Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

ÜSTAD MURTAZA MUTAHARRININ AİLE DAVRANIŞI NASILDI?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

ÜSTAD MURTAZA MUTAHARRININ AİLE DAVRANIŞI NASILDI?

Üstadın hayat arkadaşının hatıralarından...
    [color=rgb(77, 76, 76)]Üstadın hayat arkadaşının hatıralarından: "Cuma akşamı ve Cuma günleri Kum şehrine giderdi. Ben onun elbiselerini, evi temizler ve geri dönmesini sabırsızlıkla beklerdim. Kısacası; onun sefa, samimiyet, sohbet, ve takvasından ne kadar bahsetsem yine de az söylemiş olurum. Evin tüm sorunlarıyla ilgilenirdi. Birçok işlerde bana ve çocuklara yardımcı olurdu. Çoğu defasında sabahlar çayı kendisi demlerdi. Tüm hayatım boyunca bir defa olsun bile bana ’Bana bir bardak su getirir misin?’ dediğini hatırlamam. Kadınlara edilen zulm ve haksızlıktan şikayet ederdi. Devamlı; ’Kadın istismar edilmemelidir.’ derdi. [/color]

[color=rgb(77, 76, 76)]Birbirimizə karşı davranışlarımız hürmet ve samimiyete dayanırdı. Kendisi hanımlara karşı son derece hürmetliydi ve her zaman şöyle söylerdi: "Toplumumuzda kadın çok istismar ediliyor. " Bir defasında merhum Allame Tabatabainin toplantısı için birlikte şehir dışına çıkmıştık. Üniversitede okuyan kızlar yanımıza geldiler ve Şehit Mutaharriye şöyle dediler; " İslam Uleması hanımlara hürmet göstermiyorlar. Onları çağırırken bile adlarıyla değil, hürmetsizlikle çağırıyorlar. Onları hiçbirşeye müdahale hakkını tanımıyorlar. " [/color]

[color=rgb(77, 76, 76)]" Şehit Mutaharri onlara, " Hayır, sizin düşündüğünüz gibi değildir. " dedi ve onlara İslam’da kadın haklarından bahsetti. Özetle şöyle söyledi: " İslam kadınlara çok hak vermiştir. Değil ev işlerini, kendi çocuğuna süt vermesini bile vazifelerinden saymamıştır. "

Yine hatırlıyorum; " İslam’da kadın hakları kitabını yazarken, bazen bu konularda benimle sohbet ederdi. Kadınlara yapılan zulümden rahatsızlığını ifade eder, bunu erkekler için bir ayıp olarak görürdü. Elbetteki onun müslüman kadın hakkındaki fikirlerine yazdığı kitaplardan ulaşabilirsiniz. "

" Ben Kuran okumayı ve arapçayı kendisinden öğrendim. Çocuklarda arap dilini ve başka dersleri kendisinden öğrendiler. Onun ne kadar şefkatli olduğunu izah etmem mümkün değil. Bunu yanlızca Allah bilir. Aramızda fevkalade bir sevgi vardı. Konuşurken sık sık ariflerden ve Allah dostlarından bahsederdi. Direkt olarak bana hitap etmeden, sadece ve manalı misallerle beni hep takva ve fazilete davet ederdi. "

Allah Teala bizləri Şehid Mutaharriyi anlayanlardan karar kılsın!

Rastkadın
    [/color]

Ynt: ÜSTAD MURTAZA MUTAHARRININ AİLE DAVRANIŞI NASILDI?

İslam İnkılabının mektebi, kültürel, felsefi boyutlarının büyük öncü ve mübelliğlerinden. islam devrimini hemen akabinde hedef alınmasından bile ne kadar değerli bir islam bilgesi olduğu anlaşılıyor.

İmam Humyninin: Ömrümün Hasılatı dediği kutlu şehid. Rabbimiz bizleri şefaatine nail eylesin.
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

selam olsun ona ve tabilerine...

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23413.msg153442#msg153442 date=1338071087]
        selam olsun ona ve tabilerine...
        [/quote]

Yorum

YUKARI ÇIK
        Çalışıyor...
        X