Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Bugün, Ayetullah Murtaza Mutahhari'nin (ra) Şehadet Günü ve ''Öğretmenler Günü''

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Bugün, Ayetullah Murtaza Mutahhari'nin (ra) Şehadet Günü ve ''Öğretmenler Günü''

sanırız bir yanlışlık oldu aynı mesaj tekrar gelmiş de...

Yorum

Ynt: Bugün, Ayetullah Murtaza Mutahhari'nin (ra) Şehadet Günü ve ''Öğretmenler Günü''

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=20459.msg124558#msg124558 date=1304594431]
      sanırız bir yanlışlık oldu aynı mesaj tekrar gelmiş de...
      [/quote]

Hayır hayır, yanlışlık yok. Bile bile yaptım kardeşim. Her ne kadar dostun darbesi daha acılı olsa bile, Muhammedi İslam, Ali Şiası mektebi gereği, Hattı İmam Humeyni gereği, müminlere alçak gönüllü olma sabrına sarılmaya çalışıyoruz.
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

biz de aynı şekilde.. sizin İmam Hamenei'nin Fethullah Gülene benzetilmesi durumunda hissettiklerinizi biz Gazaliyi tanıyan biri olarak Yüce Şehidi ona benzettiğinizde hissettik.. ve nedenlerini de sizin anlayacağınız şekilde ifade ettik. ama yanlışı savunmada hala ısrar ediyor örnek üzerinde açıklama yapamıyor sonra da sabrediyoruz diyorsunuz..

Rabbim sabrınızı artırsın ne diyelim abim..

Yorum

Güzel kardeşim, kıymetli hatırlarsanız, İstanbulda Velayet zbuluşmasında Elşen Mustafaoğlu kardeşimiz ne hatırlatmıştı. Szlerin zihinlerinizdeki ebubekir,. ömerle, sünni müslümanların zihnindeki ömer çok farklı.

Değişen bir şey yok. Gazalide de aynı durum söz konusu. Sizin zihninizdeki gazali ile sünni müslümanların zihnindeki gazali farklı.

Üstad Mutahhari gazaliye benzetilirken, sizin zihninizdeki gazali değil, süni müslümanların zihnindeki gazali esas alınmıştır.

Siz de neden, islami siyaset, diplomasi, zamanlama, hiyerarşi, maslahat yok. Sabrımızın artması için dua ediyorsunuz. Biz de bizi üzdüğünüz için sizi Allaha, Rasulullaha, İmam Aliye Ehlibeyte İmam Humeyniye şikayet ediyoruz.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

biz sizlerin mütekebbir ifadelerinin aksine gazaliyi de tutumunu da biliriz. yukarıda bunu anlattım. ama içinde bulunduğumuz toplum, gazaliyi o fikirleriyle değil, büyük bir düşünür olarak bilir. şehid mutahhari yi ise hiç tanımazdı bu yazı yazıldığı dönemlerde. bu yüzden şehidin onlar için ifade etmesi gereken en az değeri betimlemek için böyle bir tasvirde bulunulmuş ve şehidin değeri deklare edilmiştir.

sizlerin aklı sadece tefrikaya çalıştığından ve bundan nemalandığınızdan dolayı (bu sözüm Qum-u aşka dır), karşınızda düşman olarak göreceğiniz birileri olmazsa varolma amacınızı yitireceğinizi düşündüğünüz için, habire ayrılık noktalarını gündeme getiriyor ve saldırmanın dayanılmaz hafifliğinde mest olup rahatlıyorsunuz. bu yüzden ne metoddan ne vahdetten haberiniz yok ve bu konular umrunuzda değil.

