Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Rehberin İslami Vahdet Mesajından pasajlar

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Rehberin İslami Vahdet Mesajından pasajlar

Kanımca mesele; Şii - Sünni ihtilafı değil, Beynelmilel Siyonizm ve Batı Emperyalizmi yanında yer alıp/almama meselesidir. Ehl-i Sünnet vel-Cemaat'in 4 fıkhi cephesini Hak olarak tanımak veya Batıl diye yaftalamak ise meşakkat yaşamadan, epistemoloji konularını izah etmek anlamına tekabül eder.

Şia mezhebine, Ca'fer-iyye fıkhına, 12 İmam ekolüne, Ehl-i Beyt (aleyhimu’s selam) mektebine mensup samimi bir Müslüman olarak, ben de vazıh olan stabil tek görüş; Şia mezhebini, Ca'fer-iyye fıkhını, 12 İmam ekolünü, Ehl-i Beyt (aleyhimu’s selam) mektebini Hak bilip, kebir Velayet-i Fakih makamının takrib düşüncesini metot edinerek, İslami Tebliğ çalışmalarını ve İslami Direniş mihverini ihmal etmemektir.

Benim anlamadığım nokta; kah İslami Vahdet yanlısıyım diyeceksin, kah Ehl-i Sünnet vel-Cemaat'in 4 fıkhi cephesine Batıl diye yafta asacaksın!
    O devir, hangi şekil de aramızda uhuvvet sağlayabiliriz ki?
    Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

4 mezhebe hak dedikten sonra mensuplarına neyi anlatabiliriz?..

Yorum

Resulullaha gelip demediler mi şu putlarımızı öv onlar hakkında güzel söz söyle biz de senin Allahına kulluk edelim.

Ayet indi kul ya eyyuhel kafirun.

Bizde o üç saneme kulluk edemeyiz sadece Alinin velayetini kabul ederiz onun velayetine zulum karıştırmayız.

İmam-ı Muhammed el-Bakır hazretleri buyurdu ki:

Ali’nin vilayetine davet edilmesi; yalnız Allah’a dua edilmesi gibidir. Allah’a şirk koşulması ise; Ali’nin vilayetine başkalarının ortak sayılmasıdır. Başkalarının da vilayete ortak sayılması ile kâfirler iman ediyorlardı. Artık hüküm; Aliyy, Kebir Allah’ındır!

Yorum

Hocam, Ehl-i Sünnet vel-Cemaat'in 4 fıkhi cephesine Hak demedim ki; izafiyet duygusu gereği Müslüman halkların arasında uhuvvet sağlanabilecek ise Ehl-i Sünnet vel-Cemaat'in 4 fıkhi cephesine Batıl diye kara çalmanın lüzumsuz bir tavır olduğuna tavzih yaptım.
          Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

[quote author=Behesht-e Mahdi link=topic=20101.msg121699#msg121699 date=1301682923]
            Hocam, Ehl-i Sünnet vel-Cemaat'in 4 fıkhi cephesine Hak demedim ki; izafiyet duygusu gereği Müslüman halkların arasında uhuvvet sağlanabilecek ise Ehl-i Sünnet vel-Cemaat'in 4 fıkhi cephesine Batıl diye kara çalmanın lüzumsuz bir tavır olduğuna tavzih yaptım.
            [/quote]

tamam ona lafım yok.

Yorum

[quote author=kurtulus link=topic=20101.msg121693#msg121693 date=1301679737]
              Allah= ayın 14 gibi görünecek, ayağını cehenneme sokacak, baldırını gösterecek
              resul= hata ve günah işler,
              din= 3 halifenin sünnetleri,
              şehadet= muaviye ordusu şehid,
              namaz= eli bağlamak,
              hac= haccı muta yok ve eşinden boşanmışlık sonucu,
              oruç= güneş batmadan iftar etmek,........................
              [/quote]

bu sığ tanımlamaları acaba İmam Humeyni, İmam Hamaney ve velayeti fakih bağlısı binlerce alim bilmiyor mu kurtuluş kardeş?

yukarıdaki tanımlamaları bizim muhatap olduğumuz hangi sünni kabul eder? sokaktaki insana Resulullah hata yaptı desen sana ne gözle bakar? kimi muhatap aldığınıza bakın. kiminle konuştuğunuza bakın.

