Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

vasilik doktirini üzerine

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: vasilik doktirini üzerine

Selamun Aleykum.

Elmeddin, Muhammed Bin Ebu Bekir İle Muaviye arasındaki mektuplaşmaların darulkitap.com dan böyle paint olarak atabilir misin?

Daha önceden bu mektupları Muhammed Ticcianinin kitabında okumuştum lakin o kitap kütüphanemde bulamadım.

Mektupta Muhammed Bin Ebu Bekir açıkca Hz Ali nin Resulullah ın kendisinden sonraki halife olduğunu söylüyordu. Muaviye ise Hz Ebubekir ve Hz Ömer in Hz Ali nin hakkını elinden aldıklarını söylüyordu.

Bu mektupları bizzat kaynak kitaplarda görenler yazsınlar.

Selamun Aleykum...

Yorum

Benden bir + mükemmel bir konu Allah razı olsun kardeşim...
      De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
      (Tevbe Suresi 105)

Yorum

[quote author=islam-devleti link=topic=14066.msg84251#msg84251 date=1274872384]
        Selamun Aleykum.[/quote]

ve aleykum selam

[quote author=islam-devleti link=topic=14066.msg84251#msg84251 date=1274872384]
        Elmeddin, Muhammed Bin Ebu Bekir İle Muaviye arasındaki mektuplaşmaların darulkitap.com dan böyle paint olarak atabilir misin? [/quote]

bu mektubu Mesudinin "Murucuz zeheb" adlı tarih kitabından bula bilirsin. Taberi ve İbni Esir gibi tarihcilere mektup ulaşmasına rağmen onlar "avam halk bunu duymaya güç yetiremez" diyerek bu mektupları rivayet etmemişlerdir. böyle şeylere ehli sünnette sıca rastlanılır. mesela yukarıda İbni Esirden aktardığım Rasulullahın s.a.a "Ali benim kardeşim, vasim ve halifemdir" hadisi, imam Hüseyinden a.s aktardığım "ben Rasulullahın s.a.a vasisinin oğluyum" hadisi ve daha bir çok hadisi Taberi ile ibni Kesir sansürleyerek aktarmışlardır. büyük hadis imamınız Buharinin sansürleri de bu konudakı örneklerden sadece bir tanesidir.

Yorum

[quote author=منتظر(Muntazar) link=topic=14066.msg84259#msg84259 date=1274874895]
          Allah razı olsun kardeşim...
          [/quote]

amin ecmain

Yorum

Selamun Aleykum.

Bu mektupları dediğim gibi Dr.Muhammet Ticcani nin kitabında okudum. Bu mektupları bizzat kaynak eserden okuyan var mı burada? Varsa Ehl-i sünnet alimleri bu mektupların sahihliği ile ilgili sözleri var mı?

Yorum

[quote author=islam-devleti link=topic=14066.msg84545#msg84545 date=1274954566]
              Selamun Aleykum.[/quote]

ve aleykum selam

[quote author=islam-devleti link=topic=14066.msg84545#msg84545 date=1274954566]
              Bu mektupları dediğim gibi Dr.Muhammet Ticcani nin kitabında okudum. Bu mektupları bizzat kaynak eserden okuyan var mı burada? Varsa Ehl-i sünnet alimleri bu mektupların sahihliği ile ilgili sözleri var mı?[/quote]

kardeş, mektuplar sahihtir. delili de ibni Esir ve Taberi gibi tarihcilerin şu sözleridir:

Yorum

Sağol Elmeddin, ALLAH razı olsun.

Yorum

[quote author=islam-devleti link=topic=14066.msg84641#msg84641 date=1274970342]
                  Sağol Elmeddin, ALLAH razı olsun.
                  [/quote]

amin ecmain kardeşim

Yorum

Süneni Ebu Davud, Mehdi kitabı, 4279, 4280 ve 4281 numaralı hadisler
                    Süneni Tirmizi, Fitneler kitabı, hadis 2223

insaf ehli için her şey açık ve net olarak ortadadır. ancak biz yinede hadis hakkında yorum yapacağız. ama ilk olarak ehlibeytin_izinde hocamızdan ehli sünnetin hadis kitabı olan "Yenebiul Mevedde" kitabından 12 halifenin adları ile birlikte zikr edildiği hadisleri buraya aktarmasını rica ediyorum. mümkünse hadislerin geçtiği sayfayı scannerden ataratıp buraya assın.

