Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Rehberin İslami Vahdet Mesajından pasajlar

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Rehberin İslami Vahdet Mesajından pasajlar

Abdullah bin Hammâd hicri 220 de ricalden birinden nakledir ki imam Ebu Abdullah Cafer-ı Sadık aleyhisselam’ın yanına gelen bazı ashabı şöyle arzetti: Sana fedâ olayım! Ben seni seviyorum ve seni sevenleri seviyorum. Ey efendim, şiileriniz ne kadar da çoktur. Ona buyurdu ki: Ne kadardır onlar? Çoktur, diye arzedince şöyle buyurdu: Sayabilir misin? Arzetti ki: Onlar saymakla bitmez.

İmam aleyhisselam ise şöyle buyurdu: Eğer üçyüz on(üç) kişi diye vasfolunanlar tamamlansaydı istediğiniz (kıyam) gercekleşirdir. Ama şiilerimizin sesleri kulaklarını aşmaz. Ve gazabı bedenini aşmaz (yani gazabıyla başkalarına zarar vermez) Açıkca bizi methetmez. Bize düşman olanla açıkça mücadele etmez. Bizim aybımızı arayanla oturmaz. Bize küfredenlerle oturmaz. Bize buğzedenleri sevmez, bizi sevenlere buğzetmez.

Arzettim ki: Peki biz şii olduğunu iddia eden bu halk yığınlarıyla ne yapabiliriz? Buyurdu ki: “Onlar temizlenecekler, imtihan olunacaklar, değişecekler. Onları fani edecek yıllar gelecek ve onları öldüren kılıçlar (gelecek) ve onları helak edecek olan ihtilaflar (gelecek).

Doğrusu bizim şiilerimiz köpek gibi havlamaz. Kargalar gibi tamahlanmaz, açlıktan ölse dahi elini halka açmaz.” Arzettim ki: Peki senin sıfatlarını saydığın bu şiileri, ben nerede bulabilirim? Buyurdu ki: “Onları yeryüzünün kenarlarında ara. Onların yaşantıları sadedir, evleri sırtlarındadır, eğer hazır olsalar tanınmazlar, eğer kaybolsalar aranmazlar, hasta olsalar kimse onların ziyaretine gelmez, eğer evlenmek isteseler kimse onlara gelmez. Eğer ölseler cenazelerine kimse katılmaz. Onlar mallarını aralarında eşit olarak paylaşırlar ve birbirlerini kabirlerinde ziyaret ederler, ayrı şehirlerde olsalar dahi istekleri rep aynıdır

Yorum

Amîre bint-i Nufeyl der ki: İmam Hüseyn aleyhisselam’ın şöyle buyurduğunu duydum: “Sizler birbirinizden berî (uzak) olduğunuzu söylemedikçe, birbirinizin yüzüne tükürmedikçe birbirinizi tekfir etmedikçe ve birbirinize lânet okumadıkça beklediğiniz (Hz. Mehdi’nin zuhuru) vuku bulmayacaktır. Arzettim ki: Öyleyse o zamanda hiçbir hayr yoktur. Buyurdu ki: “Hayrın hepsi o zamandadır. Kâim’imiz kıyam edecek ve bunların hepsini ortadan kaldıracaktır.”

Yorum

Abdullah bin Ömer-i Yemâni, bir ricalden nakleder ki imam Muhammed Bâkır aleyhisselam şöyle buyurdu: “Gözdeki sürmenin temizlendiği gibi temizlenecksiniz ey Âl-i Muhammed’in şiileri. Ve gözün sahibi sürmeyi gözüne ne zaman sürecegini bilir ama ne zaman sürmeyi sileceğini bilmez. İşte aynı şekilde sabahleyin bizim şeriatımıza ve emrimize uyan akşamleyin ondan çıkacaktır. Akşam bizim şeriatımıza ve emrimize uyan ise sabahleyin ondan çıkacaktır.

Yorum

Esbağ bin Nebate der ki: Emirülmüminin Ali aleyhisselam şöyle buyurdu: “Tıpkı kuşların içindeki arı gibi olun. Bütün kuşlar o arının bir şeye yaramadığını ve zayıf olduğunu zannederler. Eğer kuşlar o arıda bulunan bereketlerin varlığını bilselerdi ona böyle iyi davranmazlardı.

