Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Rehberin İslami Vahdet Mesajından pasajlar

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Rehberin İslami Vahdet Mesajından pasajlar

KENDİLERİNİ BİLİYORLAR; ŞİA GENÇLERİNE KENDİ İTİKATLARINI ÖĞRETME YERİNE SÜNNİLERİ ŞİALAŞTIRMA ÇABALARINDA OLAN ALİMLERDİR.

Yorum

[quote author=kurtulus link=topic=20101.msg121591#msg121591 date=1301588264]
      'Ehli sünnet elbette batıldır, batıldır demeyen hiçbir şia alimi yoktur, varsada o şia alimi değildir. sizler rehberin siyasetini din olarak görüyorsunuz.
      [/quote]

Ehli Sünnet Allahın birliğine Rasulullahın onun elçisi ve son peygamberi olduğuna, Kurana Kabeye inanmaktadır. Eğer bunlar batıl ise ehli sünnet te batıldır. Ehli sünnet batıldır diyen bir şii alimi ismi verebilir misiniz? Verseniz bile farketmez, İmam Humeyninin Mektebine mensup şii alimlerden biz böyle bir şey duymadık.

Aksine İmam Humeyni şii ve sünni müslümanlar arasında ihtilaf ve düşmanlık çıkarmaya çalışanların ne şii ne de sünni olduklarını, emperyalizmin uşağı münafıklar olduğunu buyuruyor.
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Hoş geldin mehmet ufukalp abi.

Yorum

yok ben sitedeki vahdeti savunanlara diyorum.. vahdet elbette olmalıl ama bizim vahdet anlayışımızı beğenmeyenlere diyoruz. fethullahın vahdet anlayışına onlar karşılar..
          ben onların vahdet inançlarından daha çok sünniliği kurtarma derdinde olduklarını gözlemliyorum. istiyorlar ki biz susalım sünnilik hakimiyetini sürdürsün.. her yerdeki hakimiyetini şiilere de sağlasın ki şia yok olsun.. okullarda bizim çocuklarımıza zorla sünniliği öğretsinler, şiaya hakaretler okulda tvde nette forum sitelerinde her yerde sürsün gitsin hatta bunlar şia sitelerine de yayılsın. şiileri de etkisi altına alsın
          onlar bunu istiyorlar.. bize susun demek bu anlama geliyor.. ya da ben böyle anlıyorum..
          ama sünniler için dediklerini gayri müslimler için demiyorlarsa ki ben hiç duymadım bu zamana kadar, bu durumda amaç sünniliği korumak.. vahdet falan deil..

Qumuaşk kardeşim, sizin şiada yaptığınız eylemi fethullah ehli sünnet içinde yapmaktadır. Yani iki ayrı uç gibisiniz. Biriniz ehli sünnete saldırırken, diğeri de şiaya saldırırken aynı şeyi yapıyorsunuz. Biz şii ve sünni düşmanlığını program yapmış münafıklarla vahdet yapalım mı diyoruz. Ya da böyleleri ehli sünnet içerisinde ne ifade etmektedir.

Halbuki biz bütün islam aleminin Rasulullahın Ehlibeytinden bir Rehberin, Velayeti Fakihin rehberiyetinde toplanmasını, şianın değil zayflatılması, güçlendirmesini istiyoruz.

Ehli sünneti toptancı sığ bir mantıkla hemencecik batılla nitelemek, hem de böyle nazik bir zamanda neyi netice verebilir. Ancak ve ancak abd ve israilin ve yandaşlarının, şiiler sünnilerin mezhebini batıl görüyorlar diye jurnallemesini doğrulamış olursunuz.

Mezhebi batıl olanlara müslüman diyorsunuz. Bu ne yaman çelişki. Doğal ve tabii bir mantık, mezhebi batıl olanın müslüman olamayacağını gösterir. O zaman işi tamam kılın, sünniler kafir deyin çıkın. Zaten şia düşmanı sünniler böyle inanıyorlar. Şiilerin aslında sünnileri kafir bildiğini, sadece takiyye yaparak müslüman dediklerini söylüyorlar.

Yani kimileri de bunu doğrulamıyor değil. Valla yeniden yeniden dönüp İmam Humeyninin, İmam Hamanein eserlerine bakıyoruz, ama sizi doğrulayacak bir şey yerine aksine sizi reddeden bulgulara rastlıyoruz.

