Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz. FATIMA'NIN (s.a) ŞEHADETİ HİKAYE DEĞİL GERÇEKTİR

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz. FATIMA'NIN (s.a) ŞEHADETİ HİKAYE DEĞİL GERÇEKTİR

[quote author=Tanrı_kulu link=topic=23204.msg150023#msg150023 date=1336306157]
    Hz.Fatıma, Hz.Ebubekir'e Fedek arazisinin verilmemesinden dolayı kırgındı. Bu doğru ancak

[/quote]
    peki neden vermedi onuda söyler misin
    [center]
    ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
    [center]
    Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
    Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

...edit...
      Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23204.msg150074#msg150074 date=1336330361]
        ömerin İmam Ali a.s'a biat etmesi gerekiyor muydu cihandar, etmeyip İmamı ve taraftarlarını Ebubekire biata zorlamasına ne diyorsun? Fatımanın evine saldırı yapmaları affedilecek bi olay mı? Ömerin kahraman olduğuna mı inanıyorsun? tarihte kime karşı kahramanlık yapmış? mesela Uhud'da, Huneyn'de kahramanlık yapmış mı? nasıl?

Ömerin Peygambere s.a.a. suikast düzenlemesi (Taif dönüşü) ve Onu sorgular gibi onunla konuşması (Hudeybiyede) Vasiyetini engellemesi (Vefatı sırasında) hakkında neler düşünüyorsun? Ömerin nesini seviyorsun?

bu ve daha pek çok sorularla ilgili bizi aydınlatırsan seviniriz
        [/quote]

ALLAHü teala affedicidir.Hz.Ömer şuan Peygamber efendimiz s.a.a kanatları altında yatıyor peki ehli beyt düşmanı olan birisi Peygamer efendimizin yanında nasıl yatabilir.Kahramandı bunu Filistin zaferinde görüyoruz.
        Haktır Allahım Muhammed mahım
        Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

İşine geldiği gibi anlayanlar çok bu sitede. Ben Ömer kesinlikle tehdit etmemiştir demiyorum. Ömer tehdit etmiş olsa da söylediklerini yapmamıştır.

MUFADDAL İSİMLİ ÜYE DEMİŞ Kİ "Ama sizlerde ki kuru taassup bu gerçeği görmenize engel olur. Çünkü sizler hatakar, günahkar dahi olsa sahabe denilen bazı şahısları, ölümüne, masumlaştırırcasına seversiniz...Muaviyeye toz kondurmayan hatta bazı bölgelerde yezide toz kondurmayanlar misali..."DEMİŞ

Sizinde çok farkınız olmadığını görebiliyorum o eleştirdiğiniz kişilerden yöntem olarak. Çünkü peşin hükümlü bir tavıra giriyorsunuz. Ne ölümüne masumlaştırması ne ölümüne sevmesi ya? Ben ne Ebubekiri ne Ömeri hatasız,günahsız görmem. Ya da hatalarına ictihaddır gibi bir savunmaya geçmem. Muaviyeye toz kondurmayanlardan da uzağım. Benim için en üstün sahabi Hz.Ali'dir. Bu da Hz.Ali'nin ilminden adaletinden ve takvasından dolayıdır.

Ama Hz.Ali'yi, Hz.Muhammed hariç peygamberlerden üstün görecek kadar da uçmam.

Ben de FADLALLAH'ın dediği gibi düşünüyorum. Tehdit olayı vardır ama tekme atma filan olamaz. Peygamberin kızına tekme atmak (hele kocasının yanında) abartılı ve uydurmadır olayın bu kısmı. Buna inanmakta farkında olmadan Hz.Ali'ye saygısızlıktır bence.

NEHCÜL BELAĞA'da EBUBEKİR VE ÖMERE EN AĞIR ELEŞTİRİ "ŞIKŞIKİYYE HUTBESİNDEDİR" O da hilafet olayıyla ilgilidir. Koca kitabın hiçbir yerinde evin basılıp tekme atıldığı vs. gibi şeyler yazmaz. Oysa bundan bahsetmesi haklılığına daha büyük destek olurdu. Ama olmamış olayın savunmasını yapmaz Hz.Ali.

