Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

vasilik doktirini üzerine

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: vasilik doktirini üzerine

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=14066.msg90715#msg90715 date=1276954511]
    isim isim 12 İmamın isimleri Meveddet Pınarları'nda:

[/quote]

Ehlibeytin_izinde abim, Allah sizden razı olsun.

Yorum

Amin cümlemizden

Yorum

ehlibeytin_izinde hocam müthiş bir şey bu Allah (cc) razı olsun. Ben bu kitabı ilk defa duydum, bazı Ehli Sünnet kardeşlerimiz bütün bu yazılanlara rağmen, bu kadar delile rağmen neden diretiyorlar acaba, acaba hiç mi sağduyulu kardeşlerimiz kendi kendilerinede mi sormazlar " iki paha biçilmez " emanetlerden ikinci öneme haiz Ehlibeyt'e ne oldu, neden hiç bahsedilmez, neden tanımıyoruz diye sadece seviyorlar, bu nasıl sevmek, bu nasıl sünnet'e önem vermek oluyor ikinci önemli emanet'i çoğunluğu tanımıyor bile, bahsettiğimiz zamanda bir çoğu garip garip bakıyorlar. Sanki Ehlibeyit'ten konuşunca (haşa) günah işliyormuşuz gibi yadırgıyorlar. Halbuki kendi sahih kaynaklarında o kadar çok bilgi, belge var ki, anlayamıyorum. Saygılarımla.

Yorum

[quote author=sebzivar link=topic=14066.msg90903#msg90903 date=1277034940]
          ehlibeytin_izinde hocam müthiş bir şey bu Allah (cc) razı olsun. Ben bu kitabı ilk defa duydum, Ehli Sünnet kardeşlerimiz bütün bu yazılanlara rağmen, bu kadar delile rağmen neden diretiyorlar acaba, acaba hiç mi sağduyulu kardeşlerimiz kendi kendilerinede mi sormazlar " iki paha biçilmez " emanetlerden ikinci öneme haiz Ehlibeyt'e ne oldu, neden hiç bahsedilmez, neden tanımıyoruz diye sadece seviyorlar, bu nasıl sevmek, bu nasıl sünnet'e önem vermek oluyor ikinci önemli emanet'i çoğunluğu tanımıyor bile, bahsettiğimiz zamanda bir çoğu garip garip bakıyorlar. Sanki Ehlibeyit'ten konuşunca (haşa) günah işliyormuşuz gibi yadırgıyorlar. Halbuki kendi sahih kaynaklarında o kadar çok bilgi, belge var ki, anlayamıyorum. Saygılarımla.
          [/quote]

oyle sevıyorlar ki onları katledenlere hazret dıyorlar

Yorum

Tüm sünnileri buna dahil etmek haksızlık olur çünkü bu yenabiul mevedde (meveddet pınarları) kitabının basımını yıllar yılı basan ve telif hakkını hiç kimseye devretmeden Ehlibeytin temsilcisi ve soyu olarak kendilerini tanıtan sünni yayınevi çevresi var. Bu sünni yayınevi 12 İmamın geçtiği Ehlibeytin faziletine dair ve vazgeçilmezliğine dair bu bilgileri belki bir asırdır yayınlayan bir aile..

sünnilere göre de ehlibeyt a.s. vazgeçilmez.. Ama bunlar tabi ki diğerlerine anlatamıyorlar..

Ehlibeyt a.s. Nuh'un gemisi gibidir ona binen kurtulur binmeyen helal olur...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=14066.msg90919#msg90919 date=1277038305]
              Tüm sünnileri buna dahil etmek haksızlık olur çünkü bu yenabiul mevedde (meveddet pınarları) kitabının basımını yıllar yılı basan ve telif hakkını hiç kimseye devretmeden Ehlibeytin temsilcisi ve soyu olarak kendilerini tanıtan sünni yayınevi çevresi var. Bu sünni yayınevi 12 İmamın geçtiği Ehlibeytin faziletine dair ve vazgeçilmezliğine dair bu bilgileri belki bir asırdır yayınlayan bir aile..

sünnilere göre de ehlibeyt a.s. vazgeçilmez.. Ama bunlar tabi ki diğerlerine anlatamıyorlar..

[/quote]

pekı onlar hangı bakımdan sunnıler.yanı on ıkı ımamı kabul edıyorlarsa ve vasi hzali diyorlarsa şiiligin hangı kısmına karşılar

Yorum

Ben yazdığımı düzelttim, tabiiki hepsi değil hocam.

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=14066.msg90924#msg90924 date=1277039506]
                  [quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=14066.msg90919#msg90919 date=1277038305]

[/quote]

pekı onlar hangı bakımdan sunnıler.yanı on ıkı ımamı kabul edıyorlarsa ve vasi hzali diyorlarsa şiiligin hangı kısmına karşılar
                  [/quote]

şiayı tamamen reddediyorlar.

Velayet ve imameti kabul etmiyorlar. Sadece bireysel sevgi ve seküler fazilet hakkında dğer veriyorlar Ehlibeyte.

