Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Rehberin İslami Vahdet Mesajından pasajlar

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Rehberin İslami Vahdet Mesajından pasajlar

İmam ali maslahat için susmadı, imam ali adam gibi adam bulamadı savaşmak için susmadıda kapıları hz fatime (s.a) ile tek tek dolaştı onları hak uğruna savaşmaya davet etti ve söz aldı nitekim sabah olunca bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar insan toplandı. İmam gece verdikleri sözlere rağmen evlerinden dışarı çıkmadıklarını görünce oturdu. Eğer yardımcı bulsaydı cihat ederdi. Yardımcı bulamadıysa aşağılanmak onun değil, ona yardım etmeyenlerin suçudur. Zira onlar her halükârda ona itaat etmek mecburiyetindeydiler. Ali (a.s) ise yardımcı ve kuvveti olmadan cihat etmekle görevli değildi. O, Allah’ın evi gibidir; halk hac için ona gelmelidir. Bunu yaparlarsa üzerlerine vacip olanı yaparlar, ama amel etmezlerse Allah’ın evi için hiçbir sorun yoktur. maslahat için susmamıştır öyle olsaydı hilafete geldiğindede susardı öyle ki ordu eline gecince savaş batıl olan müslümanlara karşı savaşmadımı? neden bu haldeyken maslahat diyip vahdet diyip susmadı....?

Yorum

Ömer Fatıma anamızı ve İmam Aliyi fitne çıkarmakla suçladı ve evlerine saldırdı.

İmam Hüseyin ise yezid lanetullah tarafından vahdeti bozmak ve fitne çıkarmakla suçlandı ve şehid edildi.

İmam Ali vahdet falan demeden muaviye ile savaştı.

eğer tek amaç vahdet olsa idi İmam Hüseyin kıyam etmezdi ve bu kıyam ki ümmetin tam olarak ikiye ayrılmasına sebeb olmuştur.

Vahdete karşı değilim ama HAK vahdetten daha önemlidir.

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=20101.msg121669#msg121669 date=1301672665]
        Nasıl hristiyanlarla diyalog için hz.Muhammed(s.a.a)in peygamberliğinden vazgeçemezsek sunnilerle diyalog yapacağız deyip alinin velayetinden vazgeçemeyiz...eğer olabilseydi imamlarımız yapardı boşverin Alinin velayetini sunnilerle birleşip tek güç olalım derlerdi.Amam olamaz çünkü Alinin velayeti gökten gelmiştir Allahın emridir onu boşvermek elimizde değil...
        [/quote]

öncelikle selamun aleyküm

musavi kardeş bizler İmam Ali (a.s.) nin velayetinden vazgeçin demedik demeyiz. ama şu an karşımızda olan zalimler ne şiidir ne sünni. bunlar için İmam Ali (a.s.)nin velayetinin değeri yoktur.
        İslam bunların yegane düşmanıdır.

siz İnkılab önderlerinden çok daha fazla İmam'ın velayetini düşünebileceğinizi mi sanıyorsunuz? onlar vahdete vurgu yaparken inançlarından vazgeçmiş mi oluyorlar?

oysa vahdetten kastın inançlarımızdan vazgeçmek olmadığını, ortak düşmana karşı ortak noktalarda buluşmak olduğunu, saf birliği yapmak olduğunu defaatle bizler İmam Hamaney'in ve İnkılab önderlerinin sözleri ile anlattık.

bizlerin bu kadar birbirimizi suçlamasının taihteki muaviyeye ve yezide artık bir faydası dokunmaz ama günümüz yezidleri bizlerin sırtına basarak iktidarlarını güçlendirmekte ve İnkılaba karşı yeni bir oluşumun hesaplarını yapmaktadır.

elimizdeki hazinemiz İslam İnkılabımızın varlığı ve ümmetin geleceği tehlike altında iken, yeryüzü malumları ve müstekbirleri saflarını netleştirirken, İnkılab değil bütün müslümanları bütün mazlumları kanatları altına almaya çalışırken, bizim bu haleti ruhiyemizin kime faydası dokunuyor?

