Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İmam Humeyni(r.a)'dan sözler

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İmam Humeyni(r.a)'dan sözler

"Bu ictimai siyasi şartlar içinde, mümin, takva sahibi ve adil bir insan yaşayamaz, imanını ve salih davranışını koruyamaz. Karşısında iki yol vardır. ya ister istemez şirke eğilimli ve salih olmayan işleri irtikab edecektir, yahut bu gibi işleri yapmamak için ve tağutların emir ve kurallarına teslim olmamak için onlara karşı çıkacak ve bozuk şartları ortadan kaldırmak için savaşacaktır. Elimizde, bozuk ve bozucu şartları ortadan kaldırmak, hain ve fasid, zalim ve zorba yöneticileri alaşağı etmekten başka çare yoktur."
    "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
    "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

[img width=398 height=525]http://ressim.net/s/upload/c3bae728.jpg[/img]

''Bismillahirrahmanirrahim,

'Inna lillahi ve inna ileyhi raciun'

Ben çok muhterem bir evladımı kaybettim. Yasını tuttuğum bu evlat, benim hayatımın hasılatı idi... Yasını tuttuğum bu evlat, adeta tenimin parçası idi.. Böylesine değerli bir bilim adamının şehadeti dolayısıyla sizleri teselli etmeye gücüm yetmez. Biz en değerli, en kıymetli varlığımızı kaybettik. Bunun için hüzünlüyüz. Ama, İslamiyet böyle değerli kıymetli bir ilim adamı yetiştirdiği için gururludur. Bundan dolayı ben, yüce hamiyeti ve İslam ümmeti'ni teselli değil, tebrik ederim. Eminim ki, İslamiyet ışığında binlerce Murtaza Mutahhari yolunu bulacaktır. Murtaza Mutahhari'yi katledenler bilmelidirler ki; bir İslam alimini öldürmek mümkündür, ama İslamiyet ve davasını asla... Ve hele, İslamiyet ışığıyla yolunu bulan aziz İran halkının ve İslam ümmeti'nin başladığı bu hareket, böyle suikastlarla yolundan alıkonulamaz. Zira vahiy den bu güne kadar, Din-i İslam’ın yolu ve stratejisi hep ŞEHADET olmuştur. Fi-Sebil-Allah ve mustazaflar uğruna şehadet, Din-i İslam programının ilk maddesidir: 'Size ne oluyor da, Fi-Sebil-Allah ve mustazaflar uğruna savaşmıyorsunuz?'

Murtaza Mutahhari'yi şehid edenler bilmiyorlar ki, Din-i İslam ve ihya için başlayan bu mübarek hareketi, bu uğurda dökülen mübarek kanlar kuvvetlendirir ve süratlendirir. Biz şehadete her an hazırız..

Perşembe Günü'nü İran Milli Yas Günü ilan ediyorum. Ben, Perşembe ve Cuma Günü 'Feyziyye Camii' içinde yas tutacağım. Allah Subhanehu ve Teala'dan Din- İslam'ın bu muhterem evladı için rahmet, Din-i İslam için azamet ve izzet dilerim.

Allah'ın (cc) selamı hak ve hürriyet yolunda şehid olanların üzerine olsun.''

[Hz. Ruhullah Mustafavi Musavi Humeyni (ks) / Şehadeti Hakkında I. Mesaj]
      Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

[quote author=BEYZA link=topic=13785.msg124131#msg124131 date=1304237062]
        "Bu ictimai siyasi şartlar içinde, mümin, takva sahibi ve adil bir insan yaşayamaz, imanını ve salih davranışını koruyamaz. Karşısında iki yol vardır. ya ister istemez şirke eğilimli ve salih olmayan işleri irtikab edecektir, yahut bu gibi işleri yapmamak için ve tağutların emir ve kurallarına teslim olmamak için onlara karşı çıkacak ve bozuk şartları ortadan kaldırmak için savaşacaktır. Elimizde, bozuk ve bozucu şartları ortadan kaldırmak, hain ve fasid, zalim ve zorba yöneticileri alaşağı etmekten başka çare yoktur."
        [/quote]

Bütün müslümanların hayatına İmamın yukarıdaki veciz ifadeleri renk katmalı, ölçü, formül olmalıdır.
        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

''Zalimle savaşmak ve mazluma yardımcı olmaktır amacimiz.Biz, ne kimseye zulmeder, ne de kimsenin zulmüne boyun eğeriz.''