Yani hani derler ya haklısın ama alacağın yok. diye.

Meveddet Pınarları kitabının basımını elinde bulunduran sünni Şemsettin Yeşil gerçek Ehlibeyt mirasçısı olduğunu iddia etmekte. Ehlibeyte rağmen, 3 halifenin meşruiyeti hakkında kalınca sayılabilecek bir de kitap yazmış. Tabi tevilin belini kırma dediğimiz tabir burda tam olayı açıklamak için mükemmel işleve sahip.

Ali a.s. büyüktü Ama Ebubekir Hilafete haktı diyor. bu konuda zıt olan bilgileri de tevil ederek sünniliği kurtarmaya çalışıyor. ama kitabı inceledim nafile..

seküler olarak dedik. bunu biraz açmamız lazım.

şia ile sünnilğin hayata bakışı toplumsal ve siyasal yaşama bakışı çok farklı. Bu farklığı göremeyen sünniler ile şiiler birbirlerini asla anlayamazlar..

Sünniliğe göre din laik bir dindir. Her ne kadar irandan esinlenen taklitçi radikaller şeriatı kurmak için çaba sarfetse de bu alt yapısı düzgün olmayan tutarlı bir fıkhını ve itikadını oluşturmanın mümkün olmadığı bir ütopik hareket olmaktan öte gidememektedir. bu yüzden zaten bu düşünce toplumsal boyut kazanamamaktadır ama konumuz esas itibariyle bu istisnai ütopik düşünce biçimi değildir. bu yüzden bu konuda daha fazla durmayalım

sünnilere göre yönetici din adamı olmak zorunda değil. hatta son zamanlar sünni akademisyenlerin yaydığı düşünceler nedeniyle sünnilerin bir kısmı islam devleti kavramının bile Kur'anda yeri olmadığını bu kavramı, dini siyasi emellerine alet edinen din simsarcıları olarak görmektedirler. Yöneticinin din adım masum olması gerekmediği sünni siyasal düşüncede halkın da yönetime bakışı hakkındaki görüşleri olanca saçma ve zalimler tarafından ihdas ediliği açık olacak şekildedir. Halk biat etmek zorunda değildir. Ama yönetimin zulmüne isyan da edemez. din devleti olmayan devlete bile itaati dini bir zorunluktur sünni inançlarda. çünkü tersi fitne olmaktadır. Yönetim İslami kuralları birebir uygulamak zorunda değildir.daha doğru bir ifadeyle sünni inançlara göre devlet, Kur'an'dan ve aklıyla belirlerdiği sahih hadislerden çıkardığı adalet anlayışına göre ülkeyi yönetir. bu konuda siyasetin de devletle halkın ilişkisinin de tamamen dini renkte olması şart değildir. Mübah alanlar daha çoktur. İnsanlar dinlerinin bireysel yanlarının daha çoğunlukta olduğu bir anlayıştadırlar..

Oysa şiada öyle değildir. Şiada masum olmayan bir yöneticiye itaat batıldır. Ya masum olmalı ya masumdan onayıl bir yönetici olmalı ki o da asla yanılmaz dini kurallarla ülkeyi yönetmelidir. Halkın böyle bir yöneticiye itaati Allah'a itaat gibidir. Günlük hayat da tamamen siyasi hayatta olduğu gibi din renklidir. yani mütehidin fetvasına göre yaşamak zorunda olan şiilerin kendi başlarına başı boş bir yaşamları da inançları da din hakkında konuşma yorum yapma hakları da yoktur. Sekülerizmin yani din dışı hayatın (ki sünniler hayatın farzlarla haramları arasında mübahların çoğunlukta olduğu ve dinin karışmadığı bu alanı daha çok görürler bu yüzden bir müctehidi taklite gerek yoktur helaller ve haramlar Kur'an'da ve aklın doğru gördüğü hadilslerde yazan kadardır) şiada hiç bir yeri yoktur.

Böyle olunca sünniler Ehlibeytin önemini ve işlevini doldurduğu boşluğu asla anlayamıyorlar. kıyamete kadar insanlığa hükmetme yetkisinin masumlarda olduğu inancına asla inanamıyorlar. bunun mümkün olmadığını Allah'ın böyle bir kuralının ve zorunluluğunun bulunmadığını sanıyorlar. Bu durumda Ehlibeyti, biraz daha ibadete zikre, hayata yönetime karışmayan münzevi bir yaşama sahip kişiler görüyorlar. Onların bizlerden farkı sünnilere göre siyasetten el çekmiş (çünkü onlara göre siyaset çıkar aracıdır) kendilerini ibadete adamış insanlar olmalarıdır. Tasavvuftaki tarikatlar misali nefis terbiyesi soyut zikirler ve hayata karışmayan bir dini yaşam sürmüş olarak görüyorlar. 12 imamın tarakat silsilelerinde bulunması ama fıkıh ve inanç kitaplarında hiç geçmemesinin nedeni de bu noktadır...

