Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Rüzgarın aşılaması hicr 22. ayeti kerime .

Daraltma
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

    Rüzgarın aşılaması hicr 22. ayeti kerime .

    Bismillah ir Rahman ir Rahim

    Hicr 22. ayeti kerime

    Ve erselner riyaha levakiha fe enzelna mines semai maen fe eskaynakumuh, ve ma entum lehu bi hazinîn.
    Ve rüzgârları da aşılayıcılar olarak gönderdik. Sonra gökten su indirdik de onunla sizleri suvardık ve siz onun için hazinedar değilsiniz.

    "Levâkih", "Likâh" tan türeyen "Lâkiha"nın çoğuludur. Likâh, aşı demektir. Lâkiha da aşılı veya aşıcı mânâlarına gelir.

    ÖNCELİKLE elmalı tefsirinden okuyalım ;

    Bu âyetin bu mânâsı da başlı başına bir ilmî mucizedir. İbnü Abbas'tan bunun tefsirinde: "Rüzgarlar ağaçların ve bulutun aşılayıcısıdır" diye nakledilmiştir.

    Hasan, Dahkâk, Katâde de bunu söylemişlerdir. Râzî, bunu kaydettikten sonra der ki: Erkek dişiye suyunu boşaltıp da dişi gebe olunca denilir ki "erkek aşıladı dişi tuttu, gebe oldu" demektir. Bunun gibi rüzgarlar da bulutların erkekleri yerinde kabul edilir. İbnü Mesud hazretleri bu âyetin tefsirinde demiştir ki: " A llah Teâlâ, rüzgarları bulutlara aşılama için gönderir. Onlar da suyu taşıyıp bulutlara karıştırır. Sonra bulutu sıkıştırıp bir aşı gibi akıtır." Bu açıklama, rüzgarların bulutu aşılamasının bir yorumudur. Fakat ağaçları aşılamasının tefsirini zikretmemişlerdir. Yani âyetin yukarda anlatıldığı gibi rivayet ile tefsirinde rüzgarların ağaçları da aşıladığı nakledilmiş olmakla beraber nasıl aşıladığı açıklanmamış. Bir tefsirci olduğu gibi, bir doktor da olan Fahrü'r-Râzî için de bu konu bilinmez kalmıştır. Gerçi ağaç aşılamak eskiden beri bilinen bir şey ise de bununla rüzgarın bir ilgisi yoktu. Bitkilerde rüzgarın yapabileceği bir aşılama yakın zamanlara kadar bilinmiyordu. Ra'd Sûresi'nde açıklandığı üzere "Orada bütün meyvalardan iki çift yarattı." ( Ra'd, 13/3) gerçeği ortaya çıktıktan, yani bütün bitkilerin çiçeklerinde erkek, dişi çifti bulunduğu ve erkeğin dişiyi aşılaması ile meyveler meydana geldiği anlaşıldıktan sonradır ki, rüzgarların bir aşıcı hizmetini yerine getirdikleri anlaşıldı. Ve bu ş e kilde âyetinin de âyeti gibi bilinmeyen bir ilmî gerçeği açıkladığı bin küsür sene sonra anlaşılmış ve açıklanmış ve bundan dolayı bu âyetin de bir mucize olduğu ortaya çıkmıştır.

    İşte rüzgarlar, taşıyıcı ve dağıtıcı oldukları için faydalarından birisi de özellikle böyle ağaçları ve bitkileri aşılamasıdır. Bunun meydana gelmesi için de rüzgarın belirli bir miktar ile uygun ve yumuşak bir şekilde esmesi gerekir. Yoksa aşılama yerine bozma olur. Rüzgar, havanın bir hareket ve akımıdır ki, havanın

    değişik şekilde ısınıp soğumasındaki değişmeler ile meydana gelir. Tabiatta bu değişmeler ise sıcaklık ve soğukluk tabiatları üzerinde hakim bir etkiye bağlı olduğundan, bütün rüzgarlar doğrudan doğruya ilâhî bir tasarruf olduğu gibi, bunların aşılama yap a cak bir derecede esmeleri de doğrudan doğruya Allah'ın bir lütfudur.