İmam Ali Hamanei İstiftaat Risalesinin 199-200-201 sayfalarına bakarsanız görürsünüz. Hiç sizin gibi düşünmüyorlar.
          Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

el kafi :

l-(971) ...Fudayl b. Yesar şöyle rivayet etmiştir:
            Bir gün, Ebu Abdullah (Cafer Sadık aleyhisselâm) kendiliğinden konuşmaya başladı ve dedi ki: «Resûlullah (sallallahu aleyhi ve âlihi) şöyle buyurmuştur: «Bir imamı olmadan ölen kimse, bir tür cahiliyye üzere ölmüş olur.» Dedim ki: Resûlullah (sallallahu aleyhi ve âlihi) mi böyle buyurdu?
            - «Evet.» dedi, «Allah'a yemin ederim ki, böyle söyledi.»
            Dedim ki: Şu halde, bir imamı olmadan ölen herkes, cahiliyye ölümü üzere mi ölmüş olur?!
            - «Evet.» dedi.
            2-(972) ...el-Veşşa şöyle rivayet etmiştir:
            Bana Abdülkerim b. Amr, İbn Ebu Ya'fur'dan naklen anlattı: Ebu Abdullah (aleyhisselâm)’a, Resûlullah (sallallahu aleyhi ve âlihi)'nin: "Bir imamı olmadan ölen kimse, bir tür cahiliyye üzere ölmüş olur." sözünü sordum ve dedim ki:
            "Yani bir tür küfür üzere mi ölür?"
            Dedi ki: «Sapıklık ölümü yani.»
            Dedim ki: Bu gün, ölüp de bir imamı olmayan kimse, cahiliyye üzere mi öl­müş olur?
            - «Evet.» dedi.
            3-(973) ...Haris b. Muğire şöyle rivayet etmiştir:
            Ebu Abdullah (Cafer Sadık aleyhisselâm)'a dedim ki: Resûlullah (sallcıllahu aley­hi ve âlihi): «İmamını bilmeden ölen kimse, bir tür cahiliyye üzere ölmüştür.» buyur­muş mudur?
            -«Evet.» dedi.
            - "Şurada kast edilen "cahiliyye," cahillerinin mi yoksa imamını bilmeyen kimselerinki mi?" dedim.
            -«Küfür, nifak ve sapıklık cahiliyyesi.» dedi.

4-(974) ...Mufaddal b. Ömer, Ebu Abdullah (Cafer Sadık aleyhisselâm)’dan şöy­le rivayet etmiştir:
            «Doğru sözlü bir imamdan dinlemeksizin Allah'a kulluk eden kimseyi Allah mutlaka meşakkat ve sıkıntıya mahkûm eder. Kim Allah tarafından kendisine bir ka­pı açılmaksızın bu tür söze muhatap olduğunu[220] iddia ederse o kimse müşriktir. Bu­rası, Allah'ın gizli sırlarının kapsamında yer alan korunmuş bir kapıdır.»

Mustazaf olanlar hariç imameti inkar edenler kafirdir.Mustazaf olanlar ise bunun dışındadır. İmameti inkar önemsiz bir eksiklik değildir çok önemli ve insanı küfre sokan bir durumdur.Çünkü sadece Peygambere inanmak yetmiyor imamları tanımak ve onlara itaat etmekte farzdır.Dolayısıyla imamları tanımayan kabul etmeyen mezhepler hak olamaz.Onlar asla hak değillerdir. O mezhebe uyan kişinin durumu ise ihtilaflıdır hepsine kafir diyemeyiz.Ama mezhebe hak demek tamamen imkansızdır.

Yorum

mehmet abi hoş geldiniz.. sizi buralarda görmek bizi sevindirdi..

Velayeti Fakihe aşık olanlar İmam Hamenei (Allah ömrünü uzun eylesin) bağlıları hiç ayrı düşebilirler mi.. yeniden hoş geldiniz diyorum hayırlı paylaşımlara devam etmenizi diliyorum.. Rabbim kalplerimizi hayır üzerinde uzlaştırsın ve tam bir vahdeti nasip etsin..

"Ehli sünneti toptancı sığ bir mantıkla hemencecik batılla nitelemek, hem de böyle nazik bir zamanda neyi netice verebilir. Ancak ve ancak abd ve israilin ve yandaşlarının, şiiler sünnilerin mezhebini batıl görüyorlar diye jurnallemesini doğrulamış olursunuz.

biz desek de demesek de onlar diyeceklerini derler. onlara göre strateji belirlemek sağlıkllı zemin oluşturmaz. Şianın ilkeleri bize yol gösterme açısından çok daha açık..