Allahın birliğine Muhammed s.a.a.'in onun kulu ve resulu olduğuna, dinin İslam olduğuna, Allah yolunda öldürülenin şehit olduğuna, namazın, haccın, orucun, zekatın farz olduğuna inanan herkes müslümandır ve kardeşimizdir. yanlışları kendimizi sevdirerek düzeltebilriz.
              KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

"Resulullaha gelip demediler mi şu putlarımızı öv onlar hakkında güzel söz söyle biz de senin Allahına kulluk edelim.

Ayet indi kul ya eyyuhel kafirun.

Bizde o üç saneme kulluk edemeyiz sadece Alinin velayetini kabul ederiz onun velayetine zulum karıştırmayız.

İmam-ı Muhammed el-Bakır hazretleri buyurdu ki:

Ali�nin vilayetine davet edilmesi; yalnız Allah�a dua edilmesi gibidir. Allah�a şirk koşulması ise; Ali�nin vilayetine başkalarının ortak sayılmasıdır. Başkalarının da vilayete ortak sayılması ile kâfirler iman ediyorlardı. Artık hüküm; Aliyy, Kebir Allah�ındır!"

bu nasıl bir uç noktadır musavi kardeş. şimdi İmam Hamaney bizi haşa kafirlerle vahdete mi davet ediyor?

İslam İnkılabı anayasası kafirleri de uyulabileceklerden mi sayıyor?

onca alim İmamete inanmayanları da müslüman sayarken, kanlarını, ırzlarını ve mallarını haram kabul ederken (koruma altına alırken) senin bu mantığın ve anlayışının sonucu nereye gider?

İmam Hamaney'e uyduğunu söylüyorsun. İmam'ın kafirlerin arkasında saf tutabileceğimizi, hatta ellerimizi bağlayabileceğimizi, onları kardeş kabul etmemişz gerektiğini söyleyebileceğinimi düşünüyorsun?

kusura bakma ama ne velayeti anlamış ne muaviyeyi ve yezidi tanımışsın. sadece tarihe gömülüp günümüzü idrakten ve analizden uzaklaşmışsın.
                KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

yukarıdaki tanımlamaları bizim muhatap olduğumuz hangi sünni kabul eder? sokaktaki insana Resulullah hata yaptı desen sana ne gözle bakar? kimi muhatap aldığınıza bakın. kiminle konuştuğunuza bakın.

doğru sokaktaki insana ben sordum. Allah'ın görüleceğine dair hadisleri ve tevilleri okuyup ölçüsü bozulmamış beyni bulanmamış saf Allah'a inanan sokaktaki insana sordum. Allah görülebilir mi diye?

dediğin gibi hattı imam kardeşim bana sert sert baktı. görülemez sen neden söz ediyorsun dedi.. yine buhari ve müslimdeki bir çok hadiste geçenleri sorsan kafası sünni örğetilerle bulanmamış saf vatandaşa, o fıtratıyla cevap verecektir hem de Ehlibeyt mektebinini hadislerinde açıklandığı gibi doğru cevapları verecektir.

ama size soruyorum şimdi sokaktaki vatandaş Ehlibeyte mi uyuyor yoksa onları yönetimden ekarte edenlere mi..

yönetim deyince sadece siyasi düzeni anlıyorsunuz hayır o değil.. o sadece bir bölümü yönetimin.. yönetim fıkıhta da yönetim var akaitte/inançta da yönetim var tarihte de yönetim var.

sokaktaki o vatandaş siyasette, o saf inancının doğrultusuna mı siyasilere biat ediyor/oy veriyor? Ehlibeyti baş görüyor?

cevap: hayır

itikatta o sokaktaki fıtratına uyan vatandaş Ehlibeyti mi yönetici kabul ediyor yoksa Ehlibeyti ekarte edip onları rafizi diye suçlayanları mı yönetici kabul ediyor

ya fıkıhta uyguladıklarını? Ehlibeyt başkanlığında bir sistemden mi alıyor yoksa Allah'ın haklarında hiç bir delil indirmediklerinden mi?

şimdi siz bu insanları tüm yönetim alanlarında masum mazur görür bunlara gerçekleri anlatmayın bırakın onlara tabi olsunlar derseniz o durumda işiniz şuna benzer:

ırak irana saldırdı 8 yıl boyunca kan döküldü. İran deseydi ki ya bunlar da müslüman bunlar da şii bunlar da namaz kılıyor.. bunlarla savaşamayız gelsinler bizim ülkemizi işgal etsinler.. onlar baş kabul ettikleri saddamı irana da hükmedecek şekilde baskı ve terörlerini, dayatmalarını sürdürsünler..

evet sizin bizi susturup şia hakikatlerini her alanda haykırmadan alıkoymakla zaten hakim olan Ehlibeyt düşmanlarının iktidarına çalışmış oluyorsunuz..

bu sadece siyasi konularda baş ve başkanlık fikriyle başarılacak bir mücadele değildir. siyasetin alt yapısını itikat ve fıkıh oluşturur. eğer bir toplumu itikat ve fıkıhta doğru ve emin ellere teslim edemezseniz siyasette doğru seçim yapmasını ve Ehlibeyte teslim olmasını sağlayamaz hatta bekleyemezsiniz..