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=13785.msg124235#msg124235 date=1304324644]
            Bütün müslümanların hayatına İmamın yukarıdaki veciz ifadeleri renk katmalı, ölçü, formül olmalıdır.
            [/quote]

nasıl olacak bu işler...üretmeden,birşeylerin sahibi olmadan nasıl yapacağız bu işleri...

israil yardımı kestiği için filistin'de memur maaşları ödenememiş...

yoksa bu dünyayı tamamen boşverip;herşeyi muhayyel öte dünyaya mı havale etmemiz gerekiyor...

Sayın üyemiz forum kuralları gereği biraz daha dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

Forum kuralları 13 nolu madde

Yorum

Çepni efendi sen anlaşılan atanın zamanında kalmışsın. Gözünü aç, zaman 1923 değil, 2011 dir. Üretim diyorsun da, senin adamların üretim yapamıyor, uçağını, gemisini, bilgisayar chiplerini ordan burdan alıyor.

Bizim önderlerimiz üretiyor, her şeyi üretiyor. Öyle ki ürettiklerini bütün dünyaya da ihraç ediyor. İranın Venezzüelada kurduğu otomobil fabrikasını hiç duymadınız galiba, acıyorum size. Biraz günümüzü yaşayın da neler olup bitiyor görün.

Sen bizleri dergahlarda kirli postlar üzerinde bir lokma bir hırkaya razı olan dervişlerle karıştırıyorsun galiba.
              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=13785.msg125230#msg125230 date=1305525984]
                Çepni efendi sen anlaşılan atanın zamanında kalmışsın. Gözünü aç, zaman 1923 değil, 2011 dir. Üretim diyorsun da, senin adamların üretim yapamıyor, uçağını, gemisini, bilgisayar chiplerini ordan burdan alıyor.

Bizim önderlerimiz üretiyor, her şeyi üretiyor. Öyle ki ürettiklerini bütün dünyaya da ihraç ediyor. İranın Venezzüelada kurduğu otomobil fabrikasını hiç duymadınız galiba, acıyorum size. Biraz günümüzü yaşayın da neler olup bitiyor görün.

Sen bizleri dergahlarda kirli postlar üzerinde bir lokma bir hırkaya razı olan dervişlerle karıştırıyorsun galiba.
                [/quote]
                Eğer gerçekten üretim faaliyetleri içerisinde yer alıyorsanız,ve bunun olmazsa olmaz olduğunu kabullendiyseniz,inanın buna yeryüzünde en çok ben sevinirim...Çünkü kurtuluş,yani felah...Üretimde...
                İran ne üretebiliyormuş,doğrusu onu bilemedim..Geçen yıl bizim Karadeniz bölgesinde İran'dan gelme pense satılıyordu...1 T.lL.bizim 30 yıl önce üretttişğimiz pens,ve bunun gibi el alatleri..
                Bak benim atalarım;yani Cumhuriyeti kutran kadrolar..Bu ülkeye fabrikalar,hava ikmal bakım üsleri,imalathaneler,demiryolları yaptı...Şimdikiler benden daha çok,sizlere yakın...Onlar da ne buldularsa stıp sadılar,din ü devlet ve de islam adına...bizi bu konuda suçlamamanız gerekir..
                İran'ın Venezüella'da kurduğu otomobil fabrikası nın markası ne ola ki...Ben duymadıysam,bu benim kabahatim mi;yoksa bu işi yapanların eksikliği mi...
                Sahi ya o otomobil fabrikasını ve markasını da yazarmısın...
                Sallamanın da bir sınırı olmalı be hemşeri ya...