"Mezhebi batıl olanlara müslüman diyorsunuz. Bu ne yaman çelişki. Doğal ve tabii bir mantık, mezhebi batıl olanın müslüman olamayacağını gösterir. O zaman işi tamam kılın, sünniler kafir deyin çıkın. Zaten şia düşmanı sünniler böyle inanıyorlar. Şiilerin aslında sünnileri kafir bildiğini, sadece takiyye yaparak müslüman dediklerini söylüyorlar.

bunu açıklamıştık. dedik ki sünnilik teorik bilgiler sistemidir. Ve bu Ehlibeytin dışlayarak onların imametini reddederek varlığını oluşturduğundan batıldır. Eğer Ehlibeyti dışlayan bu yapıya hak dersek o zaman Ehlibeyti ve imameti inkar etmiş oluruz. buna karşın sünniler sistemilerine harfiyyen uysa onların da işi zor olur, ama hiç kimse sünni kaynaklardaki yanlış inanç rivayetlerini kabul etmiyor aklıyla düşünüyor ve sorduğunuzda diyor mesela Allah görülecek ama niteliksiz diyor. böylece sünnilikteki ruyetullahtaki tasvir hadislerini reddediyorlar.

"Yani kimileri de bunu doğrulamıyor değil. Valla yeniden yeniden dönüp İmam Humeyninin, İmam Hamanein eserlerine bakıyoruz, ama sizi doğrulayacak bir şey yerine aksine sizi reddeden bulgulara rastlıyoruz.

biz size bunun yeterince delilini gösterdik. İmamın hiç bir sözü olmasa tek ilmihali bile şiayı hak diğer sistemileri batıl gördüğünün delilidir.. kaldı ki İmam-ı Rahilin vasiyeti çok açık. Şiayla övünmesi, ve onun yayılması için tedbirleri şii sünni tüm dünyaya duyurması bizim çalışmalarımızın çizgisini oluşturmaktadır.. Elhamdulillah...

Yorum

Her şeyi imamete bağlamak,
                İmamete inanmayanları batıl,sapık,fırka-i dalle olarak nitelemek,
                Usul-u din beş esas üzerine kurulmuştur bunlardan bir tanesini bile kabul etmeyeni tekfir etmek,dışlamak ve böylece Firavuni-tağuti düzenlerin ekmeğine yağ sürmek,-İmamet ve adaletin usul-u mezhep olarak nitelenmesine rağmen-
                Tevhidi bir toplumun ancak vahdet ile sağlanacağını bilinmesine rağmen,islam'ın menfaatlerine ters olmasına rağmen birlik ve beraberliğe darbe vuran hikmetsizce sözler söylemek,
                İmamın her konuşmasını siyasi olarak,takiyye olarak değerlendirmek,
                Ehli sünnet dünyasında imam'ı seven yüzlerce alimi cahil cüheyla diye nitelemek,bunların inançlarını batıl diye nitelemek,
                Sokaklarda bacılarımız,kardeşlerimiz din imandan habersizken,onlara bir el uzatılması gerekirken,islam tehlikedeyken,faiz,fuhuş,içki,karaborsa vs..gibi her türlü islam dışı pislikler toplumun iliklerine kadar işlemişken ve bunlara yardım edilmesi gerekirken birbirimize girip yahudi ve hiristiyan alimler gibi -siz bir temel üzere değilsiniz-birbirimize demek
                Şia olmayanlar ahirette hüsrana uğrayacak veya sunni olmayanlar ahirette hüsrana uğrayacak diyerek birbirimizi itham altında bırakmak...
                El-Cevap:VALLAHİ!VALLAHİ!Siz bu dünyada hüsrana uğramışsınız,ahirette de hüsrana uğrayacaksınız.
                Ey Firavun,seni tebrik ederim sen ülkemizde oyunlarınla başarıya ulaştın
                Ey Müslüman olduğunu zanneden Şia ve Sunniler Allah'ın yardımını boşuna bekleme,çünkü senin başına gelen bu musibet ve belalar kendi elinle işlediğinden dolayıdır.
                Allahım 40 yıl boyunca israiloğullarını çöllerde cezalandırdın ki yeni bir nesil gelsin,Yarabbi darmadağın olmuş,yolunu şaşırmış bu ümmeti 140 terketsen yine de bize rahmet etmiş olursun.

Yorum

Nasıl hristiyanlarla diyalog için hz.Muhammed(s.a.a)in peygamberliğinden vazgeçemezsek sunnilerle diyalog yapacağız deyip alinin velayetinden vazgeçemeyiz...eğer olabilseydi imamlarımız yapardı boşverin Alinin velayetini sunnilerle birleşip tek güç olalım derlerdi.Amam olamaz çünkü Alinin velayeti gökten gelmiştir Allahın emridir onu boşvermek elimizde değil...

Yorum

Sayın Mehmet UFUKALP evvela hoş geldiniz, sefalar getirdiniz... Çok muhterem hatt-ı imam üstad ile birlikte meftun olduğunuz, kebir Velayet-i Fakih makamını eksen alan, kutsal yürüyüş kesintisiz devam etmelidir.. Amma ve Lakin; Öz Muhammed-i İslam izcileri ve Ehl-i Beyt(aleyhimu’s selam) mektebi izcileri olarak, bu kutsal yürüyüş mubayenet yaşanmadan, hep beraber sürdürülmelidir.

