Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şeyh Zeki TÜMAY Hoca İle “Ehlibeyt Âlimleri Derneği” üzerine söyleşi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Şeyh Zeki TÜMAY Hoca İle “Ehlibeyt Âlimleri Derneği” üzerine söyleşi

Değerli rasthaber okuyucuları, bilindiği üzere Türkiyeli Şia alimleri 2 Haziran tarihinde İstanbul’da yaptıkları toplantıda çeşitli alanlarda işbirliği ve dayanışmayı sağlamak amaciyle aralarında bir dernek kurmaya karar vermiş ve bu amaçla kurucular kurulunu seçmişlerdir.Toplumumuzu yakından ilgilendiren bu dernek konusunda daha önce Şeyh Musa Aydın ve Şeyh Hasan Kanaatlı hocalarımızla yaptığımız söyleşileri yayınlamıştık. Alimlerimizle bu konudaki söyleşileri sürdüreceğimizi bildirir dikkatinizi adı geçen derneğin kurucular kuruluna seçilen değerli alimlerimizden Şeyh Zeki Tümay ile yaptığımız söyleşiye çekmek istiyoruz.

Rasthaber – Öncelikle kurulması kararlaştırılan “Ehlibeyt Alimleri Derneği” hakkında düşüncenizi öğrenebilir miyiz?.

Cevap – Bismillahirrahmanirrahim.

Çok değerli kamuoyumuz ve rasthaber okuyucularıyla paylaşmak istediğim Ehl-i Beyt Alimleri Derneği ile ilgili çalışmaları, müteşebbis heyeti üyesi ve yeni kurucular kuruluna seçilmiş, Iğdır’ı temsil eden bir üye olarak ve dahası mübarek ehl-i Beyt mektebine mensup sıradan bir fert olarak çok çok olumlu karşılıyor ve bu çalışmanın devamının mektebimizin çok güzide alimleri tarafından kesintiye uğramadan arzulanan hedefleri gerçekleştirmek için çaba harcamasını arzu etmekteyim.

Rasthaber - Bildiğimiz kadarıyla bu girişimin başlangıcından beri, “Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Derneği”ni temsilen aktif bir şekilde işin içinde bulunan ve bu hareketin sonuca ulaşmasında bir hayli zahmet ve fedakarlığa katlanan ve seçilen müteşebbis heyetinin aktif üyelerinden birisiniz izlenen süreç hakkında okuyucularımızı bilgilendirmenizi rica ediyoruz.

Cevap - Söz konusu bu oluşumun projesini hazırlama çalışmalarının iki toplantısında Iğdır’ı Ehl-i Beyt Alimleri derneğini temsilen bulundum. Iğdır’ın temsiliyetinin yetersiz oluşu üzerinde bazı sorular vardı ve nihayeten her cenahı temsilen çok değerli arkadaşlarımızın zahmet edip de İstanbul’dan kalkıp Kars ve Iğdır’a gelmeleri ve oralardaki ulema ile istişare ve peşinden de 2 Haziran 2010 daki genel kurula katılmaları için bizzat davet etmeleri ile var olan ufak tefek buzların da eridiğini fark ettik ve neticede o malum tarihte kahır çoğunluk esasıyla İstanbul Tepeüstü Merkez Mehdiye Camisinde toplanarak gecenin 01,30’una kadar yürütülen o çalışmalar, müzakereler ve sonunda adil bir biçimde geçilen oylama ve oy sayım işlemi tamamen usullere uygun şekilde yapıldığı kanaatindeyim. Bu arada Tepeüstü Camisinin değerli hocası şeyh Edhem ÇAĞLAYAN ve aziz cemaatine de teşekkür etmeyi bir borç bilirim gün boyu çektikleri zahmetlerden dolayı.

Rasthaber - Son toplantı ve içeriği hakkında, yapılan konuşmalar ve temennilerden de özetle bahsederseniz memnun oluruz.Bildiğimiz kadarıyla toplantıda ilk ele alınan konu, kurulacak dernek ve kuruluşun tüzüğü olmuştur. Bu doğrultuda alınan en önemli kararların ve tasvip edilen en önemli maddelerin neler olduğunu hem biz, hem de okuyucularımız, hatta bütün camiamız merak ediyordur.

