Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Rehberin İslami Vahdet Mesajından pasajlar

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Rehberin İslami Vahdet Mesajından pasajlar

Elbette Mısır halkı ve diğer halklar elhamdülillah İslami kavram ve maarifle doludurlar. Bizler değişik dönemler boyunca Mısır’da yaygınlık kazanmış olan İslami maarifi biliyoruz. Ben bahsettiğiniz bu Cuma namazında Mısır milletinin Batı kültürü ile aşina olan ilk millet olduğunu söyledim. Napolyon Batı kültürünü Mısır’a taşımıştı. Bu kültürün kusurlarını fark eden ilk millet Mısırlılar idi. Şeyh Muhammed Abduh, Seyyid Cemal ve diğerlerinin karargâhı Mısır idi ve bu kişiler Batı kültürü ile mücadele eden ilk şahsiyetler idiler. Bundan sonra da hamdolsun Mısır ve pek çok Arap ülkesi İslami düşüncenin merkezi oldu.
    Bugün bu halk meydandadır. Düşmanın Mısır halkının hareketini müsadere etmemesi için telaş gösterilmelidir. Bu hareketi yoldan çıkaramasınlar. Tağut ve firavun rejiminin kuyruklarından birini Mısır’da bırakmasınlar. Bunlara dikkat edilmesi gerekir. Bu hem Mısırlıların kendilerinin, hem de tüm İslam dünyasının vazifesidir.
    Öyleyse milletler kayıtsız olmamalıdırlar. İslami vahdetin ilk etkisi halkların birbirlerinin sorunlarına ilgi göstermeleridir. Bir millet sevinçli olduğu zaman diğerleri de sevinçli olmalıdır, üzgün olduğundaysa da üzgün. Yardım dilediğinde diğerleri hemen yardımıma koşsunlar. Bu bizim vazifemizdir. Bu durum daha da ilerleyecektir. Bu ilahi vaadi bizler kabul etmekteyiz. Buna yakinimiz var. “Bizim için cihad edenleri yollarımıza hidayet ederiz” ayetine iman etmişiz. ALLAH mümin bir halka hiç şüphesiz yardım edecektir.
    Hepimiz bu oturumların değerini bilmeliyiz. Kalplerin yakınlaşmasının değeri çok fazladır. Şii ve Sünni meselesi, Sünni ve Şii kavgaları bugün İslam düşmanlarının dayanmak istedikleri şeylerdir. Onlar ne Sünniliği kabul ediyorlar ne de Şiiliği. Ne İslam büyüklerini, ne de günümüz ulemasını kabul ediyorlar. Onların hedefleri farklıdır. Tüm bunlar karşısında muzaffer olmak ve vahdeti sağlamak zorundayız ve vahdet İslam dünyasının zaferinin destekçisi olacaktır inşALLAH.
    Vesselamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatüh…

Ehli sünneti batıl bilen şiiler Rehberin islami vahdet mesajında yukarıda beyan ettikleri ile ne derece uyum içindedirler.
    Mehmet UFUKALP

Ynt: Rehberin İslami Vahdet Mesajından pasajlar

'Ehli sünneti batıl bilen şiiler Rehberin islami vahdet mesajında yukarıda beyan ettikleri ile ne derece uyum içindedirler.
    Mehmet UFUKALP'

Ehli sünnet elbette batıldır, batıldır demeyen hiçbir şia alimi yoktur, varsada o şia alimi değildir. sizler rehberin siyasetini din olarak görüyorsunuz.

Yorum

Vahdet bazılarının algıladığı gibi insanın kendı görüşünü terk edip başkasının görüşünü kabul etmesi değildir. Bir grubun kendisini yok edip başka bir gruba ilhak olması da değildir. Bir mezhebin, bir ideolojinin kendi inancından vazgeçip başka bir inanç ve ideolojiyi kabullenmesi hiç değildir.
      Vahdet, değişik görüş ve inançlar sahip akımların, mezheplerin ve ideolojinin kendi hedef ve fikirleri doğrultusunda bir takım ortak ve müşterek noktalarda beraber hareket edip aynı stratejiyi takip edebilmek için görüş aliş verişinde bulunup dayanışma içinde olmaya denir.

