk sunu için.

Ayetlerin arka arkaya geldiği, -konu ile ilgilenmeyen insan için- sıkıcı ve basit olan bir sunu olmayacak bu.

Allah ile ilgili sunum bitip buraya koyduğumda bu konuyu açma amacımı tam olarak anlayacaksınız. O zaman diğer konular ile ilgili nasıl ayetler aradığımı daha iyi anlarsınız arkadaşlar.

Şimdilik Allah ile ilgili bilgi içeren ayetlerin bir arada olduğu bir indeks arıyorum. Bilgi içeren derken, "Göklerde ve yerde olanların hepsi Allah'ındır" bilgi içeren bir ayettir. Fakat "Allah'a inananlar için mükafat vardır" gibi bir ayet -Allah ismi geçmesine rağmen- Allah ile ilgili tanımlayıcı bir bilgi içermiyor.

Böyle bir indeks bilen veya Allah ile bilgi verici ayetlerin EKSİKSİZ OLARAK bir araya toplandığı makale vs. bilen var mı arkadaşlar?

Yorum

anladımda kardeşim aradığımı bulamadım şimdilik idare etsen
                          daha önce gönülşairindede okumuştum burdada vardı sanırım kurandan 40 ayet vardı ve sanırım başlık kurandan hayat dersi gibi bişeydi
                          tam istediğiniz gibi bir çalışma
                          bulmaya çalışacağım
                          "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

[quote author=Apollonius link=topic=11743.msg73514#msg73514 date=1266881027]
                            Selam;

Bu konuyu açma sebebimi detaylıca açıklayayım. Lütfen okuyunuz.

Bilirsiniz; Kimi özlü sözlerle ve o sözleri destekleyici görsellerle hazırlanmış slayt gösterileri vardır.

Örneğin aşağıdaki slayt gösterisi felsefeci Bertrand Russel için hazırlanmış. Lütfen izleyiniz (sıkılmayacaksınız):

Bertrand Russell Diyor KiYeni video oynatıcımızı deneyin

Bu şekilde slayt gösterileri sürekli emailime veya facebook hesabıma geliyor.

Düşündüm ki;
                            KURANDAN OLDUĞU İLK BAKIŞTA BELLİ OLMAYACAK, genele özlü söz gibi olan bazı ayetleri bunları destekleyici görsellerle birleştirerek güzel sunumlar hazırlanabilir. Sunumların YALNIZCA EN SONUNDA sunuda geçen sözlerin Kuran'dan alıntı olduğu söylenebilir.

Bu şekilde bir kaç dilde bir kaç değişik sunum hazırlayarak Kurandan haberi olmayan ama Kurana karşı önyargılı olduğu için hiç merak bile etmemiş insanların Kuranı merak etmelerini veya en azından bir kez olsun seçtiğimiz güzel ayetleri okumalarını sağlayabiliriz diye düşündüm.
                            Birbiri ile bağlantılı ayetler yeterince bulursak ek olarak kurgu/öykü şeklinde slaytlar bile hazırlanabilir.

Örneğin "Kuranda kişisel gelişim ayetleri" adı altında emaillerde dolaşan ayetler var:

http://www.facebook.com/topic.php?ui...amp;topic=9640

Bu ayetler size ilgi çekici geliyor olabilir ama Kuran ile ilgilenmeyen birisi Kuran ile ilgili olduğunu anladığı anda yani başlığı gördüğü anda önyargısı nedeni ile içeriğine bile bakmadan okumaktan vazgeçebilir. Benim yapmak istediğim şey ise yargıyı önden alıp sona yerleştirmek. Bu arada da bir iki ayet okumuş olurlar ))

Lütfen bu konuya yardımı olabilecek ayetlerden yazınız. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
                            [/quote]
                            Vıdeo ıcın teşk cok güzeldi.

Yorum

Müslüman olmayanların hangi ayetlerden hoşlanacağını bilemem ama, Bakara Suresi 256. ayetten bütün kafir, faskı, münafık, zındık artık kim varsa hoşlanacağından yüzdeyüz eminiz.
                              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X