    Bununla beraber düşünülmelidir ki, su olmasaydı bu aşılar ne olur, hayat ne olurdu? Onun için rüzgarlara bulutları da aşılatarak gökten bir su da indirdik, yağmur yağdırdık da onu size sunduk; tabiata kalsaydı ne rüzgar eser ne aşılama olur, ne yağmur yağardı. Onu hazinelerde saklayan da siz değilsiniz, yani yağdıktan sonra dağlarda, pınarlarda, kuyularda, göllerde, havuzlarda, mahzenlerde, küplerde, testilerde v.s. tutan d a siz değilsiniz, biziz. Burada rüzgarların gönderilme, suyun indirilme ile anlatılması aynı zamanda bir de benzetmeye işaret eder. Çünkü "erselnâ" peygamberlerin gönderilmesini; "enzelna" da kitabın indirilmesini hatırlatır. Ve demek olur ki: İşte Al l ah tarafından gönderilen peygamberler de o aşılayıcı rüzgarlar gibidir; Allah'ın feyizini taşıyarak kabiliyeti olanlara yayar ve aşılarlar. İndirilen kitap da o gökten inen su gibi hayatın mayasıdır.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    BURADA rüzgarın aşılıyıcı yani üremeyi ,çoğalmayı arttırıcı BAŞKA BİR ÖZELLİĞİNDEN BAHSETMEK İSTİYORUM ;

    Önce bu konuyla ilgili çıkan makalenin linkini vereyim
    http://www.sciencedaily.com/releases...0718074110.htm

    DAHA SONRA BBC PLANET EARTH SERİSİ SIĞ DENİZLER İLGİLİ BELGESELDEN 1 DAKİKALIK BİR BÖLÜMÜ İZLEMİNİZİ RİCA EDİYORUM ;
    Bu ayetin bir diğer manasını da hissetmenize yardımcı olacak ;

    Makalede şu anlatılıyor ;
    SAHRADAKİ KUM FIRTINALARININ KUZEY ATLANTİK OKYANUSUNUN GENİŞ BİR KESİMİNDE HAYATIN DEVAMINI DESTEKLEDİĞİ YAZIYOR ;
    Burada bilim adamları şunu bulmuşlar ;
    sahradaki kum fırtınaları bu alanlara demirden zengin bir toz getiriyor ve bu demir bitki ve planktonların büyümesini sağlıyor. Bunu şu şekilde sağlıyor ;
    Okyanuslarda fosfor gibi DNAnın yapısında kullanılan besin maddelerinin azaldığı durumlarda bu olay organik veya ölenlerdeki geridönüşebilir materyalin veya çürüyen bitkilerden kullanılabilmesini sağlıyor .
    cyeno bakteriler büyümek için demir,fosfor ve nitrojene ihtiyaç duyarlar ;
    nitrojeni atmosferden alırlar,fosfor ise çok reaktif bir madde olduğundan deniz suyunda çok az bulunur ve atmosferdede bulunmaz.Demir ise deniz suyunda az bulunur.

    Orjinal cümleyide koyuyorum
    Our findings suggest that Saharan dust storms are largely responsible for the significant difference between the numbers of cyanobacteria in the North and South Atlantic. The dust fertilises the North Atlantic and allows phytoplankton to use organic phosphorous, but it doesn’t reach the southern regions and so without enough iron, phytoplankton are unable to use the organic material and don’t grow as successfully.

    Bulgularımız Sahra kum fırtınlarının kuzeyde güney atlantike göre anlamlı derecede geniş alanlarda cyenobakteri sayısında fark oluşturduğu şeklindeydi.

    TOZ (KUM FIRTINASININ TOZU) kuzey atlantiği aşılıyor ve fitoplanktonların organik fosforu kullanmasını sağlıyordu. güney bölgelerde ise ulaşamadığından yeterince demirde olmuyor ve fitoplanktonlar organik materyali kullanamadığından yeterince büyüyemiyorlardı.

    DEVAMINI ÇEVİRMİYORUM İSTEYENLER okuyabilir .

    İŞTE BURADA RÜZGARIN AŞILAYICI ETKİSİ çok güzel ifade edilmiştir ;
    BİTKİ VE FİTOPLANKTON DEMEK BESİN DEMEK ,BESİN DEMEK DAHA FAZLA BALIK DEMEK ,DAHA FAZLA BALIK DEMEK DAHA FAZLA KUŞ DEMEK ;

    Yani bütün bu hayvan ve bitkilerin rızkını ALLAH'IMIZ BU RÜZGARLARA BAĞLAMIŞ

    ALLAH'IMIZIN kuranı kerimine KOYDUĞU BİR İLMİ GERÇEK DAHA ;

    buradaki videoda da basra toz fırtınlarının durumu anlatılıyor ,

    VİDEO LİNKİ : http://rapidshare.com/files/35157058...-furkan321.wmv
    http://www.ehli-beyt.net

    http://www.kurancasozluk.com

    http://www.kuranbilim.com

    #2
    Ynt: Rüzgarın aşılaması hicr 22. ayeti kerime .