Halkın içine diliniz ve bedeninizle girin, ama kalpleriniz ve amellerinizle onlardan ayrılın. Nefsimin elinde olduğu Allah’a andolsun ki birbirinizin yüzüne tükürmedikçe ve birbirinize “yalancı” demedikçe istediğiniz (zuhur) vuku bulumayacaktır.

Öyle ki sizden –veya siz şiilerden- sadece gözdeki sürme kadar veya yemekteki tuz kadar kalacaktır. Ve ben size bir örnek vereceğim: Adamın birinin bir miktar buğdayı vardır. Onu temizler ve bir eve koyar, uzun bir süre sonra geri döndüğünde onun kurtlandığını görür, onu tekrar ayıklar ve temizler sonra tekrar evin içine koyar. Uzun bir süre sonra döndüğünde onun tekrar kurtlandığını görür. Tekrar onu ayıklar ve temizler ve hep aynı işi tekrarlar. Sonunda kurtların hiç zarar veremediği çok az sağlam buğday kalır. İşte siz de böylesiniz. Sonunda içinizde fitnelerin asla zarar veremediği çok az bir grup kalacaktır.”

Aynı hadisi Ahmet bin Muhammed bin Said de nakleder.

Yorum

[quote author=BESİC link=topic=20101.msg121778#msg121778 date=1301741313]
            Hatt-ı imam Allah'ın selamı üzerine olsun,Allah seni imamın çizgisinden hiç ayırmasın,
            Allah seni Ümmetin vahdetini koruyup Ebu sufyanın oyunlarını bışa çıkaran İmam Ali ile birlikte haşretsin,
            Allah tüm kardeşlerimizi de afetsin.
            [/quote]

Allah sizin gibi İnkılabı anlayan, tanıyan, ve vahdeti benimseyen kardeşlerimizin sayısını arttırsın ve sizleri de bizleri Ehli beyt mektebinin varisi velayeti fakih makamının sahibi İmam Hamaney'in yolundan ayırmasın inşaallah.

[quote author=Musavi link=topic=20101.msg121777#msg121777 date=1301741071]
            imamı tanıyıp onu inkar eden kafirdir eğer tanımamışsa mustazaftır...ama delilleri görüp inkar eden kafirdir.
            [/quote]

musavi şuan elimde kaşiful gıtanın "geliniz şia nedir öğrenelim" kitabı var. İman, ikrar, yakin ve ameli saydıktan sonra imameti de bu dört rükne ekliyor ve 32. sayfasında diyor ki "bu dört rükne inananlar (imamete inanmasalarda)umumi olarak müslüm ve mümindir. onun hakkında islami hükümlerin umumu caridir"

bizler ne İmam Humeyni den ne de İmam Hamaney den bunun aksini de duymadık. şimdi sizler 12 İmam dönemindeki münafıkları baz alarak günümüzün müslümanlarını, ezilmişlerini, ruhları ve zihinleri sömürülmüşlerini neye dayanarak müslüman olmamakla itham ediyorsunuz?

sizin elinizde bulunan İslam mührü neden İmam Hamaneyin elinde değilde herkesi sizin gibi ayrıma sürüklemiyor da aksine tefrika yaratanları ve müslümanları birbirine düşürenleri suçluyorlar?

bakın arkadaşlar, tarihe o kadar çok gömülüyorsunuz ki günümüzü idrak edemiyor, şartları analiz yeteneğinden mahrum kalıyorsunuz. bu sizin basiretinizi bağlıyor.

sizler bu tavırlarınızda ısrar ettikçe ve şii-sünni ayrımını ister istemz körükledikçe İnkılap dost değil düşman kazanıyor. ve tarihte yalnız kalıp hakkı gasp edilen İmam Ali'nin yolunun önderi olan İmam Hamaney ve islam İnkılabı bu devirde de sizlerin bu tavrıyla yalnızlığa maruz kalıyor (veya kalacak) ve yine bir hak kaybı yaşanacaktır.

yani Aliyi yine yalnız bırakıp hakkının gasp edilmesine ve dünya müslümanlarının ve yeryüzü ezilmişlerinin önderi olma hakkının elinden alınmasına neden oluyoruz.

sizler sünnilerin müslümanlığını tartışmalı sayarken kafirler ve münafıklar İslam İnkılabına karşı sünni bir lider çıkarma uğraşına girmiş, halkların gönlünü bu lider(!)le kazanma planını uygulamaya koymuştur. hatta adam şiilere dahi el attı en sonunda. onların kalbini kazanma oyununa başladı.