NOT:Yine bir görüşümde haklı olduğumu düşünüyorum. ŞİİLİK ve SÜNNİLİK şu anki halleriyle asla vahdet sağlayamazlar. Neden mi? Çünkü ben Sünni olmadığım halde sırf bu olayı (tehditi reddetmediğim halde, hatadır yanlıştır dediğim halde) tekme atma vs. reddettim diye istenilen yere çekilmeye çalışıldı sözlerim. HANİ VAHDETT? Ben EBUBEKİR ve ÖMERE hatasız,günahsız demedim. Hatta HZ.ALİ'nin daha üstün olduğunu söylememe rağmen sırf İSNAAŞERİYYE fırkası gibi düşünmedik diye hemen savunmaya geçiliyor sözlerimiz sanki art niyet varmış gibi.
          Aynı şey bazı Sünni sitelerde de oluyor. Orada da Şİİ OLMADIĞI HALDE biri Muaviyeyi eleştirse Şİİ damgası yiyor.

Önce şunu açıklayın. Vahdet olması için İsnaaşeriyye fırkasından olmak zorunda mıyız? O zaman zaten VAHDETİN ne anlamı kalıyor her Müslüman aynı mezhepten olursa?
          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 22:48.

Yorum

NOT:Yine bir görüşümde haklı olduğumu düşünüyorum. ŞİİLİK ve SÜNNİLİK şu anki halleriyle asla vahdet sağlayamazlar. Neden mi? Çünkü ben Sünni olmadığım halde sırf bu olayı (tehditi reddetmediğim halde, hatadır yanlıştır dediğim halde) tekme atma vs. reddettim diye istenilen yere çekilmeye çalışıldı sözlerim. HANİ VAHDETT? Ben EBUBEKİR ve ÖMERE hatasız,günahsız demedim. Hatta HZ.ALİ'nin daha üstün olduğunu söylememe rağmen sırf İSNAAŞERİYYE fırkası gibi düşünmedik diye hemen savunmaya geçiliyor sözlerimiz sanki art niyet varmış gibi.[/size]Aynı şey bazı Sünni sitelerde de oluyor. Orada da Şİİ OLMADIĞI HALDE biri Muaviyeyi eleştirse Şİİ damgası yiyor. Önce şunu açıklayın. Vahdet olması için İsnaaşeriyye fırkasından olmak zorunda mıyız? O zaman zaten VAHDETİN ne anlamı ka

Haklısınz kardeş. Dediğiniz gibi vahdeti anlamı büyük ortak değerlerde İslam mezheplerinin bünyelerini korumaları kaydıyla birbirlerine hoş görü ile muamele ederek İslamın her iki mezhebinde de farz olan İslamın savunulması noktasında birlikte hareket etmesidir.

Bindörtyüzyıllık bir birikimden kültürden, tarih, toplum, tabiat ve benlik hisarlarını aşarak doğruya doğru yol almaya çalışan insanları ehli sünnetin emevi ayağındakiler gibi değerlendirmek ne kadar insaflı.

Ya da her sünniyi aynı haleti ruhiye içinde bir şablona sokmak ne kadar adil. Bütün sünnileri muaviyeyi kutsayanlar olarak görmek ne kadar mantıklı.

Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Tanrı_kulu link=topic=23204.msg150162#msg150162 date=1336412503]
              MUFADDAL İSİMLİ ÜYE DEMİŞ Kİ "Ama sizlerde ki kuru taassup bu gerçeği görmenize engel olur. Çünkü sizler hatakar, günahkar dahi olsa sahabe denilen bazı şahısları, ölümüne, masumlaştırırcasına seversiniz...Muaviyeye toz kondurmayan hatta bazı bölgelerde yezide toz kondurmayanlar misali..."DEMİŞ[/quote]
              İftira atmadım, Yalan konuşmadım. Yılların verdiği bir izlenim. Hatta asırların. Siz itiraz ediyor iseniz üzerinize alınmayın lütfen. Ama Sünni dünya genel olarak böyle düşünür. En kelli-Felli Hoca, Yazar, ilahiyatçılar değil midir Muaviyeye yaptıklarından dolayı 1 sevap yükleyip cennete gönderen...Değilmidir Muaviyenin tüm cinayetlerini, serkeşlikleri görmezden gelip içtihat hatası gibi bir saçmalıkla örtmeye çalışan... Ve değil midir dünyanın en acı cinayetini, Kerbela katliamını bilmelerine rağmen Yezid bin Muaviye hakkında bile konuşmaktan korkan ve konuştuklarında sanki gıybet, dedikodu etmişler gibi hemen cehenneme gidecekleri korkusu ile yazan, çizen, konuşanlar...
              Ben iftira atmadım kardeş. Ben olanı söyledim...Kitaplar şahittir, Tv kanalları şahittir, ilahiyat fakülteleriniz, sempozyumların, kutlu doğumlarınız Allah şahididir...Neden görmek istemezsiniz... Bunu uzatabilirim...Ama gerek görmüyorum...