fethullah gibi birini kendimize rakip olarak gördüğümüz iftirasını bizlere attığınız iftiralar içinde bir yere yine yazdık. elbet ruz-u mahşer de iki elimiz yakanızda olacaktır. oysa bizler sistemin hiçbir oyuncağını kendimize rakip olarak görmüyor hedefe direkt sistemi yerleştiriyoruz. sizlerin duacı olduğunuz sistemin parti liderlerini dahi kale almıyor, oyunlarına gelmiyor ve direkt sisteme saldırıyoruz. zerrece siyasi bilinci olmadığından dolayı her rüzgarda bir yana meyleden sizlerin bu tür rakipler belirlemesi ve herkesi aynı zihniyette görmesi normal olsa da bizler rejimi bütün nifak kurumları ile birlikte red ediyoruz. rakibimiz adı öne çıkarılmış münafıklar değil, bizatihi o münafıkları besleyen sistemdir bu böyle biline.

sizin şu üsten bakan kendinden başkasını ehli beyt dostu saymayan, velayetin emirleriniden işine gelini alıp işine geleni görmezden gelen, ben merkezci tutumunuzun mektebe verdiği zararı bu sistem onlarca yıl çalışsa verebilirmi bilemiyorum.

kafasını tarihe gömüp tarihi günümüze aktarmayan, günümüzün yezidlerini el üstünde tutan onların ortamını özgür(!) ortam diye lanse eden ve onların hükmü altında yaşamayı sünnilere tercih eden(ki bu yezidler zaten sünni görünüyorlar. bu ne perhiz bu ne turşu dersek yeridir) sizin gibi aklını ve ilmini sadece saldırı amaçlı kullanan, çok sevdiği dostunu sinekten korumak isterken öldürenlerin dostluğu gibi mektebi sevenleri ben şiddetle kınıyorum.

KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

yani İslami Davet bu benzetmeyle yanlış yaptı demek çok zorunuza gidiyor öyle mi? her şeyiniz kutsal her yaptığınız doğru..

ben de zaten doğru dedim bir şey demedim.. Bu benzetmeyi Fethullah Gülen için yapın.. Yani sizin de bizim de kafamızdaki Gülen değil kastettiğim.. Samimi bir Gülencinin gözündeki Fethullah Gülene benzetin İmam Hameneiyi..

yapamıyorsunuz değil mi? o zaman bu benzetmeden de geri durun.. Çünkü Gazali birilerinin kafasında yanlış yere kutsal hale gelmişse Fethullah da öyle.. Erbakan da öyle Tayyip de öyle.. Biri de çıksa dese hem tayyibi hem Rehberi seven birisi (ki bu sitede bile böyle tipler var) o da Rehber aynı Tayyip gibi.. her önüne gelen önüne geldiği şekilde benzetme yaparsa vay halimize..

ve siz o kadar yaptıklarınıza bağlanmışsınız ki sizi bu rüya ve hayal aleminden Rehber gelip dürtse bile uyanacağınız yok..

malesef.. ben de hakaret etmezdim ama yukardaki hattı imam mesajındaki onca hakaretten sonra benzer şekilde karşılık verdim..

Yorum

hocam sen hakaret değil direkt iftira atan bir tarza sahipsin. senin iftiralarından gına geldi artık. bir insan karşısındakini anlamamak üzere yüksek lisans yapsa senin maharetine ulaşamaz inan. ben bana gösterilen tepkiye misliyle tepki veririm. senin imalarına ben direkt cevap verdim bu mu seni sinirlendirdi? bir de senin iftiralarına muhatap olan bizleri düşünsene.

biz değil rüya alemine taht kuran sizsiniz. oaradan insanları değerlendiriyor, kendinizi ilmin en üst seviyesine çıkarıp bizleri hiçbirşeyden habersizmiş görüyorsunuz. oysa ne metoddan, ne siyasi bilinçten nasibiniz yok sizin. ne de içinde yaşadığınız toplumu analiz yeteneğine sahipsiniz.

yukarıda verdiğiniz örneğe gelince yaşayan ve hayatı herkesin önünde olan bir münafığa şehidi benzetirsek işte o zaman şehidi yanlış tanıtmış oluruz. çünkü bahsettiğiniz münafığın nifağı bilen on milyonlarca insan da var bu memlekette. oysa gazali bütün herkesin(sünnilerin) üzerinde neredeyse uzlaştığı ve ilmine saygı duyduğu biridir. bunun neresini anlamıyorsunuz? şehidin ilminin en az onun kadar olduğunu ilmi potansiyelini anlatmak için kullanılmıştır bu benzetme. ortada nifağa düşecek bir tehlike yok aksine şehidi tanımayanlara büyüklüğünü açıklama var.

erbakan tayyip meselesi sizin meseleniz. onlarla arası iyi olan ve kurdukları düzeni ortamı öven sizsiniz. biz nifağı böyle gözler önünde olan rejimin uşaklarına değil İmamı sizi bile benzetmeyiz.

