Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

“MEHDİLİK İNANCI ÜZERİNE”

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: “MEHDİLİK İNANCI ÜZERİNE”

[quote author=ali_allahin_velisi link=topic=8530.msg57515#msg57515 date=1255889031]
    [quote author=mikdat bin esved link=topic=8530.msg57510#msg57510 date=1255888199]
    usuli kafidede diğer hadis kitaplarındada uydurma rivayetler vardır.

Resulullah yaratılmış bütün insanlardan olduğu gibi İmam Ali'dende üstündür.
    Resulullahı Aliden üstün görmeyen görüş şia görüşü değildir.
    [/quote]

buyur sayın mikdat efendi el kafideki uydurma hadisleri ortaya koyda görelim ilmini
    eğer el kafide uydurma hadis bulamazsan bu sözlerinden ötürü tevbe etmen gerekir. ehlibeyt aleyhusselam asla yalan sözsöylemez imam kuleyni asla kitabına yalan söz katmaz bunları öğrenin eğer şiaiseniz

ben demedimki alialeyhusselam resulullahtan saa üstündür böyle demek şialıktan çıkarmaz insanı ama yanlış yorumdur

ben deyirimki imam ali aleyhusselam ile resulullah aleyhusselam aynı mertebededir bir nurun ikiye bölünmüş hali gibidir birisi nübüvvetin efendisi öbürü velayetin efendisidir
    [/quote]

bak kardeş üslubunu düzeltmediğin taktirde,benim muhattabım değilsin,ben söyleyeceğimi söyledim.
    ne demek kuleyni kitabına yalan hadis koymaz.
    sonuçta kuleynide ravilerden hadis nakletmiştir kuleyni günahsız hatasız masum bir insanmı ki her naklettiği mutlaka sahih olsun bu ne saçmalık .

Biz imamlarımız(as) yalan söyler demedik bu sözü kullanmaktan Allaha sığınırız.İmamların sözlerini nakleden ravilerin bu sözleri kitaplarına koyan alimlerin hepsinin günahsız hatasız olduğu görüşünü savunmak doğru bir yaklaşım değildir.Bugüne kadar bizzat görüştüğüm bir sürü şia alimide benimle aynı düşüncededir.
    Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
    İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=8530.msg57517#msg57517 date=1255889490]

sonuçta kuleynide ravilerden hadis nakletmiştir kuleyni günahsız hatasız masum bir insanmı ki her naklettiği mutlaka sahih olsun bu ne saçmalık .

Biz imamlarımız(as) yalan söyler demedik bu sözü kullanmaktan Allaha sığınırız.İmamların sözlerini nakleden ravilerin bu sözleri kitaplarına koyan alimlerin hepsinin günahsız hatasız olduğu görüşünü savunmak doğru bir yaklaşım değildir.Bugüne kadar bizzat görüştüğüm bir sürü şia alimide benimle aynı düşüncededir.
      [/quote]

buyur efendi buyur madem elkafide yalan hadis var diyirsin hangisi yalanmış söylede bizde bilelim

Yorum

selamunaleykum
        şia alimlerinden şimdiye kadar usulu kafi deki hadisler konusunda kesinlikle hepsi sahihtir diye bir şey okumadım da duymadım da kendimde böyle kabul etmedim
        bizi ehli sünnetten ayıran bu çizgiyi silip atmak alimlerimizin değil şahsınızın görüşüdür
        islam camiasının kabul ettiği iman ettiği o dur ki allahu teala alemleri sevgili peygamberimizin hürmetine yaratmıştır
        sevgili resuli ekrem s.a.a. olmasa idi alem olmayacağı gibi imam ali a.s. de olmayacaktı
        resulullah s.a.a. yaratılmışların en üstünüdür ondan sonra ise pak imamlarımız gelir
        bu şianın görüşüdür
        rabbim onlara layık olan şialardan eylesin inşaallahuteala
        "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

[quote author=ali_allahin_velisi link=topic=8530.msg57519#msg57519 date=1255889703]
          [quote author=mikdat bin esved link=topic=8530.msg57517#msg57517 date=1255889490]

[/quote]

buyur efendi buyur madem elkafide yalan hadis var diyirsin hangisi yalanmış söylede bizde bilelim