Yorum

[quote author=Mufaddal link=topic=23204.msg150181#msg150181 date=1336417228]
                İftira atmadım, Yalan konuşmadım. Yılların verdiği bir izlenim. Hatta asırların. Siz itiraz ediyor iseniz üzerinize alınmayın lütfen. Ama Sünni dünya genel olarak böyle düşünür. En kelli-Felli Hoca, Yazar, ilahiyatçılar değil midir Muaviyeye yaptıklarından dolayı 1 sevap yükleyip cennete gönderen...Değilmidir Muaviyenin tüm cinayetlerini, serkeşlikleri görmezden gelip içtihat hatası gibi bir saçmalıkla örtmeye çalışan... Ve değil midir dünyanın en acı cinayetini, Kerbela katliamını bilmelerine rağmen Yezid bin Muaviye hakkında bile konuşmaktan korkan ve konuştuklarında sanki gıybet, dedikodu etmişler gibi hemen cehenneme gidecekleri korkusu ile yazan, çizen, konuşanlar...
                Ben iftira atmadım kardeş. Ben olanı söyledim...Kitaplar şahittir, Tv kanalları şahittir, ilahiyat fakülteleriniz, sempozyumların, kutlu doğumlarınız Allah şahididir...Neden görmek istemezsiniz... Bunu uzatabilirim...Ama gerek görmüyorum...
                [/quote]

Haklısınız Mufaddal kardeş. Bizlerde yıllardır içimiz kan ağlayarak bu hainane değerlendirmeleri duyarak yaşıyoruz. Ve diyoruz ki, ehlibeytin katillerine mukaddeslik izafe edip islam inkılabına ve şiaya düşmanlık edenlere Allah lanet etsin.

Ama onlar öyle söylüyorlar diye bütün sünni müslümanların zihninde o gönülleri kirli insanların değerlendirmeleri yok.

Başkalarının ruhunun kiri ile bütün sünni müslümanların suçlanmaması önemli. He ne kadar onlar ehli sünnetin alimleri geçinseler bile.
                En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 22:47.
                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23204.msg150165#msg150165 date=1336414884]
                  Bindörtyüzyıllık bir birikimden kültürden, tarih, toplum, tabiat ve benlik hisarlarını aşarak doğruya doğru yol almaya çalışan insanları ehli sünnetin emevi ayağındakiler gibi değerlendirmek ne kadar insaflı. [/quote]
                  Ortada bir yara var. Amacım o yarayı kaşımak değil. Örtmek. Ama yukarıda verilen cevaplara bakınca insanlığımdan ve aklımdan utanıyorum. "Doğruya Doğru" dediğiniz yol muhtemelen Velayet-i Fakih'e doğru yoldur. Ama nerde? Sen ve senin gibileri her zaman tenzih ederim... Nerde o yazar çizerler, nerde o alimler, nerde o ilahiyatçılar...
                  Kutlu doğumda kürsülerden ekranlardan düşmeyenler neden ölümde yoklar. Kendi namuslarına laf atanlara küfredenler, neden bir defa olsun Muaviyeye sebbedemezler, sebbedenide sebbettiği için cehenneme gönderirler..Ağzmız mı kirlenir..Eğer öyle ise sevmediğim için bir muaviyeden dolayı neden ağzını kirletip bana saldırıyorsun...Şia'ya saldırıyorsun...
                  Kim o doğruya gidenler...STV ekibimi? FG ekibi mi? 7'ciler mi? Hilalciler mi? Hangi İlahiyat dekanı, öğretim görevlisi, hangi Profösör, hangisi? Bak Suriye İhvanı ne yaptı benden iyi bilirsin...Bunlar düne kadar neydi şimdi ne oldular ve bu gün ne açıkladılar...Doğruya gidiyorlardı sözde...O yolda bu gün İran İslam Cumhuriyetini mahkum ettiler... (Tenzih ediyorum hep doğruya gidenleri ve ulaşanları...)
                  Bu ülke bazında konuştum. Ülke sınırlarını aşmak istemiyorum. Suriye ihvanı yeter...
                  Abi! Kendine pir edindiğin Üstad Saidi Nursiyi senin gibi Hizbullah Hakverdi gibi kim anlıyor? Kaç kişi? Kaç yazar? Kaç alim? Söyler misin? Senin anlattıklarını hadi kabul ediyorum. Haklısın diyorum...Kaç kişi...Sünnilerden kaç kişi kaç alim? Unutulmuştur artık Üstat...Hatırlanan katı bir Muaviye dostu ve Şia düşmanı, Siyonizm ve Emperyalizmin yar ve yaveri Fethullah Gülendir...