Rehber sizi vahdetle ilgili habire dürttüğü halde uyanmadığınız halde bizi suçlayacak yüzü nasıl buluyorsunuz hayret. siz rehberin sözlerine bizim kadar değer verseydiniz bu memlekette belki birşeyler değişirdi.

bu arada siz iftirayı bırakırsanız ben böyle şiddetli yazmayı bırakırım. sizinle habire böyle tartışmaktan hakkaten bıktım.
                KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

Qumu aşk kardeşim, aslında sizi anlıyoruz. Sizin İslami Davete bakışınızın ardında başka şeyler, başka kimseler var. Onların ard niyetine samimiyetle inanarak ne olursa olsun bir eleştiri içindesiniz.

Bakınız, Gazali ile f. gülen arasındaki farkı alarsanız, ya da anlayabilirseniz, bizi o zaman anlamakta zorlanmazsınız.

1. Gazali yaşayan birisi değil, f. gülen yaşıyor. Böylece f. gülenin yanlışları canlı ve kitleleri canlı olarak bu yanlışlarla iğva edebilmektedir. Gazalinin böyle bir şansı yok.

2. Gazali bütün sünni islam dünyasında saygınlığa sahiptir. Halbuki f. gülenin türkiyede bile bol bol muhalifi vardır. Kendisine karşı çıkanlar, düşman olanlar gırladır.

3. Gazali sünni dünyada kabul görmüş birisi olarak tarihte yerini almıştır. Ancak f. gülenin böyle bir evrenselliği yoktur.

4. Gazalinin yanlışları güncel değildir. Gazaliyi bu gün bayraklaştırıp onunla canlı fitneler peşinde olan kimseler yoktur. Gazalinin böyle bir konumu yoktur. Ancak f. gülen bütün yanlışları ile fiilen ortadadır ve zararı canlıdır.

5. İnsanlar gazalinin iyi yönlerini, iyi niyetlerle bilmektedirler. Onun yanlışlarından insanların çoğunun haberi yoktur. Ancak f. gülen eylemi ve söylemi insanların içinde olup yanlmışları her fırsatta yüzüne çarpılmaktadır.

Bu yüzden Mutahhariye Gazali benzetmesi yapılabilir, f. gülen benzetmesi yapılamaz. Bize göre siz size kaynaklık edenlere bir kez daha dikkat edin. Biz şiadan ayrılın, şiaya kuşku duyun demiyoruz ki. Demek istediğimiz, insanlar şii olsa şi alimi bile olsa, çok büyük yanlış ve cinayetlere imza atma ihtimalleri yok değildir. Mehdi Haşimi, Munteziri olayları canlı olarak ortadadır. Ve dünyada şiada nice mehdi haşimiler bu gün iş başındadırlar. Ve şiaya zarar vermek için şiaya asılarak, şii taassubu yaparak, sünni müslümanları rencide ederek, onların inkılaba şiaya düşmans olmasını sağlamaya çalışmaktadır.

Yorum

hocam sen hakaret değil direkt iftira atan bir tarza sahipsin. senin iftiralarından gına geldi artık. bir insan karşısındakini anlamamak üzere yüksek lisans yapsa senin maharetine ulaşamaz inan. ben bana gösterilen tepkiye misliyle tepki veririm. senin imalarına ben direkt cevap verdim bu mu seni sinirlendirdi? bir de senin iftiralarına muhatap olan bizleri düşünsene
                    Maalesef doğru.

Yorum

YUKARI ÇIK
                    Çalışıyor...
                    X