Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

vasilik doktirini üzerine

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: vasilik doktirini üzerine

verdiğin linkten küçük bir pasaj
    Zamanındaki birtakım mezhep mensuplarınca Râfîzîlik ve Şîîlikle itham edilmiş olmakla birlikte, bu vasıfları yoktur. Bunlar, müfrit ve mezheplerinde mutaassıp kimseler tarafından ortaya atılmış iddialar, hatta iftiralardır. Çünkü, Taberî'nin eserlerinde onun, ne Râfizî ne de Şîî olduğuna delâlet edecek ifadeler ve bilgiler ya almaktadır.

Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
    İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=14066.msg93973#msg93973 date=1278283914]
      verdiğin linkten küçük bir pasaj
      Zamanındaki birtakım mezhep mensuplarınca Râfîzîlik ve Şîîlikle itham edilmiş olmakla birlikte, bu vasıfları yoktur. Bunlar, müfrit ve mezheplerinde mutaassıp kimseler tarafından ortaya atılmış iddialar, hatta iftiralardır. Çünkü, Taberî'nin eserlerinde onun, ne Râfizî ne de Şîî olduğuna delâlet edecek ifadeler ve bilgiler ya almaktadır.

[/quote]admin hala bir düşünce bir fikir bir yorum.

bu yazdıklarınız bir sonuca varacak mı yoksa öylesine ben adminim yazarım havası mı?

eyvAllah adminsin abi. yazarsın...
      selam ve dua ile.
      Bu şehr-i Stambul ki bi misl ü bahadır.
      Bir sengine yek pare Acem mülkü fedadır. Nedim.

Yorum

şiayı ispatlayan delilleri yok etmek için o kişinin şii veya sapkın oldugunu yaymak istiyorlar.

Yorum

bu başlıktada velayet nuru arkadaşım ile tartışmamız yarım klamıştı ordan devam edelim inşAllah.

12 kişiden bahsetmişti Hz Ebubekr ra ın hilafetine itiraz eden.
          şimdi şunları sormak isterim konu ile alakalı olarak.

bahsedilen 12 sahabe r.a. daha sonra biat etmiş midir?
          diye başlayalım . diğer tartıştığım konuları da tekrar kontrol ettikten sonra devam ederiz inşAllah.
          Bu şehr-i Stambul ki bi misl ü bahadır.
          Bir sengine yek pare Acem mülkü fedadır. Nedim.

Yorum

[quote author=ypa date=1283079339 link=topic=14066.msg101833#msg101833] bu başlıktada velayet nuru arkadaşım ile tartışmamız yarım klamıştı ordan devam edelim inşAllah. 12 kişiden bahsetmişti Hz Ebubekr ra ın hilafetine itiraz eden. şimdi şunları sormak isterim konu ile alakalı olarak. bahsedilen 12 sahabe r.a. daha sonra biat etmiş midir? diye başlayalım . diğer tartıştığım konuları da tekrar kontrol ettikten sonra devam ederiz inşAllah.[/quote] Evet sonradan İslamın maslahatı gereği kabul etmişlerdir. Bazı kaynaklarda 12 kişinin biat etmediği isimleriyle zikredilir. Ancak karşı çıkıp, muhalefet edenlerin ve İmam Ali'yi savunan Sahabelerin sayısı 12 değil, 30'dan daha fazladır.
            http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

[quote author=Velayet_Nuru date=1277594896 link=topic=14066.msg92634#msg92634] Emirü’l-Müminin Ali’nin (a.s) Sözleri Büyük muhaddis Şeyh Kuleyni (ö. 328 h.k) Ebu Heysem b. Teyhan’dan şöyle nakleder; “Vaktiyle Emirü’l-Müminin Ali (a.s) Medine’de mescitte bir konuşma yaptı. Ebu Heysem şöyle diyor; “Daha sonra Emirü’l-Müminin Ali (a.s) mescitten dışarı çıktı ve biraz yürüdü. Orada yaklaşık otuz kadar koyunun otladığını gördü. Ardından şöyle buyurdu: “Allah’a andolsun ki bu koyunların sayısı kadar Allah’ın ve Resulü’nün (s.a.a) hayrını isteyen adamlarım olsaydı, şüphesiz ki şu sinek yiyenin evladını saltanatından alıkoyardım.” [/quote] İmam Ali'nin teşbih, mecazi ve edebi sözlerine hayran olmamak elde değil. "Sinek Yiyenin Evladı" sözü ile kimi kastetmiştir ? Hutbeyi Mescidi Nebevi'de verdiği yazısına göre ben; Halifeliği Döneminde, Muaviye'yi kastettiğini düşünüyorum ?
              http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X