Umarım yeterince açık yazmışızdır...

Yorum

1-(Müminlerden iki taife birbiriyle çarpışırlarsa, aralarını bulun, müminler elbette kardeştir, kardeşlerinizin arasını bulun.) [Hucurat 9-10]
                    Irak halkına kafir mi diyelim?
                    2-(Tevbe edip iman eden ve salih amel işleyenlerin günahlarını sevaplara çeviririm. Allah çok affedici ve çok esirgeyicidir.) [Furkan 70)
                    Allah'ın rahmetine sınır mı koyalım?
                    (Allah, dilediğinin, şirkten [küfürden] gayri günahlarını affeder.) [Nisa 48, 116]
                    3-Müminler birbirine merhametlidir.
                    (Muhammed aleyhisselam, Allah’ın Resulüdür ve Onunla birlikte bulunanların [Eshab-ı kiramın] hepsi, kâfirlere karşı şiddetli, çetin, fakat, birbirlerine karşı merhametli, yumuşaktır.
                    Sunnilere sert mi davranalım.
                    4-Bazı sahabelerin yanlışlarından dolayı hak açık bir şekilde görünmemektedir.Ehli sünnet dünyasında İmam Hamaney'in de sevdiği taktir ettiği Seyyid Kutub vs..gibi alimlere hak açık beyan olsaydı bunlar hakka itiraz ederler miydi?
                    5-Ehli sünnette,şiada vs.tüm müslümanlar İmam MEHDİNİN velayetini kabul etmektedir.Biz onları dışlarsak İmam Mehdiye yardım değil zarar vermiş oluruz ve bu tavrımız deccallere yarar.Bu gün islam dünyasında en çok sevilen başkanın Ahmedi Necad olması bunun en bariz örneği.Eğer İnkılabın hareket noktamız mezhep olsaydı Ahmedi Necad gibi bir lider bugün en çok sevilen lider olmazdı.
                    6-Bugün FİLİSTİNE kendi bütçesinden para ayıran tek ülke İrandır.Acaba neden diğer ülkeler yardım etmez,İran yardım eder?
                    Demek ki düşmanımız sunni değil Amerika,İsrail ve tüm tağudi düzenlerdir.

Yorum

biz sünnileri kardeşimiz biliyoruz. onları kötülemiyoruz.

ancak sünni sistemi ve alimlerini bunlardan ayrı tutuyoruz. bu mektebi tanıdığı halde inkar edenle, hiç bir yol bulup Ehlibeyte ulaşamamış toplumları aynı tuttuğumuza dair hiç bir delil gösteremezsiniz.. ama siz bunları hiç ayırmıyorsunuz.. Ehlibeyt imamlarımız bunları ayırmış ve bu konuda hadis kitaplarında özel bablar oluşturulmuştur..bunlar boşuna mıdır? mustaz'af kavramının sizde anlamını öğrenebilir miyim? sünni alimler mustazaf hükmünde midir? bir de size soracağım Ehlibeyti ve imameti inkar eden bir alimle, cahil aynı mıdır? ve bunların durumları nelerdir? bunlar hasta mıdır? hastaysa teşhis için ne tür bir yol yöntem izlemeliyiz.

ama aklınız ya da başka yollarla değil hadislerle cevap istiyorum. Çünkü bunlar itikadi/usuli konulardır taklit merciileri fıkhın dışında olan bu konularda taklit edilmezler..

hasta vardır hasta vardır. kanser hastasına tabi ki hemen pat diye sen kansersin iki gün ömrün var dersek onun var olan ömrünü de alırız.

ama kanser hastasına siz iyisiniz bi şeyiniz yok çıkın taburcu oluyorsunuz gezin dolaşın desek doğru mu yapmış olacağız..

