Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şii Alimi Emin'den, Suriye devrimine destek

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Şii Alimi Emin'den, Suriye devrimine destek

Lübnan'ın önde gelen Şii alimlerinden ve Taklit Mercii Seyyid Muhammed Hasan el-Emin, Şiilerin zalimlerin karşısında durması gerektiğini belirterek, ''Suriye devrimi, adil ve yetkinin halkta olduğu [list]
    • [li]yeni[/li]
    • [li] bir Suriye doğuracak'' dedi.

Emin, Suriye devrimi ve Şiilerin Suriye'deki olaylara bakış açısıyla ilgili AA'ya konuştu. Şiilerin, zalimlere karşı mazlumun yanında olması gerektiğini vurgulayan Emin, ''Zalimlerin yanında yer almak Şiiliğin temel niteliklerini yok eder, hiçbir tarihi olmayan sıradan bir gruba dönüştürür'' görüşünü paylaştı.
      AA muhabirinin ''Suriye'deki olayların devrim değil, İsrail'e karşı direnen ve savunma yapan yönetime karşı bir komplo olduğu'' iddialarına ilişkin sorusunu yanıtlayan Emin, ''Hangi devlet ve hangi direnişten bahsediyorlar, kırk yıldan beri kendi halkını zorbalıkla yöneterek, kendi topraklarının bir kısmını işgal eden düşmana karşı tek bir kurşun dahi sıkmayıp sonra da direniş sloganı atmak hangi akla hizmettir. Esed yönetimi silahını düşmana karşı yönelteceği yerde kendi halkına karşı yöneltti ve onların içinden kendi isteği dışında görüş bildirmek isteyen aydın ve kültürlü insanları susturmak için kullandı ve kullanmaya da devam ediyor'' diye konuştu.
      Suriye'nin önde gelen düşünürlerinden Abdurrahman el-Kevakibi'nin klasikler arasında yer alan eserinde zorbalığın tabiatından ve onu ortadan kaldırmanın yollarından bahsettiğini anımsatan Emin, şimdi Suriye halkının zorbalığı ortadan kaldırmaya çalıştığını söyledi.
      -''Şiilerin birçoğu Suriye halkını destekliyor''-
      Suriyedeki yaşananlarla ilgili Şiiler'in tek bir görüşe sahip olmadığını belirten Emin, ''Çeşitli ve farklı görüşlere sahip Şii gruplar var. Onların birçoğu Suriye'deki halk devrimini destekliyor ve devrimcilere sempati duyuyorlar'' dedi.
      ''Şiiler, tek bir gruptur'' şeklinde bir ifadenin doğru olmayacağını dile getiren Emin, ''Şiiler kendi kararlarını alabilirler, İran gibi bir devletin aldığı siyasi kararlara uymak zorunda değiller. İran'a baktığımızda oradaki Şiilerin de farklı yapılarda ve görüşlerde olduğunu görüyoruz. Tüm İran halkının Esed rejimini ve ülkede yaşananlarını desteklediğini söyleyemeyiz. Bu açıklamanın özellikle Hizbullah ve Emel hareketinin Şiilerin görüşlerini kendi tekeline aldığı Lübnan'da benzeri olmayan bir durum ortaya koyduğuna işaret etmek önem arz etmektedir'' diye konuştu.
      -Bildirinin yankıları-
      Emin, Lübnan Yüksek Şii Konseyi üyeleri olarak Seyyid Hani Fahs ile 10 Ağustos'ta Suriye'deki halk hareketini desteklediklerine ilişkin bildirinin yankılarını da AA ile paylaştı.
      Lübnan'daki Şiilerin Suriye rejiminin uzantısı olmadığını vurgulayan Emin, bildiriye Şiiler tarafından gösterilen ilginin söylediklerinin kanıtı olduğunu söyledi. Bildiriye Şii toplumu arasında çok geniş çaplı ilgi olduğunu kaydetti.
      Bildirinin, ''sözlerinin duyulmadığında kendilerini ötekileştirilmiş olarak algılayan Şiileri, büyük ölçüde rahatlattığını ve bu şekilde Suriye rejiminde hakim olanla bağdaşmayan ifade özgürlüğünün Şii guruplara tekrar iade edilmesi yönünde az da olsa bir dönüm noktası'' oluşturduğunu belirten Emin, çok çeşitli buluşmalar ve görüşmelerin olduğunu, bu görüşmelerde Şiilerden çoğunun yayınlanan bu bildiriden memnuniyetini dile getirdiğini anlattı.
      Emin ve Fahs, yayınladıkları ortak bildiride, ''Filistin, İran, Mısır, Tunus, Yemen ve Libya'daki devrimlerine destek olduğumuz gibi, Suriye'deki muhalefetin de yanında olduğumuzu açıkça ifade ediyoruz'' ifadesini kullanmıştı.
      Halkının reform isteklerine kayıtsız rejimlere karşı olan bütün halk hareketlerini destekleme noktasında istekli olduklarını belirten iki lider, İran'daki reformcu Yeşil Hareket ile Bahreyn, Moritanya ve Sudan'daki reform hareketlerine de sempati duyduklarını kaydetmişlerdi.
      [/li]