Yorum

iMAM MEHDİ (A.F) GELDİĞİNDE, EHLİBEYTİN DÜŞMANLARINI DOST EDİNENLERİN VAY HALİNE....

Yorum

Bence hem şia hem ehli sünnet aynı anda hak olamaz ikisi birbirinden tamamen farklı.Birkere şia imamete inanıyor ve bu kavram sunnilerde yok. Yani peygambere inanmak nasıl şartsa imamlara inanmakta şart şiaya göre böyle iken bir şiinin sunniliğe hak demesi imkansızdır.Şiaya göre tüm ilimler ehlibeyt imamlarından alınmalıdır oysa sunniler ehlibeyt imamlarından ilim almamışlardır.bu iki mezhep aynı anda hak olamaz.
          HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=Ahir-zaman link=topic=20101.msg121592#msg121592 date=1301589473]
            Vahdet bazılarının algıladığı gibi insanın kendı görüşünü terk edip başkasının görüşünü kabul etmesi değildir. Bir grubun kendisini yok edip başka bir gruba ilhak olması da değildir. Bir mezhebin, bir ideolojinin kendi inancından vazgeçip başka bir inanç ve ideolojiyi kabullenmesi hiç değildir.
            Vahdet, değişik görüş ve inançlar sahip akımların, mezheplerin ve ideolojinin kendi hedef ve fikirleri doğrultusunda bir takım ortak ve müşterek noktalarda beraber hareket edip aynı stratejiyi takip edebilmek için görüş aliş verişinde bulunup dayanışma içinde olmaya denir.
            [/quote]

Yetkin izahat ve rasyonel feraset bu olsa gerek... Öz Muhammed-i İslam gayelerine sık sık vurgu yapan; Ahir-zaman kardeşimize tebrik arz ediyorum..
            Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

selamun aleykum
              Tesekur ederim hocam, ALLAH razi olsun.

Yorum

Ahir-zaman kardeş vahdetin tanımını çok güzel yapmışsınız allah sizden razı olsun. Bunun üzerine hala mezhep çekişmesi içinde olanlar dönüp bir baksınlar Amerika ve İsrail tamda onların söyledikleri gibi öğütlüğor. Yani söylemleri siyonist emperyalist amaca hizmet ediyor.
                Madem Rehberi kabul ediyorsanız neden dediğine amel etmiyor vahdetten yana olmuyorsunuz. Siyonistler istiyorki hiç bir şii sünniyi müslüman olarak kabul etmesin ve hiç bir sünni de şiiyi müslüman olarak kabul etmesin. Allahı peygamberi kitabı kıblesi dini aynı olan insanlar kendi aralarında savaşsın ve onlarda bundan istifade ederek hepsini sömürsün.
                Allah aşkına aklınızı başınıza alın ve haşa Allah yerine koymayın kendinizi ve kimseyi bu manada yargılamayın bunca ortak payda varken ortak değerlerde bir birimize saygı gösterip bir birimizi olduğumuz gibi kabul etmektir vahdet. Eğer bu değilse o zaman vahdete ne gerek?

Yorum

gayri müslimlerle neden vahdet yapmıyorsunuz? bir sürü müslüman olmayanlar var yerinde oturuyor..

siyonizme ve kanlı terör örgütü abdye karşı onlarla da vahdet yapın.. mesela Muhammedun resulullah/ Muhammed Allah'ın peygamberidir cümlesini inanç esaslarınızdan çıkardınız mı çok rahat vahdet yaparsınız hristiyan ve siyonist olmayan yahudilerle, sabiilerle.. bu neden gündeme gelmiyor?

vahdet deyince neden hep sünniler geliyor akla da müslüman olmayanlar gelmiyor?..