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23204.msg150183#msg150183 date=1336417707]
                    Ama onlar öyle söylüyorlar diye bütün sünni müslümanların zihninde o gönülleri kirli insanların değerlendirmeleri yok.[/quote]

Özellikle belirttim yine belirtiyorum...Tenzih ederim öylelerini...

Yorum

[quote author=Mufaddal link=topic=23204.msg150185#msg150185 date=1336417819]
                      Özellikle belirttim yine belirtiyorum...Tenzih ederim öylelerini...
                      [/quote]

Allah razı olsun kardeşim.

Yorum

[quote author=Mufaddal link=topic=23204.msg150184#msg150184 date=1336417756]
                        Ortada bir yara var. Amacım o yarayı kaşımak değil. Örtmek. Ama yukarıda verilen cevaplara bakınca insanlığımdan ve aklımdan utanıyorum. "Doğruya Doğru" dediğiniz yol muhtemelen Velayet-i Fakih'e doğru yoldur. Ama nerde? Sen ve senin gibileri her zaman tenzih ederim... Nerde o yazar çizerler, nerde o alimler, nerde o ilahiyatçılar...
                        Kutlu doğumda kürsülerden ekranlardan düşmeyenler neden ölümde yoklar. Kendi namuslarına laf atanlara küfredenler, neden bir defa olsun Muaviyeye sebbedemezler, sebbedenide sebbettiği için cehenneme gönderirler..Ağzmız mı kirlenir..Eğer öyle ise sevmediğim için bir muaviyeden dolayı neden ağzını kirletip bana saldırıyorsun...Şia'ya saldırıyorsun...
                        Kim o doğruya gidenler...STV ekibimi? FG ekibi mi? 7'ciler mi? Hilalciler mi? Hangi İlahiyat dekanı, öğretim görevlisi, hangi Profösör, hangisi? Bak Suriye İhvanı ne yaptı benden iyi bilirsin...Bunlar düne kadar neydi şimdi ne oldular ve bu gün ne açıkladılar...Doğruya gidiyorlardı sözde...O yolda bu gün İran İslam Cumhuriyetini mahkum ettiler... (Tenzih ediyorum hep doğruya gidenleri ve ulaşanları...)
                        Bu ülke bazında konuştum. Ülke sınırlarını aşmak istemiyorum. Suriye ihvanı yeter...
                        Abi! Kendine pir edindiğin Üstad Saidi Nursiyi senin gibi Hizbullah Hakverdi gibi kim anlıyor? Kaç kişi? Kaç yazar? Kaç alim? Söyler misin? Senin anlattıklarını hadi kabul ediyorum. Haklısın diyorum...Kaç kişi...Sünnilerden kaç kişi kaç alim? Unutulmuştur artık Üstat...Hatırlanan katı bir Muaviye dostu ve Şia düşmanı, Siyonizm ve Emperyalizmin yar ve yaveri Fethullah Gülendir...
                        [/quote]

Kıymetli ardeşim içiniz rahat olsun. Biz öylelerini hiç bir zaman onaylamadık. Bahsettiklerinini Amerikancı İslamcılar olduğun her zaman söyledik ve onlara her zaman Allahın lanetini gönderdik. Bahsettiklerinin hepsi amerikancı islam münafıklarıdır.