bu yüzden tarihi bilin ama ondan ders almak münafıkların oyununa bir daha gelmemek için öğrenin. ama günümüzü iyi analiz edin. günümüzde dikkat etmemiz gereken şeyin ne olduğunu düşünün. hedefiniz nedir iyice belirleyin.

velayeti tanıyan ve ona bağlanan hiçkimse vahdeti geömezden gelme ve o yolda hareket etmeme özgürlüğüne sahip değildir. böyle düşünüyorsa velayetle bağı zayıfıtr sadece.
            KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

[quote author=kurtulus link=topic=20101.msg121788#msg121788 date=1301742610]
              Abdullah bin Ömer-i Yemâni, bir ricalden nakleder ki imam Muhammed Bâkır aleyhisselam şöyle buyurdu: “Gözdeki sürmenin temizlendiği gibi temizlenecksiniz ey Âl-i Muhammed’in şiileri. Ve gözün sahibi sürmeyi gözüne ne zaman sürecegini bilir ama ne zaman sürmeyi sileceğini bilmez. İşte aynı şekilde sabahleyin bizim şeriatımıza ve emrimize uyan akşamleyin ondan çıkacaktır. Akşam bizim şeriatımıza ve emrimize uyan ise sabahleyin ondan çıkacaktır.
              [/quote]

amenna ve saddakna. bu devirde velayeti fakihe bağlı hareket edenler onun emirlerini kendilerine şiar edinenler, onun yolundan gidenler, dostunu düşmanını bilenler bu hadisin muhataplarıdır.

Yorum

[quote author=kurtulus link=topic=20101.msg121789#msg121789 date=1301742751]
                Esbağ bin Nebate der ki: Emirülmüminin Ali aleyhisselam şöyle buyurdu: “Tıpkı kuşların içindeki arı gibi olun. Bütün kuşlar o arının bir şeye yaramadığını ve zayıf olduğunu zannederler. Eğer kuşlar o arıda bulunan bereketlerin varlığını bilselerdi ona böyle iyi davranmazlardı.

Halkın içine diliniz ve bedeninizle girin, ama kalpleriniz ve amellerinizle onlardan ayrılın. Nefsimin elinde olduğu Allah’a andolsun ki birbirinizin yüzüne tükürmedikçe ve birbirinize “yalancı” demedikçe istediğiniz (zuhur) vuku bulumayacaktır.

Öyle ki sizden –veya siz şiilerden- sadece gözdeki sürme kadar veya yemekteki tuz kadar kalacaktır. Ve ben size bir örnek vereceğim: Adamın birinin bir miktar buğdayı vardır. Onu temizler ve bir eve koyar, uzun bir süre sonra geri döndüğünde onun kurtlandığını görür, onu tekrar ayıklar ve temizler sonra tekrar evin içine koyar. Uzun bir süre sonra döndüğünde onun tekrar kurtlandığını görür. Tekrar onu ayıklar ve temizler ve hep aynı işi tekrarlar. Sonunda kurtların hiç zarar veremediği çok az sağlam buğday kalır. İşte siz de böylesiniz. Sonunda içinizde fitnelerin asla zarar veremediği çok az bir grup kalacaktır.”

Aynı hadisi Ahmet bin Muhammed bin Said de nakleder.
                [/quote]

yani buradan çıkacak sonuç ndir Kurtuluş kardeş?

bu hadis sahih midir? nerede geçiyor?

Yorum

hadis gayet açıktır.. gaybeti numanide geçiyor.

Yorum

bu hadis şiilerinden bir ayıklanmadan geçeceğini ve en sonunda sadece az bir grubun kalacağını vurguluyor ki bizler İmam Mehdi a.f.'ye zaten bütün müslümanların değil onlardan çok az bir grubun bağlanacağını biliyoruz.

ve yine beyan ediyoruz ki bu grup velayeti hakkıyla anlayan, ona gönülden bağlı olan, onun emirlerini ve direktiflerini kendine şiar edinen ve hayatını onun emirleri doğrultusunda düzenleyen, dostunu ve düşmanını bilen grup olacaktır. sadece ben şiiyim deyipte sisteme ve nifağa bilinçli veya bilinçsiz kul köle olanlara, velayetin ve İslam İnkılabının değerini bilemeyenler, düşmanlarını dost sayanlar o elenecek olan büyük çoğunluk olacaktır.

Yorum

kutlarım sizi basiretinizden dolayı.

