Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Bu yemek Beytul Mala aittir!-İmam Ali Hamaney'in Hatıralarından-1

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Bu yemek Beytul Mala aittir!-İmam Ali Hamaney'in Hatıralarından-1

Ayetullah Cevadi Amuli şöyle buyurmakta: Bir gün Ayetullah Hamaney’e musafir olmuştum. Sofrayı serdiler, sofranın başına Ayetullah Hamaney’in oğlu Mustafa’da oturmuştu. Ayetullah Hamaney ona bakarak şöyle buyurdular: “Kalk, git buradan!”

Ben Rehbere arz ettim: izin veriniz oğlunuzda yanımızda kalsın birlikte olalım. Rehber şöyle buyurdu: Bu yemek Beytul Mala ait yemektir, sizde Beytul Malın musafirisiniz. Bu yemekten çocukların yemesi caiz değildir. Onlar evlerine gidip evlerinde yemek yemelidirler.” Ben o an Allah’ın neden Ayetullah Hamaney’e bu kadar izzet ve şeref verdiğini anladım.

abna.ir

Ynt: Bu yemek Beytul Mala aittir!-İmam Ali Hamaney'in Hatıralarından-1

...Allahu Ekber
    De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
    (Tevbe Suresi 105)

Yorum

Resulullah efendimize ve İmam Aliye layık onlara yaraşır bir nesli Ehl-i Beyt İmam Ali Hamaney. HAFAZALLAHU ANHU.

Yorum

:al.razı olsun
        :tesekkur

Yorum

Tebrik ederiz Muhammed hüseyin kardeş. İmam Ali Hamanei ile ilgili başka kardeşlerimizinde ekleyecekleri benzer konular, anılar, yaşamış hadiseler varsa görmek isteriz.

İmam Ali Hamanein ceddi Rasulullah ve İmam Ali vari bir hayatı olduğundan eminiz. Örneklerle dile getirilmesi de pek güzel olmakta.

İmam Ali Hamanein evinin normal halkın yaşantısı gibi sade olduğunu, komşuluk ilişkilerinin, beşeri tağuti düzen yöneticilerinin gibi asla olmadığını, nakledilen örneklerle bilmekteyiz.

Mesela gazeteci Çengiz Çandarı Ortadoğu izlenimleri adlı eserinde bir izlenimi şöyleydi. Çengiz Çandar Beni Sadrın Cumhurbaşkanı olduğu dönemde onunla görüşme fırsatı olduğunu söylemişti. Çandar Beni Sadrın İran Cumhurbaşkanı olması sebebiyle belirgin bir kibir içinde kendisini karşıladığını, kendisini adeta küçümsediğini hissettiğini anlatmıştı.

Ama İmam Ali Hamanein Cumhurbaşkanı olduğu zaman onunla da görüşme nasip olmuş. İmam için, kendisini bir şefkat bir merhamet abidesi olarak bu şefkatini kendisine yansıtan bir eda içinde karşıladığını ve çok içten ve samimi havası ile kendisini büyülediğini anlatıyordu.
          Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Mütevazilik Ve Evlilik Sefası

Gulam Ali Haddad Adil (İran İslam cumhuriyeti eski Meclis başkanı) şöyle buyurmakta: Ayetullah Hamaney’in ailesinin kızımı istemelerinden birkaç gün sonra rehberin yanına gitmiştim. Rehber şöyle buyurdular. Doktor Bey! Eğer Allah isterse sizinle akraba olacağız. Arz ettim: nasıl? Buyurdular: Müçteba (rehberin oğlu) ve sizin hanım kızınız öyle görünüyor ki bir birlerini beyenmişler ve konuşmaları neticelenmiş. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir?

Arz ettim: efendim bizim ihtiyarımızda sizin elinizdedir!

Rehber şöyle buyurdu: siz ve eşiniz üniversitede öğretim görevlisisiniz ve sizin yaşantınız ile bizim yaşantımız arasında fark vardır. Tüm yaşantımız kitaplarım hariç bir küçük kamyonet eski eşyadan ibarettir! Evimizin ise iki odası ev halkının kullandığı bir odası ise yetkililerin benimle görüşmek için geldiklerinde kullandığımız bir evden ibarettir. Benim ev satın alacak param yoktur. Bir katında Mustafa (Rehberin diğer oğlu) diğer katında ise Müçteba’nın kalacağı bir ev kiraladım. Bizim yaşantımız sıradan bir yaşantıdır, sizin yaşantınız iyi bir yaşantıdır. Sizler bizler gibi bir yaşam tarzı sürdürmediniz. Acaba bu şartlar altında kızınız evlenmeye hazır mıdır?

Rehberin dikkatli ve güzel konuşması benim için çok etkileyici olmuştu. Konuyu kızıma açtım, o da açık görüşlülükle kabul etti.

Sade Yaşam

Hüccetü’l İslam ve’l Müslim’in Seyyid Ahmet Humeyni (r.a) (İmam Humeyni’nin oğlu) şöyle buyurmakta: Ben, İran’ın müslüman ve inkılabi halkına Ayetullah Hamaney’in ev yaşantısından haberdar olduğumu söylemeyi kendim için bir vazife biliyorum. Ayetullah Hamaney’in sofrasında bir çeşit yemekten fazla bir yemek olmaz. Ailesi halıfleks üzerinde yaşamaktadır. Bir gün Ayetullah Hamaney’in evine gitmiştim. Eski ve iyice yıpranmış bir halının (Yanılmıyorsam eşinin çehiziydi) üzerinde oturmuştum, halı o kadar sert ve pürüzlüydü ki bana oldukça rahatsızlık vermişti. Dayanamayıp oradan kalkıp halıfleksin üzerine oturdum.

Sade Bir Yemek!

İran’ın eski genel kurmay başkanı General Rahim Safavi şöyle buyurmakta: bir gün bazı işler için İnkılap lideri Ayetullah Hamaney’in evine gitmiştim. Konuşmalarımız biraz uzamış ve akşam olmuştu. Akşam namazını kıldıktan sonra Rehber bana bakarak şöyle buyurdular: Rahim bey! Akşam yemeğine bizimle kalın. Ben bunun Rehberle birlikte olmak açısından bir fırsat olduğunu düşünmemle birlikte arz ettim ki aileniz zahmet etmesinler. Rehber şöyle buyurdu: kalınız her ne varsa birlikte yeriz. Sofrayı açıp akşam yemeğini getirdiklerinde gördüm ki Rehber ve ailesinin yemeği sade bir omletten başka bir şey değil. Ben de sofraya oturdum ve bu sade yemekten bir miktar yedim.

ABNA.İR

Yorum

Ahirzaman kardeş :al.razı olsun
              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Allah-u Ekber!Hameney-i Rehber...
                Ey ateş!
                Seninle ululuk tasladı şeytan.
                Ve ey insan!
                Ateş ile olur insan hep hüsran...

Yorum

YUKARI ÇIK
                Çalışıyor...
                X