[/quote]

iddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir,karşısındaki değil.Sen kuleyninin kitabındaki bütü hadislerin sahih olduğunu Allahın bu sözlerin koruyuculuğunu yaptığını iddia ettin.Buyur bu görüşünün delillerini,bu görüşte olan şia alimlerini ve sözlerini buraya aktar bekliyorum.
          İmam Ali (a.s)

Yorum

f_altan hocam Allah aşkına yazarmısınız şuan bu başlığı okuduğunuzu dörüyorum bu adamın sözleri neyin nesi Allah aşkına.
            İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=8530.msg57521#msg57521 date=1255889997]
              [quote author=ali_allahin_velisi link=topic=8530.msg57519#msg57519 date=1255889703]

[/quote]

[/quote]

iddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir,karşısındaki değil.Sen kuleyninin kitabındaki bütü hadislerin sahih olduğunu Allahın bu sözlerin koruyuculuğunu yaptığını iddia ettin.Buyur bu görüşünün delillerini,bu görüşte olan şia alimlerini ve sözlerini buraya aktar bekliyorum.
              [/quote]

mikdat efendi benim iddiam el kafide yer alan tüm hadislerin birebir imamlarımıza ait olduğudur kuleyninin kendisinden bişey katrmdığıdır çünkü allkah zikri koruyacağını vaad eder zikir kuran ve sünnettir allah nasılki kuranı kortuyor ise imamların ve peygamberin aleyhusselam sözlerinide korur
              iddia sahibi sensin güzel kardeşim el kafide yalan hadis var diyosun var ise orttaya koyacaksın yoksa böyle laflar etmeyeceksin

Yorum

[quote author=ali_allahin_velisi link=topic=8530.msg57523#msg57523 date=1255890261]
                [quote author=mikdat bin esved link=topic=8530.msg57521#msg57521 date=1255889997]

[/quote]

[/quote]

[/quote]

mikdat efendi benim iddiam el kafide yer alan tüm hadislerin birebir imamlarımıza ait olduğudur kuleyninin kendisinden bişey katrmdığıdır çünkü allkah zikri koruyacağını vaad eder zikir kuran ve sünnettir allah nasılki kuranı kortuyor ise imamların ve peygamberin aleyhusselam sözlerinide korur
                iddia sahibi sensin güzel kardeşim el kafide yalan hadis var diyosun var ise orttaya koyacaksın yoksa böyle laflar etmeyeceksin
                [/quote]

arkadaşım bu sözlerinin delillendirirmisin,sen bir şeyi iddia ediyorsun delillerinide berbaberinde koyarmısın ortaya.
                bekliyorum hangi şia alimi seninle aynı görüşte merak ediyorum doğrusu.
                Delille konuşacaksan buyur seni dinleyeceğim,yok kendi kafandan saçmalıklarını yazacaksan vaktimizi boşa harcama.
                İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=8530.msg57522#msg57522 date=1255890082]
                  f_altan hocam Allah aşkına yazarmısınız şuan bu başlığı okuduğunuzu dörüyorum bu adamın sözleri neyin nesi Allah aşkına.
                  [/quote]