biz hangi sünniyle savaşmayı söylemişiz. bunu aklım almıyor.. ırak örneği sadece tahlil içindi.. başkanlık ve yönetim konusuna açıklık getirmek içindi.. yoksa sünniler tabi ki kardeşlerimiz ve vahdet çabamızın olacağı kimselerdir.. vahdet tanışmadan nasıl olacaktır.. tanımadığı insana ne kadar güvenecektir. şia inançlarını olduğu gibi tanımasa sünniler, sanki vahdet oluşacak mı=? bu toplumda biz konuşuyor herkes susuyor kafirler bizi izliyor diye bir şey mi var.. biz konuşmasak mektebimizi inançlarımızı aktarmasak sünnilerle vahdet yaptık diyelim. ne sünniler şiileri tanıyor ne şiiler sünnileri.. bir abd casusu bu durumda milyonlarca sünni ve şiiyi, karşı tarafın şu inancı var biliyor muydunuz diye ayırıvermesi işten bile olmayacaktır..

biz vahdetin tanışmadan, olacağını düşünmüyoruz. yine vahdetin hak merkezde olmazsa yine vahdet olma niteliğine sahip olmayacaktır..

Rehberin vahdet çağrıları kendi başkanlığı altında yapılanma oluşması şeklindedir.. ya da en azından emperyalizmin tamamen süpürülüp sünni devletlerin kurulduğu yapılardır.. Örneğin mısırda rehbere bağlı bir yönetimin olması ilk planda o kadar mümkün değil. ama oradan abd şeytanının ve casuslarının kovulması bu vahdetin önünü açabilecektir. çünkü sünnilerle şiiler bir arada başbaşa kalabilseler vahdeti sağlamamak için hiç bir neden kalmaz.. çünkü sünnilerin kitaplarında ispatladığımzı gibi şia delilleri doludur..

biz Ehlibeyt metkebinin ilkelerini açıkladığımızda bize sıradan sünnilerin düşman olup gerginlik oluşması mümkün değildir.. bize cephe alınacaksa bunlar tağutlar ya da mütekbir zalimlerdir ki, onlar sessiz kalsak da bizim düşmanımız olacaktır..

eğer onları kışkırtmasıyla bizi dinleyen bir sünni bize savaş açacaksa bu biz sussak da olacaktır.. dünya tarihi bunun örnekleriyle doludur. dünyanın hiç bir yerinde inanç farklılıklarını dile getirmek savaş nedeni olmamıştır. ancak siyasi hırslar insanları birbirlerine düşürmüştür..

Yorum

Rafsancani;
                        "Şia ve Sünniler birbirlerine olan muhabbetleri ve güçlü bağları ABD’yi rahatsız ediyor, onlar Irak’ta üss kurarak bu iki halk arasına tefrika salmak istiyorlar."
                        Amerika'ya müttefik tüm tağudi düzenler Şia ve Sünnilerin birbirlerine olan muhabbetleri kırmak,birbirlerine düşman etmek,birbirlerine kırdırmak için çaba sarfediyor.

Yorum

sizler yeri geldiğinde şü sözü söylersiniz bir kavmin yaptığına razı olan o kavimdendir. sorarım hangi sünni ebubekir ömer osmanın yaptıklarına razı değil ?

Yorum

Sunniler ilk üç halifenin yaptıklarını bilmiyorlar ki.
                            HASBUNALLAH

Yorum

kafir olsun münafik olsun yada sünni olsun hangi ırktan milletten vede kavimden olursa olsun bir kimseyi imamı kabul etmeyene kafir dediğimizde insanlar hemen beyinlerindeki o, ozaman onların malıda namusuda helaldir diyorsunuz diye karşı çıkarlar, biz gidip kafirin malı helaldir diye malınımı yağmalıyoruz veya namusu helaldir diyim ırzınamı geçiyoruz.? bunlar ne saçmalıktır hemen kıyasla hüm veriyorsunuz bizlere Allah kuranda hırsızın elini kesin dediğinde burada müslüman kafir mi ayırt ediyor veya zina edene şunları yapın dediğinde burada kafir münafik sünnimi ayırt ediyor. neden bizler imamı inkar edenlerin munafik yada kafir olduklarını söylerken diğer kişilerde bize bu çirkinlikleri yapıştırıyorlar.

usulu din kısmına gelince Allahı inkar edene kkafir diyorsunuz. peygamberleri inkar edene kafir diyorsunuz. ahireti inkar edene kafir diyorsunuz. adaleti inkar edene kafir diyorsunuz da imamete gelince ki diğer dördünü insanlara ileten imamettir ama imameti inkar edene gelince orada neden dur diyorsunuz ?

Yorum

kurtuluş seni anlamıyorum kafirin kanı helal değil mi ? eğer imameti inkar eenler kafirse kanları ve mallarıda helal olmaz mı ?
                                HASBUNALLAH

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X