Ynt: Şii Alimi Emin'den, Suriye devrimine destek

Ehlibeyt Haber Ajansı ABNA- İşin ilginç yanı ise bu iki alimin her ikisinin de Suudi Arabistan rejimi ile sıkı ilişkilere sahip olması! Bildirilerinde Suriye hükümetinin sona ermesi ve yeni bir hükümetin kurulması istendi.

Bu bildiri şaşırtıcı bir şekilde ilk defa Anadolu ajansında yayınlandı.

Şaşırtıcı başka bir nokta ise bu iki alimin yayınladığı bildiride Amerika ve İsrail tarafından hazırlanan plan çerçevesinde İran İslam Cumhuriyetine karşı başkaldıran yeşil hareketinin de desteklenmesi!

Seyyid Hani Fahs’ın oğlu olan Hasan Fahs, şu anda Suudi Arabistan devleti tarafından Amerikan ve İsrail çıkarlarına hizmet etmek ve bölgede bir Sünni – Şii savaşı çıkması için çaba sarf eden El Arabiye kanalının İran masası şefi!! Bu televizyon kanalının kime hizmet ettiği herkes tarafından bilinmekte ve ayrıca İran, Irak, Hizbullah ve Şii düşmanlığı herkesin malumu.
    Her asırda birilerine hizmet etmiş hakkı ve hakikati göremeyen, nefsine bağımlı basiretsiz alimler olduğu gibi şimdi de böyle alimler bulunacaktır. Bize düşen basiretten yoksun alimlerin tespit edilerek halka açıklanması ve halkımızın uyarılmasıdır.
    Haktır Allahım Muhammed mahım
    Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

Ayriyetten bu adamlar taklit merci felan değil,taklit merci olsalar bu tür konularda meşhur olmazlardı ilmi yönden bir çalışmalarını hiç okumadım...

Yorum

Tabi tabi sen duymamışsan alim falan değildir bunlar.. belkide Beyrut sebze halinde kabzamal falandırlar!

Yorum

[quote author=Melis link=topic=24078.msg162008#msg162008 date=1348690550]
          Tabi tabi sen duymamışsan alim falan değildir bunlar.. belkide Beyrut sebze halinde kabzamal falandırlar!
          [/quote]

Alim demek farklı taklit merci demek farklı ayırt etme yeteneğin olduğunu düşünmüştüm istersen arada ki farkı senin için açıklayabilirim.

Yorum

Haberin devamı vardı ama uzamasın diye kesmiştim buraya alıyorum. Senini gibiler için;

-Bildirinin yankıları-
            Emin, Lübnan Yüksek Şii Konseyi üyeleri olarak Seyyid Hani Fahs ile 10 Ağustos'ta Suriye'deki halk hareketini desteklediklerine ilişkin bildirinin yankılarını da AA ile paylaştı.

Lübnan'daki Şiilerin Suriye rejiminin uzantısı olmadığını vurgulayan Emin, bildiriye Şiiler tarafından gösterilen ilginin söylediklerinin kanıtı olduğunu söyledi. Bildiriye Şii toplumu arasında çok geniş çaplı ilgi olduğunu kaydetti.