    selamunaleykum
    bundan birkaç yıl önce birr alimimiz rahatsızlığımdan dolayı nisan yağmurunun şifalı oluşunu söylemişti ve nisanın 18 inden sonra yağan yağmuru toplammamı söylemişti.
    geçen yıl tesadüfen bu konuyla ilgili bir profesörün makalesini okumuştum: nisanın 18 inden sonra yağan yağmurun tam bir şifa olduğunu o zamanda esen kum fırtınalarıyla bulutların boşalması sonucu tam bir minaral deposu olduğunu,bu yağmurun toplanıp muhakkak içilmesini eğer içemezseniz en azından ellerin ve yüzün saçın bu su ile yıkanmasının da faydalı olacağını söylüyordu.mevlanada bu yağmuru toplar ve içermiş.
    gerçekten bilimsel olarakta rüzgarın taşıdığı minarellerin yağmurla şifa vermesi bir mucize...
    kuranı kerimin sırları çözüldükçe onun bilimsel olarakta tam bir hazine olduğu ortaya çıkıyor
    suphanekellahumme
    "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

    Yorum


      #3
      Ynt: Rüzgarın aşılaması hicr 22. ayeti kerime .

      Bakın Allah razı olsun ;
      Bu konuyu bilmiyordum

      Bu konuyla ilgili elinizde döküman vs.. var mı ?
      Hangi hastalıklara iyi geldiğini anlatan bir yazı ?

      Bu durum benim branşımla da ilgili incelemeye değer diye düşünüyorum .
      http://www.ehli-beyt.net

      http://www.kurancasozluk.com

      http://www.kuranbilim.com

      Yorum


        #4
        Ynt: Rüzgarın aşılaması hicr 22. ayeti kerime .

        amin kardeşim inşaallah
        doktorun yazısı ne yazıkki elimde yok ama o her türlü hastalığı olanın hatta olmayanın dahi yapması gerektiğini söylemiş.
        değerli hocamız ahunt aziz utar bu yağmur suyuna bazı ayetlerin okunması için bir kağıt vermişti.kağıtta basur,göz hastalıkları,baş ağrısı,kısırlık,vs... bir çok hastalığın ismi zikredilmekte.ben her sene bu yağmuru toplarım.inşaallah hastalıklarımıza şifa olur.rabbim bu şekilde şifayı vesile kılar tüm hastalara inşaallah
        selamunaleykum
        "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

        Yorum


          #5
          Ynt: Rüzgarın aşılaması hicr 22. ayeti kerime .

          bende güzel ve yeni bir sey daha ögrenmis oldum Allah razi olsun ikinizdende
          eh artik nisan yagmurunu kacirmayiz bundan böyle ve sizlerede dua ederiz


          Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

          Yorum


            #6
            Ynt: Rüzgarın aşılaması hicr 22. ayeti kerime .

            DEĞERLİ ÜYELER ;

            Yağmur suyu konusunda bir uyarı yapmak istiyorum ;
            Araştırırken gördüm ;

            Asit Yağmurları


            Kükürt ve azot dioksitlerin atmosferdeki nemle birleşerek sülfirik ve nitrik asitli yağmur, kar ya da dolu oluşturması biçiminde kirliliğe verilen genel ad. Bu tür yağmurda tanecikler siste asılı olarak süspansiyon oluşturabilir ya da en kuru halde birikebilirler.
            Süspansiyon : Bir katının bir sıvı içerisinde ya da havada (sis içinde) çözünmeden dağılmasıyla oluşan heterojen karışımlardır. Ayran,kahve,tebeşir tozu+su....

            Asit yağmurlarının verdiği ileri sürülen zararın bir bölümünün aslında bazı doğal nedenlerden kaynaklandığı yapılan araştırmalar sonucunda anlaşılmışsa da,petrol ve kömür yanmasından oluşan kükürt dioksit ile otomobil motorlarından çıkan azot oksitin, asit yağmuru sorununu büyük ölçüde şiddetlendirdiği kesindir.
            Kirliliğe yol açan tanecikler,kaynaklarından binlece kilometre uzağa rüzgarla taşınabilir.Sözgelimi A.B.D'nin kuzey doğusundaki asit yağmurlarına,Kanada'dan yayılanlar da katılmış,Kanada'nın doğusundaki kükürt içeren yağış,A.BD'den kaynaklanmıştır.
            Bilim adamlarının tümü asit yağmurlarının denetlenmesi için biran önce yasalar çıkarılmasını istemektedirler.Ne var,ki söz konusu yasaların yol açacağı harcamalarçok yüksektir,bu yüzden de sorunun çözülmesi sürekli ertelenmektedir