Muhterem kardeşim, ismimi yazmasaydınız sadece okumakla yetinecektim. Sizin de haklılık payınız vardır, "ali_allahin_velisi" kardeşin de. Onun için konuyu uzatmaya gerek yok. Bu çeşit konuları burada konuşmayı doğru bulmuyorum. Bir takım konular vardır ki bazıları hazmedemez. Nitekim imamet makamının nebilik makamından üstün olduğunu söyleyince bazıları hazmedemedi ve karşı bile çıktılar. Neticede bize de uyarı verildi. İkinci uyarıyı almamak için bu konular hakkında artık susmayı tercih ediyorum: )
                  Bu çeşit konular özel konulardır, özel konuşulması gerekir.
                  Bir başlarsak artık sonu gelmez, her kafadan bir ses çıkacak.
                  Bu sitede alimi dinleyen kaç kişi var ki? Herkes alimdir, görüş belirtiyor, o zayıftır, bu uydurmadır, bilmem o sahihtir diyebiliyorlar.
                  Bazı hadisleri anlamak pek kolay olmadığından dolayı, onları fakih ve müçtehit bir kimsenin açıklaması gerekir; yerinden kalkan herkes kendi kafasına göre yorum yapmamalıdır. Çünkü Kur’an’da olduğu gibi, hadislerde de muhkem ve müteşabih hadisler vardır. Hatta birbirleriyle çelişen bazı hadisler de vardır. Bunları ancak büyük alimler açıklayabilirler. Nitekim İmam Rıza (a.s) şöyle buyurmuştur:
                  “Bizim hadislerde de, Kur’an’ın muhkem ve müteşabih ayetleri gibi, muhkem ve müteşabih hadisler vardır. O halde müteşabihleri (ehline) bırakın ve muhkemleri (hükmü açık seçik olanları) tutun.” (Bihar’ul- Envar, c. 2, s. 185, h. 7)
                  Bir hadiste de İmam Sadık (a.s) şöyle buyurmuştur:
                  “Anladığın bir hadis, (anlamayarak) rivayet ettiğin bin hadisten daha hayırlıdır. Sizden hiç kimse, sözlerimizin mefhumunu anlamadıkça, fakih olamaz. Şüphesiz, sözlerimizden bir kelime, yetmiş şekilde yorumlanabilir; oysa bunların hepsinde bizim için sadece bir çıkış yolu vardır.”(Bihar’ul- Envar, c. 2, s. 184, h. 5)
                  Bunları yorumlayabilecek bir güce sahip olmayan kim-seler, hadisler arasında bir çelişki olduğunu zannetmiş olabilirler. Ayrıca hadisler arasında birtakım uyduruk hadisler de vardır ki, onların teşhisi çoğu insanların haddini aşmaktadır. Buna göre, anlamadığımız veya yararımıza olmayan bir hadisi görür görmez, hemen; “Bu hadis yalandır.” demeye kalkışmayalım. Zira bu gibi sözlerin büyük bir sorumluluğu vardır.

not: Verilen uyarı kalkmadığı sürece artık bu sitede yazmayı düşünmüyorum, yönetimi eleştirmek de benim için suç sayılmış.
                  Yaradan yar ve yardımcınız olsun. Allah başarılarınızı artırsın.
                  "Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir." (Şuara 227)

Yorum

Allah razı olsun hocam ufkumuz aydınlandı.

Sürgünümüz hep çöle, sırr-ı hikmet ne ola?
                    Sahra-yı KERBELA'da, Hüseynî Fermân'a sor...

Yorum

[quote author=f_altan link=topic=8530.msg57529#msg57529 date=1255894987]
                      [quote author=mikdat bin esved link=topic=8530.msg57522#msg57522 date=1255890082]
                      [/quote]

