Ynt: vasilik doktirini üzerine
[quote author=Elmeddin link=topic=14066.msg90004#msg90004 date=1276693920]
[quote author=mikdat bin esved link=topic=14066.msg89763#msg89763 date=1276668757]
istersen ibnül esirin el kamilinden başla.[/quote]
Taberi ve ya ibni Kesirden de başlaya bilirsin. mesela ilk hadisi onlarda aktarmışlardır. hatta ibni Kesir işin zor olduğunu anlamış ve hadisi sansürleme yolunu tutmuştur.
bu arada istersen Nehcul Belağadaki hutbelerin, mektupların kaynaklarını ehli sünnetten de vere bilirim.
[/quote]
şurda anlaşalım mutezile vehhabi görüşü ben ehli sünnet kabul etmiyorum. daha doğrusu ben değil genel kabulün dışındalar. fetvalar var ilgili gruplarla ilgili.
ondan sonra gelelim nehcul belağaya.
elinizde vardır kısa ve öz şu soruların direkt yanına cevapları yazar mısınz?
-kaç hutbeden oluşuyor
-hutbeleri kayıt altına kim nasıl tutmuştur?
-kaç yılında yazılmıştır?
-esas kitap kaç cilt halinde ve ilk basımı nerde yapılmıştır?
-kitabın müellifi kimdir?
-hutbeleri yazarken kontrol etiğini söylediğiniz dönemin imamı kimdir?
-sahih midir? siz her sayfasına inanır mısınız? yoksa sahih olmadığını düşündüğünüz yerlerde var mıdır?
[quote author=Elmeddin link=topic=14066.msg90004#msg90004 date=1276693920]
[quote author=mikdat bin esved link=topic=14066.msg89763#msg89763 date=1276668757]
istersen ibnül esirin el kamilinden başla.[/quote]
Taberi ve ya ibni Kesirden de başlaya bilirsin. mesela ilk hadisi onlarda aktarmışlardır. hatta ibni Kesir işin zor olduğunu anlamış ve hadisi sansürleme yolunu tutmuştur.
bu arada istersen Nehcul Belağadaki hutbelerin, mektupların kaynaklarını ehli sünnetten de vere bilirim.
[/quote]
şurda anlaşalım mutezile vehhabi görüşü ben ehli sünnet kabul etmiyorum. daha doğrusu ben değil genel kabulün dışındalar. fetvalar var ilgili gruplarla ilgili.
ondan sonra gelelim nehcul belağaya.
elinizde vardır kısa ve öz şu soruların direkt yanına cevapları yazar mısınz?
-kaç hutbeden oluşuyor
-hutbeleri kayıt altına kim nasıl tutmuştur?
-kaç yılında yazılmıştır?
-esas kitap kaç cilt halinde ve ilk basımı nerde yapılmıştır?
-kitabın müellifi kimdir?
-hutbeleri yazarken kontrol etiğini söylediğiniz dönemin imamı kimdir?
-sahih midir? siz her sayfasına inanır mısınız? yoksa sahih olmadığını düşündüğünüz yerlerde var mıdır?
Yorum