Yorum

qom_u_aşk [quote author=Qom_u_aşk link=topic=20101.msg121624#msg121624 date=1301630646]
                    gayri müslimlerle neden vahdet yapmıyorsunuz? bir sürü müslüman olmayanlar var yerinde oturuyor..

siyonizme ve kanlı terör örgütü abdye karşı onlarla da vahdet yapın.. mesela Muhammedun resulullah/ Muhammed Allah'ın peygamberidir cümlesini inanç esaslarınızdan çıkardınız mı çok rahat vahdet yaparsınız hristiyan ve siyonist olmayan yahudilerle, sabiilerle.. bu neden gündeme gelmiyor?

vahdet deyince neden hep sünniler geliyor akla da müslüman olmayanlar gelmiyor?..
                    [/quote]

Qom_u_aşk, senin dediğin vahdet tipini fettullah cemeati zaten yapıyor ılımlı islamcılık politikasi ile; şialar ise ılımlı şialık pılitikası yapıyorlar sünnilere karşı.

Yorum

yok ben sitedeki vahdeti savunanlara diyorum.. vahdet elbette olmalıl ama bizim vahdet anlayışımızı beğenmeyenlere diyoruz. fethullahın vahdet anlayışına onlar karşılar..

ben onların vahdet inançlarından daha çok sünniliği kurtarma derdinde olduklarını gözlemliyorum. istiyorlar ki biz susalım sünnilik hakimiyetini sürdürsün.. her yerdeki hakimiyetini şiilere de sağlasın ki şia yok olsun.. okullarda bizim çocuklarımıza zorla sünniliği öğretsinler, şiaya hakaretler okulda tvde nette forum sitelerinde her yerde sürsün gitsin hatta bunlar şia sitelerine de yayılsın. şiileri de etkisi altına alsın

onlar bunu istiyorlar.. bize susun demek bu anlama geliyor.. ya da ben böyle anlıyorum..

ama sünniler için dediklerini gayri müslimler için demiyorlarsa ki ben hiç duymadım bu zamana kadar, bu durumda amaç sünniliği korumak.. vahdet falan deil..

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=20101.msg121635#msg121635 date=1301646525]
                        yok ben sitedeki vahdeti savunanlara diyorum.. vahdet elbette olmalıl ama bizim vahdet anlayışımızı beğenmeyenlere diyoruz. fethullahın vahdet anlayışına onlar karşılar..

ben onların vahdet inançlarından daha çok sünniliği kurtarma derdinde olduklarını gözlemliyorum. istiyorlar ki biz susalım sünnilik hakimiyetini sürdürsün.. her yerdeki hakimiyetini şiilere de sağlasın ki şia yok olsun.. okullarda bizim çocuklarımıza zorla sünniliği öğretsinler, şiaya hakaretler okulda tvde nette forum sitelerinde her yerde sürsün gitsin hatta bunlar şia sitelerine de yayılsın. şiileri de etkisi altına alsın

onlar bunu istiyorlar.. bize susun demek bu anlama geliyor.. ya da ben böyle anlıyorum..

ama sünniler için dediklerini gayri müslimler için demiyorlarsa ki ben hiç duymadım bu zamana kadar, bu durumda amaç sünniliği korumak.. vahdet falan deil..
                        [/quote]

yüzde yüz katılıyorum.

Yorum

kendi kavimlerini unutan alimlerimiz başka kavimleri kurtamaya çalışıyorlar....

Yorum

[quote author=kurtulus link=topic=20101.msg121637#msg121637 date=1301647964]
                            kendi kavimlerini unutan alimlerimiz başka kavimleri kurtamaya çalışıyorlar....
                            [/quote]
                            kurtulus kardes daha acik olurmusunuz? yazinizla ilgili örnek verirmisiniz? mesela hangi alimler?

Yorum

tevbe 122. İnsanların hepsi toptan sefere çıkacak değillerdi. Ama her kabileden bir cemaatin dini iyice öğrenmeleri ve dönüp kavimlerine geldiklerinde, sakınmaları umuduyla onları uyarmaları için sefere çıkmaları gerekmez miydi?

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X