İmam Ali'nin hakkını savunmak adına onun evlatlarının uyarılarını dikkate almayan bizler günümüzün Ali'sinin birkez daha yalnız kalmasına sebep olunca mı mektebe hizmet etmiş olacağız?

yezidlerin ömrünün uzamasına sebep olan hizmet bizi nereye götürecektir? küfür kendi arasında vahdet için uğraşırken, bizim mektebimizin liderleri mektebe vurgu yaptıkları halde biz neye dayanarak vahdeti küçümseyebiliriz?

imama gönülden bağlı alimlerden hiçbirinin vahdeti küçümsediğine ben şahit olmadım. İmam ehlisünnet arkasında kılnan namazı sahih kabul ederken, cumalarına katılmaya cevaz verirken, ellerin bağlanmasını dahi onaylarken bizler hangi makamın mensuplarıyız ki onlarla vahdeti umursamayalım?

ocak nejat ağayı bilirsiniz. face te bir konuşmasını izledim. emin olun izleseniz diliniz tutulur. mesela diyor ki (tam sözleri hatırlamayabilirim) "sünni kardeşler İmam Ali 4. halife diyor. varsın öyle olsun. ne kaybederiz." bunları elbette vahdet adına söylüyor. çünkü düşmanın kim olduğunu tesbit etmiş, kime karşı savaşması gerektiğinin farkında. İmam dan besleniyor.

peki biz kime karşı savaşacağız? soruyorum bu devirde düşmanımız kim? ehli beyt mektebinde olanlar dostunu düşmanını iyi tanırlar. uyanıktırlar. soruyorum bizim nbihai hedefimiz nedir ve düşmanımız kimdir?
        KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

“ Hep birden Allah’ın ipine sımsıkı sarılın, bölük bölük olmayın ve anın Allah’ın size verdiği nimeti, anın o zamanı ki düşmandınız birbirinize, kalplerinizi uzlaştırdı, nimetiyle kardeş oldunuz.. İçinde ateş olan bir çukurun tan kenarındaydınız sizi kurtardı ordan. Allah, doğru yolu bulasınız diye delillerini böyle açıklar işte.” Al-i İmran / 103

Allah-u teala ayette birkaç noktayı beyan buyuruyor:

“ Allah’ın ipine sımsıkı sarılın”,
          Allah ile kulları arasında bir bağın olduğunu, insanları Allah’a ulaştıran bir vesile olduğunu hatırlatıyor. Bu bağ, bir tarafı Allah’ın elinde diğeri kulların arasında olan ip olarak beyan ediyor. Bu ip ve bağ, Kur’an, din ve Resulullah’tır. Kim bu ipe sarılır yani dine, Resulullah’a ve Kur’an’a uyarsa kesinlikle Allah’a ulaşacak ve kurtuluşa erecektir.

“ Hep birden Allah’ın ipine sımsıkı sarılın”
          , ayette Allah’ın ipine hep birden sarılmayı emr ediyor. Müslümanların, Allah’ın ipine ayrı ayrı , grup grup değil beraber sarılması gerektiğini beyan buyuruyor. Herkes kendisine bir karı açıp, değişik iplere sarılarak ilerlemeye çalışmasın, diyor. Hem bir ipe sarılın, hem de beraber sımsıkı sarılın. Yani Allah yolunda beraber ilerleyin, beraber düşünün birbirinizle yardımlaşarak hareket edin. Birbirinizin elinden tutarak hak yolda ilerleyın, işlerinizde istişare ederek aynı hedef doğrultusunda beraber yürüyün. Farklı yollar takip etmeyin.

“ bölük bölük olmayın”, ayet şiddetle tefrikaya düşmekten nehy ediyor. Hak yolda gidenlerin arasına fitne ve tefrika sokan çok olur, müslümanları bölüp onları parçalamak isteyen ve onların kardeşlik ve vahdetini bozmak çabasında olan düşmanlar devamlı olacaktır. Müslümanlar düşmalarını iyi tanıması gerekir. Kura’an, bizlere düşmanı da tanıtıyor; biri dini, Kur’an’ı yok etmek isteyen, müslümanların hak yolda gitmelerini engelleyen, müslümanların vahdet ve birliğini bozup onları tefrikaya düşürerek sömürmek isteyen kafir, müşrik, munafık ve emperyalistlerdir. Diğeri ise bizimle aynı dine inanan, aynı kitabı kabul eden, aynı kıbleye yönelen ve aynı peygamberin ümmeti olduğunu söyleyen ama bizimle anlaşamayan arada tefrika olan kimseler.

Yorum

ben demiyorum ki sunnilerle savaş yapalım sadece itikadımızı onlara şirin gözükmek için değiştirmeyelim diyorum vahdete karşı değilim o bakımdan.

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=20101.msg121679#msg121679 date=1301676038]
              Ömer Fatıma anamızı ve İmam Aliyi fitne çıkarmakla suçladı ve evlerine saldırdı.

İmam Hüseyin ise yezid lanetullah tarafından vahdeti bozmak ve fitne çıkarmakla suçlandı ve şehid edildi.

İmam Ali vahdet falan demeden muaviye ile savaştı.

eğer tek amaç vahdet olsa idi İmam Hüseyin kıyam etmezdi ve bu kıyam ki ümmetin tam olarak ikiye ayrılmasına sebeb olmuştur.