Yorum

Evet te e.izinde abim yaydıkları kıtapta direk olarak.hz.ali vasi diyor bunu nasıl tevıl edıyorlar kı.?

Yorum

üçüncü olarakmış

Peygamberin s.a.a. özel borçları ve eşyaları içinmiş...

Yorum

[quote author=ypa link=topic=14066.msg90544#msg90544 date=1276889707]
                        [quote author=mikdat bin esved link=topic=14066.msg90458#msg90458 date=1276855869]
                        Lütfen araştırmalarında dikkatli ve ciddi ol ypa hemen o yok bu yok diye atlama yalanını yüzüne çarparlar[/size][/b]
                        [/quote]admin gene çok sabırsızsın. bahsettiğin atlamayı şahsın yapıyorsun.

bek oku biraz bekle bi kafan benim yazıları yorumlaasın biraz beyninirahat bırak. ondan sonra cevabı toparlayaz. ben yok demedim. bendeki çeviride öyle değil dedim. 1
                        iki ise resim nasıl eklerim diye sordum. nitekim. çektiğim o resimleri eklyeyim ki sözlerimin kaynağı olsun öyle değl mi?
                        bazılarıda yalan söylediğim iftirasını bırakır da belki ahreti için helallik diler.

tekrar sorayım resim nasıl eklnir. ek seçeneklerden denedim fakat dosya boyutu çok büyük diyor. dosya boyutunu asıl küçülteceğiz.

[/quote]

sendeki çeviri neyse buraya ekle bakalım.Ayrıca baskı yılı,yayınevi vs... bilgilerinide yaz.Zira türkiyede ibnül esiri bahar yayınlarından başka türkçe basan yok varsa buyur paylaş elindekini.

Klasik ypa taktiği olayı gargaraya getirmek bir ondan bir bundan,daldan dala atlama ve olayı katakulleye getirme.Ypadan başka ne beklenirki.
                        Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                        İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=14066.msg91204#msg91204 date=1277101275]

sendeki çeviri neyse buraya ekle bakalım.Ayrıca baskı yılı,yayınevi vs... bilgilerinide yaz.Zira türkiyede ibnül esiri bahar yayınlarından başka türkçe basan yok varsa buyur paylaş elindekini.

Klasik ypa taktiği olayı gargaraya getirmek bir ondan bir bundan,daldan dala atlama ve olayı katakulleye getirme.Ypadan başka ne beklenirki.

[/quote] gerek kalmadı klasik admin.
                          yazıları biraz okusanız görecektiniz. zaten arkadşınız ibn-i kesirin sansürlemesi olarak bizde ki eklentiyi vermiş. neden sansürlenmiş diye de sormuş.

bizde cevaben dedikki belki de çeviri yapanların sansürüdür. çünkü asım köksalın eserinde kaynak olaak ibn-i kesir gösterilerek belirtilen çeviri yapılmıştır.

dolayısıyla klasik admin; biliyorsan konuş ibret alsınlar..... selametle.
                          Bu şehr-i Stambul ki bi misl ü bahadır.
                          Bir sengine yek pare Acem mülkü fedadır. Nedim.

Yorum

[quote author=ypa link=topic=14066.msg91346#msg91346 date=1277135962]
                            gerek kalmadı klasik admin.
                            yazıları biraz okusanız görecektiniz. zaten arkadşınız ibn-i kesirin sansürlemesi olarak bizde ki eklentiyi vermiş. neden sansürlenmiş diye de sormuş.

bizde cevaben dedikki belki de çeviri yapanların sansürüdür. çünkü asım köksalın eserinde kaynak olaak ibn-i kesir gösterilerek belirtilen çeviri yapılmıştır.

dolayısıyla klasik admin; biliyorsan konuş ibret alsınlar..... selametle.[/quote]

hayır. kesinlikle çeviricilerin sansürü değil. ibni Kesirin tefsirinde de aynı hadis aynı şekildedir. sırf o kısmı sansürlenmiştir. üstelik tefsir başka basımevinden, tarih başka basımevinden basılmıştır. ek olarak Allame Murtaza Askeri r.a bu hadisi kendi kitabında zikretmiştir ve ibni Kesirin sansürüne değinmiştir. üstelik Allame r.a Türkiye basımından yararlanmamıştır.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=14066.msg91349#msg91349 date=1277136216]
                              [quote author=ypa link=topic=14066.msg91346#msg91346 date=1277135962]
                              gerek kalmadı klasik admin.

dolayısıyla klasik admin; biliyorsan konuş ibret alsınlar..... selametle.[/quote]

[b]hayır. [/quote]siz bizim sayın adminle anlaşamadığımız kısmı anladınız mı? buradaki itirazın neye olduğu konusunu tekrar bi bakın isterseniz. ondan osnra ibn-i kesirde nedir ne değildir sizinle ayrıca onu tartışırı. bir ikde resim ekleyeyim. iyi alıştık bu ara resme hadi hayırlsı bakalım

Yorum

Uploaded with ImageShack.us

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X