Bizim sünnilerden kasdımız, amerikancı islamın pençesine düşmesini istemediimiz sünni mazlum hak kitleleridir.

Dün, bu gün ve her zaman, İslam İnkılabına düşman olan ister şii olsun ister sünni olsun Allahın laneti bunların üzerine olsun.

İslam İnkılabı gibi, güneş gibi açık zahir bariz aleni bir hüccete rağmen bu inkılaba düşmanlık edene biz müsmaha mı göstereceğiz. Allahın laneti bütün İslam İnkılabı düşmanlarının üzerine olsun.

Amerikancı islam cephesini her fırsatta her platformda sünni müslümanlara tanıtıyor şikayet ediyor maskelerini düşürmeye çalışıyoruz muhterem.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23204.msg150188#msg150188 date=1336418356]
                          Amerikancı islam cephesini her fırsatta her platformda sünni müslümanlara tanıtıyor şikayet ediyor maskelerini düşürmeye çalışıyoruz muhterem.[/quote]
                          Düşürelim abi...

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23204.msg150160#msg150160 date=1336411597]
                            ALLAHü teala affedicidir.Hz.Ömer şuan Peygamber efendimiz s.a.a kanatları altında yatıyor peki ehli beyt düşmanı olan birisi Peygamer efendimizin yanında nasıl yatabilir.Kahramandı bunu Filistin zaferinde görüyoruz.
                            [/quote]

Filistin zaferinde Ömerin nasıl bir kahramanlığı vardı? kimleri öldürmüş kimlere kılıç sallamıştı mesela?

Mescidde Peygamberin yanında savunmasız olan ve onca müslümanın arasında tek olan münafığa karşı izin ver Ey Allah'ın resulü bu münafığın boynunu vurayım dediği halde (ki biliyor ki Peygamber bunu emretmeyecek) savaş meydanında bu cesareti (!) neredeydi? Örneğin Hendek savaşında Amr b. Abduved haykırırken teke tek vuruşmak için bir savaşçı ister Müslümanlara ve Peygamber s.a.a'e hakaret ederken Ömer neredeydi? neden çıkmadı? kahramandı da? Uhud Savaşında neden kaçtı Peygamberi koruyanların arasında değildi?

Peygamberin yakınında kimlerin olacağına karar verebilmek Peygamberin mi kararıydı? Ona sorulsa O hazret Hasan a.s.'ı mı yanına alırdı yoksa Ömer ve Ebubekiri mi? halbuki Hasan a.s.ı O hazretin yanına defnedemediler?

Ömerin son davranışları Ehlibeyte karşı davranışlar mıydı? neydi? biliyorsun ki son anları insanın kendini ele verir.

Hudeybiye'de Peygambere karşı sesini yükseltti mi? Peygamberin s.a.a vefatı sırasında sesini yükseltti mi? Oysa daha önce Peygamberin huzurunda sesinizi yükseltmeyin yoksa amelleriniz boşa gider (Hucurat suresi 2) ayeti Ömer hakkında inmemiş miydi?

Peygambere karşı sesini yükseltip ona bağıran birini Ali a.s'ı biata zorlayan biri, O varken onun önüne geçen biri, sevilir mi?

sesini yükseltirse amellerini sileceğini söyleyen Allah. sonra yine defalarca sesini yükselten hatta Peygamberin s.a.a sesini bastıran ve ona engel olan bu kişinin hayırlı amellerini affedecek olsa silmeyecek olsa neden amelleriniz boşa gider diye uyarsın? Yoksa onun uyarıları boş mu demek istersin?

Peygamber s.a.a varken Ömerin baş olmasını Peygamberin ona tabi olmasını doğru görür müsün? Ömer güç kullanarak böyle yapsaydı Onu hala sevebilir miydin?

evet bu sorulara cevap ver bu son cümlenin nasıl gerçek olduğunu da açıklayalım inşaAllah..

