Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ayetler aranıyor :)))

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ayetler aranıyor ))

[quote author=muttaki link=topic=11743.msg73593#msg73593 date=1266999137]
    anladımda kardeşim aradığımı bulamadım şimdilik idare etsen
    daha önce gönülşairindede okumuştum burdada vardı sanırım kurandan 40 ayet vardı ve sanırım başlık kurandan hayat dersi gibi bişeydi
    tam istediğiniz gibi bir çalışma
    bulmaya çalışacağım

[/quote]

Teşekkür ederim. Çok güzel olur

Ayrıca konu ile ilgili yazdığım bir yazıyı okumanızı rica ediyorum:

Şimdi bu konuya şöyle yaklaştım. Kuranı insanlık için önemli yapan içindeki mesaj mıdır? Yoksa içindeki mesajı önemli yapan Kuran isminde bir kitap halinde olması mıdır?

Ben içindeki mesajın önemli olduğunu düşünüyorum. İçinde insanlık ile ilgili bir çok güzel öğüt var.

Şimdi bir insan Allaha inanırsa, küfre sapmazsa Kurandaki tüm öğütleri uygularsa günahları işlemezse bu insan inandığı dinin İslam olduğunu bilse ne olur bilmese ne olur. Yargı gününde İslam yazıyor mu diye adamın nüfus cüzdanına bakılacak değil ya.

Fakat bunları (öğütleri) "Kuran" şeklinde alıp okumayan nasıl ulaşsın? Müslüman olmayan nasıl bilsin?

Bir gayrimüslim düşünün. Bu adama ben öğüt vermek istiyorum. Kuranda yazan güzel öğüt veren bir iki ayeti adama sunsam. Kuran demesem ne olur? Bir insana gayrimeşru cinsellik yaşamak kötüdür demek, hırsızlık kötüdür demek güzel bir şey değil midir?

Ayrıca Allahı da isim vermeden bu şekilde anlatabilirim. Ben bunu başarabileceğime inanıyorum.

Bir çok insanın yaratıcı inancı vardır dini farklı olsa bile. Hatta bazıları çok yaratıcıya inansa bile. Böyle bir sunu düşünün örneğin rusça veya çince hazırlanmış. Bu insanlara direk Allah derseniz olmaz çünkü müslümanları biliyorlar ve herkes kendi dininden memnundur. Allah kelimesini görünce okumayabilirler ilgileri sönebilir. Ama güzelce anlatmak için Allah yerine yaratıcı desem ne olur? Sadece sununun sonuna kadar yaratıcı demek istiyorum ve öyle anlatmak istiyorum. Bütün güzel isimler Allahın değil mi?

Ayetleri birebir kullanmayı düşünmüyorum gerekirse cımbızlamayı bile düşünüyorum. Örneğin "Allah gökleri ve yeri yaratmıştır" içeren bir ayetin bu bölümünü alıp "Yaratıcımız gökleri ve yeri yaratmıştır" diye çevirmek ve sunuda uygun görsellerle destekleyerek o şekilde kullanmak istiyorum. Bu şekilde bir sürü ayeti çeşitli görsellerle kullandıktan ve yaratıcının tüm vasıflarını görsel destekli iyice anlattıktan sonra en son sahnede ise:
    "işte o yaratıcı Allahdır. ve bu sunudaki tüm sözler onun Kuranda kendini anlattığı KENDİ sözleridir" diye bitirsem hoş olmaz mı?

Böyle bir sununun insanlardaki sonucu bir kaç şekilde olur:

1) İzleyen ve memnun olan müslüman kesim
    2) Kuranı alıp okuyacak kadar merak edecek bir gayrimüslim kesim
    3) Kuranı alıp okumayacak fakat izlediklerinden etkilenecek, belki neden tek tanrı olması gerektiği konusunda hiç düşünmüyorken aklında düşünceler uyanacak bir gayrımüslim.
    4) dikkate almayacak bir gayrimüslim.
    5)..

Sonuçlarından ilk aklıma gelenleri düşününce hiç bir şekilde boşuna hazırlanmış olmayacağını düşünüyorum.

Aklımda bir çok konu var, belki bu sunum işi size yanlış gelebilir ama ben kötü bir sonucu olacağını düşünmüyorum.

Yorum

yapacağınız şey elbette güzel fakat değerli kardeşim allah teala kuranda ben sizin için islamı seçtim diyor.yani kuranı kerimde yazan iyi ahlaka uyan içkiden zinadan haramdan sakınan isyan etmeyen vs.gibi emirlere uyan bir insan müslüman değilse hepsi boş hiç bir önemi yoktur.
      sanırım zehra tv deydi bir alimimiz islamda neolursan ol inancı yoktur müslüman olacaksın başka yolu yok demişti.açıkççası bende alimimizin bu düşüncesine katılıyorum.iyi insan olmuşsun namaz kılmamışsın oruç tutmamışsan hepsi boş iyiliktir.
      sizin bu çalışmanız için söylemedim cümlelerimi fakat gayrimüslim biri okuduğunda etkilenerek kurana ilgi duyabilir dolayısıyla hidayetine vesile olabilir.
      buarada biraz tembelim galiba yazıyı bulamadım henüz bulacağım inşaallah
      "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

işte buldummmm:

İsra 37: Kibirli olma, alçakgönüllü davran.

Müddesir 1-5: Kendini fazla abartma.

Tekvir 25-27: Her şeyin üstesinden gelemeyeceğini asla unutma.