Yorum

iranın bizzat kendi ürettiği üç markası var. ama sizin gözleriniz vardır görmezsiniz.. çünkü ilgi alanınız orası değil. bu sitede iranın ürettiği silahlara bir göz atın isterseniz füzelere ve roketlere.. iran ambargodan alın açık başı dik çıkmış bir ülkeyken sizin efendileriniz ayak ve .. yalamakla meşguller hala.. abd ikna olmuşsa biz de olmuşuz diye diye öldüler.. ha pardon ölememişlerdi değil mi bi süre..

böyle gider tevbe edip ıslah olmazsanız sizin akıbetiniz de böyle olacak.. Rabbim hepimizin ahirini hayır eylesin..

Yorum

Çepni efendi, sen körsün biliyor musun? Kitle iletişim araçlarının devasa boyutlarda olduğu, dünyanın artık bir evin içi gibi olduğu bir zamanda İranın bilimsel gelişmelerinden haberin yoksa bu senin acizliğini, zayıflıgını geri kalmışlığını gösterir.

Ayrıca senin atan ve kurduğunu söylediği devleti de batılılar kurdu. Yani bu ülkede kurulan ne varsa hepsi ithal malı. Hepsi şu corcların maykılların mosyö dolanjların malı. Devletin yapısı, kanunları, felsefesi hep batıdan ithal.

Zaten ülkeyi işgal eden ingiliz fransız ve italyanların senin atanla neden savaşmadan çekildiklerini nasıl açıklayabilirsin ki? Atan onlara söz verdi, siz nasıl istiyorsanız öyle bir devlet kuralım, bana yardım edin dedi.

Birazcık aklın varsa lozan çöküş anlaşmasını bir incele, orada hangi emperyalist şartlara atanın boyun eğdiğini göreceksin.

Senin bilim ve teknik dediğin her şey sadece entegre tesis kapsamındadır. Hiç bir şeyi bağımsız da değildir. HPiç bir bilimsel ürün tek başına ve izinsiz bü ülkede üretilememektedir ve üretimine izin de verilmez.

Uçağını, tankını, gemini, silahlarını, helikopterini batılılardan alıyorsun. Bütün önemli sanayi ürünlerinin patenti batılıların elinde, burada sadece kasnağı üretiliyor biliyormusun. Bu kasnağı ise köylü kardeşim ahmed ağa bile atelyesinde yapabilir.

Yani size anlatmak istediğim çok geri kalmışsın be arkadaşım. 1923 lerde yani. Köprünün altından çok sular geçti, uyan artık.

Yorum

Mehmet Ufukalp;
                      Şu senin yazdıklarına göre,İran'ın Irak'üç günde dağıtması gerekirdi...Niye on yıl aynı bataklıkta çakılı kaldı o zaman...
                      Bak;T.C.uluslarası emperyalizme karşı verilen ilk savaştır,ve emperyalizmin de yenildiği ilk savaştır...Biz iyi biliri o kurtuluş savaşımızın nasıl yapıdığını...Sen kafana göre birşeyler okumuşsun ama hep ters tarafından okumuşsun...TEKALİF-İ MİLLİYE emirleri diye birşeyler var...İyi oku incele..Belki o zaman;T.C.oturup;İran İslam Cumhuriyetine methiye dizmekten utanırsın en azından...
                      İşte İran orada duruyor...1.5 milyon km kare yüzölçüm;yüz milyonu aşkın nüfus...Tüm petrol gelirlerine karşın;T.C.ekonomisinin yarısına ulaşamamış...
                      Öyle höt zöt ile olmuyor bu işler...
                      Maksadın T.C.ni tartışmak ise,hay hay...Buyur tartışalım...Ama maksadın ön kabul ve mutlak saydığın doğrular çerçevesinden T.C.ne saldırmak ise...O zaman iş değişir...