Muhterem kardeşim, ismimi yazmasaydınız sadece okumakla yetinecektim. Sizin de haklılık payınız vardır, "ali_allahin_velisi" kardeşin de. Onun için konuyu uzatmaya gerek yok. Bu çeşit konuları burada konuşmayı doğru bulmuyorum. Bir takım konular vardır ki bazıları hazmedemez. Nitekim velayet makamının nebilik makamından üstün olduğunu söyleyince bazıları hazmedemedi ve karşı bile çıktılar. Neticede bize de uyarı verildi. İkinci uyarıyı almamak için bu konular hakkında artık susmayı tercih ediyorum: )
                      Bu çeşit konular özel konulardır, özel konuşulması gerekir.
                      Bir başlarsak artık sonu gelmez, her kafadan bir ses çıkacak.
                      Bu sitede alimi dinleyen kaç kişi var ki? Herkes alimdir, görüş belirtiyor, o zayıftır, bu uydurmadır, bilmem o sahihtir diyebiliyorlar.
                      Bazı hadisleri anlamak pek kolay olmadığından dolayı, onları fakih ve müçtehit bir kimsenin açıklaması gerekir; yerinden kalkan herkes kendi kafasına göre yorum yapmamalıdır. Çünkü Kur’an’da olduğu gibi, hadislerde de muhkem ve müteşabih hadisler vardır. Hatta birbirleriyle çelişen bazı hadisler de vardır. Bunları ancak büyük alimler açıklayabilirler. Nitekim İmam Rıza (a.s) şöyle buyurmuştur:
                      “Bizim hadislerde de, Kur’an’ın muhkem ve müteşabih ayetleri gibi, muhkem ve müteşabih hadisler vardır. O halde müteşabihleri (ehline) bırakın ve muhkemleri (hükmü açık seçik olanları) tutun.” (Bihar’ul- Envar, c. 2, s. 185, h. 7)
                      Bir hadiste de İmam Sadık (a.s) şöyle buyurmuştur:
                      “Anladığın bir hadis, (anlamayarak) rivayet ettiğin bin hadisten daha hayırlıdır. Sizden hiç kimse, sözlerimizin mefhumunu anlamadıkça, fakih olamaz. Şüphesiz, sözlerimizden bir kelime, yetmiş şekilde yorumlanabilir; oysa bunların hepsinde bizim için sadece bir çıkış yolu vardır.”(Bihar’ul- Envar, c. 2, s. 184, h. 5)
                      Bunları yorumlayabilecek bir güce sahip olmayan kim-seler, hadisler arasında bir çelişki olduğunu zannetmiş olabilirler. Ayrıca hadisler arasında birtakım uyduruk hadisler de vardır ki, onların teşhisi çoğu insanların haddini aşmak-tadır. Buna göre, anlamadığımız veya yararımıza olmayan bir hadisi görür görmez, hemen; “Bu hadis yalandır.” demeye kalkışmayalım. Zira bu gibi sözlerin büyük bir sorumluluğu vardır.

not: Verilen uyarı kalkmadığı sürece artık bu sitede yazmayı düşünmüyorum, yönetimi eleştirmek de benim için suç sayılmış.
                      Yaradan yar ve yardımcınız olsun. Allah başarılarınızı artırsın.

[/quote] Site yönetimi alimine saygı duymazsa diğer insanlar ne yapar acaba?
                      [img]http://img240.imageshack.us/img240/6638/salam83fb18fb1sqqm1ec6.gif

Yorum

Selamun Aleykum

Sitemizin düzeni korumak adına almış olduğu bir takım kuralları vardır kardeşim. Bu kurallar sadece avam halk için geçerli değildir. Üyeler, moderatörler, adminler ve alimler bu kurallara uymak zorundadır. Kurallara uyma noktasında bunların arasında fark gözetilmez.

Yorum

[quote author=ali_allahin_velisi link=topic=8530.msg57523#msg57523 date=1255890261]
                          [/quote]

Lafı fazla dolandırıp edebiyat yapmadan diyeceğim şudur: İddianız gulatın iddiasıdır. Gulat dışında hiç bir aklı başında Şia alimi bu dediğiniz iddiayı öne sürmemektedir. Kime neyi nasıl sorup öğreniyorsunuz bilmiyorum ama Usul-u Kafi'deki hadislerimizin tümü sahih değildir. Ve bu görüş Şii alimlerin neredeyse icmaya varan görüşüdür.

Allah'ın ayetindeki 'zikir'den kasıt da Hz. Peygamber ve Eimme-i Athar'ın sözleri değil, Allah'ın ayetleridir. Yani Kur'an ayetleridir aslı bozulmadan korunacak olan. bunun dışındaki görüşler batıldır ve tarih bu iddianızın çürük olduğunu bize göstermektedir. Tarih boyunca, gerek düşmanlar ve gerek dostlar tarafından Ehl-i Beyt aleyhimusselam'a bir çok uydurma hadis nispet edilmiştir. Bunu tüm Şii rical alimleri kabul etmişlerdir.

Yorum

Selamun aleykum,

Usul-i Kafi'deki tüm hadislerin sahih olduğuna dair bir inanç biz İsna-aşeriyye Caferiler'inde yoktur. Bu açıdan ali_allahın_velisi arkadaşın iddiasının doğru olmadığına inancım tam.

f_altan hocamızın ise konuya yorumu konudan bağımsız ayrı bir tespittir. Hadisin muhkem ya da müteşabih olduğuna dair araştırma ancak hadisin sahihliği ispatlandıktan sonra yapılabilir. Sahih olmayan hadisler için muhkem ya da müteşabih olup olmadığına dair bir incelemenin yerinde olmayacağı açıktır.