Bildirinin, ''sözlerinin duyulmadığında kendilerini ötekileştirilmiş olarak algılayan Şiileri, büyük ölçüde rahatlattığını ve bu şekilde Suriye rejiminde hakim olanla bağdaşmayan ifade özgürlüğünün Şii guruplara tekrar iade edilmesi yönünde az da olsa bir dönüm noktası'' oluşturduğunu belirten Emin, çok çeşitli buluşmalar ve görüşmelerin olduğunu, bu görüşmelerde Şiilerden çoğunun yayınlanan bu bildiriden memnuniyetini dile getirdiğini anlattı.

Emin ve Fahs, yayınladıkları ortak bildiride, ''Filistin, İran, Mısır, Tunus, Yemen ve Libya'daki devrimlerine destek olduğumuz gibi, Suriye'deki muhalefetin de yanında olduğumuzu açıkça ifade ediyoruz'' ifadesini kullanmıştı.

Halkının reform isteklerine kayıtsız rejimlere karşı olan bütün halk hareketlerini destekleme noktasında istekli olduklarını belirten iki lider, İran'daki reformcu Yeşil Hareket ile Bahreyn, Moritanya ve Sudan'daki reform hareketlerine de sempati duyduklarını kaydetmişlerdi.

-Taklit Mercii nedir?-
            Taklit Mercii, Şii Müslümanların görüş ve içtihatlarını hayatlarında uyguladıkları alim anlamına geliyor. Şii Müslümanlar namaz, oruç gibi ibadetlerini yaşayan bir alimin görüşlerine uymak, onu taklit ederek yapmak zorunda.

Taklit Mercii, alim bir ilmihal kitabı yazarak onu takip edenleri bilgilendirir. Avrupa ve Amerika'da yaşayan Şiiler de genellikle Irak veya İran'da bulunan Taklit Mercii ayetullahlardan birinin gönderdiği 'müçtehit' veya temsilcileri takip ederler. Mutlak otorite ve fetva ehliyetine sahip alim ise Taklit Mercii ayetullahlardır.

Bazen din dışı konularda da Taklit Mercii görüş bildirdiğinde, onu takip edenler bu görüşe uymak zorundadır.

Yorum

ne güzel, demek şiada düşünce özgürlüğü var.

Yorum

Kafanızı kumdan çıkarıp, EHLİBEYTİ SEVMEK = İran'ı sevmek, saplantısını bırakın artık!

Yorum

Yahu melis hanım biliyorum onu haksözhaberde okumuştum.Zaten burada paylaşmıştım o konuyu rahat olun ..

Yorum

Bakın ne diycem oradan gelmişsin burya yapıştırmışsında bana onların taklit merci olduklarını kanıtlıyabilirmisin peki...

Yorum

"ABD kabadayılığının sonu geldi

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD'de ABD'ye meydan okudu. İmparatorlıkların son bulacağını söyleyen Ahmedinejad, ABD'nin kabadayılığının sonu geldiğini açıkladı.

Ahmedinejad, BM Genel Kurlu'nda yapacağı son konuşma öncesinde Associated Press (AP) ajansının sorularını yanıtladı.

AP'ye yaptığı açıklamada, ''ABD'nin hakimiyetinde ve kabadayılığında'' geçen yılların ardından yeni bir dünya düzeninin oluşmasına ihtiyaç bulunduğuna inandığını belirten Ahmedinejad, ''İnşallah, yeni bir düzen bir araya gelecek ve bizi birbirimizden uzaklaştıran her şeyden kurtulacağız'' dedi.

Ahmedinejad, tercümanı aracılığıyla verdiği demeçte sözlerine şöyle devam etti:

''İmparatorlukların yolun sonuna gelmiş olduğuna yürekten inanıyorum. Dünya artık kendisine komuta eden bir imparator görmeyecek. Şimdi artık tüm dünyadaki ilkokul çocukları bile ABD hükümetinin kabadayılık üzerine kurulmuş bir uluslararası siyaset yürüttüğünü anladı''.

Yorum

İnşallah!

Yorum

Ben 30 ağustosda bu haberi paylaşmışdım...

http://www.velayet.com/serbest_kursu...9928#msg159928

Yorum

Tayyiple Ahmedinejadı karşılaştırma bedbahtlığına girmemek için bu konuda daha fazla konuşmuyorum

Yorum

Aslında ben İran'ında biraz kuru sıkı olduğunu düşünüyorum ama inşALLAH bu saldırmazlık tavırı savaşa hazırlıktır.Keşke Safevi olsaydı orada ..

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X