Vahdete karşı değilim ama HAK vahdetten daha önemlidir.
              [/quote]

musavi kardeş senin bu yazdıklarına göre İmam Hamaney kimlerle eş olmuş oluyor?

siz kiminle vahdet oluşturulmalı kiminle oluşturulmamalı onu anlamamışsınız. İmam ali bir zaman boğazında kemik gözünde diken olduğu halde neden sabretti de muaviyeye sabretmedi?

imam hüseyin yezide neden isyan etti? sünni(!) olduğu için mi?

günümüzün yezidi kim ve siz ona karşı ne yapıyorsunuz?

hak dediğin zaten vahdeti içinde barındırır. hak vahdetin temelidir. kim size hakkı bırakıp vahdet olun dediki? İmam Hamaney böyle birşey söyler mi? veya yüzlerce şii alim? hak olmayan vvahdet zaten küfürledir. bunu hangi alim önerir?

Yorum

ben imam hamaneye karşı değilim sizin onun mesajlarını yanlış anladığınızı düşünüyorum.

imam ali ilk üç halifeyede biat etmedi arkalarında namaz kılmadı.

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=20101.msg121682#msg121682 date=1301677203]
                  ben demiyorum ki sunnilerle savaş yapalım sadece itikadımızı onlara şirin gözükmek için değiştirmeyelim diyorum vahdete karşı değilim o bakımdan.
                  [/quote]

kimsenin kimseye şirin görünmesi zaten gerekmiyor. sadece sünnilerle muhatap olurken ortak noktalara vurgu yapın yeter.

kraldan çok kralcı olmaya ne gerek var. itikadımızı Rehberimizden daha fazla mı düşünebilirsin? İmam Humeyni itikadını haşa bir kenara mı bırakmıştı? vahdet neden itikadımızı bozsun ki?

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=20101.msg121684#msg121684 date=1301677501]
                    ben imam hamaneye karşı değilim sizin onun mesajlarını yanlış anladığınızı düşünüyorum.

[/quote]

karşı olmadığını bildiğim seni uyarıyorum. karşı olsan başka türlü konuşacağım.

imam ali resulullah hariç hiçkimsenin arkasında namaz kılmadı zaten. ama imam hamaney bize bu cevazı neden veriyor hiç düşündün mü?

Yorum

imam hamey bir devletin lideri kalkıp orada bazı şeyleri söyleyemez...ordan mesela ilk üç halife hakkında gerçekleri söyleyemez.bu onlarıda kabul ettiği anlamına gelmez.

Yorum

[quote author=hatt-ı imam link=topic=20101.msg121686#msg121686 date=1301677691]
                        [quote author=Musavi link=topic=20101.msg121684#msg121684 date=1301677501]

[/quote]

mudarat gereği.

karşı olmadığını bildiğim seni uyarıyorum. karşı olsan başka türlü konuşacağım.

imam ali resulullah hariç hiçkimsenin arkasında namaz kılmadı zaten. ama imam hamaney bize bu cevazı neden veriyor hiç düşündün mü?

[/quote]

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=20101.msg121687#msg121687 date=1301677697]
                          imam hamey bir devletin lideri kalkıp orada bazı şeyleri söyleyemez...ordan mesela ilk üç halife hakkında gerçekleri söyleyemez.bu onlarıda kabul ettiği anlamına gelmez.
                          [/quote]

musavi kardeş o bizim de liderimiz. eğer böyle bir metod uygulanması gerekseydi bize muhakkak iletilirdi değil mi? günümüz taihteki bu yanllışları gündeme getirme günümü yoksa çağdaş yezidlere kıyam etme günümü?

şia tek başına bütün zalimleri devirebilirmi? ümmetin birliğine ihtiyaç yok mu? imam bize bize vahdeti üzerine bastıra bastıra boşuna tavsiye ediyor?

gerekmeyen birşeyimi bizden istiyor?

Yorum

sünnilerle muhatap olurken ortak noktalara vurgu yapın yeter.

sünnilerle ortak noktamızı beyan buyursunlar...

Yorum

Allah,resul, kitap, din, kelime-i tevhid, kelime-i şehadet, namaz,hac,oruç velhasıl İmam Hamaney'in ortak olduğunu düşündüğü herşey

ortak nokta ararsak bulabilriz. ama aramazsak herşey zaten tefrika sebebidir.

Yorum

Allah= ayın 14 gibi görünecek, ayağını cehenneme sokacak, baldırını gösterecek
                                resul= hata ve günah işler,
                                din= 3 halifenin sünnetleri,
                                şehadet= muaviye ordusu şehid,
                                namaz= eli bağlamak,
                                hac= haccı muta yok ve eşinden boşanmışlık sonucu,
                                oruç= güneş batmadan iftar etmek,........................

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X