            Hava Kirliliği ve Asit Yağmurlarının İnsan ve Toprak Üzerine Etkileri


            Yıllardır ayrıntılı araştırma konusu olmamış konulardan birisi olan asit yağmurları, son yıllarda yurdumuzda da etkisini hissettirmeye başlayan, meteorolojik hadiselerle atmosferden yeryüzüne inen ve insanlar üzerinde olumsuz etki bırakan kirletici elementler içeren yağmurlar olarak bilinir.
            Endüstriyel faaliyetler, konutlarda ısınma amaçlı olarak kullanılan fosil yakıtlar, motorlu taşıtlardan çıkan egzoz gazları ve fosil yakıtlara dayalı olarak enerji üreten termik santraller, bu faaliyetleri sonucu havayı kirletmekte ve kükürt di oksit, azot oksit, partikül madde ve hidrokarbon yaymaktadır. 2 ile 7 gün arasında havada asili kalabilen bu kirleticiler, atmosferde çeşitli kimyasal ve fiziksel reaksiyonlara uğrayarak, zaman zaman çok uzaklara taşınabilmekte, atmosferdeki su partikülleri ve diğer bileşenlerle tepkimeye girerek sülfürüz asit (HSO), sülfürik asit (H2SO4) ve nitrik asit (HNO3) gibi kirletici maddelerin oluşumuna sebebiyet verirler.

            Birleşmiş Milletler'in yayınladığı bir rapor, İngiltere'deki ağaçların %25'inin asit yağmurlarından etkilendiğini ve bu oranın gittikçe artığını yazmaktadır.

            BURADA ŞUNU İFADE ETMEK İSTERİM BİLHASSA ŞEHİRDE YADA YOĞUN ENDÜSTRİYEL FAALİYETTE BULUNANLAR YAĞMUR SULARINI BİRİKTİRİP İÇMESİN ;
            ÇÜNKÜ AHİR ZAMANDAYIZ HERŞEY KİRLENDİ ;

            BU YAĞMUR SUYUNU MÜMKÜNSE YÜKSEK YERLERDEN VE YAKINDA CİDDİ ENDÜSTRİYEL YADA TERMİK SANTRAL OLMAYAN YERLERDEN TOPLAYIN ;
            Yani medeniyetten uzak yerlerden ;

            ÇÜNKÜ BU KİRLENEN YAĞMUR SULARININ İNSAN SAĞLIĞINA ETKİSİ NET OLARAK BİLİNMİYOR ;

            TEDAVİ OLAYIM DERKEN SAĞLIĞINIZDA OLMAYIN ;

            Yanlış anlaşılmasın yağmur suları tedavi edici DEĞİL demiyorum ;

            SADECE TEMİZ YERLERDEN ALIN DİYORUM ;

            vesselam
            http://www.ehli-beyt.net

            http://www.kurancasozluk.com

            http://www.kuranbilim.com

            Yorum


              #7
              Ynt: Rüzgarın aşılaması hicr 22. ayeti kerime .

              Allah razi olsun kardesim
              yakinlarimda gayet medeniyetten uzak yerler var hamd olsun

              yalniz sormak istedigim
              bu suyun kaynatilmasinda mahsur varmi? :


              Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

              Yorum


                #8
                Ynt: Rüzgarın aşılaması hicr 22. ayeti kerime .

                Kaynatılması konusunda bir araştırayım ; bir bilgi bulursam paylaşırım ; tam olarak bilmiyorum
                http://www.ehli-beyt.net

                http://www.kurancasozluk.com

                http://www.kuranbilim.com

                Yorum


                  #9
                  Ynt: Rüzgarın aşılaması hicr 22. ayeti kerime .

                  selamunaleykum
                  amin gülistan ablam dualarını eksik etme inşaallah
                  sizde sağolun hakkubeyan kardeşim.
                  yağmur suyunun kaynatılması konusunu bende bilmiyorum ama doktor kendisininde içtiğini söylemişti ama kaynatıyorum yada kaynatın diye bir ibare yoktu.
                  hani belki kaynayınca bazı minareller buharlaşıp yok olabilir tabi bu benim yürüttüğüm mantık bilimsel değil.
                  yanlız şu ilginçki ahunt ağa bana nisanın 18 inden sonra toplamam gerektiğini söylemişti ve 2 sene sonra doktorun yazısındada nisanın 18 i diye gün belirtilmişti...
                  gerçekten mektebimiz ehli beyt imamları sayesinde uçsuz bucaksız derin bilgilere sahip
                  allaha hamdolsun ki böyle bir mektep aşığı olmayı bizlere nasip etmiş
                  "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

                  Yorum


                    #10
                    Ynt: Rüzgarın aşılaması hicr 22. ayeti kerime .

                    tamam hakkulbeyan kardesim arastirmalarinizin sonucunu bekleriz ins.

                    muttaki bacim evet haklisin
                    mektebimiz esi benzeri olmayan bir hazinedir hamdolsun
                    tamam sonuclari bekleyeyim ben ama
                    baktim yok birsey bedenin iyilestirici gücüne ve hadisin kerametine ayrica Rabbime siginarak ben yinede icecegim bu suyu


                    Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

                    Yorum

                    YUKARI ÇIK
                    Çalışıyor...
                    X