Cevap - Yapılan bu son toplantıda bu sürecin çok daha verimli olabilmesi için herkesin canla başla uğraş verdiğini gördüm. Tüzük maddeleri üzerinde yürütülen titiz çalışma ise bu oluşumu daha fazla nasıl üst seviyelere taşıyabiliriz telaşıydı. Ben buna eminim mektep olarak bütün iç dinamiklerimizi harekete geçirmiş ve uğraşmıştık. Bu bir hizmet nöbetidir. Herkes kendi yerinde kendi bölgesinde ve konumunda birer değerimizdir. Biz böylesi ilkeler ortamında harmanlandık. Bu gerçeği unutmamamız gerekir. Derneğin tüzük çalışmaları diyebiliriz ki en yoğun gündemimizi oluşturmuştu. Derneğin adı, merkezi ve maddeleri üzerinde hepten yoğunlaşmış önerilen seçeneklerde oylama yapılmış ve tasvip edilen maddeler kahır çoğunlukla karara bağlanmıştır.

Rasthaber - Oluşacak bu birliğin ana hedefleri size göre nelerdir?

Cevap - Oluşturulacak bu birlikle esasen en başta hedeflenen şey başı bozukluk ve her kafadan bir görüntü ucubesinden kurtulup tek yürek ve tek seslilik esasına adım uydurmaktı. Umarım başarılı oluruz.

Rasthaber - Sizce bu hayırlı adımın sağlıklı bir şekilde devam etmesi ve sonuca ulaşması ve inşallah mektebimiz, camiamız ve ülkemiz adına güzel, bereketli ve hayırlı hizmetlere imza atabilmesi için nelere dikkat edilmesi gerekir?

Cevap - Bu adımın sürekli olabilmesi için, bir kere “Ben” yerine “Biz” güzelliğini koymalıyız, hiyerarşik düzeni kendi aramızda karşılıklı sevgi, saygı, başarı ve liyakat esasına dayalı oluşturulmalıyız diye düşünüyorum.

Rasthaber - Bu kuruluşun içinde bulunan ve kurucular kuruluna seçilmiş bir alimimiz olarak camiamızdan ve bütün Ehlibeyt dostlarından bu konuda beklentileriniz ve onlara tavsiyeleriniz nelerdir?

Cevap - Bu kuruluşun içinde bulunan birisi olarak kendi camiamızın bir kere manevi desteğinin arkamızda olmasını isterim. Kaldı ki ben Zeki TÜMAY olarak dostlarımızın bize ilgi gösterip en çok oyla beni ödüllendirmeleri karşısında onlara en içten şükranlarımı sunarken bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Bu bir hizmet kervanıdır. Bu durum beni şımartacak derecede sevindirmemiştir. Şayet seçilemeseydim de topluma küsüp sırtımı dönmezdim. Ben bu mektebin bir neferiyim. Bana bir süpürgecilik dahi verilse kabulümdür. Ne gücenirim ne de gocunurum.

Rasthaber - Gelinen aşama ve bundan sonra takip edilecek süreç hakkında da biraz bilgi verir mi siniz?

Cevap - Henüz en son aşamadan sonra başka bir aşamaya adım atamadık. İnşallah hayırlı adımlar atılır. Bütün seçilen arkadaşlar yukarıda zikrettiğimiz ilkelere bağlılıklarıyla içimizdeki iç dinamiklerimizi el birliğiyle harekete geçiririz. Bu güzelim ülkemiz mozaiğinin bir güzel desenini de biz oluşturur ve mektebimizi en güzel bir şekilde yaşar ve yaşatırız.

Rasthaber - Başka ne söylemek istersiniz bu konuda?

Cevap - Sadece Taşıdığımız arzu ve temennilerin ötesinde bu işte öteden beri emeği geçenlere minnettarlığımı rasthaber aracılığıyla iletmek isterim.

Rasthaber - Değerli vaktinizi bize ayırdığınız için teşekkür ediyoruz hocam. Allah razı olsun

Cevap - Vakit tabiî ki değerlidir. Ama değerli bir şey ile geçirilirse daha çok değer kazanır. Rasthabere çalışmalarında başarılar dilerim.

Ynt: Şeyh Zeki TÜMAY Hoca İle “Ehlibeyt Âlimleri Derneği” üzerine söyleşi

işte Alim farkı

biz ne dersek diyelim boştur

Rabbim Ehlibeyt alimlerimizin ilmini ve emirlerini üzerimizden eksik etmesin bizi onların varlığının bereketinden mahrum etmesin..

Yorum

Ynt: Şeyh Zeki TÜMAY Hoca İle “Ehlibeyt Âlimleri Derneği” üzerine söyleşi

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=14739.msg91500#msg91500 date=1277163216]
      işte Alim farkı

biz ne dersek diyelim boştur

Rabbim Ehlibeyt alimlerimizin ilmini ve emirlerini üzerimizden eksik etmesin bizi onların varlığının bereketinden mahrum etmesin..
      [/quote]

Yorum

YUKARI ÇIK
      Çalışıyor...
      X