Hz. İmam Humeyni (ks) ağamız buyuruyor ki:

''Sizler, Velayet-i Fakih doktrinlerine muvafakat gösterin. Mutlak Velayet-i Fakih, Allah’ın (cc) Müslüman halklara verdiği bir hediyesidir.''
                    [Sahife-i Nur / 10. Cilt - 408. Sayfa]

EsSelamu Aleykum ve Rahmetullahi ve Berekatuhu
                    Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

behest kardeş sizin fikriniz nedir bu konuda ?

Yorum

İmam Ali'nin İslamın maslahatı için yaptığı tarihte açık ve nettir,siz İslamın maslahatı için İmam Ali'den veya imam Hamaney'den daha mı doğru,isabetli davranıyorsunuz?
                        Evet galiba siz İslamın maslahatını İmam Ali'den daha iyi biliyor ve bu doğrultuda hareket ediyorsunuz.
                        Ülkemizde islama elveda demek üzereyiz,İSLAM ELDEN GİDİYOR,DİN NAMUS PAYİMAR EDİLMİŞ,kendimize gelelim.SOKAKLARRDA DOLAŞIRKEN GÖZÜMÜZÜ AÇALIM İNSANLARIN HALİNE BAKALIM.

Yorum

Çok muhterem Musavi kardeş:

Konular birbirine karıştı, acaba hangi konu hakkında fikri mi sordunuz?
                          Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

bende vahdetten yanayım ama ehli sünneti hak bilmiyorum onlara kafir de demiyorum.vahdet için onları hak bilemeyiz diyorum. bu konudaki fikriniz ?

Yorum

(967) ...Muhammed b. Müslim şöyle rivayet etmiştir:

Ebu Cafer (MuhammedBakır aleyhisselâm)'dan duydum ki: «Allah'ın belirlediği bir imamı olmaksızın kendini yorarak Allah'a ibadet eden kimsenin bu çabası kabul edilmez. O, sapıktır, şaşkındır. Allah onun amellerini beğenmez. O, çobanından ve sürüsünden ayrılıp kaybolan bir koyuna benzer. Gününü oraya buraya koşup dur­makla, gidip gelmekle geçirir. Akşam olunca, çobanına ait olmayan bir sürü görür. O, sürüye yönelir, onunla aldanır. Gecesini bu sürünün ağılında geçirir. Çoban sürü­sünü gütmek istediğinde, çobanı ve sürüyü tanımaz. Çobanını ve sürüsünü bulmak amacıyla şaşkın bir şekilde etrafa saldırır. Derken başında çobanı bulunan koyunlar görür. Ona yönelir ve onlarla aldanır. Çoban ona seslenir: "Kendi çobanına ve sürüne katıl. Çünkü sen yitiksin. Çobanından ve süründen ayrılmış bir şaşkınsın."

Adı geçen koyun, aynı şekilde şaşkın ve yalnız olarak koşturup durur. Mera­sına götürecek veya ona yöneltecek bir çobanı olmaksızın gider gelir. O böyle dola­şıp dururken kurt, bu şekilde kayboluşunu ganimet bilip onu yer.

İşte böyle, Allah'a yemin ederim ki, ey Muhammed! Bu ümmetten, Allah Celle ve Azze tarafından tayin edilen açık ve âdil bir imamı olmayan kimse sapıktır, yo­lunu yitirmiştir. Eğer bu hal üzere ölürse bir tür küfür ve münafıklık hali üzere öl­müş olur. Bil ki ey Muhammed! Zorba imamlar ve bağlıları, Allah'ın dininden so­yutlanmışlardır. Kendileri saptıkları gibi başkalarını da saptırmışlardır. "İşledikleri ameller, fırtınalı bir günde esen şiddetli bir rüzgâr önündeki küller gibidir. Kazandıkla­rı hiçbir şeyi elde tutmaya güç yetiremezler. İşte derin sapıklık budur." (İbrahim, 18)»

Yorum

(971) ...Fudayl b. Yesar şöyle rivayet etmiştir:

Bir gün, Ebu Abdullah (Cafer Sadık aleyhisselâm) kendiliğinden konuşmaya başladı ve dedi ki: «Resûlullah (sallallahu aleyhi ve âlihi) şöyle buyurmuştur: «Bir imamı olmadan ölen kimse, bir tür cahiliyye üzere ölmüş olur.» Dedim ki: Resûlullah (sallallahu aleyhi ve âlihi) mi böyle buyurdu?

- «Evet.» dedi, «Allah'a yemin ederim ki, böyle söyledi.»

Dedim ki: Şu halde, bir imamı olmadan ölen herkes, cahiliyye ölümü üzere mi ölmüş olur?!

- «Evet.» dedi.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X