Yorum

"Tanrı kulu" nicki ile yazan kardeşim, söylediğin sözlerin hiç birisi bir kaynağa, delile dayanmayan sözlerdir ve her kes çıkıp delil olmadan senin söylediklerinin aksini söyleye bilir. ben yazdıklarının hepsini değil sadece bir cümleni ele alacak ve asılsızlığını göstereceğim. diyorsun ki:

[quote author=Tanrı_kulu link=topic=23204.msg150023#msg150023 date=1336306157]
                              Ebubekirin evine adamlar gönderttiği doğrudur ama Hz.Fatımaya tekme atmak, vurmak vs. bunlar uydurmadır. Evin yakılmakla tehdit edildiği doğru kabul edilsede böyle bir olay gerçekleşmemiştir. Tehdit etme oldu dersekde Hz.Ömer'e en fazla hatalı ve yanlış yapmıştır denilir. Ama devamında anlatılanlar iftiradır. Şii alimlerinden(caferilerden hatta) bu olayı reddedenler vardır. Seyid Fadlullah bunlardan biriydi. İranlı bir kısım mollanın bu uydurmaları gerçek diye anlatması insanlar arasında kuşku ve ihtilafa sebep olur sadece.[/quote]

bende diyorum ki, tamam, biran için senin sözlerini kabul ederek bugün konu hakkında yapılan araştırmaları, yazılan makaleleri ve tahlilleri "İran mollalarının uydurmaları" olarak kabul ediyorum ama sorun yine bitmiyor. zira:

1. İran'da Şiilik Safeviler döneminden itibaren geniş şekilde yayılmaya başlamıştır ki, bu 16-cı yüzyılda olmuştur. fakat Şia'nın temel kitapları imamlarımız a.s döneminde yazılmaya başlamıştır. bugün elimizde imamların a.s sahabeleri tarafından yazılmış olan kitaplar vardır. mesela örnek olarak: "Mesaili Ali b. Cafer", "Kurbul İsnad", "Mehasin", "Ricali Berki", "Besair ed-Derecat"

yani konu hakkında bilgilerin geçtiği kaynaklar yazıldığında -sizin mantığınıza göre- ortada İran veya İran mollaları yoktu, o yüzden bunu "İran mollalarının uydurmaları" olarak kabul etmek mümkün değildir.

2. zaten biz konu hakkındaki delilleri Şia kaynaklarından sunuyor değiliz, delillerimizi bizzat nasibilerin kaynaklarından gösteriyoruz. Taberi, Belazuri, ibni Asakir, ibni Kuteybe, ibni Ebi Şeybe ve bu gibi tarih ve hadis alanında sizin en büyük alimlerinizi delil getiriyoruz. onlardan sunduğumuz delillerin her birini de yine sened açısından incelemeye tabi tutuyor ve ancak sahih olanlarını ortaya koyyoruz. eğer siz bu hadisleri hadis ilmine göre redd ede biliyorsanız o zaman buyrun konu üzerine munazara edelim. yok eğer siz bu hadisleri hadis ilmine göre değil, sırf kendi nefsinize göre redd ediyorsanız o zaman:

2-1. muhaliflerinizin de size karşı nefsi istek ile delil getirmesine yol açmış olursunuz.
                              2-2. bu taktik ile hareket ettiğinizde ortada ne bir siyer, ne fıkıh ve ne de akaid kalır. zira bunlarda büyük ölçüde hadise dayanmaktadır. hatta sahabeler bile kalmaz. mesela ben bu yöntem ile "Ebu Bekir" adlı bir adamın yaşamış olduğunu inkar ediyorum. bana Ebu Bekir'in gerçekten yaşamış olduğunu ıspat ede bilir misin? eğer hadis sunacak olursan aynı senin yaptığın gibi hadis ilmine göre değil keyfi isteğime göre "uydurma"dır diyeceğim.

3. Allame Seyyid Fadlallah r.a sizin söylediğiniz gibi bu olay için "uydurma", "iftira" ve s. demiyor. aksine eve hücumu ve evi yakacakları ile tehdidi kabul ediyor ama Hz. Fatıma s.a'ın vurulmasını, çocuğun düşmesini ve Hz. Fatıma s.a'nın şehadeti konusunda soru işareti bırakıyor ve "araştırılması gerekiyor" diyor.

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23204.msg150160#msg150160 date=1336411597]
                                [/quote]
                                ömerin şimdi peygamberin kanatları altında olduğunu nerden biliyorsun?

gidip gördün mü?
                                yoksa sana videosunu mu izlettiler?

bana 1 tane şii kaynaklı hadis getir ömer cennettedir canımı veririm!!

[center]
                                ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                                [center]
                                Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                                Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X