Yorum

Allah razı olsun elmeddin kardeşim çok harika deliller bunlar
                      Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                      İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=14066.msg89519#msg89519 date=1276583492]
                        Allah razı olsun elmeddin kardeşim çok harika deliller bunlar
                        [/quote]

amin ecmain

Yorum

buyrun bakalım geldik buraya.
                          ne yapayım önce nehcul belağayı mı yalanlayayım yoksa yakubi tarihini .
                          hangisinden dilersiniz. yoksa yapılan çevirilerin asıllarında olmadığını internet kitaplarının güvenilirliğini tartışalım. yoksa iran arapçası mı yoksa mısır arapçası mı daha iyi diyelim. dile hakim olan iran farsçası mı yoksa arap arapçasımı

hangisinden başlayayım.ben de öyle bir yere çağırıyorsunki gidince bütün deliller ortada olacak zannettim.

başka bir şey var mı yoksa hepsi bu mu?

seç birini ondan başlayalım kısmetse inşAllah.

gerçi üslubunuz hoş değil ama katlanabildiğimiz kadar elimizden geleni yapmaya çalışalım inşAllah.
                          Bu şehr-i Stambul ki bi misl ü bahadır.
                          Bir sengine yek pare Acem mülkü fedadır. Nedim.

Yorum

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Tarh-i Yakubi'nin nesini yalanlıyacaksınız sayın ypa anlamadım. Ha ehl-i sünnet Yakubinin Şia olduğunu hatta bazıları dahada ileri giderek Hiristiyan olduğunu söylerler. Ama ne hikmet ise bunlar söyleyenler ya Yakubi'nin tarihini okumadılar yada Yakubi acı gerçekleri dile getirdiği için iftira atarlar. Yakubi Ali evlatlarına karşı bir muhabbeti vardı bu onun şia olduğu anlamına gelmez tıpkı Nesei'nin İmam Ali'ye olan sevgisinden dolayı ona şiidir denilmediği gibi. Sende eminin İmam Ali ve evlatlarına karşı muhabbetin vardır şimdis ana şiidir mi demek gerek. Yakubi ilk 3 halifeden de bahseder hemde överek bir şii den bu asla beklenemez.

Bende Beyrut baskısı var 2 cild halinde var arapça olarak ilgili cild ve sayfa numaralarına bakarım. Mesudi'nin Murucuz Zeheb Tarihi de var 4 cild halinede oda Beyrut Baskısı onada bakarım inş.
                            EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

[quote author=ypa link=topic=14066.msg89743#msg89743 date=1276638205]
                              buyrun bakalım geldik buraya.
                              ne yapayım önce nehcul belağayı mı yalanlayayım yoksa yakubi tarihini .
                              hangisinden dilersiniz. yoksa yapılan çevirilerin asıllarında olmadığını internet kitaplarının güvenilirliğini tartışalım. yoksa iran arapçası mı yoksa mısır arapçası mı daha iyi diyelim. dile hakim olan iran farsçası mı yoksa arap arapçasımı

hangisinden başlayayım.ben de öyle bir yere çağırıyorsunki gidince bütün deliller ortada olacak zannettim.

başka bir şey var mı yoksa hepsi bu mu?

seç birini ondan başlayalım kısmetse inşAllah.

gerçi üslubunuz hoş değil ama katlanabildiğimiz kadar elimizden geleni yapmaya çalışalım inşAllah.
                              [/quote]

istersen ibnül esirin el kamilinden başla.bende bu eserin 12 ciltlik türkçe versiyonu var sağlam yayınlarından çıkmış elmeddinin paylaştığı bölümü ilgili ciltten buldum tıpa tıp aynı.
                              Ypa ve ypa gibiler gerçekler acı gelince yoğurdun ekşi demeye başlarlar.Halbuki ypanın burada milletle tartışmasını bırakıp gidip ciddi kaynaklar edinip okuması ve araştırması lazım çünkü kaynaklardanda içeriklerindende bihaber bodoslama burada yazışıyor.
                              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                              İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=14066.msg89763#msg89763 date=1276668757]
                                istersen ibnül esirin el kamilinden başla.[/quote]

Taberi ve ya ibni Kesirden de başlaya bilirsin. mesela ilk hadisi onlarda aktarmışlardır. hatta ibni Kesir işin zor olduğunu anlamış ve hadisi sansürleme yolunu tutmuştur.

bu arada istersen Nehcul Belağadaki hutbelerin, mektupların kaynaklarını ehli sünnetten de vere bilirim.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X