Yorum

[quote author=kurtulus link=topic=20101.msg121822#msg121822 date=1301766672]
                        kutlarım sizi basiretinizden dolayı.
                        [/quote]

Rabbim hepimize nasip etsin inşaallah.

Yorum

bunlar belli ve görünen yorumlar..

ancak son zamanlarda devrimler ve halk ayaklanma ve uyanışları bazı arkadaşların, zuhurun yaklaştığına dair işaret olarak yorumlamalarına neden oldu..

ben o açıdan sordum. Şimdi zuhur,dünyada bilinçlenme tamamlanınca mı yoksa iyice bozulunca mı olacak?.. bu hadiste bozulunca olacak diyor.. ben onu anladım..

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=20101.msg121843#msg121843 date=1301776243]
                            bunlar belli ve görünen yorumlar..

ancak son zamanlarda devrimler ve halk ayaklanma ve uyanışları bazı arkadaşların, zuhurun yaklaştığına dair işaret olarak yorumlamalarına neden oldu..

ben o açıdan sordum. Şimdi zuhur,dünyada bilinçlenme tamamlanınca mı yoksa iyice bozulunca mı olacak?.. bu hadiste bozulunca olacak diyor.. ben onu anladım..
                            [/quote]

hocam (şahsi görüşümdür yanlışı bana aittir) İslam İnkılabı İmam Mehdi a.f. ayak seslerinin başlangıcı idi. o dönemde İmam Humeyni'ye r.a. İmam Mehdi a.f. nin zuhurunu geciktiriyorsun devrim yapmakla dediklerinde, İmam Humeyni İmam Mehdi nin geldiğinde hazır bir ortam bulmasının ve ordusunun başına geçmesinin daha iyi olacağını hatırlatmıştı.

İslam devrimine kadar zaman dünya zaten yeterince bozulmuştu. hadislerde belirtildiği gibi din süreyya yıldızına gitmişti. gönüllerde ve zihinlerde din namına sadece gölgeler kalmıştı. kimse (basiretli birkaç müslüman alim dışında) iki süper güçün sistemi (kapitalizm ve komunizm) dışında herhangi bir ideolojinin veya inancın artık yeryüzüne hakim olamayacağını düşünüyordu.

İslam İnkılabı böyle bir ortamda kalplerin Allah'ın elinde olduğunu ispatlarcasına gelişti ve yeryüzünün kararan ve çoraklaşan toprağına nurdan damlalar sundu ki bu damlalar Allah'ın kendinden bir ruhla (Ruhullah) desteklediği damlalardı.

bu açıdan bakarsanız insanlık zaten iyice bozulmuşken bir İnkılab gerçekleşti ve insanlığı uyarmaya başladı. artık o inkılabın etkisini yavaş yavaş diğer memleketlerde görmeye başladık. zalim sistemler ve dünya müstekbirleri ile büyük şeytanın tahtı sallanmaya başladı. sizce bunlar neye işaret? Rabbim başımızdan eksik etmesin İslam İnkılabı ve velayeti fakih varken artık iyice bozulmanın değil yavaş yavaş İmam Mehdi a.f. geldiğinde başına geçeceği ordunun kurulmasının vaktinin geldiği ortada değilmi?

Yorum

[quote author=BESİC link=topic=20101.msg121771#msg121771 date=1301740027]
                              Ben değil USULİ alimlerin tespiti budur.Ki yerinde bir tespittir ve ben de bu görüşe inananlardanım.İmam Ali bile ONUN imametini kabul etmiyenleri(Hz. Osman'ı) korumuş ve onları hiçbir zaman tekfir etmemiştir.
                              [/quote]

tekfir etmemiş doğru.. ama neden korumuş?

Yorum

Ebu Basir şöyle der. İmam Caferi Sadık aleyhisselam’dan Emirülmüminin aleyhisselam’ın “İslam garip olarak zuhur etti ve garip olarak geri dönecek. Öyleyse ne mutlu gariplere” sözünü açıklamasını istediğinde şöyle buyurdu:

“Ey Ebu Muhammed! Kaim aleyhisselam kıyam ettiği zaman tıpkı Resulullah sallallahu aleyhi ve alih gibi yeni bir davete başlayacak.

Ebu Basir şöyle der: Ayağa kalkıp İmam Sadık aleyhisselam’ın başından öpüp şöyle arzettim:

Şehadet ederim ki sen dünyada ve ahirette benim imamımsın. Senin dostlarını sever, senin düşmanına düşman olurum.

İmam da “Allah sana merhamet etsin diye buyurdu”.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X