Rical alimlerimiz hadis kitaplarımızdaki hadislerin senet açısından sahihliğini ispatlamışlarsa, o zaman mana açısından incelemeye geçilebilir.

Konunun akışında bu noktanın gözden kaçmasını istemedim. Allah başarınızı arttırsın.

Yorum

[quote author=muttaki link=topic=8530.msg57465#msg57465 date=1255877920]
                              selamunaleykum
                              imam caferi sadık a.s. "insanları bizlerden uzaklaştıran bizden değildir"buyuruyor
                              eğer gerçek bir şia olmak istiyorsak her şekilde sözlerimizlede onlara layık birer takipçi aşık olarak hareket etmeliyiz
                              [/quote]

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=8530.msg57510#msg57510 date=1255888199]
                                [quote author=ali_allahin_velisi link=topic=8530.msg57508#msg57508 date=1255887795]

Sayın ali_allah'ın-velisi siz bunu yazarken hiç Allahtan korkmadınızmı? Mektebi Mülkiye'nin şer'en mürtet olduğuna dair bir icraatı yok ha eğer bir inancı ekolü veya hadis kitabını eleştirmek kişiyi mürtet yapıyorsa bu sitede vede bir çok sitelerde Buhari'yi haklı veya haksız eleştirenler çok var onlarda mı mürtet?
                                sayın hudeyfe mektebi mülkiyye önce iman ettiğini sonra inkar ettiğinikendisi itiraf etmiştir. allah mürtedleri afetmez. şianın hadis kaynaklarında ehlibeytin sözleri yer alır buharide ise ebuhureyre sözleri ikisini bir tutamazsınız

Senin bu iddianı kabul edecek bir şia alimi varmı bilemiyorum ama benim bildiğim kadarı ile yok. Şayet olmuş olsa idi bu gün el kafi denmez sahih-i kafi de değil Mütevatiri kafi denmezi gerekli idi.

Sen İbn-i Haceri Hattabiyi El Kariyi Nevevi yi vs bile aştın hiç olmazsa bunlar Buhari ve Müslime ravilere bakarak sahih demişler sen ise usul kafide geçen hadislerin Allah tarafından korunduğunu söyliyor ve kurani ayetlerle bir tutuyorsun. Sen Mektebi Mülkiyeye mürtet dedin ya bende bu sözünle şer'en bir şeyler demek isterim ama Allahtan korkarım ya yanılıyorsam diye.
                                el kafide asla uydurma hadis yoktur biz anlamayabiliriz ama inkarda etmeyiz

Sayın ali_allahın_velisi sen şiimisin?

Eğer şii isen İmam Ali (as)'yi Hz Peygamber (saa)'den üstün gören kimsenin şer'en hükmü nedir? Şiaya göre

Haklı veya haksız hadisleri eleştirdi diye mektebi mülkiyeyi mürted ilan etti di hadi eğer gerçekten İmamların izinden gittiğini iddia ediyorsan tarihte İmamların bu tür kişilere karşı ne tür yaptırımlar uyguladıklarını yazar ve burda kızılbaşada aynı sözleri sarf edersn.
                                bizim inancımıza göre imam ali ile resulullah denktir birddir aynu nurdan yaratılmışlardır birbirlerine üstünlükleri sözkonusu değildir. kızılbaş kardeşimiz yorumunda hata yapmıştır ama imamet inancını taşıyan ehlibeyte gönülden bağlı olan bi şiadır alevidir. mektebi milkiyyeyle kızılbaşı aynı kefeye koyamazsınız imameti inkar eden biriyle imamete iman edenin hem allah katında hem kullar katında dereceleri farklıdır
                                [/quote]

Ali_allahın_velisi adlı üyenin grüşlerinden Allaha sığınırım:ben bu görüşlerden uzağım.

usuli kafidede diğer hadis kitaplarındada uydurma rivayetler vardır.

Resulullah yaratılmış bütün insanlardan olduğu gibi İmam Ali'dende üstündür.
                                Resulullahı Aliden üstün görmeyen görüş şia görüşü değildir.
                                [/quote]

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X