Bakara 156: Çaresizlik tuzağına düşme. Her zaman bir umut ışığı olduğunu aklından çıkarma.

Beled 5-6: Her şeye hakim olmak için uğraşıp hayatı yaşanmaz hale çevirme.

Hucurat 10: Büyüklük kompleksine kapılıp, insanları ezerek arkadaşlarını kendinden uzaklaştırma.

Muhammed 7: İyiliği karşılık beklemeden yap.

Rum 21: Tek başına mutlu olunamayacağını bil. Çevrenin mutluluğu için gayret göster.

Vakıa 83-87: Ölümden korkmak yerine, ölüm gerçeğiyle yüzleş.

Bakara 263: Yaptığın iyilikleri unut. Anlatarak onları kıymetsizleştirme.

Furkan 63: Sana yapılan kötülüğün karşılığını vermek yerine. Öfkenin dinmesini bekle.

İnşirah 1-3: Seni huzursuz edecek işlerden uzak dur. İhtirasını törpüle.

Maun 4-5: Eleştirinin keskin bir bıçak olduğunu unutma. Söyleyeceklerini iyi tart.

Mücadele 7: Hiçbir sırrın sonsuza kadar gizli kalamayacağını unutma

Rahman 7-9: Çıkarcı olma. Adil davran.

Tekasür 1-2: Kibrine yenilip hep daha fazlasını isteyerek hayatını zehir etme.

Tevbe 40: En zor zamanda bile kesinlikle ümitsizliğe kapılma.

Fatır 19-22: Senden iyi durumda olanlara bakıp üzüleceğine, senden zor durumda olanları görüp rahatla.

Fecr 27-28: En sevdiğin şeyleri, başkalarıyla paylaşmanın keyfine var.

Hakka 33-35: Hayatının vazgeçilmezleri olsun. Onları küçük çıkarlar için asla feda etme.

Haşr 10: Muhatabına güvenmek istiyorsan, önce sen güvenilir ol.

Kalem 1-2: Yazdıklarının ve yaptıklarının peşini bırakmayacağını unutma. Gücünü insanların yararına kullan.

Münafıkun 4: Bencil olma, tebrik etmeyi bil.

Saff 2: Yalandan uzak dur.

Yusuf 32-33: Modern hayatın çarpıklaştırdığı kadın-erkek ilişkilerinin, hayatını esir almasına izin verme.

Ankebut 41: İyi bir dostun, paha biçilmez olduğunu aklından çıkarma.Al-i İmran 92: İyilik yapma arzunu, şarta bağlama. Vermek almaktan daha büyük bir ihtiyaçtır, asla unutma.

En'am 50: Önyargılrla hayatı kendine zehir etme.

En'am 60: Bildiklerinle açıklayamadığın şeyler, hayatının kâbusu olmasın.

Felak 1-5: Korkuların tutsağı olarak yaşamaktan vazgeç.

Hacc 46: Kendini, hep daha iyiye ulaşmak zorunda olduğuna koşullama.

İbrahim 42: Merhametli olmaktan asla vazgeçme.

İsra 23: Anne ve babana 'off' bile deme.

Nisa 149: Kendini sürekli övmekten uzak dur.

Yunus 12: Vazgeçilmez olmadığını kabul et.

Enfal 56: Sözünüzde durmamanın utanç verici olduğunu aklından çıkarma.

Furkan 43: Heveslerini kendine ilah edinme.

Necm 3: İnanma duygunu diri tut.

Nisa 58: Karar verirken, vicdanının sesini duymazlıktan gelme......

----------
        "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

[quote author=muttaki link=topic=11743.msg74006#msg74006 date=1267353223]
          yapacağınız şey elbette güzel fakat değerli kardeşim allah teala kuranda ben sizin için islamı seçtim diyor.yani kuranı kerimde yazan iyi ahlaka uyan içkiden zinadan haramdan sakınan isyan etmeyen vs.gibi emirlere uyan bir insan müslüman değilse hepsi boş hiç bir önemi yoktur.
          sanırım zehra tv deydi bir alimimiz islamda neolursan ol inancı yoktur müslüman olacaksın başka yolu yok demişti.açıkççası bende alimimizin bu düşüncesine katılıyorum.iyi insan olmuşsun namaz kılmamışsın oruç tutmamışsan hepsi boş iyiliktir.
          sizin bu çalışmanız için söylemedim cümlelerimi fakat gayrimüslim biri okuduğunda etkilenerek kurana ilgi duyabilir dolayısıyla hidayetine vesile olabilir.
          buarada biraz tembelim galiba yazıyı bulamadım henüz bulacağım inşaallah
          [/quote]

Selam;

"Müslüman değilse boş" diyorsunuz fakat kelime olarak "islam" Arapçada bir kimlik/isim midir yoksa bir ZARF mıdır? Bu da önemli bence.

Her neyse o konu başka. Zaten benim amacım Kuranın bilmeyenlerce okunmasını sağlamak. Okunmasına vesile olamazsam bile en azından öğüt almalarına vesile olmuş olurum. Benim yaptığım sunumların sonunda sözlerin Kurandan olduğu bilgisi olacak yani devamını isteyenlere adres göstereceğim hepsi bu :

Diğer mesaj için de çok teşekkür ederim. Tarif ettiğim gibi hepsi. Fakat zaten tarifimde link de vermiştim :
          http://www.facebook.com/topic.php?ui...amp;topic=9640

Yorum

YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...
          X