Yorum

cepni bu forumda irandaki bilimsel gelismeleri iceren bir konu acilmisti, kardeslerim sagolsunlar o baslikta cok güzel paylasimlarda bulundular, git bi oku
                        oku da höt zöt diyen kimmis anla!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

"incele..Belki o zaman;T.C.oturup;İran İslam Cumhuriyetine methiye dizmekten utanırsın en azından..."

ayıp bi şey yani. bilen de seni nimete nankörlük yapmayan kadir bilen biri sanacak..

Sen bizi T.C.de oturup iranı övmekle suçlayan bire gafil. T.C. diye bir şey mi var. olmayan bir varlık üretip hayali bu varlığa bizi borçlu çıkarmaya çalışırken olan Allah'tan gafil olmaktan korkmaz mısın. Allah var Allah..

Allah her ülkede kendi hükmünün uygulanmasını emretmiş . Sana Kur'an göndermiş. İçinde Maide suresinin 44. ayetini koymuş demiş Allah'ın indirdikleriyle hükmetmeyenler kafirlerin (yani nankörlerin) ta kendileridir. bir başka ayete yaratan kimse emir verme yetkisi de onundur demiş. Seni de bu ükle toprağını da yaratan Allah'ken sen bu topraklar üzerinde Allah'ın emirlerine zıt yasalarla yönetim oluşturmuş çeteye karşı nankörlük mü iddia ediyorsun. Sen ve benimsediğin yönetim Allah'a karşı nankörlük etmekten utanmıyor musun?.. dönüp dolanıp Allah'a döneceksin. O zaman yanında ne TC olacak ne vatan ne bayrak ne tarih.. Orda inançların amellerin ve ağzından çıkan bu küfür sözleriyle başbaşa kalacak ve bunlardan sorgulanacaksın.

Biz ise Allah'ın yasalarına göre devlet düzeni oluşturmuş mü'min kardeşlerimizi desteklediğimiz için Ehlibeytten şefaat dileme ümidini canlı tutacağız.. Ve taptığımız emirlerini yasalarını savunduğumuz Allah'ın bizi bağışlamasını dileyeceğiz..

Ama senin geleceğinden endişe ediyoruz.. Çünkü Allah'a karşı nankör davranıyor onun yasalarını ve emirlerini görmezden geliyor üstünü örtüyorsun..

Yorum

"Gerçek bir müçtehid nazarında İslam Devleti ve İslami Hükumet; fıkhın tamamının, insanoğlunun hayatının bütün boyutlarındaki felsefesinin pratiği ve hayata geçirilişi demektir. İslam Devleti ve İslami Hükumet; hayatın sosyal, içtimai, siyasi, askeri, kültürel vb. tüm sorunlarına karşı fıkhın pratik çözüm boyutunun göstergesidir. Ca'fer-iyye fıkhı, insanın beşikten mezara kadar idare edilmesinin hakiki ve mükemmel teoriğidir."

[Hz. Ruhullah Mustafavi Musavi Humeyni (ks) / Sahife-i Nur / 10. Cilt - 108. Sayfa]
                            Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

İnsan, şaşılacak bir varlıktır. Allah Teala’nın yaratmış olduğu mahlukatın hiçbiri insana benzemez; öylesine şaşılacak bir varlıktır ki ondan ilahi melekuti bir varlık da çıkar, cehennemi şeytani bir varlık da. (İmam Humeyni (r.a)

Yorum

"Ey dünya mustazafları kalkınız ve süper güçlerin karşısında kıyam ediniz.
                                Eğer onların karşısında direnirseniz, onlar hiçbir şey yapamazlar.
                                Gördünüz ki, Müslüman iran halkı, birleşerek hep birlikte kıyam ettiler. Silahsız ve yalın elle o büyük şeytani güç Muhammed Rıza ve birbirini destekleyen süper güçlerin karşısında kıyam ederek, onları ve fasit saltanat rejimini iman gücü ve Allahu Ekber feryatları ile sahneden dışarı attılar."

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X